Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Apel do wierzących Katolików
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 11 | 12 | Następna strona

Oto mój manifest, manifest uciskanego Katolika. W naszym świętym kraju panoszą się legiony nieczystych. Ateiści, sekciarze muzułmanie i ich plugawa ideologia stają się coraz bardziej u nas popularne. Oni chcą zatracić Naród, zatracić Polskę, oddać nasz kraj w obce ręce. Jeśli nic nie zrobimy Niemcy, Francuzi, Anglicy wejdą z butami do Polski by zasiać ziarno zła i wybudować swoje centra handlowe i przedsiębiorstwa. Jak wspomniał mój proboszcz, natchnieni przez szatana ateiści i inni heretycy planują zburzyć Polskę. Na diabła wcielonego nie pomoże woda święcona. Tu potrzeba otwartego i zdecydowanego sprzeciwu. Tylko w jedności siła. Kiedy my, Katolicy zjednoczymy się, będziemy w stanie zdetronizować nieczystych i położyć kres plugastwu. W naszym kraju dzieje się źle, dlatego, że jesteśmy manipulowani przez ludzi, którzy chcą zatracić Naród. Nie wiem, jak królowa Polski najświętsza Maryja Panna może na to patrzeć. Nieczyści chcieli mną manipulować. Wmawiali mi absurdalność Katolickich dogmatów, ale powiedziałem sobie w duszy „dość” nie dam sobie nic wmówić. W tych czasach to Kościół jest najbardziej szykanowany, a Katolicy nie maja absolutnie nic do powiedzenia. Oto szykuje się tajny spisek przeciwko kościołowi. Mój proboszcz, podobnie, jak i inni duchowni uważają, że nasz naród jest zły i rozpustny i trzeba go sprowadzić na dobrą drogę, póki nie jest zbyt późno. Widziałem smutek swojego proboszcza, kiedy na czele narodu stanął sługa szatana. Sam w duszy płakałem. Cała parafia głosowała, na pobożnego pielęgnatora i strażnika polskich tradycji. Nasz ksiądz mówił, że tylko JK mógłby w naszym kraju zrobić coś dobrego. Mam nadzieję, że u nas w parafii nie było zdrajców narodu. Takich trzeba tępić. Nie oszukujmy się. Na naszych oczach umierają tradycje i świadomość narodowa. Ludzie coraz rzadziej chodzą do kościoła, na tacę rzucają drobniaki, a ostatnio, kiedy była składka na remont dachu kościoła, dawali po złotówce, a inni nie dawali wcale. Najwyższa kwota to było 10 zł. Pragnę dla naszego narodu wzajemnego szacunku miłości, braterstwa i tolerancji. To wszystko. Czy to tak wiele? Oto wypowiadam wojnę wszystkim ateistom, heretykom i innym nieczystym i apeluję do prawdziwych Katolików- Niszczcie plugastwo!!

wojownikprawdy:
Z nieopisaną wściekłością czytał wasze posty.
i :-))))) miłe- nawet bardzo

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

wojownikprawdy, pisz wszystko co chcesz. Bardzo milo sie Ciebie czyta. Rozszerzasz horyzonty. Na kazdym forum trzeba miec "twarda skore", jak chce sie cos powiedziec od siebie. Tak mi powiedzial jeden facet w 1997 roku, kiedy zawitalam na pierwsze forum internetowe. Prosze Cie wiec wojownikuprawdy nie przerazaj sie DEWOTAMI !!!! Pisz. Pozdrawiam.

Wrona:
Prosze Cie wiec wojownikuprawdy nie przerazaj sie DEWOTAMI !!!! Pisz.
paradoksalnie dewocia związana jest z wyznawstwem cyt ze słownika
tekst:
dewocja przesadna pobożność; gorliwe, manifestacyjne wypełnianie praktyk relig.; por. bigoteria. dewot (dewotka) pobożniś, świętoszek. dewocjonalia drobne przedmioty kultu relig. znajdujące się w handlu, np. medaliki, różańce itp. Etym. - łac. devotio 'ofiarowanie' od devovēre 'ślubować; poświęcać (bóstwu); przeklinać'; zob. de-; vovēre, zob. wotum.
http://www.slownik-online.pl/kopalinski/BB932EB1B605294A412565B80010EED6.php opozycja nam rośnie w siłę - warto by odróżniać wiarę, wiedzę o Bogu, teologie itp... od już fanatyzmu który znamy od strony konserwatywnego islamu

Tosz to jakieś średniowiecze wojowniku na niezłym zadupiu sie uchowałeś..mam znajomych z różnych wsi i nie są tak..nie ma słowa.. Już czuje jak lucek mi dupe przypala..za to że żyje w zgodzie ze sobą nie robiąc krzywdy nikomu przy tym a i czasem komuś uda mi sie pomóc... Co do dewoctwa wrona nie wie co to słowo oznacza.. wojownik jest DEWOTĄ na klęczkach chodzi do kościoła gdzie szerzone jest miłosierdzie a kamieniować nas chce za wolność słowa i wybór jaki dokonaliśmy.. wojowniku wg swojej wiary to ty jesteś pretendentem do bliskiej znajomości z diabłem.

No taki i szukaj jakiś stosik dla mnie bo potrafi wielkie magiczne sztuczki(potrafie czytać) i mam czarnego kota..:)

Wrona:
wojownikprawdy, pisz wszystko co chcesz. Bardzo milo sie Ciebie czyta. Rozszerzasz horyzonty.
Jeżeli to jest rozszerzeniem horyzontu. Pierdoły Gośki też się czyta bo czyta. Jeśli ktoś ma w umowie o prace wstawiać głupoty to bardzo sobie ceni osoby dające się omamić i patrzące tak, wąsko widzące rzeczywistość. WP-dy Gośka dała dowody wcześniej że kościół ma gdzieś a teraz jednak bardzo sobie ceni frajera który daje się uwieść bzdurnym teoriom, niedouczonego i podatnego manipulacji. Jak się zadasz z Gośką to naprawdę będziesz potrzebował proboszcza. Nie rozumiesz zasadniczego faktu. Twój proboszcz to rozumie. Są różne możliwości widzenia otaczającego świata zależne od ilości posiadanej wiedzy Wyznawcom wiary podaje się uproszczony zestaw informacji który ma spowodować że spełniając jego przesłanki wytyczne kiedyś taki dostanie się do nieba. Ale jeżeli w tym obrazie prawdy się unika. Przez wąskość widzenia Ty nie widzisz że historia świata była jakaś inna. Zabytki które mamy są z jakiegoś wcześniejszego okresu że karmi się nas przy tej okazji uproszczeniami które są jak bajki. I mimo mówienia o miłosierdziu w kościele to często służyło to napędzaniu walk miedzy ludźmi rzekomo jedna religia jest lepsza od drugiej a życie los człowieka jest nieważny. To właściwie nie jesteśmy wolni. W Indiach mają system kastowy a u nas promuje się system zgadzania się na wszystko i bycie posłusznym, układnym, niesienia swojego krzyża żeby osiągnąć podobny cel żebyś się zadowalał tym co jest a swoją wolność oddawał rządzącym. Oni decydują jak żyjesz. Jeśli jesteś z tym szczęśliwy nie widzisz w tym dziur nie jest Tobie z tym niewygodnie to twoje życie i twoja sprawa. Od przesłań Gośki niech cię proboszcz trzyma z daleka.
Zauważ
Gośce nie jest obojętne w co wierzysz ona chętnie była by zajęła miejsce twojego proboszcza. Ona jest niebezpieczna. Bo reszcie nas jest to obojętne czy zmienisz poglądy czy nie. Zadałeś problem postawiłeś swoje pytania i my tak jak umiemy usiłujemy na nie odpowiedzieć. Jeśli wyciągniesz inne wnioski prosimy o umotywowanie ich ale nie na zasadzie że podstawy wniosków to gdzieś zostały sztywno zapisane, Jak widzisz świat upada i kościół wcale nie umie tego przezwyciężać. A my staramy się widzieć co jest powodem że nie umie tego robić. Twój temat też o to pyta.

Wrona zachęca mnie, bym pisał dalej, a wy widzicie w tym nieszczerość. Wyjaśnijcie dokładnie dlaczego? Czy ona nie jest faktycznie gorliwą katoliczką, która walczy o prawdę?

Pozatym jest niedziela DZIEN SWIETY a ty co robisz? do kosciola.

yohanna22:
a Ta się tam z tej Anglii się nabija. Kościół też jest dobrym miejscem na rozmowę miedzy sobą a Bogiem. Wiesz my tu wszyscy w jakiś sposób wierzymy w to co wyższe. Ale mnie osobiście razi że kościół raz odwołuje się do Boga góry a raz wysuwa na przód Chrystusa którego zrównuje w ważności. Mam starszego sąsiada z kieleckiego co czasy dobrze przed II Wojną pamięta i on mówił ze w tedy w kościele większą wagę przykładano do Boga Ojca. Czyli na przestrzeni osiemdziesięciu lat akcenty przykładane się zmieniają. Ale zostawmy prawdy wiary odłożone na boku. To co jest z Gośką musiał bym dłużej tłumaczyć. W skrócie usiłowałem coś Gośce tłumaczyć ze spraw technicznych bo coś się tam trochę orientuje. Załóżmy na tym forum ktoś zadaje pytanie inni starają się pomóc odpowiedzieć. I okazało się że nasze odpowiedzi kogokolwiek jej do szczęścia nie są potrzebne. Ona ma stały punkt widzenia ponieważ gdyby go zmieniała to musiała by mądrzej pisać o tym swoim haarpie. A ma tak jakby za zadanie wszystkich straszyć. A nie przestraszysz bardzo kogoś jak mu dokładnie wytłumaczysz co jak działa . Ktoś może się bać ale rozumie zasady co mu grozi. Natomiast Goska udzielająca się na wszystkich dostępnych forach ma pisać tak aby trafiało to do ludzi strachliwych o których z boku można powiedzieć że są niezbyt zdrowi psychicznie. Gdyby zaczęła pisać mądrze to takich ludzi by uświadamiała jak realnie wygląda zagrożenie. Czyli wynikło na to że komuś musi zależeć na tym aby była taka osoba jak ona co straszy wszystkich i pisze głupoty. bo potem można pokazywać takie posty takiej osoby i mówić widzicie jakie głupoty pisze ten człowiek chyba nie chcecie być tacy jak on{a} Dlatego wygląda na to że od kogoś dostaje kasę za to żeby była jak jest. Musiał byś poczytać wcześniejsze wątki bo tak moje słowa nie muszą być całkowicie trafne i pełne. Do Ciebie należy odbiór rzeczywistości. Ale ogólnie Gośkę daje się też wykorzystywać do uczenia się o świecie i z tych głupot co pisze daje się zrobić coś pożytecznego. Oczywiście pod warunkiem że wiemy że chce nas omamić.

u ktoś mi usunoł temat Bóg i Szatan od wrony a miałem taki fajny post:) na odpowiedz. moge go tu wkleić?? wkleje go jesli wam nie bedzie odpowiadać to napisze coś takiego ostatni raz:). Daje to j
Wrona:
Z pokolenia na pokolenie jestesmy madrzejsi i widac to we wszystkich rasach i narodach
czy my jesteśmy tacy mądrzy wątpie teraz uczymy sie tego co mamy sie nauczyć, jesteśmy tak mądrzy że nawet nie potrafilibyśmy takiej piramidy jak w egipcie zbudować bo nawet z taka technologia jest to ciezkie. kiedyś ludzie byli madrzejsi tylko za kazdym razem nam włmawiaja ze kiedyś to był zastój i ludy prymitywne. Teraz pewne rzeczy sa ,,nie modne''.
Wrona:
„Teraz więc nie drwijcie, aby nie zacieśniły się wasze więzy, gdyż słyszałem od Wszechmocnego, Pana Zastępów, że postanowiona jest zagłada całej ziemi!” (Iz 28,22)
ta sama księga i ten sam wątek: ,,A teraz przestańcie drwić, żeby wasze pęta się nie zacieśniły; słyszałem bowiem rzecz postanowioną przez Pana, Boga Zastępów: zniszczenie całego kraju''. (Iz 28,22) kilka słów jest zmienionych a robi wielką róznice. Iz 28,15 Mówicie: Zawarliśmy przymierze ze Śmiercią, i z Szeolem zrobiliśmy układ. Gdy się rozleje powódź wrogów, nas nie dosięgnie, bo z kłamstwa uczyniliśmy sobie schronisko i skryliśmy się pod fałszem. (chyba kazdy sie domysla o co chodzi:) - macie ukł. z smiercia jako ze to normalna rzecz i niezmienna oraz ukł. z szatanem, tak jak teraz jest wszystko na odwrót prawda i sprawiedliwość zamieniona jest na kłamstwo i niesprawiedliwość). 28,16 Przeto tak mówi Pan Bóg: Oto Ja kładę na Syjonie kamień, kamień dobrany, węgielny, cenny, do fundamentów założony. Kto wierzy, nie potknie się. 28,17 I wezmę sobie prawo za miarę, a sprawiedliwość za pion. Ale grad zmiecie schronisko kłamstwa, a wody zaleją kryjówkę. 28,18 Wasze przymierze ze Śmiercią zostanie zerwane, i nie ostoi się wasz układ z Szeolem. Gdy się rozleje powódź wrogów, będziecie dla nich na zdeptanie. 28,19 Ile razy ona przyjdzie, pochwyci was. Gdy przechodzić będzie każdego ranka, i we dnie, i w nocy, blady strach na wieść o niej padnie. Iz 28,21 Zaiste, Pan powstanie, jak na górze Perasim, jak w dolinie Gibeońskiej się poruszy, by dokonać swego dzieła, swego dziwnego dzieła, by spełnić swe zadanie, swe tajemnicze zadanie.(nie wiem czy chodzi o zagłade grzeszników czy szatana(jego ostateczne zniszczenie) jako cos dziwnego i zrobi cos od czego nas chciał oduczyc czynienia zła). Daje to jako ciekawostke a nic ostatecznego. wielu mówi że półczas o którym jest mowa juz sie konczy dopełnia, albo może dopiero nadejsć nie wiem.ako ciekawostke a nic ostatecznego. wielu mówi że półczas o którym jest mowa juz sie konczy dopełnia, albo może dopiero nadejsć nie wiem.

wojownikprawdy:
Czy ona nie jest faktycznie gorliwą katoliczką, która walczy o prawdę?
Może jest katoliczką, może nawet gorliwą, w Boga chyba wierzy, ale najbardziej wierzy w HAARP-a i walczy w jego imieniu :)) Obiekty wiary różne, ale przejawy fanatyzmu bardzo podobne. Wronie się podoba, że w coś wierzysz... tak silnie, jak ona w HAARP-a - na przekór wszystkiemu :) Mi się też podobasz WojownikuPrawdy, bo widzisz... ja też wierzę w Boga (tylko inaczej "go" postrzegam), natomiast Gośki (Wrony) mamy tu już dosyć, bo wszędzie wsadza tego swojego HAARP-a i inne bzdury wypisuje - ogólnie jest nudna i męcząca.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ocelot:
u ktoś mi usunoł temat Bóg i Szatan od wrony
Ja usunąłem, bo tam o HAARP-ie było. Gośka zakłada kupę jakichkolwiek tematów tylko po to, aby HAARP-a tam dołożyć. Już jej mówiłem, aby sobie tego HAARP-a dodała do podpisu, zamiast spamować. I dobrze Ocelocie, że tu to wrzuciłeś, bo temat religijny :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Tak każdy ma tu wolność patrzenia na świat. Właściwie tylko ja tak ostro stawiam że Gośka musi być przez kogoś sponsorowana za swoje produkcje o haarpie i ograniczające wyobraźnię. Każdy ma swoje przesłanie i ono różnie brzmi. Bo różnie widzi świat. To trudno się rozeznać w tym które zdanie na temat jest słuszniejsze. Na pewno bezpieczniej jest nie za bardzo wychylać się z miejsca które się zna. Nie próbuj stawiać przed sobą za dużo pytań. Bo zagubisz się w odpowiedziach. I nie wierz wszystkim do końca każdy może się mylić, nawet sobie nie wierz bo to jak widzisz świat zawsze zależy od informacji jakie posiadasz o świecie. A te też się zmieniają

wendol:
bo wszędzie wsadza tego swojego HAARP-a i inne bzdury wypisuje - ogólnie jest nudna i męcząca.
moze niech wsadza do watku o harpie wtedy bedzie czysciej

Zastraszeni pracownicy platformy naftowej Mariusz Zawadzki 24-07-2010 11:00 Była taka presja, że baliśmy się zgłaszać szefom usterki - twierdzą pracownicy platformy naftowej, która wybuchła w kwietniu w Zatoce Meksykańskiej, wywołując największą w historii USA katastrofę ekologiczną.... więcej http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8172212,Zastraszeni_pracownicy_platformy_naftowej.html

yohanna22:
moze niech wsadza do watku o harpie wtedy bedzie czysciej
Już jej to nieraz tłumaczyłem, ale ona ciągle zakłada nowe wątki o HAARP-ie, chcąc go sprzedać pod coraz to nowym przebraniem. HAARP na 1000 sposobów? Już nie na tym forum Gosiu.

yohanna22:
Nie rozumiesz działalności Gośki, ona po prostu generuje różne wątki wokół haarpa i nie tylko haarpa tak aby sprawić żeby wyglądało to na obsesję jakby więcej osób miało niezdrowo pod sklepieniem. Przecież od dawna było rozmawiane na forum jak Goska powinna pisać żeby to coś wnosiło do naszej wiedzy ogólnej. Gośki nie interesuje nasza wiedza tylko nasze zamotanie i ogłupienie. Gdyby Darek nie usuwał jej tematów to to forum było by wokół haarpa i wokół wróżb czyli drugiej patologii bo ktoś nie wyjdzie z domu jak sobie nie powróży.

A ksiądz powiedział, że z tego forum oprócz mnie to wrona na pewno pójdzie do nieba, no i może wendol, chociaż on musiałby się postarać. Reszta będzie smażyć się w piekle. A HAARP to czysta herezja. Nie wiem jak normalny człowiek może w to wierzyć. To chyba jakiś żydowski wymysł. Nie zdziwiłbym się, gdyby masoni maczali w tym palce. W ostatnia niedzielę ksiądz grzmiał z ambony, że w internecie szerzy się plugastwo. Ale można się domyślać co miał na myśli. Prawda?

wojownikprawdy:
A ksiądz powiedział, że z tego forum oprócz mnie to wrona na pewno pójdzie do nieba, no i może wendol, chociaż on musiałby się postarać.
No nie, koniec świata, żeby ksiądz o mnie miał takie dobre mniemanie... A tak się starałem... Chyba muszę się bardziej postarać, żeby mnie znielubili :) A ja myślałem, że jestem "naczelnym heretykiem" na tym forum :/ A tak na poważnie, to zdaję sobie sprawę z tego, że jestem dobrym człowiekiem, ale religię mam... gdzieś.

wojowniku czegoś tam- skończyła mi się cierpliwość do Ciebie- nic nikomu nie sugeruje ale zgodnie z pewnymi konwenansami praktykowanymi na innych forach powinieneś dostać bana, to co myślę to znacznie więcej ale zwykła kultura nie pozwala nawet części napisać więc w skrócie spie....

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 11 | 12 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.