Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Fakty i Mity, a dzieło szatana
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71

Witam, Zwracam się tu do ludzi naprawdę myślących i do tych, którzy są zainteresowani walką ze złem. Czasem trzeba przezwyciężyć zło wewnątrz siebie, a czasem na zewnątrz. Tym złem jest gazeta pod tytułem "Fakty i Mity". Bez wątpienia jest to dzieło szatana. Redaktorzy gazety nie liczą się z niczym i z nikim. Obrażają Kościół, obrażają Panienkę Przenajświętszą, obrażają Ojczyznę, naszego dzielnego prezydenta, który zginął w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem, a przez to wszystko obrażają Boga Wszechmogącego. Ostrzegam: Ta gazeta jest niebezpieczna!!!! Diabły z tej gazety potrafią tylko obrażać i nic więcej. Wystarczy spojrzeć tylko na ich Bezczelność. Obrażają Ojca Tadeusza Rydzyka. Ta gazeta obraża moje uczucia religijne. W mojej miejscowości czyta ją tylko jedna rodzina. Nie wiem kto to dokładnie jest, ale jak tylko się dowiem powiadomię wszystkich mieszkańców wsi, by pokazali tym zarozumialcom, co spotyka tych, którzy występują przeciwko Bogu. Mam nadzieję, że moje dochodzenie nie potrwa długo. Ta gazeta kłamie, mydli oczy. Na końcu tej gazety zawsze znajduje się komiks, w którym obrażani są nasi politycy i czołowi duchowni Katoliccy. Znajdują się tam też nieodpowiednie kawały o politykach i księżach. Mam nadzieję, że nikt tego nie czytał. I słusznie. Pod żadnym pozorem nie czytajcie FiM. Ostrzegam po raz kolejny: Ta gazeta jest pisane pod natchnieniem nieczystych sił przez niewiernych i jest niebezpieczna!! Jeżeli ktoś to jednak czytał niech podzieli się swoimi spostrzeżeniami. Może będzie dla niego ratunek ale uraz w mózgu pozostanie przez całe życie.

Kra kra... A Tobie Wrona o co chodzi, bo czasami (raczej często) jak coś walniesz, to nie wiadomo...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wrona:
Moze dobrze, ze Ciebie nikt nie zna !
i wice- jeszcze by się okazało że jesteś jakimś zgredziałym wojownikiem....w czarnym wdzianku z ptaszyskiem pomarszczonym i molestujesz dzieciaczki :-))))) a tak wszystko gicio- ja myślę co myślę- powiedzmy oficjalnie żeś starsza babka na obczyźnie i z tęsknoty głupoty wypisujesz a co Ty myślisz- g... mnie to obchodzi

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Ostatnimi czasy Fim znowu szykanowało Kościół i ojczyznę, powodując, że hordy nieczystych panoszą się po ulicach. Normalne logiczne argumenty do was nie docierają dlatego muszę polecić wam prawdziwą fachową literaturę tj http://goscniedzielny.wiara.pl/?grupa=5&dzi=1104801337 poczytajcie to lepiej sobie,a od razu zrobi się wam jaśniej w głowach. Tam jest wszystko ładnie i logicznie i duchowo ujęte, więc nie mózgi wam od tego nie wyparują. Ale warunek jest jeden - musicie otworzyć swoje umysły na prawdę i na światło Ducha Świętego. A jak wam brakuje pieniędzy to zobaczcie to http://www.niedziela.pl/ Poczytacie i wszystko zrozumiecie. Być może nawet zostaniecie nawróceni, bo moim zadaniem jest was nawrócić. Widzę w was potencjał na dobrych Katolików. Kościół Święty potrzebuje ludzi inteligentnych, więc kształćcie się, czytając tygodniki katolickie, bo podejrzewam, że nigdy takiego czegoś nie trzymaliście nawet w rękach. O Faktach i mitach zapomnijcie.

http://www.idziemy.com.pl/ I koniecznie przeczytajcie sobie, do czego może doprowadzić antyklerykalizm i opamiętajcie się!!!

wojownikprawdy:
potrzebuje ludzi inteligentnych,
I ty sie takim człowiekiem czujesz???
wojownikprawdy:
czytając tygodniki katolickie
To jest źródło, z którego mamy się kształcić??? PHI;P

wojownikprawdy:
W mojej miejscowości czyta ją tylko jedna rodzina. Nie wiem kto to dokładnie jest, ale jak tylko się dowiem powiadomię wszystkich mieszkańców wsi, by pokazali tym zarozumialcom, co spotyka tych, którzy występują przeciwko Bogu
Oj, oj Wojownikuprawdy chyba nie jesteś takim wielkim katolikiem za jakiego się podajesz i uważasz. Nie zansz Bibli, Pisma Świętego??? Nie będę Cię pouczać o czymś co sam jako katolik powinieneś/aś wiedzieć i kierować się w życiu. "KTO JEST BEZ GRZECHU NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIEŃ" Ty chcesz się bawić w Boga i wymierzać karę??? Przemyśl to sobie, bo to co piszesz i myślisz jest dokładnie tym samym z czym próbujesz walczysz. Pozbądź się nienawiści i zamień ją w coś dobrego, realnego, rzeczywistego, nie tylko słownego bo jak wiesz słowa bywają ulotne...

Ja jestem wzorowym Katolikiem. Tak mówi mój proboszcz. Nie chwaląc się jestem najgorliwszym Katolikiem w całej parafii.

wojownikprawdy:
Nie chwaląc się jestem najgorliwszym Katolikiem w całej parafii.
Nie chwaląc się, właśnie to zrobiłeś. PYCHA! Zawsze bierzesz za święte co mówi proboszcz? Jakim jesteś katolikiem odpowiedz sobie sam przed Bogiem i przed samym sobą. Nie mnie Ciebie osądzać i oceniać, nikt na tej Ziemi nie jest święty.

A JP2?

wojownikprawdy:
Ja jestem wzorowym Katolikiem.
dyć jasno i wyraznie się gość określił katolikiem on Ci jest i wiedza o Bogu mu nie potrzebna ino sakramenta :-) swoją drogą porażające stawianie się KK w roli ambasadora Boga, wszelki atak na KK i jego wyznawców wydaje się być atakiem na samego Boga, wszak i pedalstwo i pedofilstwo ukrywać wtedy trzeba bo stawia KK w złym świetle i do ataków prowadzi gdzie koło się zamyka bo o dobro najwyższe chodzi zwykłe złodziejstwo symboli najświętszych i pojęcia istoty fałszowanej w oczach nie wiedzących a próbujących się zbliżyć poprzez wiare rzekłbym won chołocie, ale z braku rozumienia problemu to jakby grochem o ściane- Bóg Cie synu rozliczy za Twe świętokractwo- i Twego kochanego proboszcza też...to tak w Twoim języku wojowniku :-)

Gościu dawno zaplątał się w swoich rojeniach. Raz utrzymuje że mieszka na jakieś głębokiej "zapyziałej" wsi i tam egzystuje a potem kiedyś już mu się śpieszy pod pałac prezydencki bronić krzyża. Czy może tą głęboką wsią jest Warszawa, tak też można patrzeć na świat. Smaruje coś od rzeczy. Czyli jego teksty służą zawracaniu nam czterech liter. Jeżeli to ma być śmieszne dla kogoś i rozwijające to sobie może z nim dyskutować o głupotach.

W Warszawie mam brata i kuzynkę. Oni zawsze służą mi zakwaterowaniem.

jesteś pokrojem człowieka jak lopez oskarżyć, wyprowadzić z równowagi wybitnym kretyństwem, wkurzyć i czerpać z tego enerdzaizer, to samo odbieram i od Ciebie i lopeza jak dzieci-blizniaki, albo jeden i ten sam tylko nick inny poza tym zakrawa to wszystko momentami o celowe działanie, taki koń trojański, blef, sprawdzanie idiotyzm niczym na twarzy tego gościa od rękawków w ratownikach-dwie twarze i gra dziwnym trafem też się dziś odezwał- znów z sarkazmem i jadem na szczęście ostatnio jakoś ciężko wyprowadzić mnie z równowagi, mam nadzieje że te baraństwo i po innych spływa

Zabawne, jak "głód" wpływa na poziom desperacji w produkowaniu absurdalnych prowokacji ;)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Oj, Wojowniku, Wojowniku! Uwielbiasz mącić, mieszać, podpuszczać. Zapominasz jednak o naukach Chrystusa: trzeba miłować bliżniego swego, jak siebie samego! A ty, co? Plujesz, zioniesz nienawiścią, jesteś fanatykiem, a nie katolikiem. Dobrze ci radzę odczep się od nas z tymi swoimi prowokacjami, bo nikt nie będzie ci odpowiadał. I tylko tyle twojego będzie, co sobie popiszesz.
wojownikprawdy:
A JP2?
JP2 zostaw w spokoju, nie powołuj się na świętości do takich brudnych celów jak urąganie, szkalowanie, obrażanie... Dla mnie JP2 to wielki człowiek, o niesamowitej sile spojrzenia, energi i miłości w każdym geście. (miałam okazję spotkać Go podczas audiencji z bliskiej odległości - na wyciągnięcie ręki, ale nie miałam odwagi na głaskanie Go dotykanie, jak wszyscy zwykli to robić, bo przede wszystkim chciałam okazać mu szacunek i zachować się z klasą)
wojownikprawdy:
Tak mówi mój proboszcz
Mam zaszczyt i przyjemność współpracować z wieloma księżmi, nie tylko katolickimi, z racji mojego zawodu, ale jeszcze tak nietolerancyjnego i hermetycznego księdza nie spotkałam. Chyba trochę ubarwiasz i przesadzasz. Żaden z wielu znanych mi księży nie jest tak zawzięty i nie podpuszcza do nienawiści przeciw innym ludziom. Coś chyba poprzekręcałeś, albo nie zrozumiałeś intencji swojego proboszcza. Napisałabym ci, jak to wygląda w moich oczach, ale odpuszczę ci przykrości.
wojownikprawdy:
Nie chwaląc się jestem najgorliwszym Katolikiem w całej parafii.
I od takich nas Boże uchowaj! Wrzuć na luz i odpuść te szopki, bo nic tu nie wskórasz. Uśmiechnij się, popatrz dookoła siebie, ile dobrych rzeczy dzieje się na świecie, ciesz się każdym szczęśliwym dniem. Brak kłopotów to też wielkie szczęście! Nawet nie wiesz, jak można cieszyć się z banalnych zdarzeń! Spróbuj spojrzeć na wszystko inaczej, a napewno odmienisz się i nie będziesz już takim zakapiorem! :) Pozdrawiam Cię, wojowniku :) i niech BÓG będzie z Tobą! :)

Mówicie, że to co pisze nic was nie obchodzi. To jednak nieprawda. Skoro odpowiadacie mi w ten sposób znaczy, że prawda was zabolała i to mocno. Bo w głębi waszych serc wiecie, że mam rację.

A zresztą przeglądaliście pisma które wam poleciłem? Bo nie wydaje mi się. Tam jest wszystko ładnie i logicznie wytłumaczone, a szczególnie do czego może doprowadzić antyklerykalizm.

wojownikprawdy:
Mówicie, że to co pisze nic was nie obchodzi. To jednak nieprawda. Skoro odpowiadacie mi w ten sposób znaczy, że prawda was zabolała i to mocno. Bo w głębi waszych serc wiecie, że mam rację
powiedzmy że każdy chciałby byś miał racje że system jest u podstaw ok, kk jest ok i proboszcz też niestety to wszystko nowotwory i Ty o tym dobrze wiesz nowotwory które zżerają zdrowy organizm i jak wszystko w tym świecie dążą do własnego jak najszybszego rozwoju, dostępu do surowców i środków, wstawiają siebie w przepływ naturalny wymyślony przez Boga miliardy lat temu by egzystować i dominować- jak choroba by żyć trzeba jeść- i to ta ideologia robi- jak każda inna zresztą- przeżuwa i maluje na swój kolor a wszystko co na przekór po drodze grupą zakrzyczeć a jak nikt nie widzi to i unicestwić, posłużyć się kimś 3 cim, manipulacją - ta ideologia znana jest już od wieków co nie którym a od nie dawna i nam odpuść sobie to towarzystwo raz na zawsze, my czyści i bezbarwni- nie przekonasz tu nikogo do niczego i zabierz ten chory bełkot dla Tobie podobnych duszyczek- albo wróć do postów wcześniej, podanych linków i czytaj...czytaj- reformuj się ...gdzieś pomiędzy hipotezami wszystkich jest prawda dosyć bliska źródłu jak już dojdziesz do momentu że nie będziesz miał wiele do powiedzenia a najgorszego wroga zrozumiesz, wtedy powróć i pochwal się że na oczy zobaczyłeś, otworzyłeś na nowo i już nie jesteś ślepcem próbujesz wpędzić ludzi w poczucie winy udajesz fanatyka lekko opóźnionego- a moim zdaniem doskonale się orientujesz w sytuacji i rzeczywistości- jedzie od Ciebie premedytacją a intencje aż nadto jasne, jesteś taki wampir energetyczny co być może ma polewke z pisanie bzdur, być może z koleżkami przy piwku- choć nie pomyślałeś że najnormalniej czynisz przekaz czyjś w tym przypadku gdzieś z dołu wybrałeś drogę zygzakowatą jak wąż , żmija, by kusić i oskarżać by wszyscy byli ślepi a pośród nich Ty i Tobie podobni najmądrzejsi najładniejsi i najbardziej pożądani jak świecidełko które zapomina że świeci nie swoim blaskiem używając tylko wyszlifowanej powierzchni- tej dla innych oczu to kazanie dla Ciebie na dzisiejszy dzień- przekaz z góry chłopie, weź się za siebie i nie myl dobrego serca z bólem Twojej pseudo prawdy

wojownikprawdy:
A zresztą przeglądaliście pisma które wam poleciłem?
między Bogiem a prawdą najnormalniej w świecie w d... mam te pisma, szkoda czasu klikać na link i się uwsteczniać pozdrawiam :-) i miłego dnia

zbyszek123:
najmądrzejsi najładniejsi i najbardziej pożądani jak świecidełko które zapomina że świeci nie swoim blaskiem
Dobrze to ująłęś Zbyszku123. Żeby zaświecieć swoim światłem, tym prawdziwym, szczerym, dobrym, dostrzegalnym dla drugiego człowieka trzeba włożyć w to wiele wysiłku. Wtedy widać ile człowiek jest wart:)
Ancik1410:
jeszcze tak nietolerancyjnego i hermetycznego księdza nie spotkałam.
Jak widzisz Ancik1410 przykład idzie z góry, dlatego Wojowinikprawdy chyba zapomniał, że mam swój rozum i wolną wolę. Ale to przykład jak człowiek jest słaby i podatny na wpływy innych ludzi. Niestety takich, którzy nie zawsze reprezentują sobą to co powinni. No, cóż błądzić jest rzeczą ludzką. Ważene by znaleźć właściwą drogą i nią podążać:) Pozdrawiam ciepło!:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.