Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kto mi odpowie na to pytanie? (dla kobiet)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74

:*

"Kto boi się zrobić błąd, ten nigdy nie będzie tworzył historii."!!!

wendol:
Jak chcecie utrzymać mężczyznę przy sobie (przynajmniej do ślubu :)), to nie pytajcie się go po kilka razy dziennie, czy was kocha, czy będzie z wami itp., bo to działa kiepsko na faceta.
A to mala wskazowka ,dla was faceci :-P Czy twoja kobieta cię zdradza? Romans kobiety z innym mężczyzną może zacząć się od poszukiwania przyjaciela. Zazwyczaj niewiasty oczekują ciepłej rozmowy z innym facetem, ponieważ przez swojego czują się niedoceniane. Kobieta potrzebuje ciągłego adoratora, który będzie o nią zabiegał, mówił jaka to jest piękna i mądra. W ten sposób buduje własną atrakcyjność, ponieważ to, co usłyszy od eleganckiego mężczyzny jest miarą jej wartości. Jeżeli takie komplementy docierają do niej częściej, automatycznie rośnie poczucie jej własnej osoby. Zrozumieć kobietę to jak odkryć kolejną planetę - prawie nierealne ale możliwe. Jedno jest jednakże pewne, nie może się poczuć zaniedbana, ponieważ tego nienawidzi. Jeżeli są traktowane jak sprzęt kuchenny lub maszyny do rodzenia dzieci, to bądź pewny, że to nieprzyjemne uczucie dosięgnie cię szybciej niż się spodziewasz... O ile chcesz uratować związek, bądź dla niej wyrozumiały i delikatny. Musisz dostrzec w swojej żonie lub dziewczynie, wrażliwą kobietę oczekującą na dobre słowo. Wbrew pozorom, nie wymaga to wielkich wyrzeczeń z naszej strony. Według danych statystycznych, co czwarta kobieta zdradza swojego partnera i często angażuje się uczuciowo. Mężczyźni natomiast, robią to łatwiej i prawie nigdy nie działają emocjonalnie. Uwaga - kobiety mogą zdradzać także wtedy, gdy chcą ożywić nudny związek!

wendol:
czy ma poczucie, że jesteście już jego choćby nie wiem co. Jak będzie musiał odpowiednio długo się o was starać - wkładać w to energię, czas, pieniądze, to będzie was bardziej cenił i nie będzie się chciał pozbywać tak z trudem zdobytego skarbu. Zrozumiano dziewczyny? :)
Tak dziewczyny Wy sie starajcie, piękniejcie z biegiem czasu (choć czas zasuwa w stronę starości) i bądzcie "ozdobą" dla brzydali, bo Oni tacy prózni są. Nic z tego Panie Wendoł i reszta podobnych Tobie potworków. W tym sęk, że liczy się przyjaźń i dbanie o pozytywy w odbiorze wzajemnym jak i dbanie o bycie ponętnym(higiena itd). TO DOTYCZY OBU PŁCI ! I nie wkręcaj młodych dziewczyn w coś co powoduje, że staja się maskotka facecików. Tak kobiety jak i faceci powinni miec silne poczucie własnej wartości. A to znaczy, że bycie maskotką odpada! Zrozumiano Panie Wendoł?

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

Nie odniosłaś się do tego, co napisałem, tylko do własnej interpretacji tego, co napisałem :) Coś sobie dośpiewałaś i tylko z tym polemizujesz - czyli sama ze sobą :) Nie chodzi o bycie maskotką. Opisałem tu jedynie pierwszy etap poznawania się. A jeśli już tak na to patrzysz, to sprytna dziewczyna stosuję taką grę, że owija sobie mężczyznę wokół palca - i o tym właśnie pisałem. A "przyjaźń i dbanie o pozytywy w odbiorze wzajemnym jak i dbanie o bycie ponętnym(higiena itd)", to rzeczy oczywiste i podstawowe. Oczywiście, że dotyczy to obu płci - może wiele Cię to kosztuje, a innym przychodzi to łatwiej. W tym problem? :) I co to ma znaczyć? "Nic z tego Panie Wendoł i reszta podobnych Tobie potworków." Masz jakiś kompleks na punkcie bycia potworkiem, braku higieny i nie przypominania ani trochę "maskotki"? O kim tu pisałaś? Ustalmy najpierw poziom dyskusji. Wiesz co Emocjo? Fajne rzeczy wkleiłaś i jak byś podała źródło, to bym sobie więcej na ten temat poczytał - może się dowiem, że jeszcze więcej intuicyjnie robię dobrze - pewnie dlatego, że jestem kobietą - tak mi przynajmniej w testach na "płeć mózgu" wychodzi :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://facet.wp.pl/kat,1007819,wid,8741468,title,Czy-twoja-kobieta-cie-zdradza,wiadomosc.html

wendol:
A jeśli już tak na to patrzysz, to sprytna dziewczyna stosuję taką grę, że owija sobie mężczyznę wokół palca
Jestem sprytna:D

Jedyna zdrada jaka w rzeczywistości materialnej istnieje, to okłamanie osoby, która darzy cię zaufaniem. Reszta to fikcja, żeby ludzie mieli o czym myśleć, mieli na czym się spalać i nie myśleli za wiele o rzeczach ważnych.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Olla:
Kobieta potrzebuje ciągłego adoratora, który będzie o nią zabiegał, mówił jaka to jest piękna i mądra
Kobieta potrzebuje ciągłego frajera który będzie o nią zabiegał, mówił jaka jest piękna i mądra, po czym i tak go zdradzi bo miała chwilową chcice. Kurde, ale ze mnie cham.

Ale tego nie napisała Olla, tylko Emocja - tzn. ona to wkleiła. Popraw się Wyckret... i nie bądź chamem - możesz napisać: "miała potrzebę", "miała taką fantazję" itp. :)
emocja:
Romans kobiety z innym mężczyzną może zacząć się od poszukiwania przyjaciela. Zazwyczaj niewiasty oczekują ciepłej rozmowy z innym facetem, ponieważ przez swojego czują się niedoceniane.
Rozmawiasz ciepło z kobietami, doceniasz je? Jakoś na to nie wskazują Twoje teksty Wyckrecie. I powiem Ci, że pod wpływem "chwilowej chcicy" to działają przeważnie mężczyźni. Psychika kobiet jest inna i długo musi się zastanawiać zanim to zrobi - u kobiet proces zakochiwania się (a potrzebują tego, by z kimś "pójść") jest dłuższy niż u mężczyzn i tak samo odkochiwanie się trwa dłużej. Jeśli jakaś Cię "zdradziła" Wyckrecie, to prawdopodobnie nie zrobiła tego pod wpływem chwilowej zachcianki, ale musiałeś się jej coraz mniej podobać już od dłuższego czasu. Może tak Ci się wytłumaczyła lub sam się tak pocieszasz, ale prawdopodobnie "zdradzała Cię" już od jakiegoś czasu i już nieraz się z tamtym spotykała. Chyba, że miałeś do czynienia z jakąś kobietą z "marginesu społecznego. W sumie nie dziwi mnie to wszystko przy Twoim podejściu do kobiet Wyckrecie.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wendol widze ze wyreczyles mnie od odpowiedzi;-) Lepiej tego nie mozna bylo ujac! Ty naprawde masz dusze kobiety;-) Pozdrawiam!

Powiem Ci, w zasadzie wszystko było spoko, nie kłóciliśmy się, kochaliśmy, było świetnie. Wyjechała na 2 miechy, ja zaczołem pić. No i w zasadzie to było do przewidzenia. Nie jestem taki zaraz straszny jak uważasz, po prostu czuje się oszukany. Nie każda ma kiełbie we łbie, doskonale o tym wiem. Ale denerwują mnie pewne... Schematyczności, jeśli chodzi o związki.

wyckret:
Powiem Ci, w zasadzie wszystko było spoko, nie kłóciliśmy się, kochaliśmy, było świetnie. Wyjechała na 2 miechy, ja zaczołem pić. No i w zasadzie to było do przewidzenia. Nie jestem taki zaraz straszny jak uważasz, po prostu czuje się oszukany. Nie każda ma kiełbie we łbie, doskonale o tym wiem. Ale denerwują mnie pewne... Schematyczności, jeśli chodzi o związki.
Wiesz co,za bardzo to wszystko uogólniasz,są takie przypadki które niezależnie od sytuacji nie da się zrozumieć, dlaczego tak zrobiła a nie inaczej. Może było za spokojnie;)? Czasami kłótnie utwardzają związek i jest to czasem potrzebne ,aby dotrzeć do swojej połówki.Alkohol... czemu zacząłeś pić? bo wyjechała? czy po prostu wiedziałeś,że Cię zdradza?

Dokładnie wiem co się stało. Przejrzała na oczy, stwierdziła, że jestem tylko małym dodatkiem do życia. Była ze mna szczęsliwa, okazywała mi to, byłem jej potrzebny bla bla bla. Wyjechała, po powrocie stwierdziła, że wcale nie jestem jej potrzebny, radzi sobie sama i mnie olała. Wiesz jakie to uczucie, kiedy robisz dla kogoś wszystko, a ta osoba nagle Ci mówi, że woli wolność, łykać extasy, bawić się ze znajomymi których uważa za rodzine? Raczej kiepskie. Alkohol odstawiłem, kiepsko na mnie wpływał, zwłaszcza że mam słabe serce. Co nie zmienia faktu, że dzień w dzień, przez praktycznie 2 miesiące piłem. Zawsze byłem sceptycznie nastawiony względem kobiet, ale teraz popełniam bład, utwerdzam się w przekonaniu które wyrobiłem sobie pod wpływem impulsu. Co nie zmienia faktu, że potrafie logicznie myśleć, kiedy przychodzi co do czego potrafie zachowywać się jak człowiek, nie myśl sobie;D Po prostu dałem się sfrajerzyć, dałem się zaślepić, nie ogarnołem sytuacji i przegrałem. Bywa.

wyckret:
Przejrzała na oczy, stwierdziła, że jestem tylko małym dodatkiem do życia. Była ze mna szczęsliwa, okazywała mi to, byłem jej potrzebny bla bla bla.
Dziewczyny są ciężkie do zrozumienia,nie wiem dlaczego tak postąpiła,dla mnie jest to niezrozumiałe.Ale na pewno miała do tego powód...
wyckret:
Wyjechała, po powrocie stwierdziła, że wcale nie jestem jej potrzebny, radzi sobie sama i mnie olała. Wiesz jakie to uczucie, kiedy robisz dla kogoś wszystko, a ta osoba nagle Ci mówi, że woli wolność, łykać extasy, bawić się ze znajomymi których uważa za rodzine? Raczej kiepskie.
Może nie była dojrzała do związku "długoterminowego" ,albo jak wyjechała to przemyślała sobie pewne rzeczy i uświadomiła sobie,że po prostu będzie jej samej dobrze aby korzystać nadal z życia.Bawić się i bawić,niestety tak bywa że ktoś musi z tego powodu cierpieć... Tylko pamiętaj jedną rzecz nie każda kobieta taka jest!! Niektóre są strasznie kochane i wiedzą czego chcą od życia ,niektóre przypadki są niezidentyfikowane ...nie wiedzą czego chcą i siano w główce mają...chyba niestety w trafiłeś na taką.
wyckret:
Alkohol odstawiłem, kiepsko na mnie wpływał, zwłaszcza że mam słabe serce. Co nie zmienia faktu, że dzień w dzień, przez praktycznie 2 miesiące piłem. Zawsze byłem sceptycznie nastawiony względem kobiet, ale teraz popełniam bład, utwerdzam się w przekonaniu które wyrobiłem sobie pod wpływem impulsu
Nie pij z tego powodu,alkohol w niczym nie pomaga, a jak pomaga to tylko na chwilę...chwilę zapomnienia...Piszę ,że alkohol nie pomaga a sam piłem tylko u mnie to było inaczej...Nieważne.Wiem jakie to uczucie Wyckret,starać się,stawać na głowie aby było dobrze a tu niespodzianka...Życie.
wyckret:
o nie zmienia faktu, że potrafie logicznie myśleć, kiedy przychodzi co do czego potrafie zachowywać się jak człowiek, nie myśl sobie;D
Może i potrafisz myśleć logicznie,ale lepiej zmień zdanie na temat kobiet nie każda będzie jak Twoja poprzednia...A jak nie masz zamiaru zmienić zdania to zamknij oczy i rozpędź się ,a ściana sama się znajdzie;) Pozdrawiam

Nie sadzicie ze ten temat ,jak wiele innych nie psauje do tej strony? Chyba zupelnie pomyliliscie fora!!!

emocja:
Nie sadzicie ze ten temat ,jak wiele innych nie psauje do tej strony? Chyba zupelnie pomyliliscie fora!!!
Jak Ci się coś nie podoba to nie czytaj!.Proste!

Ale ja czytam bo lubie to forum i nie koniecznie ten kacik zlamanych serc tutaj pasuje ;-)

Prawde mówiąc emocja ma racje. Tak samo nie pasuje tarocenie, gadanie o numerologii, nekrologii, zaklęciach. Bo to sa przeżytki i zabobobny. Sugeruje wszystkich ustawić pod murem;p Emocja, to forum było pogięte na długo zanim tu trafiłaś. Wątpie czy to sie zmieni.

wyckret:
Emocja, to forum było pogięte na długo zanim tu trafiłaś. Wątpie czy to sie zmieni.
Każdemu się to pod jakimś względem "podoba" jedynie emocje to boli,że nikt z nią nie chce konwersować hehe;)
emocja:
Ale ja czytam bo lubie to forum i nie koniecznie ten kacik zlamanych serc tutaj pasuje ;-)
Za późno na zmiany,albo zaakceptujesz te forum jakie jest,albo cya later';)

Tematy; zklęcia, numerologia, nekrologia itp. są za mało profesjonalne. Ogólnie jest to tracenie czasu na sprawy mało istotne dla większości. Istotne dla jednostek. Ale w ten sposób nie pojawiają się spstrzeżenia bardziej ogólno ludzkie czy cywilizacyjne. Dreptanie w miejscu jest cofaniem się do tyłu.

WiLdCaRd:
Każdemu się to pod jakimś względem "podoba" jedynie emocje to boli,że nikt z nią nie chce konwersować hehe;)
Tak na koniec dobra rada (mys i pisz )---nigdy odwrotnie ,bo conajmniej idiote od wczoraj z siebie robisz!Starasz sie obrazac,pokazywac jaka to racje masz ,tylko dlatego ze ktos zwrocil uwage ze temat nie pasuje do forum.Skad tyle agresji w Tobie PANIE PSYCHOLOG?Konwersacje terzba umiec prowadzic i prowadze je raczej tylko z ludzmi na poziomie i nie koniecznie musi to byc forum.A skoro tak wiele razy juz pytales co tutaj robie,to Ci odpowiem : Czytam i nabywam wiedze ,od madrych inteligentnych ludzi ,ktorzy poza problemami z trojkatami i durnymi rozmowami jakie Ty prowadzisz,maja cos wiecej do przekazanie!Poczytaj sobie starsze informacje i zastanow sie czemu tutaj jestes,bo nie tylko ja jestem tego zdania ,ze pewne rzecz tutaj nie pasuja ,nieraz ten temat byl poruszony,wiele osob to drazni i w podtekstach o tym mowia,lecz trzeba rozumiec (podteksty) intelingentny czlowieku!Zreszta swoj intelekt od wczoraj usilnie starasz sie nam pokazac,blyszczysz ja setka zarowk ,ale to tylko tobie sie tak wydaje:-)
nicze:
jest to tracenie czasu na sprawy mało istotne dla większości.
I Wlasnie ja go trace na rozmowy z jakze inteligentnym mlodym czlowiekiem!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.