Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM (restrospekcja)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94

Proponuję by zamiast rejestracji wprowadzić przepisywanie kodu, który zabezpieczał by przed spamem, bo niedługo będziemy dyskutować tu w 3 osoby. Klimat dyskusji tutaj stał się taki... monotematyczny od kiedy wprowadziliście rejestracje, wyraźny prym w dyskusjach tutaj wiedzie towarzystwo jednej myśli, i jakkolwiek cenię poglądy np. wendola i paru innych osób tu się mocniej udzielających to cenię jeszcze bardziej pluralizm i odmienność poglądów na forum, dlatego bardzo proszę aby panowie albo pan admin ewentualnie pani, pomyślała nad zlikwidowaniem wymuszania rejestracji by pisać na forum. Wiele forów w ten sposób funkcjonuje, łącznie z moim, wystarczy poświęcić tylko troszkę więcej czasu na moderowanie, ale naprawdę tylko troszkę więcej. Pozdrawiam

...

Nie będę się dla ciebie wysilał żeby przeszukiwać w tej chwili forum. W obrazaniu ty jestes najlepszy- zreszta w tym akurat przypadku łatwo mozna to sprawdzić- a co do zmiany wypowiedzi- nie rób z siebie do końca idioty a przy okazji z ludzi tu piszących- Napisałeś tak jak napisałes a potem sie z tego wycofałes i bezczelnie twierdzisz ze nic takiego nie miało miejsca- tacy ludzie- zakłamani i fałszywi do tego z przerosniętym ego albo dorastają albo juz do konca kłamią w zywe oczy z przylepionym usmiechem- tacy własnie ludzie potrafia wbić nóż w plecy przyjacielowi- i takich jak ty staram się wystrzegac bo jedyne w czym są nieźli to żerowanie na bliskich lub tych którzy im zaufają.

Tyle zdań a żadnych konkretów, dowodów czy też faktów, puste słowa które można powiedzieć o każdym, ciekawe skąd wysnułeś że żeruje na bliskich, losowo dobierasz inwektywy czy wklejasz z innego forum. Jak zaczniesz popierać swoje sądy jakimiś konkretami to zacznę cię traktować poważnie a narazie to tylko mówisz, mówisz, mówisz i tak mówić możesz w nieskończoność, mnie i tak nie obrazisz, ale powiem ci tylko że w psychologii jesteś cienki - nie trafiłeś.

Wnioski wyciagam z tego że nie potrafisz przyjąc konsekwencji swojego postępowania- ty wiesz i ja wiem jak było naprawde ale nie umiesz tego przyznać- być moze nawet przed sobą... A tacy ludzie skłamią i dopuszczą się gorszych rzeczy byle tylko nie ucierpiał ich wypielęgnowany obraz własnej osoby. Dla mnie dialog z tobą do niczego nie prowadzi, niczego nie wnosisz- smiecisz jedynie bo tylko na tyle cię stać. Swoją droga zwisa mi czy się obrazisz czy bedziesz traktował mnie poważnie- pokazałeś już że nie warto liczyć się z tym co napiszesz więc nie popadaj w megalomanię i nie sądź ze to tak ważne.

wendol:
Pisaniem takich głupot Franko nie przesłonisz faktu, że nie potrafisz dyskutować merytorycznie w konkretnych wątkach i z tego powodu strasznie cierpisz dając ujście swojej frustracji w tak prymitywny sposób.
masz manie oceniania !
wendol:
O - widzę, że jednak coś zrozumiałeś i zaczynasz się wypowiadać np. w sprawach seksu i odpowiedzialności młodych panienek. Tak trzymaj, a będą z Ciebie ludzie :)
ludzie to juz ze mnie sa :) dlatego jest i zrozumienie ktore ma swoj poczatek od narodzin nie ty bedziesz decydowal o moim wiekszym, mniejszym badz zadnym zrozumieniu czegokolwiek tak samo jak i o tym czy jestem czlowiekiem czy zwierzeciem :)

root2012:
ciągle wychwalasz swoje wybitne zdolności, swoją otwartość i swoją chęć współpracy, skoro tak jest powiedz mi skąd tyle osób ma co do ciebie wątpliwości
Piszę jak jest na swoim przykładzie, a także wrzucam artykuły traktujące o podobnych sprawach. Skąd wątpliwości? - Bo po prostu niektórym nie mieści się w głowie, że tak może być. I trudno tu mówić o wątpliwościach - niektórzy mają wręcz pewność - wiedzą, że tak być nie może :)) A "tyle", to znaczy ile? :) Ale chyba i tak mnie lubicie :) Spoko - nie jestem taki zły, jak mnie malujecie :) Że jestem trochę narcystyczny, to niestety fakt, ale są ludzie, którym to nie przeszkadza, nie przeszkadza im mój "mentorski ton", traktują mnie jak jeden z wielu "przypadków" i bardziej interesują ich treści, które przekazuję, niż to jaki jestem. A teraz powiem w tonie narcystycznym, zarozumiałym i nieskromnym, że często osoby, które mnie poznają osobiście są mną wręcz zachwycone i mi to otwarcie mówią (niedawno dziękował mi jakiś dziadek z babcią za rozmowę i za to, że dzięki mnie odzyskali wiarę w ludzi). Dziewczyna, którą poznałem ostatnio powiedziała, że po moich wypowiedziach na forum wyobrażała mnie sobie inaczej, ale ją pozytywnie zaskoczyłem :) Podobno w naturze nie jestem taki "zarozumiały" i poważny jak na forum. Kwestia postrzegania i interpretacji mojej ekspresji, a reakcje mogą dużo powiedzieć o reagujących. Lubię się "chwalić", ale ponad wszystko cenię sobie prawdę i nie potrafię jej ukrywać, ani kłamać.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

To w takim razie dlaczego Franko zachowujesz się w tak prymitywny sposób? O co chodzi? I w dodatku mnie nie oceniasz?? :)
franko:
nie ty bedziesz decydowal o moim wiekszym, mniejszym badz zadnym zrozumieniu czegokolwiek tak samo jak i o tym czy jestem czlowiekiem czy zwierzeciem :)
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ty też nie będziesz decydował. A po czyjejś wypowiedzi można jednak jakieś wnioski wysnuć i przedstawić co z kolei się samemu na ten temat sądzi - na tym m.in. sens forum polega.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

rosomak:
Ja mam swoje zdanie Wendol swoje to że nasze postrzeganie świata w zakresie tematyki tego forum czesto się zazębia nie oznacza że któryś z nas okazuje ...hmmm specjalne względy drugiemu
OK! to tez rozumiem :) nie chodzi o zazebianie sie waszych pogladow ale o stosunek wendola do pogladow, ktore nie zawsze sie zazebiaja z innymi ma do tego wszelkie prawo lecz nie ma prawa umniejszac wartosci osoby czyjejs a to robi
rosomak:
Ty masz mu za złe jego sposób wypowiedzi nie potrafiąc najwyraźniej przejść nad tym co Cie drażni- Ja się nie skupiam na tym co dla mnie jest nieistotne w kwestii która mnie interesuje- biorę to co mi się przydaje i potrafię okazać za to wdzięczność.
opisalem i wczesniej i teraz to co mnie w jego wypowiedziach drazni i tez mam prawo na to zwrocic uwage to co mnie interesuje chwytam w lot ale nie musze przez to, ze ktos podal link lub podzielil sie swoja mysla okazywac wdziecznosc zwroc uwage na to, ze wczesniejsze moje " ataki" maja ta sama podstawe co zauwazyli inni po dlugim czasie w obecnym problemie w wypowiedziach wendola nie chodzi o wiedze wendola, dzielenie sie nia lecz podejscie do wiedzy, sposobu rozumowania innych forumowiczow i personalne oceny

wendol:
To w takim razie dlaczego Franko zachowujesz się w tak prymitywny sposób? O co chodzi? I w dodatku mnie nie oceniasz?? :)
dla ciebie jest to prymitywne zachowanie jesli zwraca sie tobie uwage na to ze nie jestes guru- i twoj ton wypowiedzi jest niestosowny biorac pod uwage to, ze nie mozna oceniac czlowieka z perspektywy forum - wiedzy jaka tu sie czastkowo przedtawia, sposobu rozumowania jaki kazdy stara sie zaprezentowac o co chodzi? pytasz? wlasnie o to! co tak trudno tobie jest pojac i zrozumiec oceniam a jakze - twoje podejscie do wielu z nas, nie oceniam twojej wiedzy , mysli, pojmowania swiata bo wiele z tego zazebia sie z moja wiedza choc nie wszystko cenie ludzi ktorzy nie stoja w miejscu a jeszcze bardziej tych ktorzy szanuja innych niezaleznie od tego w co wierza, jak wierza, co wiedza , na ile potrafia przyjac wiedze kazdy z nas jest inny

wendol na twojej stronie jest tetraedru gwiezdziste , ta sama forme przedstawia trojwymiarowa gwiazda Dawida

Może jestem Żydem ;)

jesli jestes Zydem no to co? wazne bys wiedzial co w tobie przewaza wybraniec Zyd , czy Polak :) ja sugerowalbym to pierwsze :) widac nie zastanawia ciebie fakt dlaczego Zydzi maja wlasnie taki wizerunek ?

To, co ja piszę nie umniejsza w żaden sposób wartości innych! Tak odbierają takie rzeczy ludzie przeczuleni, a z jakiego powodu są przeczuleni, to sam sobie odpowiedz Franko. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja doceniam wypowiedzi innych, cieszę się gdy ktoś coś fajnego przedstawi i daję temu wyraz - nieraz dziękowałem. Ty oczywiście nie musisz, ale dobrze żebyś nie przeginał w drugą stronę i dostrzegał pewne rzeczy. Ty podobno widzisz coś tam złego między wierszami w moich wypowiedziach (kwestia postrzegania, "odcisków" i brania tego do siebie), ale za to sam piszesz bardzo dosadne inwektywy pod moim adresem. Tak samo postępują Tobie podobni w tym wątku. Widzę, że zaczynasz łagodzić i pisać z sensem - w sumie podobne rzeczy do tego, co ja, ale nie o to chodzi. Chodzi o to, aby budować, a nie niszczyć. Zaczęło się od kwestii rejestracji (mi się podoba, ale i tak nie mam na to wpływu), ale wreszcie doszliśmy do sedna sprawy i każdy wyrzucił "co mu na wątrobie leży" - to oczyszcza.

Jeśli chodzi o Żydów, to rozumiem, że wiele przecierpieli, ale to nie znaczy, że mają być teraz "świętymi krowami". Wizerunek mają taki, a nie inny, bo teraz przeginają i chcą być nietykalni niezależnie od tego co robią, a to wielu ludzi drażni i Żydzi więcej na tym tracą niż zyskują. Konstruktywna krytyka jest OK i nie należy zaraz z tego powodu się "obrażać" i gadać o antysemityzmie, który Żydzi w dużej mierze sami podsycają, bo lubią gadać jacy to oni poszkodowani i dyskryminowani. Na tym patencie nie można jechać w nieskończoność. Jeśli chodzi o "wybrańców", to podobno Polska jest "mesjaszem narodów" i może stąd się biorą wzajemne animozje między Żydami, a Polakami. Kto bardziej wybrany? :)

Wracając jeszcze do spraw "forumowych", to działa tu swego rodzaju wymiana informacji i opinii, które wzbogacają forum i z których można się wiele dowiedzieć - dlatego niektórzy dziękują sobie nawzajem za wkład. Sam bardzo lubię czytać komentarze pod informacjami na nautilus.org.pl i frazpc.pl, bo komentują tam tacy spece, że z ich wypowiedzi można się często więcej dowiedzieć niż z samego info - to pasjonaci - ludzie, którzy "siedzą w temacie" i tym żyją. Właśnie dzięki takiemu podejściu zostałem informatykiem - kierownik powiedział, że takich preferuje.

Jeśli mogę.. swoje 3 grosze.. Albo ktos ma zły nastrój, albo ujawnia ... drugie oblicze;) Profanację muzyki poważnej i anty - talent muzyczny zrozumiem, nawet jestem w stanie przymknąć oko na maniakalne gromadzenie sprzętu ostrego, ale wygłaszanie publicznie i publikowanie treści rasistowskich jest niezgodne z konstytucją i równe z łamaniem prawa! Proponuję zdegradowanie naszego mentora o stołek, niech trochę ochłonie, bo mu styki strzelają;) Pozdrowionka i buziaczki!

"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemności..."

Alb o jakiś karny temat - taka "zsyłka" i taki delikwent by tylko tam mógł np: przez tydzień pisać, aż się zresocjalizuje;)

"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemności..."

Chciało Ci się Kretka to wszystko czytać? Brr... Karny temat dla mnie? Ale ja nie lubię pisać wypracowań na narzucone tematy. No dobra - lubię muzykę poważną. Czy to jest muzyka poważna? ;) http://media.putfile.com/Believe-78

wendol:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja doceniam wypowiedzi innych, cieszę się gdy ktoś coś fajnego przedstawi i daję temu wyraz - nieraz dziękowałem.
nie zauwazylem - juz teraz wiesz a jak dziekujesz to sobie podobnym :)
wendol:
Ty podobno widzisz coś tam złego między wierszami w moich wypowiedziach (kwestia postrzegania, "odcisków" i brania tego do siebie)
problem w tym ze nie chodzi o mnie ale o ciebie- do mnie jakos nikt nie ma pretensji za nieuzasadnione wywyzszanie sie - do ciebie wielu ! :)
wendol:
Jeśli chodzi o Żydów, to rozumiem, że wiele przecierpieli, ale to nie znaczy, że mają być teraz "świętymi krowami".
jedno zdanie o gwiezdzie Dawida a ty czepiasz sie Zydow i jedziesz po temacie " Zyd" zamiast " gwiazda " ale co tam czesto lubisz w kontekscie zmieniac temat
wendol:
Właśnie dzięki takiemu podejściu zostałem informatykiem - kierownik powiedział, że takich preferuje.
to juz tutaj przerabiales wiele razy i o zonie i dzieciach itp chyba ze nowy narybek chcesz wtajemniczac by byli na czasie co do twoich znakomitych " kwalifikacji " bo wyszukiwarki nie ma
Kretka:
Alb o jakiś karny temat - taka "zsyłka" i taki delikwent by tylko tam mógł np: przez tydzień pisać, aż się zresocjalizuje;)
dobre, usmialem sie - resocjalizacja wieziennictwa :):):) !!

Ale to już na pewno jest muzyka poważna: http://media.putfile.com/The-Throne-Room-End-Title-93 http://media.putfile.com/Main-Title_Rebel-Blockade-Runner

Ale Ty Franko nadal niepoważny jesteś. Dałem Ci szansę zakończenia idiotyzmów tak, by wilk syty i Manchester City, a Ty nadal brniesz w bagno, które Cię wciąga - Twój wybór, ale pójdziesz tam beze mnie.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.