| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| pychologia | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74 |
|
|
|
|
|||||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Jednym słowem, w fizyce nazywa się to układem niestabilnym.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
a tu mialo byc o psychologii ....
coraz więcej i szybciej konsumować, produkować, kupować.
w sumie to tez mozna zaliczyc.
|
|
|
|||||
|
OJ Zbysiu ja to Cie lubie :))) ty taki chlop z werwa jestes no nie?
Musimy zmienic mentalnosc a tego sie nie da zrobic szybko potrzeba lat na to. Mamy we krwi kombinatorstwo, a to dlatego ze zawsze byla bida, panstwo o lud nie dbalo wiec lud musial sam sie martwic o prztrwanie.
(I dlatego moj chlop jak zobaczyl ze kupie kurczaka poporcjuje i bedziemy miec 3 obidy nie mogl uwierzyc jaka to ja zaradna jestem).
Jesli chodzi o pieniadze to ja juz pisalam kiedys co Polak otrafi.
Z tm garazem .... No i tacy jestesmy sama dostalam po dupie za pomoc :)))
|
|
|
:-)
dzięki- ostatnio rozwiązania rzeczy niemożliwych przychodzą mi w kilka chwil- cuda zajmują parę dni :-) jak z reklamy znajomego medyka od sprzętu komputerowego
|
|||
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
wytlumaczcie mi tak prosto kto ta Polska rzadzi Ruski czy EU ???
|
|
|
i jedni i drudzy poprzez wpływy nie należy zapominać o miejscowym narybku- o którym zupełnie nic nie wiemy a który ciągnie się za każdą rządzącą partią lub może odwrotnie
kto raniej wstanie- komu co się podoba
|
|
|
a kto by nie chciał na głupim chciwym i sprzedającym wszystko narodzie robić interesów
albo ty albo Ciebie
to taki wyścig szczurów tylko większy
nie ma odpowiedniego prawa narzucającego odpowiedzialność na tych którzy w jakiś sposób nas/was reprezentują więc i kary za nadużycia
albo mentalność ludzka pozwala zatrzymać integralność i jakieś społeczne wsparcie albo jesteśmy jak mięcho u rzeźnika
byłem krótko w norwegi- tam się wspierają- od pomocy sąsiedzkiej po wiejską/miejską gospodarczą
norweg 5 razy się zastanowi dlaczego ma kupić coś obcej produkcji
a u nas?
u nas to chyba ciężko stwierdzić co jest nasze co nie
ale nikt nie wspiera naszego przemysłu a co za tym idzie swojego miejsca pracy
myśleć, myśleć- z tym jest problem
grecy na czym dali d...py- na usługach premium czyli to co spływało latami do kasy państwa było mniejsze od wypływu aż fizycznie kasy zabrakło
każdy buduje sobie komfort posiadania nadwyżki budrzetowej bo pozwala na przeżycie podczas trudnych czasów a gospodarka to mechanizm naczyń połączonych więc coś kosztem czegoś jeśli ktoś zyskuje to ktoś mniej czujny traci- a gdy kryzys przychodzi to ten tłusty chudnie a chudy agonia
funkcjonuje to jako tako właściwie gdy rozwój jest równomierny okręgu współpracującego i fizycznie istnieje nadwyżka gotówki i są stworzone pewne zapasy
problem gdy pomiędzy wstawi się agresora zeżre i zapasy i gotówkię a każdy nim chce być bo to lekka praca- tworzyć gotówkę zyskiwać na transakcjach, akcjach itd...
jeszcze lepszym rozwiązaniem jest stworzenie sobie wasala- uzależnić kogoś od siebie tak jak my za prl
dziś to nawet nie wiadomo gdzie co i jak
to się skończy gdy dojdziemy do punktu w którym znalazła się Grecja
zobaczycie kto nam pomoże o ile pomoc 110 mld w formie pożyczki to pomoc bo mi się wydaje że pożyczki się oddaje i to z odsetkami
ktoś na górze prowadzi rozliczenia i wie jak to wygląda, żeby się nie okazało że żyjemy na kredyt (800 mld długu prawie) a pracujemy za darmo
prosze nie przeliczać bo jak każdy z nas zarabia powiedzmy 2000 to przejada kilka set( często 200-300) zł a reszta ucieka w opłaty podatki akcyzy
ktoś coś strasznie pokręcił a my ciągle nie czaimy tego
|
|
|
w koncu cos musi pitolnac w PL zeby sie zmienilo przeciez nie moze byc zle tak dlugo! Rewolucja jakas by sie przydala.
|
|
|
|||
|
|||
|
tam się smokma podobno obudzić :-)
gdzieś przeczytałem
tylko co to znaczy?
czy uwolni naród czy ten w/g szerszego spojrzenia i tak wolny i szczęśliwy a bardziej nam zagraża i może to właśnie ta prze ze mnie hydra wspomniana :-)
|
|
|
cokolwiek nie wezniesz do reki jest made in china:)))
oni inwestuja w mlody narybek wysylaja w swiat zeby sie uczyl:)Jedna wielka maszyna.
Jak mialam europeistyke to gostek mowil ze wlasnie Chiny beda rzadzic.
Jescze mnie arabowie zastanawiaja oni tez sie ucza glownie inzynierowie. Tatusiowie potentaci naftowi kolesie mi opowiadali jak sie na pustyniach bujaja:) Ponoc to ze chlop ma 5 zon to stare pokolenie to nowe juz tego nie uznaje.
|
|
|
w PL nikt w narybek nie inwestuje rodzice musza placic i dokad to i z czym ...
|
|
|
|||
|
Jak mozna miec dzieci w karaju gdzie becikowego jest tys zl a wozek kosztuje 2 tys, a to dopiero poczatek. Ej, sory ale ja nie wiem jak sobie ludzie daja rade!!! Przynajmniej by na poczatek dali ludzia na jakis wozek i wyprwke dla dziecka.
|
|
|
|||||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |