Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Potrzebuje porady technicznej !
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76

Internet mi pada i nie wiem dlaczego. Bezprzewodowa karta sieciowa jest w porzadku, dziala poprawnie taka mam informacje. Sa dwie karty sieciowe i one dzialaja . Po akcji z wyszukiwaniem problemu, gdyz w ogole nie mozna znalezc zadnego polaczenia sieciowego ( chociaz do wczoraj internet dzialal bez zarzutu ) system wykryl taka informacje ..... blad sterownika bezprzewodowej karty sieciowej polaczenie 3 .... Mam laptop i kompa , na II pietrze laptop na I komputer. Jeden router obsluguje oba, w laptopie internet dziala sprawnie, w kompie nie :( choc po ktoryms z kolei ponownym uruchomieniu, przywracaniu punktu, powrotach do najlepszej znanej konfiguracji zaskoczyl i mialam internet, wykazywal slaby sygnal a chodzil jak burza. Zachcialo mi sie aktualizowac jeden program na robale i ponownie uruchomilam kompa i znowu internet w diably poszedl. Sterowniki chcialam aktualizowac ale informacja byla, ze te ktore mam sa aktualne. Wiec co jest ??? Moze mi ktos pomoc ??

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Moje zdjęcię ??? a skąd ??

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Mam Cię jeszcze na GG, choć już z niego nie korzystam. Mailowaliśmy też trochę... Już o mnie zapomniałaś? Buu... ;)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ja też juz od dawna nie korzystam z GG Jak troche mailowaliśmy ? Nie zapomniałam o Tobie :)

Odpaliłem właśnie GG on-line. Ale kontakty mailowe straciłem, bo miałem je tylko na dysku.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Teraz to ludzie tylko z "fejsa" korzystają - niedawno też zacząłem.

Masz moj nr gg? bo ja nie pamietam, haslo chyba wiem ale numeru nie pamietam

Masz białe na szarawym :) 34646231

Just click na mój profil i możesz napisać na maila. Chyba idę spać. Wezmę jeszcze tablet do łóżka i obejrzę jakąś "bajkę na dobranoc". Dobranoc :)

Zdazylam prysznic zaliczyc :) Co biale na szarawym ? heh :)

No teraz wyswietlila mi sie poprzednia wiadomosc. Oki napisze :) Dobranoc bez tableta i ogladania filmikow dla doroslych, no no

Usiąść tylko i się śmiać . No dlaczego akurat ja ? Wczoraj kupiłam online WiFi adapter USB i dziś rano paczuszka już przyszła. No ale co z tego, kiedy nie moge tego zainstalować :) :) no jaja ! Mała płytka CD i duża kieszeń DVD.

Zanim go wsadzisz do USB, to wyłącz najpierw w menedżerze urządzeń to WiFi, co masz w środku kompa. Jest w kartach sieciowych. Tacka na płyty powinna mieć wgłębienie na małe płyty. W razie czego wsadź tą płytkę do lapka i przekopiuj całość na tzw. pendrive lub na dużą płytkę. Po wsadzeniu i wykryciu tego WiFi adaptera USB, winda zacznie szukać sterowników - wskaż miejsce, gdzie ma szukać lub jeszcze lepiej uruchom "setup.exe" - powinien być na płycie lub tam, gdzie ją przekopiujesz. Rachu ciachu i po strachu :) Normalnie piwo mi się należy za to wszystko :)

Zainstalowalam cd , wpadlam na pomysl polozyc plasko kompa i wtedy kieszonka sie wysunela w pozycji poziomej a nie pionowej. Teraz mam inny problem :) Program nie wyszukal mi automatycznie sieci mojej. Moze to dlatego, ze nie wylaczylam wifi wewnatrz kompa. Nalezy sie nie jedno piwo ale skrzynka :) jakie lubisz ?

masz nerwy:) ja bym juz sie poddala i kupila nowy ;)

Moja cierpliwosc juz sie powoli konczy : )ale jeszcze "powalcze" :) Nowy kupic to nie sztuka ale zlamac problem bardziej zadawala , przynajmniej mnie.

Teija:
lubie wiązać sprawy powazne z lekką nutą
Fajnie. Mało takich ludzi spotykam. Zwykle ostatnio spotykam się z (co najmniej) oburzeniem i powoli zapominam o "żartowaniu". Wszystko jest sztywne... :(
Teija:
Prosze jaki piękny, biały , łatwo wśadzić i wyciągnąć :)
zaje... :D
Teija:
Jakby co to zawsze jestem gotowa oglądać :)
ja mam taką "wtyczkę" która pasuje do (chyba) wszystkich "gniazdek" (usb). To taka wtyczka "plug & play" :)
wendol:
zacząłem bezwiednie dotykać swojego "kabelka".
Teija:
nie zwalaj na mnie !
Jesteście niesamowici :DDD
wendol:
Teraz to ludzie tylko z "fejsa" korzystają
nie ja... ale nieważne...
Teija:
wpadlam na pomysl polozyc plasko kompa
mądrutka dziewczyna :) ho ho (to nie ironia)
yohanna22:
masz nerwy:) ja bym juz sie poddala i kupila nowy ;)
Twarda sztuka, nie? Ja też swojego lapka omal nie rozpiepszyłem o podłogę, ale na szczęście się powstrzymałem. To by było jak kupno nowego odkurzacza, bo worek jest już pełny.. Słyszałem kiedyś taki żart, że niedługo będą produkowane samochody bez wlewu paliwa- zatankowane do pełna. Jak się "wyjeździ" paliwo to trzeba będzie oddać auto na złom i kupić nowe. Tak (podejrzewam) jest teraz ze wszystkim. Z kompami też- ludzie nie wiedzą gdzie jest wlew i wtedy taki Wendol musi pokazywać gdzie to jest :D
Teija:
Nowy kupic to nie sztuka ale zlamac problem bardziej zadawala
LUBIĘ... Pozdrawiam Was moje Wy pocieszacze :)

79277 odpisze , obiecuje Ale teraz musze wiedziec , gdzie jest SoftAp mode :) sygnal w konxu odbiera ale nie umiem ustawic ..... Your setting will be applied after restart SoftAp mode .... No i szukam gdzie to jest :)

Teija:
Program nie wyszukal mi automatycznie sieci mojej. Moze to dlatego, ze nie wylaczylam wifi wewnatrz kompa.
No to jeszcze raz - wyjąć, wyłączyć co trzeba i włożyć - stery już są, więc nie będzie problemu. Sieci Twojej nie wyszukał. A inne? Może być ukryta. Obejrzyj router - powinna być na nim naklejka z nazwą sieci i hasłem - przynajmniej w Polsce tak robią. A jak to na lapku zrobiłaś, że działa? Nie wiem, z czym masz problem, bo ja tu nie widzę problemu. Program Ci nie wyszukał? Jaki program? Którego masz Windows'a? Jak to dobrze, że użytkowników mam na miejscu w pracy i mogę do nich podejść, bo przez telefon nie potrafię im pomóc - przede wszystkim dlatego, że mówią innym językiem, niż ja. Dziś rano zadzwonił do mnie użytkownik żona - jej się nie chce pracować, siedzi ciągle w domu i komputer to cały jej świat - mimo to sobie z nim nie radzi i ma ciągle te same problemy, więc jak mnie znowu zapytała o to samo, co kiedyś, to odpowiedziałem jej, że przecież już to robiłaś, więc teraz zrób tak samo, a ona mi na to, żebym powiedział jej, gdzie wejść, gdzie są te opcje. Powiedziałem, żeby sobie poszukała (ona jest w dodatku wyjątkowo leniwa), że na pamięć jej nie powiem, że ja to na "czuja" robię, bo mam intuicję, a włączać teraz komputera i prowadzić ją za rękę nie mam czasu - ona ma go tyle, że z nudów można się zabić. Ona potrafi zapytać mnie, gdzie jest jakaś opcja w programie, którego używa od lat, bo ściągnęła nową wersję, która się trochę różni. Na takie pytanie odpowiadam jej przeważnie, żeby sobie przejrzała wszystkie menu, a ja przecież nie znam tych jej programów, ale ona twierdzi, że szybciej bym się zorientował niż ona. Tylko w imię czego? Żeby była jeszcze bardziej leniwa, wygodnicka, niesamodzielna, żeby jeszcze bardziej mi o wszystko d... zawracała? Dobrze, że już z nią nie mieszkam - jestem bardzo cierpliwy, ale po latach zmagań ręce mi opadły i stwierdziłem, że jest niereformowalna, w dodatku stała się fanatyczką religijną. Ty Teija jesteś inna - jesteś ambitna i wiem, że dasz sobie radę i może już Ci się udało. Problem, to dla Ciebie wyzwanie, po rozwiązaniu którego masz słuszny powód do dumy. Z tzw. sprawami technicznymi niewiele kobiet sobie radzi, ale Ty jesteś androgyniczna, jak ja. Ja dzięki temu lepiej sobie radzę w sprawach, w których większość mężczyzn jest słaba - np. mam tzw. intuicję i rozumiem, "czuję" innych ludzi. Od kolegów nieraz słyszałem, że "kobiety nie zrozumiesz". Nie wiem, czego nie rozumieją - to proste, choć nie tak "prostackie", jak "schemat cepa" w przypadku tzw. "typowego mężczyzny". Miła Teiju - lubię dobre piwo, w dobrym towarzystwie ("na poziomie") :) Będzie mi smakowało, bo Ty... :) I się wzruszyłem...

Długo pisałem i coś mnie ominęło... Nie wiem, co to "SoftAp mode", ale chyba wystarczy zrestartować kompa i wtedy wszystko się zrestartuje :)

Tak sobie teraz popatrzyłem na to, co tu nawypisywałem... Tak - to wszystko przez Ciebie Teiju ;) ale nie wiem, o co chodzi z tym zwalaniem :) Ja nie szukam "winnych", nie ma tu niczyjej "winy". Tak - masz rację, to "dwa instrumenty" wpadły w "rezonans" i nawzajem się prowokowały, bo tego chciały :))

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.