| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| ATLANTYDA - mit czy zew przeszłości. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62 |
|
No właśnie.... co wiecie na temat Atlantydy, gdzie leżała, jak zatonęła, jak ludzie żyli na tej wyspie.... cokolwiek wiecie, piszcie tu :)
|
|
|
No to w takim razie Jeste jak na sposób rozumowania i zadawania pytań unikatem.Nawet wród dorosłych nie spotkałem tak wnikliwego umysłu a żyje już doć troche na tym wiecie.;-)
[%sig%]
|
|
|
jakie tu komplementy lecš...doprawdy wielkie dzięki
[%sig%]
|
|
|
"WENUS podczas przejcia widocznego akurat w tym czasie z ziemi w tak zwanym pasie ORIONA i ten... " - twoje słowa (co do punktu obserwacji)
Co do nastepnej czesci wywodu to nie wiem jak ci to wytlumaczyc zebys zrozumial. Jesli ktos nie ma wyobrazni przestrzennej to bedzie sie nad tym glowil godzinami a jak juz powie ze rozumie to zada jakies idiotyczne pytanie z ktorego wyniknie ze ma metlik w glowie.
Nie wiem w ogole czy dobrze rozumiem to co chcesz powiedziec (piszesz naprawde nielogicznie skladniowo jak i merytorycznie - patrz zdanie "gdyz twierdzisz ze w tym momencie...) ale wydaje mi sie ze chodzi ci o to ze jak np. teraz u nas wenus zachodzi na tle jakiegos gwiazdozbioru to powiedzmy w chicago wschodzi na tle innego gwiazdozbioru. Otoz nic bardziej mylnego. W danym momencie gdziekolwiek na ziemi jakakolwiek planeta znajduje sie praktycznie na tle tego samego gwiazdozbioru.Mowie "praktycznie" bo owszem jakas roznica tam jest ale tak niewielka ze mozna ja pominac.
Tak wiec dla obrazowego przedstawienia sprawy: 2012.12.21 okolo godziny 15 zajdzie wenus (na tle gw. skorpiona). Jakas godzine pozniej zajdzie slonce (w gw. strzelca). Potem jakies 2 godziny pozniej zacznie wylaniac sie pas oriona po przeciwleglej stronie nieba - na wschodzie. Z kolei gdzies tam po drugiej stronie globu najpierw wschodzi wenus, potem słońce a pas oriona od 2 godzin jest schowany za ziemia. I tam slonce robi sobie ładna rundke nad naszymi glowami a pas oriona ładna rundke pod naszymi stopami.
Tak jest zimš. Natomiast teraz latem gwiazdozbior oriona znajduje blisko slonca (w tej chwili na polkuli polnocnej praktycznie pod nim) wiec nie ma szans na obserwacje golym okiem.
Pozdrawiam
|
|
|
ale tak szczerze do kogo pisałe lolek? bo nie jestem w temacie:)
[%sig%]
|
|
|
Edziu - W tym pocie tam powyżej nawet nie ma zdania W którym by co wspominał jakoby antarktyda była atlantydš. Tak, też się sobie dziwie że doszłem do końca twojej "wypowiedzi". Opisujesz jakš dziwnš historię jakoby skutkiem przebiegunowania Ziemia "zrobiła fikołka", wiesz co ja na to: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa.
Człowieku, po czym takim największy organizm na Ziemi miałby może pare centymetrów - ewolucja musiałaby się niele wysilić jak to było 12 ty. lat temu.
Jedynš możliwociš jest teoria takiego gocia (zapomniałem nazwiska) że płaszcz Ziemi, czyli wierzchnia powłoka przesunęła się względem jšdra ziemi. Ogulnie w skali kosmosu kulka jak była przechylona o te 66° tak pozostała, lecz wszystkie kontynety przesunęły się. I tak, lodowiec który był na terenach europy zaczšł topnieć wskutek innego położenia geograficznego (inna strefa klimatyczna), mogło to oczywicie wywołać katastrofalnš powód gdyż było to zapewne dużo wody. Po czasie gdy poziom wody się ustalił, znowu na biegunach zaczšł się tworzyć lodowiec. Antarktyda, która przed przesunięciem była w ciepłym klimacie, teraz zamarzła, a ludzie osiedlili się na nowych terenach w europie gdzie wczeniej był lodowiec, na co mamy dużo dowodów. To tyle.
Acha, Wiem tylko tyle że nic nie Wiem.
|
|
|
atlantyda....zawsze się zastanawiałam jakim cudem ona powstała i wogóle
[%sig%]
|
|
|
szuineg- Po pierwsze niewiem poco rozwlekłe tak swój post a przez to tagże i wszystkie pozostałe.
Niewiem jak TY ,ale jak czytałem ,nie tylko mnie przeszkadza takie czytanie postów,
gdzie trzeba myszkš przesówać pasek pod spodem aby doczytać koniec linijki tekstu.
Czy ty niemasz Entera na klawiatórze??Ale to tylko taka mała uwaga.
A co do postu-A czemu miałem otym wspominać że Antarktyda była Atlantydš??
Może mi powiesz? Bo ja nie widze powodu dla którego miałbym to zrobić?
To że prawdo podobnie mogła być kiedy zamieszkała,o niczym jeszcze nie wiadczy.
Drugim tematem który mi imputujesz to że 12ty lat temu ziemia się przekręciła co
nie jest prawdš ,nie przeczytałe zbyt uważne.Napisałem tylko że wczeniej się to już zdażyło i to niejednokrotnie czego dowodzš najnowsze badania naukowe z dziedziny
geologi.A co do lodowca tez się nie wypowiadałem ale tu CI odpowiem.Przypuszczalnie
ciepły pršd oceaniczny zwany Golfsztromem zmienił swój dotychczasowy kierunek
Przepływu i zaczoł docierać do europy powodujšc topnienie lodowca.
Czego mógł wczeniej nie robić gdyż np hipotetyczne położenie Lšdu który mógł się
znajdować na Atlantyku uniemożliwiał mu to.Dipiero zapadajšc się pod powierzchnie
droga tego pršdu mogła ulec zmianie.Co zresztš chyba jest bardzo logiczne i
najbardziej prawdopodobne.A co do potopu to teraz przy tak bliskim przejciu Nibiru
który jest jak się przypuszcza pięć razy większy od ziemi -może nastšpić znowu.
Bo jak sobie łatwo wyobrazić jeżeli księżyc tyke razy mniejszy powoduje tak
znaczne pływy wód oceanicznych to wyobrażmy sobie jaki skutek wywoła
przycišganie tak ogromnej planety.Która odwiedza nas co 3600 lat.
Co prawda nieznam dokładnej trajektorji obiegu Nibiru bo przylatujšc w strone słońca
chyba nie nabroiła zadużo na ziemi.
Przynajmniej ja nie poznałem takich skutków a przechodziła mniędzy 2002/2003r
Ale jaka jest jej trajektoria powrotna tego niewiem.
Na razie to było by natyle.Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Panie Edwardzie, normalnie nie zapomnę cię już nigdy bo jak czytam twoje posty to mi już wszystkie tatuaże pouciekały.
Co do rozwlekłoci tekstu to nie licze literek, jak forum jest takie słabe to żale do administratora, ja nie mam zamiaru wciskać enter co linijkę, robię to gdy zaczynam nowy akapit.
Stary naprawde nie wiem ile ty robisz dziennie win czy czego albo porozumiewamy się w różnych językach. Twoja zajadliwa odpowied na mojego skromnego rozmiarami posta brzmiała:
"szuineg-Ten post który tu widnieje powyżej jest moim zdaniem dostępny więc chyba niema problemu się z nim zaznajomic i względnie podišć polemike bo tam opisałem co w takim wypadku jak przebiegunowanie ziemi się dzieje i chyba doć logicznie to przedstawiłem awięc chyba na tej podstawie można powiedzieć że zapadanie i wynoszenie nawet z głębin oceanu lšdów jest jak najbardziej słuszne.Więc nie widze potrzeby jeszcze raz tego pisać.Rozumie że długoć postu zniechęca wielu do dokładnego czytania ale to akurat nie tłumaczy .No chyba że ma się innš teorie na uzasadnienie takich zjawisk wtedy można się do tego odnieć ale jak narazie niewidze innej.A polemika to nie odpowiedz typu Głupi jeste i tyle,bo to akurat jest tylko odpowiedziš retorycznš na którš de fakto autor nie oczekuje odpowiedzi a stwierdza na podstawie własnej INDOLENCJI a nie polemiki.
Dziękuje i pozdrawiam."
Jest to niby odpowied na mój wpisik o treci:
"Nie wiem czy ona istniała, chciałbym żeby tak było. Moim zdaniem duży kontynent nie mógł ot tak sobie zniknšć. Wiadomym jest (przynajmniej dla mnie) że antarktyda była kiedy w strefie umiarkowanego klimatu, więc tłumacze zawsze sobie że to antarktyda jest atlandydš, tylko o tym nie wiemy. Antarktyde pokrywa lód o gruboci liczonej w kilometrach, więc nie wiadomo co się tam ukrywa. Antarktyda byłaby idealnym lšdem łšczšcym afrykę z amerykš."
Więc co mi sugerujesz bo teraz cię stary nie kminie zupełnie. Że co jak nie podejmuję rozmowy na temat tego co Ty napisałe, tylko wypowiadam się w temacie posta to co mam się nie udzielać wogule??
Co do przekręcenia się Ziemi, napisałe:"
.Ale sš znane też legędy czy zapiski które mówiš otym iż kiedy słońce wschodziło na zachodzie a zachodziło na wschodzie .Mogło to być wynikiem też włanie przebiegunowania słońca a w skrajnych niedogodnych ustawieniach planet mogło powodować przekręcenie się ziemi "do góry nogami "że tak powiem co notabene powodowało kataklizm najstraszniejszy jaki można sobie wyobrazić gdyż ziemia obracajšc się dalej w tym samym kierunku a robišc fikołka powoduje przelanie się siłšcišżenia całych mas wody przez lšdy,która to zmiecie wszystko ze swej drogi".
Nie obra się ale po przeczytaniu takich bzdur nie miałem ochoty wdawać się w dyskusję z kim kto to wymylił i po prostu napisałem co myle o atlantydzie, dlaczego ci się to nie spodobało?
Acha i co to: "Drugim tematem który mi imputujesz to że 12ty lat temu ziemia się przekręciła co
nie jest prawdš ,nie przeczytałe zbyt uważne.Napisałem tylko że wczeniej się to już zdażyło i to niejednokrotnie czego dowodzš najnowsze badania naukowe z dziedziny
geologi" znaczy? Czyli jednak twierdzisz że się przekręciła (pomińmy ile to było lat temu bo sam pomysł jest - dziwny (?) )
A co do tej antarktydy, to jak kto twierdzi że mój wpis nic nie wnosi do dyskusji bo tam wyżej jest jego MEGAZAJEBISTY wywód naukowy po przeczytaniu którego powinna mi opać szczena i nie ma nic do dodania to próbuje się bronić i pokazać że wnoszę do dyskusji nowy wštek. A ty się Edziu opanuj, wytrzewiej i zmšdrzej w dowolnej kolejnoci. No i co z postem lolka który jest bardzo dobrym podważeniem twoich chorych wymysłów. Tyma, pozdrawiam i nie dziękuje bo nie ma za co.
|
|
|
jakie tu długie wywody lecš...no prosze...a już mylałam ze nie będzie co czytać...
[%sig%]
|
|
|
Lolku-sorry nie przeczytałem twojego postu wczeniej .
Więc zaczne tak jak wczeniej-czy możliwe przez Ciebie jest przyjęcie że obserwacja
danego zjawiska i opis odbywał się z innego punktu siedzenia jak sugerowałem??
Na przykład Nibiru? Ale dzień zdarzenia opisano według ziemskiego kalendaża?
Nie -nie chodziło mi oto że wenus wschodzi w innym niejscu na ziemi jak słońce unas zachodzi a na antypodach wschodzi.A nie że w innym gwiazdozbiorze.To może się zmienić w stosunku do miejsca obserwacji nie koniecznie z Ziemi do czego się akurat nie odniosłe.A reszte wałkujesz cały czas to samo więc niewiem naco Ci jeszcze odpowiedzieć.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
szuineg-Niewiem czy TY niemasz wolnej woli czy starszy brat Cię zmusza jako tortury do czytania moich postów może powiniene powiedzieć przy dzierganiu tatuaży aby używali ciemniejszego tuszu?A co do polemiki to może jš sobie daruje poco masz całkiem wyblaknšć.Bo jak się niewidzi co się wyżej pisze to jak można rozumieć wogule co się pisze.Ja odpisywałem na ten post.
Autor: szuineg (---.broker.com.pl)
Data: 21-06-2005 22:29
Edziu - W tym pocie tam powyżej nawet nie ma zdania W którym by co wspominał jakoby antarktyda była atlantydš. Tak, też się sobie dziwie że doszłem do końca twojej "wypowiedzi". Opisujesz jakš dziwnš historię jakoby skutkiem przebiegunowania Ziemia "zrobiła fikołka", wiesz co ja na to:
Tak przeczytałem co TY nato i odpisałem czy dalej się dziwisz?
No chyba że to nie TY pisałe wtedy to całkiem co innego?
Więc może poczekam na potwierdzenie.
[%sig%]
|
|
|
A ty Edwardzie ciagle wciskasz mi ze obserwacja mogla nie odbywac sie na ziemi a wczesniej jak wol pisales ze na ziemi i podals dokladna date.
|
|
|
PS o astronomii masz raczej nikle pojecie wiec nie drazmy juz tego tematu.
|
|
|
35 milionów lat temu utworzyła się inteligentna eteryczna cywilizacja, okrelana jako opiekunowie Ziemi. Została stworzona po to, by zapewnić ochronę fizycznš planety. 26 milionów lat temu kolonie Dinoidów (z konstelacji Oriona w systemie Bellatrix) i Reptoidów ( z planety w konstelacji Strzelca) pojawiły się i skolonizowały Ziemię. Pozwolili oni rozwinšć się ssakom ziemskim do stadium inteligentnych sług „Pre-cataceans”. Pre-cataceans dostarczały obfitego pożywienia w zamian za technologie. Egzystowali na Ziemi w harmonii 8 milionów lat. 10 milionów lat temu Dinoidzi sojusz Reptoidów (z Bellatrix) przybyli na Ziemię, by powstrzymać współpracę z Pre-cataceans.
Uważali oni że sš wyżsi od innych istnień i powinni je kontrolować. Przez następne 10 000 lat Dinoidzi i Reptoidzi mieli coraz większy wpływ na Reptoidów i Dinoidów ziemskich. W cišgu tych 10 000 lat Pre-cataceans byli wyniszczani. 8 milionów lat temu Pre-cataceans podzielili się na dwie grupy. Pierwsza wyemigrowała z systemu słonecznego do konstelacji Pegazusa i Cetusa, a druga zmieniła się fizycznie tak, że mogła wejć do oceanu i tam znaleć schronienie. Ten proces transformacji trwał ponad 4 miliony lat i ówczeni Pre-cataceans stali się dzisiejszymi Cataceans (wieloryby i delfiny). Pre-cataceans zniszczyli 98% Reptoidów i Dinoidów, a kiedy ich zabrakło, Cataceans musieli znaleć nowego opiekuna Ziemi. W systemie Vega znaleziono prymitywny, wodny gatunek, który włanie zaczšł wychodzić na lšd. Ten gatunek miał własny system porozumiewania się, umiejętnoci łowieckie i w zbieraniu plonów. Vega zgodziła się na szybszy rozwój ewolucyjny tego gatunku, aby mógł być gatunkiem opiekunów. Przodkowie pierwszych ludzi rozwijali swš technologię tak, że mogli niebawem wyemigrować do sšsiednich systemów gwiezdnych 4 miliony lat przed naszš erš powstała Federacja Galaktyczna. Syriusz B został skolonizowany. Ziemię wyznaczono, jako kolejnš planetę do kolonizacji. Dwa miliony lat przed naszš erš Mars i Wenus zostały skolonizowane. Na Ziemi znalazły się kolonie Hyborneów. Przez ten czas Dinoidzi i Reptoidzi wzrastali w siłę. Zaatakowali obydwa nasze systemy słoneczne, a także inne sšsiadujšce z nimi. Hyborneowie na Ziemi, oraz kolonici na Wenus i Marsie zostali całkowicie zniszczeni przez Reptoidów i Dinoidów. Przejęli oni kontrolę nad systemem słonecznym na 80 000 lat. Federacja Galaktyczna wypowiedziała im wojnę, by z powrotem skolonizować ten system. Zniszczono planetę Maldek - siedzibę Dinoidów i Reptoidów. Resztkami planety Maldek sš dzisiejsze Asteroidy. 900 000 lat przed naszš erš Kolonia zwana Lemuriš została osadzona na Ziemi. Przez następne 850 000 lat Lemurianie rozcišgnęli swe terytorium na prawš półkulę Ziemi 500 000 lat przed naszš erš Lemurianie zasiedlili kolonie zwane córkami kolonii ( Atlantyda, Yu - dzisiejsze Centralne Chiny, Tybet, Liban i Egipt. 100 000 lat przed naszš erš Atlantyda, Yu, Liban i Egipt sš włšczone do imperium. Kolonici odkryli, że mieszkańcy Atlantydy poczuli się „Matkš Imperium”, więc szybko uwiadomili sobie, że muszš zniszczyć Lemurian, by objšć pełnš władzę. Mieszkańcy Atlantydy zawarli przymierze z Renegatami Pleidiansami i Alpha Centurianami, by rozwinšć własnš technologię 25000 lat przed naszš erš: Po bezczynnym długoletnim oczekiwaniu na właciwy mamęt by zaatakować imperium Lemurian, mieszkańcy Atlantydy zdecydowali się na zniszczenie Lemurii przy pomocy Renegatów. Dokonali tego przez wybicie drugiego księżyca Ziemi z orbity (Ziemia miała wtedy dwa księżyce), przy pomocy wielkiej siły grawitacyjnej wytworzonej sztucznie. Księżyc został przycišgnięty bardzo blisko lemuriańskiego imperium i zniszczony, to wywołało katastroficzny w skutkach deszcz meteorytów. Została zniszczona większa częć Lemurii, wywołało to także wielkie ruchy tektoniczne a w ich wyniku zatonęła bardzo duża częć kontynentu Lemurian.
Od Atlantydy do Potopu:
Imperium nie poddało się hierarchi wprowadzonej przez mieszkańców Atlantydy więc przemocš jego mieszkańcy zostali osadzeni pod ziemiš. Mieszkańcy Yu utworzyli królestwo Agarthy. Mieszkańcy Atlantydy natomiast utworzyli 10 okręgów, w każdym znich rzšdził król, oni włanie tworzyli rzšd Atlantydy.
25000-15000 lat przed naszš erš:
Rzšd Atlantydy zdecydował, że w ich państwie potrzebne sš nowe formy rzšdzenia w których klasa rzšdzšca byłaby bardziej ustabilizowana i trwała, usprawiedliwiali to tym, że zostali wybrani przez Boga. Autokracja została dopiero stworzona i nie powinna wymykać się spod kontroli. Mieszkańcy Atlantydy zaczeli robić eksperymenty z ludzkimi DNA w celu utworzenia rasy im uległej. Te dowiadczenia wpływały na ludzi zmniejszajšc ich wiadomoć i zdolnoci psychiczno duchowe. Przez te wszystkie lata wybuchały powstania majšce na celu przywrócenie porzšdku i niezależnoci Lemurian. Zbuntowane imperia zaatakowały "Kryształowe wištynie" (które były odpowiedzialne za utrzymywanie w nienaruszonym stanie zamrożonej warstwy wody około 30000 stóp nad Ziemiš, która chroniła ludzi na planecie przed szkodliwym oddziaływaniem promieni słonecznych a także utrzymywała stałš pogodę). W wyniku szturmów na wištynie miliony galonów wody w formie lodu spadły na Ziemię i stopiły się. W ten sposób powstała powód znana z Biblii jako "Potop". Zanik warstwy ochronnej spowodował cykliczne zmiany klimatu, zwane dzisiaj porami roku.
Po Potopie:
Tylko ok. dwóch milionów ludzi przetrwało powód (z 65 milionów żyjšcych wczeniej). Niestety wielu z przetrwałych było mutantami (tymi, którzy zostali genetycznie zmienieni przez mieszkańców Atlantydy). Różni renegaci (z Fleidesa, Alpha i Beta Centaurii) znaleli się w róznych miejscach na Ziemi. Po Potopie chcieli ustabilizować własne ideologie czy filizofie i skończyć życie niezgodne z prawem. Ludzie, którzy nie mieli własnej woli (mowa o mutantach) byli wykorzystywani przez renegatów. Żadna forma sprzeciwu wobec tych nowych "Bogów" nie była tolerowana. Ludzie rozwijali się, budowali swš nowš kulturę czczšc władców - Bogów. Obecnie żyjemy w czasach, które przyniosš koniec dziesięciu tysišcom lat rzšdów opartych na wykorzystywaniu niskiej wiadomoci ludzkiej i przyniosš czasy, w których będzie się robić wszystko wiadomie. To będzie nagroda dla naszego systemu słonecznego, który spotyka się ze "wietlnym Kręgiem".
Powyższy wielce interesujšcy materiał, zwraca uwagę na możliwoć pozaziemskiego pochodzenia rasy ludzkiej i powišzań z innymi cywilizacjami oraz działalnoć kolonizacyjnej obcych ras. Obecna rasa ludzka jest też wg.przekazów Obcych mieszaninš różnych ras odmian ludzkich i posiada swych krewnych na innym systemach planetarnych. Jeżeli w powyższym materiale jest ziarnko prawdy, będziemy musieli się z tym stopniowo oswajać i przyzwyczajać do nowej rzeczywistoci.
|
|
|
http://www.mysteries-megasite.com/main/bigsearch/atlantis-1.html
wow...to teraz sobie poużywamy
powodzenia
|
|
|
troszke tego dużo...nio ale jako wytrzymam wasze przydługie posty
[%sig%]
|
|
|
no co wam odbiło !!!!!!!! no pewnie ze to byl mit a ja teraz se ucze o mitologi i o niej przerabialismy ale wiecej wam nie powiem <lol>
|
|
|
hheheehe ;)
spoko olka ^^ zostaw te "tajemnice" dla siebie :P
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |