| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| David Blaine | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145 |
|
Myślę, że iluzja to w sumie też jedna wielka "tajemnica". Dlatego też taki temat.
Słyszeliście o David'e Blaine? Facet nie jest co prawda tak znany jak David Copperfield jednak ma wielkie umiejętności.
Blaine potrafi lewitować (tzn. unosić się w nad ziemią). Nie robi tego podczas jakiś specjalnych przedstawień, lecz normalnie na ulicy - zaczepia ludzi i mówi, że chce pokazać im sztuczkę. Zazwyczaj zaczyna od kart, co trzeba powiedzieć i sztuczki z kartami są także fenomenalne. Jednak kiedy zaczyna lewitować to ludzie nie dowierzają a inni wręcz panikują. Robi to na otwartej przestrzeni, gdzie nie ma jak tego zakamuflować. Widok jest niesamowity!
Wypowiedźcie się na ten temat. Czy Blaine to mistrz iluzji, czy też ma jakiś dar (nie wiem, może tak potrafi wykrzystywać swój umysł a może nie jest z "tej ziemi")?
|
|
|
no moze i widac na tej stronie jak oszukac lewitowanie ..... ale jakby nie patrzec .... widac rtu czlowieka z boku .....stopa podniesiona zakrywa druga.... a pana blaine widac z tylu ... http://www.geocities.com/Broadway/Stage/7308/balducci.html i wyraznie jego nogi sa obie w powietrzu
|
|
|
Tak powiedział Bracie,
a nawet Zaprezentował Pokaz pod tytułem tworzenie materi z antymaterii.
Pokazał najpierw pusty nocnik, wyobraź sobie Bracie obszedł w koło całą salę a był w spodniach. Dzinsy mial ubrane.
Potem siadł, nogi rozłożył i zaczał mantre, auuuuuu, auuuuuu i tak dalej z 5 minut, potem wstał a w nocniku pojawiła się woda.
Słyszałem, że ze skały się wylewała ale że z plastiku to juz Cud, przyznasz że lewitacja to nic takiego wielkiego, zmień plastik w wodę.
Pomyśl jaki Patent na czyste środowisko.
|
|
|
ta...myśl....kreuje...rzeczywistość...a Blaine...potrafi więcej niż my...
ps...kiedys będąc na kolonii(miałem jakieś 13 lat) zaczelismy wywoływać duchy przy pomocy talerza i stolika i....takie tam....po kilku minutach talerz zaczą wędrować po stole....:)widziałem,przezyłem...do tej pory nie wierz że był to jakis duch....więc w jaki sposób talerz wędrował po stole?:)...może ktoś wie i mnie olśni.....pozdrawiam...
|
|
|
David Blaine jest świetnych ILUZJONISTĄ. Nie ma on żadnych nadprzyrodzonych zdolności...kazdy trik ma tak dopracowany żeby człowiek myślał że to magia. Sam David B powiedział że to co robi nie jest "czarną magią" tylko zwykła rozywką którą robi dla publiczności. Lewitowanie hm...tu można się zastanawiac ,sprzeczać...jak to on robi, ponieważ jak dobrze widzieliśmy David stoi tyłem ale jest to wytłumaczalne. David jest człowiekiem który umie triki których się uczy 3/4 iluzjonistów. Nikt mi nie wciśnie kitów że David Blaine jest lepszy od Davida Copperfielda ,bo David C to człowiek który już jest zapisany w historii tak samo jak np. HH ,którego nie można porównywać z nikim tak samo jak Davida C. z Davidem B to całkiem inni iluzjoniści dwie różne osobowości których także nie powinniśmy porównywać ,a także kłucić sie o to który jest lepszy. Dla mnie David C jest najlepszy ponieważ jest moim idolem i śledze jego iluzje od ok. 12 lat a Davida B znam ok. 2 miesięcy lub 3. Widziałam różna triki które robił szanowny pan David Blaine były niesamowite ale to iluzja. Ale świetna iluzja tak samo wspaniała jak david Copperfield....
|
|
|
Igorze otóż nie powiedział... :)
A to co piszesz :) Dlaczego ludzie powiedzieli że ja jestem uszczypliwy? :P niech popatrza na Ciebie :P
|
|
|
Jak zobaczyłem to co on robi to pomyslalem czy to jaki Mag, albo drugi Jezus ;) Doszukuje się wyjasnien tych sztuczek... bez skutku. Najwieksze wrazenie zrobila na mnie sztuczka z Lewitacją, piwem, rozwalenia siłą woli lampki wina a takze te rozne jego wyczyny typu zamkniecie w lodzie , pobyt w trumnie z wodą , skok z duzej odleglosci na te pudla. Ludzie wytlumaczcie mi ..jak to jest mozliwe ?? Copperdield to pikus w porownaniu do Blaine`a.
|
|
|
hehe... south park rulez!!! ale blaine i tak robi wrażenie!!! coperfield to pikuś!
|
|
|
http://www.magiclearn.50megs.com/photo2.html
Macie poczytajcie sobie jaki ten blaine to geniusz - tam na dole
|
|
|
David Copperfield żądzi - ten zjebany blaine ma chójowe sztuczki i kazdą znam a Copperfield to wielki artysta a nie jakiś tam bambus pokazyjącu proste sztuczki na ulicy...hehe;)
|
|
|
Ja też widziałem Blaina. Ściągnąłem film o nim całkiem niedawno. Robi rzeczywiście iesamowite wrażenie. Oczywiście to tylko iluzja, czyli po prostu show, ale patrząc na niego trudno się z kimś sprzeczać i udowadniać mu, że to nie jest magia. Zawsze patrząc na iluzjonistów zastanawiam się jaka może być tajemnica ich trików. Jedyne co wydaje się możliwe w przypadku Davida Blaina to to, że wszyscy ludzie, których widziałem na tym filmie to byli aktorzy. Czy jednak tak było rzeczywiście? W oczach ludzi widać było zaskoczenie - bardzo realistyczne.
Albo to był po prostu profesjonalnie zrealizowany film, albo David Blaine ma nadprzyrodzone moce. Najprawdopodobniej jednak istnieje jaieś inne wytłumaczenie jego sztuczek. Wiele bym dał, żeby je poznać.
|
|
|
Ja też widziałem Blaina. Ściągnąłem film o nim całkiem niedawno. Robi rzeczywiście iesamowite wrażenie. Oczywiście to tylko iluzja, czyli po prostu show, ale patrząc na niego trudno się z kimś sprzeczać i udowadniać mu, że to nie jest magia. Zawsze patrząc na iluzjonistów zastanawiam się jaka może być tajemnica ich trików. Jedyne co wydaje się możliwe w przypadku Davida Blaina to to, że wszyscy ludzie, których widziałem na tym filmie to byli aktorzy. Czy jednak tak było rzeczywiście? W oczach ludzi widać było zaskoczenie - bardzo realistyczne.
Albo to był po prostu profesjonalnie zrealizowany film, albo David Blaine ma nadprzyrodzone moce. Najprawdopodobniej jednak istnieje jaieś inne wytłumaczenie jego sztuczek. Wiele bym dał, żeby je poznać.
|
|
|
Jest jeszcze jedna sztuczka z lewitacją- King Rising(kto nie zna, niech wpisze te sĸłowa w google). Sprzedawana jest za 100 PLN jako kaseta z instruyktazem. Mozę ktoś wyjaśni?
|
|
|
Numer z lewitacją jest banalny, a ten klip co od tylu widac ze faktycznie unosi się to zwykly video-montaz..gdzies to bylo na stronce i pozniej faktycznie dopatrzylem sie że to tylko oszustwo. Ale i tak inne numery Blaine`a są swietne.
|
|
|
Słuchajcie to co na wszelkich stronach piszą o Blainie jest godne pożałowania. Zwykła zazdrość i tyle. Gość ma talent do tych sztuczek, a także znakomitą kontrole nad swoim ciałem, czyli procesami fizjologicznymi, bólem itd.
Nie raz widać jak się wykrzywia z bólu przed kamerą, ale choćby sobie dziure wypalał w ręce pewnie nic by nie czuł.
Nie porównujmy Blaina do Copperfielda, Blain to street magic w czystym wydaniu, ten drugi to żmudne przygotowania spektakularnych sztuczek często nie pokazywanych na żywo.
Ale obaj są genialni.
nara
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |