Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
pychologia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74

http://www.bryk.pl/teksty/studia/pozosta%C5%82e/psychologia/24091-koncepcja_psychodynamiczna_cz%C5%82owieka_czyli_cz%C5%82owiek_niedoskona%C5%82y.html

wendol:
Ja bym się podzielił, gdybym jakieś pomysły miał :)
jednakowoż nalegał bym
wendol:
Ty to masz łeb! :)
jarze :-) to taki żart :-)

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Jednym słowem, w fizyce nazywa się to układem niestabilnym.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

a tu mialo byc o psychologii .... coraz więcej i szybciej konsumować, produkować, kupować. w sumie to tez mozna zaliczyc.

yohanna22:
a tu mialo byc o psychologii ....
bo Polska jest najważniejsza :-) przecież to jasne jak wół że dobro tego kraju opłaci się każdemu bo płace wzrosną i to kilka krotnie- to chyba każdy rozumie weźmy złoża gazu-same pozwoliły by nam na wyjście z długu i drugie tyle odłożyć w formie nadwyżki budżetowej ale sprzedaż ich za bezcen( 1 %) nie leży w żadnym interesie- i lepiej je zostawić dla naszych dzieci, ponieść jakieś nakłady- coś wydobywać i szachować tym gazprom a afganistanu to ostatnio nie rozumiem bo jak znaleziono tam złoża gdzie w prowincji pod polską OKUPACJĄ jest lit- najbardziej potrzebny zwłaszcza do produkcji bateri i rozwoju elektrycznych autek to się wycofujemy i tam nas nie będzie zostawiając życie tylu własnych rodaków poświęcone głupocie to jakiś element dawania d...py podkładania się czy coś a przecież można by się pokazać z dobrej strony zrobić to fifty fifty skorzystaki by i oni i my czas o tym mówić i to głośno bo nas rozkradną do reszty a jak nam się populacja zmniejszy przy zwiększaniu długu publicznego to nie długo dług MÓJ przekroczy to co realnie jestem w stanie zarobić przez całe życie przecież to jakiś horror zdaje każdy sobie sprawę że dług po przekroczeniu pewnego pułapu poleci jak kowalskiemu co ma raty 2,500 a zarabia 1,500 więc by spłacać zaciąga kolejny i kolejny aż przy dopisywaniu zer komuś wkładu w długopisie zabraknie ( rzekłbym spasiony bankier będzie właścicielem więcej zer niż jest na świecie gotówki ) i wtedy będzie totalna wojenka bo gość zwariuje :-)
yohanna22:
coraz więcej i szybciej konsumować, produkować, kupować.
a to jest próba ratowania się systemu- który traci wydolność przez sztuczne pompowanie bańki- której de facto przecież na zdrowy rozum nie ma więc wraca się do jedynej możliwej przyczyny- spisek czy totalna głupota

OJ Zbysiu ja to Cie lubie :))) ty taki chlop z werwa jestes no nie? Musimy zmienic mentalnosc a tego sie nie da zrobic szybko potrzeba lat na to. Mamy we krwi kombinatorstwo, a to dlatego ze zawsze byla bida, panstwo o lud nie dbalo wiec lud musial sam sie martwic o prztrwanie. (I dlatego moj chlop jak zobaczyl ze kupie kurczaka poporcjuje i bedziemy miec 3 obidy nie mogl uwierzyc jaka to ja zaradna jestem). Jesli chodzi o pieniadze to ja juz pisalam kiedys co Polak otrafi. Z tm garazem .... No i tacy jestesmy sama dostalam po dupie za pomoc :)))

:-) dzięki- ostatnio rozwiązania rzeczy niemożliwych przychodzą mi w kilka chwil- cuda zajmują parę dni :-) jak z reklamy znajomego medyka od sprzętu komputerowego
yohanna22:
Musimy zmienic mentalnosc a tego sie nie da zrobic szybko potrzeba lat na to.
czasem nie mogę się nadziwić prostocie rozwiązań i oporowi jaki to napotyka ludzie boją się zmian i utraty stołka nawet za cenę własnej godności, nie tykalności będą bronic stanowiska w którym się zasiedzieli- choćby nowe złote góry miało przynieść

zbyszek123:
więc wraca się do jedynej możliwej przyczyny- spisek czy totalna głupota
Więc znów powtórzę - spisek plus totalna głupota :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

wytlumaczcie mi tak prosto kto ta Polska rzadzi Ruski czy EU ???

i jedni i drudzy poprzez wpływy nie należy zapominać o miejscowym narybku- o którym zupełnie nic nie wiemy a który ciągnie się za każdą rządzącą partią lub może odwrotnie kto raniej wstanie- komu co się podoba

pomiedzy mlotem a kowadlem a amerykanie co chca od nas ?

a kto by nie chciał na głupim chciwym i sprzedającym wszystko narodzie robić interesów albo ty albo Ciebie to taki wyścig szczurów tylko większy nie ma odpowiedniego prawa narzucającego odpowiedzialność na tych którzy w jakiś sposób nas/was reprezentują więc i kary za nadużycia albo mentalność ludzka pozwala zatrzymać integralność i jakieś społeczne wsparcie albo jesteśmy jak mięcho u rzeźnika byłem krótko w norwegi- tam się wspierają- od pomocy sąsiedzkiej po wiejską/miejską gospodarczą norweg 5 razy się zastanowi dlaczego ma kupić coś obcej produkcji a u nas? u nas to chyba ciężko stwierdzić co jest nasze co nie ale nikt nie wspiera naszego przemysłu a co za tym idzie swojego miejsca pracy myśleć, myśleć- z tym jest problem grecy na czym dali d...py- na usługach premium czyli to co spływało latami do kasy państwa było mniejsze od wypływu aż fizycznie kasy zabrakło każdy buduje sobie komfort posiadania nadwyżki budrzetowej bo pozwala na przeżycie podczas trudnych czasów a gospodarka to mechanizm naczyń połączonych więc coś kosztem czegoś jeśli ktoś zyskuje to ktoś mniej czujny traci- a gdy kryzys przychodzi to ten tłusty chudnie a chudy agonia funkcjonuje to jako tako właściwie gdy rozwój jest równomierny okręgu współpracującego i fizycznie istnieje nadwyżka gotówki i są stworzone pewne zapasy problem gdy pomiędzy wstawi się agresora zeżre i zapasy i gotówkię a każdy nim chce być bo to lekka praca- tworzyć gotówkę zyskiwać na transakcjach, akcjach itd... jeszcze lepszym rozwiązaniem jest stworzenie sobie wasala- uzależnić kogoś od siebie tak jak my za prl dziś to nawet nie wiadomo gdzie co i jak to się skończy gdy dojdziemy do punktu w którym znalazła się Grecja zobaczycie kto nam pomoże o ile pomoc 110 mld w formie pożyczki to pomoc bo mi się wydaje że pożyczki się oddaje i to z odsetkami ktoś na górze prowadzi rozliczenia i wie jak to wygląda, żeby się nie okazało że żyjemy na kredyt (800 mld długu prawie) a pracujemy za darmo prosze nie przeliczać bo jak każdy z nas zarabia powiedzmy 2000 to przejada kilka set( często 200-300) zł a reszta ucieka w opłaty podatki akcyzy ktoś coś strasznie pokręcił a my ciągle nie czaimy tego

w koncu cos musi pitolnac w PL zeby sie zmienilo przeciez nie moze byc zle tak dlugo! Rewolucja jakas by sie przydala.

yohanna22:
w koncu cos musi pitolnac
to jeszcze nie to to bardziej chodzi o stworzenie wygodnej strefy buforowej a zamian ślepe podporządkowanie i utrzymywanie narodów na granicy agoni- wychodzi to tylko z ograniczenia i krótkowzroczności naszej elity- chociaż i to nie do końca- bo nie moja to zasługa że ktoś się pomalował krzyczy ładny jestem i głosujcie a w alternatywie albo ja albo mój szwagier- więc na jedno wychodzi a my jak nie widzimy czarno na białym to nie wierzymy że to to samo mości panowie bawią się na salonach a my własnym rozwojem za to płacimy będzie tak choćby i milion lat dopóki jakaś nowa hydra gdzieś za granicą nie wyrośnie co wykuje armie w podziemiach i wraz z porankiem zaleje świat niczym noc, wtedy krótki rozwój i kolejny etap STABILIZACJI której ktoś pilnuje przez tysiąc lecia troszkę to taki teatrzyk a my w nim lalki głupiutkie malutkie budujące i ganiające za tym co nie trwałe za cenę własnego spokoju i szczęścia z jaźnią zamkniętą w kręgu wiary pseudo wiedzy i stereotypów

zbyszek123:
troszkę to taki teatrzyk a my w nim lalki głupiutkie malutkie budujące i ganiające za tym co nie trwałe za cenę własnego spokoju i szczęścia z jaźnią zamkniętą w kręgu wiary pseudo wiedzy i stereotypów
a to wszedzie tak tylko im bidniejszy kraj tym bardziej teatrzyk zamienia sie w cyrk. Chinczycy mnie zwsze zastanawiaja oni to dopiero maja klapki na oczach ale wierni sa jak psy.

tam się smokma podobno obudzić :-) gdzieś przeczytałem tylko co to znaczy? czy uwolni naród czy ten w/g szerszego spojrzenia i tak wolny i szczęśliwy a bardziej nam zagraża i może to właśnie ta prze ze mnie hydra wspomniana :-)

cokolwiek nie wezniesz do reki jest made in china:))) oni inwestuja w mlody narybek wysylaja w swiat zeby sie uczyl:)Jedna wielka maszyna. Jak mialam europeistyke to gostek mowil ze wlasnie Chiny beda rzadzic. Jescze mnie arabowie zastanawiaja oni tez sie ucza glownie inzynierowie. Tatusiowie potentaci naftowi kolesie mi opowiadali jak sie na pustyniach bujaja:) Ponoc to ze chlop ma 5 zon to stare pokolenie to nowe juz tego nie uznaje.

w PL nikt w narybek nie inwestuje rodzice musza placic i dokad to i z czym ...

yohanna22:
w PL nikt w narybek nie inwestuje
mało tego się przejadamy- instynkty macierzyńskie poumierały do tego nawet 2+1 w oparciu o sprawy mieszkalne a co za tym idzie kredyt na 30 lat skutecznie zamrażają marzenia nawet wśród tych co by chcieli ludzie starszej daty też odchodzą od schematu pomocy młodym chciwość zaczyna tryumfować skutków w odniesieniu do roku- czy pięciu nie widać ale za 20-30 lat to piekielne żniwa zbierze a możliwości odwrotu nie będzie- odnowa populacji w 3/4 wymarłej to ok 50 lat pracy co przy ciągle rosnącym długu publicznym wydaje się już dziś nie możliwym a styl kapitalizmu bardziej nastawiony na produkcje i sprzedaż będzie lobbował wyburzanie choćby starych domków po umierającej generacji niż możliwość rozdysponowania tych mieszkań między najbardziej potrzebujących w warszawie już dziś widać wyburzane budynki- choćby w pobliżu towarowej więc wszystko będzie się rozkręcać w przeciwieństwie do nakręcania się sprężyny pod tym względem za czasów tak zniesławionego PRL u

Jak mozna miec dzieci w karaju gdzie becikowego jest tys zl a wozek kosztuje 2 tys, a to dopiero poczatek. Ej, sory ale ja nie wiem jak sobie ludzie daja rade!!! Przynajmniej by na poczatek dali ludzia na jakis wozek i wyprwke dla dziecka.

yohanna22:
w PL nikt w narybek nie inwestuje rodzice musza placic i dokad to i z czym ...
ja sobie sama płace za studia-a jestem na prywatnej uczelni-więc to akurat zależy od chęci ewentualnego narybka.
yohanna22:
a wozek kosztuje 2 tys,
to już zależy od wymagań rodziców-2 tyś to już wózek z bajerami ktorych sie nawet nie używa.Ja nie miałam nawet tego becikowego, Michał miał wszystko używane, ale nie zauważyłam żeby wyglądał gorzej od innych dzieci no może opróccz tego nieszczęsnego wózka bo tak na prawde to wstyd mi było wyjśc czasem na spacer bo taki złom miałam. zgodze sie że niestety śmieszną kase dają na dzieci, ale pomimo to daje sie rade-krawiec kraje jak mu materi staje-stara prawda:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.