Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
3 WOJNA ŚWIATOWA.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 464
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 23 | 24 | Następna strona

Podejmuję temat inspirowany artykułem w 35 numerze "Wprost". Krótkie wprowadzenie: "Syjoniści dobrze wiedzą, że jeśli ośmielą się zaatakować nasz kraj (Iran), dostaną nauczkę na całe życie. Ten sztuczny twór zniknie raz na zawsze z powierzchni ziemi. Na pierwszy ogień pójdzie Dimona (izraelski ośrodek atomowy), potem spalimy Tel Aviv i Hajfę - mówi gen. Idalla Dżiwani, jednen z dowódców irańskiej Straży Rewolucyjnej. Wg niego, największe izraelskie miasta i ośrodki wojskowe znajdują się już od pewnego czasu na muszce irańskich rakiet balistycznych SHAHAB-3. Izreal nie pozostaje dłużny. - Musimy zniszczyć irańskie reaktory (jeden z nich jest budowany w Buszer, oddanie do użytku - 2005 rok - STRUMYK), zanim będzie za późno. Trzeba się spieszyć, ponieważ już za chwilę Teheran będzie miał broń atomową - alarmują telawiwscy generałowie i członkowie parlamentarnej komisji obrony Knesetu. To nie czcza pogróżka, wiedzą o tym wszyscy, którzy pamiętają, że to właśnie atak izraelskiego lotnictwa pozbawił Saddama Hussajna szans na zbudowanie bomby atomowej". No właśnie, jest to troszkę niepokojące, a może nie ma się czym martwić??????????? Co o tym myślicie? jakie jest wasze zdanie? Czy możliwa jest 3 wojna światowa? Jeśli tak, to gdzie, kiedy, jak? ;). Jakie kraje wg was posiadają broń atomową i jakie mogą ją wkrótce zdobyć? Proszę Was o zabraniu udziału w KONSTRUKTYWNEJ dyskusji :)). Zbierajcie wszelkie materiały, linki i wklejajcie je w posty. Zapraszam was do pisania.

Ja myślę , że trzecia wojna światowa ma właśnie teraz swoje początki a mianowicie 11.09.2001 był niejako wyzwaniem na pojedynek USA przez terrorystów . Amerykanie myślą , że wygrali tę wojne ale to dopiero początek niedługo będzie drugi atak terrorystyczny na USA ale tym razem zostaną zatakowane elektrownie atomowe . Osama bin laden teraz tylko buduje nową armie i przygotowuje kolejny atak tym razem rząd USA podda się lub stworzy nowe piekło takie jak było w wietnamie . Krążą pogłoski , że Korea północna będzie schronieniem dla terrorystów lub nawed już jest ich sojusznikiem przeciw staną zjednoczonym . Ta wojna będzie trwała około trzech lat poczym na Waszynkton spadni bąba atomowa do dziesięciu razy silniejsza niż ta która spadła na Hiroszime . amerykanom pomogą inne kraje takie jak np. Anglia Niemcy czy Polska które stracą tysiące żołnierzy i wycofają się z Korei . USA po tej wojnie nie będzie w stanie samo się podnieść a napewno nie będzie już potęgom . Pużniej będom podbijane kolejne kraje aż nastąpi koniec świata.

Do STOMATOLOGA... Z całym szacunkiem, ale jeśli sadzisz,że to terroryści Islamscy 11.09.2001 zaatakowali kompleks WTC i pentagon to jesteś w ogromnym błędzie, jak zreszta wiekszość mieszkanców tej planety... Prawda na temat tych straszliwych zbrodni,świetnie przygotowanych i dokonanych przez tajne służby, zleconych przez administracjie Georga Walkera Busha ,będacych jedynie pretekstem do realizacji operacji wojkowych na bliskim wschodzie w celu... powoli przedostaje się do środków masowego przekazu. więcej info:http: 1.//www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=191&mode=&order=0&thold=0 ponadto polecam:www.orient.pl

Też popieram fakt, że to Amerykanie stoją za zamachem na WTC. To wydarzenie zmieniło oblicze Ziemii i jej mieszkańców :P)

Czy czytaliście "Kod Biblii" Michaela Drosnina ? Jeśli wierzyc temu co tam jest napisane, to w terroryści zaatakują Izrael i Waszyngton bronią chemiczna w wyniku czego zginie ok 14.000 ludzi a w 2005 roku Bin Laden zaatakuję bronią jadrową bazę wojskową gdzieś pod Jerozolimą....

co to jest biblia?

iuu

przytoczona poprzednio lista wojen w których brały udzial USA nasuwa od razu myśl,iz wojny te są sztucznie generowane przez kompleks militarno-przemysłowy USA. Sprzedaż broni i unowocześnianie technologii wojskowych to niezwykle intratny biznes. Niestety na drodze ekspansjonizmu amerykańskiego stoi Rosja i ta nie pozwoli sobie"dmuchać w kaszę".Już obecnie w licznych publikacjach amerykańskich ocenia się, iz wskutek niedawno dokonanych w Rosji przełomów technologicznych ma ona przewagę nad USA.Starcie USA z powierzchni ziemi to tylko kwestia czasu.To samo mówią liczne prognozy parapsychologiczne i channellingi nadzmysłowe wybiegające myślami w najbliższą przyszłość ludzkości.Jak dojdzie do zagrożenia światowego pokoju,czy akceleratorem kataklizmu będzie nieuchronnie zbliżające się bankructwo USA wywołane spekulacją giełdową na Wall Street i pogłębiającym sie od dłuższego czasu stanem powszechnej niewypłacalności finansowej tego kraju - nikt jeszcze dokładnie nie wie.Można tylko przypuszczać, iż atak na World Trade Center w NYC był kamuflażem jakiejś nieznanej ogółowi gry finansowej toczącej się wewnątrz USA.Terroryści działali na zlecenie kogoś mieszkającego na Long Island, związanego z kołami finansowymi i wysoko postawionego w hierarchii finansowej tego jedynego obecnie Supermocarstwa.Pytanie tylko co mają zamachy terrorystyczne do kamuflowania nieczystych praktyk ubezpieczeniowych i do powiązań pomiędzy giełdą nowojorską a rodziną Bill Ladena-notabene jednym z głównych rodów rządzących obfitującą w petrodolary Arabią Saudyjską,rodzina ta jest znana z wielu kontaktów na przykład z korporacją Bechtel,budujacą na Bliskim Wschodzie kompletne obiekty przemysłowe,miedzy innymi terminale naftowe i zbudowane przy nich kompleksy petrochemiczne.Ród Bill Ladenów ma też udziały poprzez akcje giełdowe w licznych notowanych na giełdzie korporacjach amerykańskich.Musi zatem istnieć jakiś ukryty zwiazek pomiędzy spekulacją na kursach akcji niektórych przedsiębiorstw czy też fabrykowaniem llewych sprawozdań finansowych wielkich korporacji amerykańskich dla nadzoru bankowego typu afera ENRON'u a tymi dziwnymi ze wszech miar wydarzeniami.Najbardziej symptomatyczne jest to iż dotąd nie wykryto miejsca ukrycia samego Bill Ladena,może to co by wyznał byłoby wielce niewygodne dla członków amerykańskiego"establishmentu".Na pewno w tym wszystkim mieszał jak w mętnej wodzie wywiad rosyjski FSB działający na terenie USA,sam fakt łatwej wyprzedaży rosyjskich walizek z miniaturowymi bombami atomowymi znajdującymi się teraz na terytorium USA wskazuje, iż wewnątrz USA mamy do czynienia z niezwykle utajoną amerykańską organizacją lub kręgiem wpływowych osób realizujących nieznane szerokiej opinii publicznej,chyba jak wszystko w tym kraju - finansowe cele. Ale co ma zarabianie dodatkowych miliardów USD do sztucznie wzniecanych akcji terrorystycznych tego nie ośmielił się jeszcze nikt zdradzić.MOSAD należy z tych wewnętrznych amerykańskich rozgrywek jednoznacznie wykluczyć.Ograniczenie swobód obywatelskich w USA stało się faktem tak więc akcja miała przynieść dodatkowe zyski finansowe pod warunkiem ograniczenia "złotej amerykańskiej wolności",a jak ograniczenie wolności to wiadomo iz są to kręgi finansowe powiązane z produkcją i wdrożeniami nowych typów broni i uzbrojenia,kółko się więc zamyka. Ktoś ginie(amerykańscy chłopcy) w imię rozkręcania spirali zupełnie niedorzecznych zbrojeń- zaś budżet wojskowy na rok 2004 został poważnie zwiększony i osiągnął wraz z pozycjami ukrytymi w "czarnych budżetach niewidzialnych dla śmiertelnika supertechnologii typy supersoniczny samolot Aurora"kwotę 420 miliardów USD . Ktos rozkręca zatem w sposób paranoiczny zbrojenia wiedząc iż kierunki finansowania są błędne bo istnieje,wspomniana na początku tego postu przewaga technologiczna Rosji w broniach impulsu elektromagnetycznego,broniach plazmowych,sterowaniu klimatem,broniach antybalistycznych i broniach superszybkich torped próżniowych działających na zasadzie bąbla powietrznego typu"Szkwał"czy ostatnio nawet w broniach obrony przeciwlotniczej krótkich zasięgów.Czyli w podsumowaniu stochastyczne zjawiska socjospołeczne wprzegnięto w ciag wydarzeń których ostatecznym rezultatem winien być krach jedynego Supermocarstwa podobny do obserwowanego niedawno krachu obciążonej nadmiernymi zbrojeniami gospodarki rosyjskiej,wszystko na zasadzie samospełniającej się także socjospołecznej prekognicji czy parapsychologicznej channelingowej przepowiedni eksperckiej typu Delphi, mających wkrótce nastąpić wydarzeń ekonomicznych a tym samym społecznych(wojna domowa w USA-ludzie walczący o podstawowe artykuły żywnosciowe ,coś w rodzaju ostatnich wydarzeń w nadmiernie zadłużonej Argentynie).Znajomość terorii mikro i makroekonomicznych i socjologicznych jako narzędzie ostatecznego zniszczenia ideologicznego przeciwnika?Kto za tym stoi?Przecież teza brzmiała iż są to w przytłaczającej masie siły działąjące wewnątrz amerykańskiego społeczeństwa.

Japoński...no, no ciekawy art.... ja dodam dzisiejszą wiadomość. Iran odrzuca ultimatum MAEA i nie chce być przez nich kontrolowany, Potajemnie szykują się do wyprodukowania bombki atomowej. Może pójdą za tym inne kraje. Nie wiem, ale może tak być. Teraz Iran dostanie ostrzeżenie, albo zrobią im izolację a potem będzie interwencja. ;P Obym się mylił.. A co do USA... no cóź... czekam na rok 2012. Może w tym roku zaleje ich lodowiec i skończą się ich mocarstwowe ambicje ;P

Popieram Japońskiego. Mam bardzo podobne zdanie na ten temat. Oczywiscie cala wojna w Iraku ma uratować USA przed bankructwem i wielką kompromitacją na skalę światową. Bin Ladena jak nie znaleźli tak nie znaleźli i go nie znajdą chyba ,że podadzą fałszywą informacje, że go znaleźli martwego. Utrzymywanie informacji o rzekomym zagrożeniu ze strony terrorystów na USA jest utrzymywaniem psychozy wśród społeczeństwa, dzięki temu pozwala(ło) to uniknąć nastrojów anty-wojennych w kraju i jakiegoś procentowego poparcia "wojny przeciwko terroryzmowi"... choć i tak ludzie są coraz bardziej zmęczeni tym wszystkim. Pare dni przed atakiem na WTC dokonano gigantycznych tranzakcji i przelewów, tak jakby ktoś wiedział,że coś się stanie. Oczywiście sprawa w zasadzie jest już zatuszowana, a domniemani odkrywcy tej "Afery" już o niej jakimś cudem zapomnieli. Oczywiście Amerykanie nie czerpią gołymi rękami ropy, bo była to by już poważna oficjalna afera. Większość brudnych pieniędzy pierze się za pomocą MILARDOWYCH KONTRAKTÓW w IRAKU m.i. na INFRASTRUKTURE itp. Kto na tym zarabia ? Oczywiście USA bierze lwią część, a ochłapy dzieli pomiędzy innych naiwnych m.i. Polskę. ONZuznało atak na IRAK za nielegalny ? I co teraz ? Tylko czekać ,aż "okaże się" , że jednak coś znalezniono, a może jakiś kolejny "ATAK" na USA ? Co by nie było, banda BUSHA itp znajdą doskonały argument ,po to by w IRAKU zostać.

Hmmm....argument za argumentem się toczy hehehe..... coż my mamy nowego dziś.... Iran szykuje się do wyprodukowania nowej bombki przedświątecznej tylko nie na choinkę, ale jako antidotum na Żydów z Izraela.... a Izrael skupuje bombki od Ameryki...i szykuje się na nalot na Iran... by zniweczyć trud wyprodukowania bombki.... 3 wojna zacznie się od jakiegoś pretekstu i szybko się skończy. Po tej wojnie ludzkości się odechce raz na zawsze wojowania ze sobą samym. W sensie: Ja ciebie kopnę, to ty mnie kopnij. Jestem ciekaw ile połaci Ziemii zostanie zniszczone. Kto na tym zbije interes? Kto temu zapobiegnie w porę? Czy zwykli ludzie tacy jak ja, mają w tej sprawie coś do powiedzenia? :P

No i przypadł mi zaszczyt wpisania 50 postu ;). Nie spodziewałem się, że aż taki odzew będzie ;PPPP.... Ciekaw jestem czy macie informacje o tym, czy trzęsienie ziemi w Polsce było skutkiem czegoś naturalnego, czy wręcz przeciwnie... było to coś zaplanowane... ??????

Muszę przyznać, że siedząc wczoraj przed kompem odczułem niewielkie drgania. (mieszkam na 5 piętrze w Wawie) Początkowo myślałem, że mam jakieś halucynacje ale spglądając na kołyszącą się wodę w butelce oraz kwiatek na oknie utwierdziłem się w przekonaniu, że coś jest nie tak. Wstrząs był delikatny ale dość wyraźisty(coś jakby metro przejeżdżało pod ziemią). Coż mam nadzieję, że już więcej takiego czegoś nie będzie. Celowe czy nie celowe - powiedzą ,że to zamach na POlskę przez AL-kAIde ,która wymodliła u Allaha trześnienie ziemi w kraju najeźdzców. ...miałem niedawno ot dziwny sen, że stoję w oknie i patrzę jak na miasto spada jakaś kula ognia poczym fala uderzeniowa rozbija kolejne budynki. Pamietam tylko morze ognia i to ,że próbowałem wraz z rodziną wydostać się z bloku, którego podst. została naruszona. Pamiętam jeszcze, że babcia mówiła ,że nie ma się o co martwić ,bo blok jest solidnie zbudowany. " ...dziwne Skoro mój blok jest solidnie zbudowany to moge chyba spać spokojnie. Współczuję jednak mieszkańcom warszawskiego os. BRÓDNO ,gdyż architektura komnistyczna nie pozostawiła nam złudzeń, co do jakości . Wg. Expertów tym blokom ,grozi nawet zawalenie przy bardzo silnym huragnie.!!!!

Zakładam, że po wyborach listopadowych w Stanach Zjednoczonych pewni ludzie pod płaszczykiem "wojny z terroryzmem" będą nawoływać do zaostrzenia sankcji na Iran, a w dalszej perspektywie dojdzie do interwencji...Plan już został zatwierdzony!

Wojny Światowej nie będzie przez długi czas... a może już wogule... Ale jest sporo miejsc gdzie lokalne konflikty moga zamienic się w lokalne wojny... Tu uwaga że to nie amerykanie zbijają najwieksza kase na wojnach... Bliski wschód, Indie-Chiny, Indonezja, ŚrodkowaAfryka... Najbardzie groźny wydaje sie być konflikt Indie-Chiny... W swej skali może przypominać 1 wojnę światową... całe szczęście to daleko z tąd... Wojna na bliskim wschodze szybko się skończy... kraje zachodu nie bojąc sie bezpośredniego odwetu użyją nowoczesnej broni atomowej... bomba wbija się 5 km od miasta... wybucha a miasto dotykaja 6-8 stopni richtera( tak to się pisze? )... pozdrawiam

Na razie mamy chyba ciszę przed burzą ;P

Rosja ma osiągnięcia w nauce? A jakież to? Jeśli nawet wymyślą perpetum mobile to i tak USA zrobi na tym interes a nie Rosja.

Wojna na skale światową rozpocznie sie moim zdaniem w ciagu najblizszej dekady. Jednak uwazam, ze bron typu ABC nie bedzie urzywana, poniewaz, bedzie to wojna religijna Islam vs Chrzescijanstwo. Malo prawdopodobne, ze ktores panstwo bliskiego wschodu posiada glowice, zdolne dotrzec chociazby do Europy. Pozostaje nam przypuszczac, ze beda to bardzo liczne akty terroru, czy nawet regularne bitwy byc moze w samej Europie. Wielkie obawy moze budzic, chec wciagniecia takiego mocarstwa militarnego jak Chiny na strone Islamistow. Chiny byly by w komfortowej sytuacji, maja wiele pola do popisu i wielki pretext aby rozpaczac wojne z Indiami, czy nawet Rosja! W drugim przypadku nasz wschodni sasiad pewnie pozostal by bez wsparcia USA, ktore nie zaryzykuje ponownego konfliktu z Korea Pn (sprzymierzeniec CHRL). Turcja o ile nie zostanie panstwem neutralnym, z pewnoscia ruszy wojskami na poludnie... Ciekawa sytuacje w Europie spotenguja mniejszosci etniczne glownie Islamistow, ktorych przeciez sa juz miliony!!

Można gdybać i gdybać... ale jak to powiedział Albert Einstein: NIE WIEM JAKA BROŃ ZOSTANIE UŻYTA W TRZECIEJ WOJNIE ŚWIATOWEJ ALE CZWARTA BĘDZIE NA MACZUGI...

widze że tematyka prezentuje sie na dość wysokim poziomie. Obserwuje od pewnego czasu wypowiedzi STRUMYKA i myśle, że to własnie on jest najbliżej prawdy. Zupełnie zaś błądzą Ci którzy uważają że wojna, której rozwoju jesteśmy świadkami nie jest planowana przezkoła rządzące w USA (jeśli chodzi o koła rządzące w USA to mam na myśli nie tylko oficjalną admninistrację rządzącą ale także wpływowe LOBBY, które jest jakby zapleczem politycznym USA a które ma olbrzymi wpływ na obsadę najwyższych stanowisk państwowych). Owszem istnieje wiele innych arcyzapalnych punktów na Ziemi ale eskalacja działań wojennych następuje jako jedynie efekt uboczny Planów wielkomocarstwowych, czyli maksymalnego skoncentrowania się Administracji USA na opanowaniu militarnym terenów bogatych w ropę naftową na bliskim wschodzie. I tak np. w wyniku INWAZJI NA IRAN , która na pewno jest już zaplanowana i zatwierdzona przez koła rządzące w USA umocnią się radykalne poglady polityczne w regionie- w Pakistanie i Indiach( KAszmir) a także w większości państw Arabskich nie tylko w Azji ale także w północnej Afryce O Izraelu który będzie narzędziem wykonawczym lub też współwykonawcą INWAZJI NA IRAN nawet nie piszę.ATAK NA IRAN zapoczątkuje haos polityczny na Świecie.Myśle że choć większość nie dostrzega JESZCZE nowego ważnego PRZYSZŁEGO GRACZA W WOJENNEJ SZACHOWNICY to należy już o nim wspomnieć. Nie zdajecie sobie moi mili sprawy w jakie mocarstwo przeobrazą sie w najbliszych latach dzisiejsze CHINY. Wszystko to jednak nastąpi w wyniku działań USA i jego sojusznika IZRAELA, który na pewno nie zrezygnuje z realizacji PLANÓW WIELKIEGO IZRAELA...NAPEWNO. PS. A propos OSAMY IBN LADINA... JAk myslicie co tam u niego słychać??? MOŻE NALEŻAŁOBY GO WRESZCIE POKAZAĆ ŚWIATU ...Wygraną bysmy mieli w kieszeni...Prawda to Panie BUSH??? TAK WŁAŚNIE BĘDZIE CZY NIE??? POZDRO DLA WSZYSTKICH

iii..Uznanie dla DrAgOna...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 464
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 23 | 24 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.