Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

Dzieki Asiu za muzyczke akurat mnie rozbudzila musze pewne rzeczy na jutro jeszcze do pracy napisac a wlasnie sobie pocharatalam nozem rano prawa reke niechcacy i boli :( jak cos potrzebujesz jeszzcze obejrzec to daj znac mam przyjaciółke ktora wszystko niemozlwe znajdzie jako mozliwe :D pozdr

monetka73

monetka73 22 minut temu Życzę zdrowia monetka w takim razie ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

monetka73:
pocharatalam nozem rano prawa reke niechcacy i boli :(
Znam ten bol. Ja mam jeszcze slady na rekach z poparzen od pieca :) wyglada jakbym sie ciela kiedys :))) pare razy bylam zapytana co robilam z rekami. A ja tylko pieke ciasta :)
monetka73:
jak cos potrzebujesz jeszzcze obejrzec to daj znac
Dam Ci znac lubie kino ciezkie najlepiej sundance festival I kino europejskie. Z komercji jakbys cos wiedziala o dobrej kopii The girl on the train no i ten nowy z Pittem.

Igor:
Dziekuje i pozdrawiam cieplutko

monetka73

http://i68.tinypic.com/b9htg3.jpg

Pytanie do Panow na tym forum bo ostatnio mam sprzecznosci i kolezanki mysla ze jestem za ostra, ale ja wlasnie mysle tak jak obrazek na gorze bo doswiadczylam tego ze jak facetowi zalezy to zrobi doslownie wszystko. Co Panowie sadza, jak to jest bo dla mnie nie ma czegos takiego ze nie mam czasu, a bo kolega ma urodziny, albo nie ma dla mnie dystansu- samoloty lataja. Co wy sadzicie jak sie facet zachowuje jak mu zalezy. Ja doswiadczylam najlepszego, ale tez mam porownanie do najgorszego i poprostu wiem jak to jest JAK MU ZALEZY.

Wiecie o co mi chodzi, alboe tlumaczenie ze on Wants to take it slow. Co to za glubie wytlumaczenie. Moze ktos po przejsciach itp. ale to taka glupia wymowka, bo jesli komus zalezy to nie ma easy trzeba walczyc no nie.

A może on myśli, że Tobie nie zależy?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ah Wendol Ty to ja nie szukam wiec, o kolezanki chodzi bo tak dyskutujemy od pewnego czasu. No i ja zawsze daje im przyklad i opowiadam co moj maz wyprawial. Nawet sie meza wczoraj zapytalam i tez mi przyznal racje.

Są różne sytuacje, więc ciężko się wypowiadać, jak się nie zna dokładnie szczegółów. Koleżanki mogą różne rzeczy gadać, a jak nie posłuchasz obu stron, to nie będziesz miała pełnego oglądu sytuacji. Może być tak, że ona mu powie: "ty taki, owaki, spadaj!", a później Tobie: "nie rozumiem go, on w ogóle się nie stara, chyba mu nie zależy".

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

https://www.youtube.com/watch?v=TAHHhjrSEW0 Fucktorisa Spiskovna Niemcy Grzebią w śmietnikach

Pan jakuboski76 tez powinin dostac datki na leczenie moze jakis psycholog mu pomoze.

yohanna22:
Każdemu dano jakiś rozum aby ten był dla niego kompasem w życiu mnie akurat zainteresowały inne dociekania tego człowieka mianowicie że narracja mediów na temat zamachu w Berlinie szła na początku równo w celu obarczenia Polaków odpowiedzialnością za zdarzenie bo polski samochód. Było coś szyte grubą nicią ten świat niestety trzeba odbierać w ten sposób że nie jest ważne co się naprawdę zdarzyło a ważne jest tylko to jak potem o tym się mówi. Dobra dziewczynka jesteś że dbasz tutaj wykazujesz troskę o zdrowie psychiczne tego ludka ale niektórzy ten "kompas" życia mają tak poustawiany że nie zmienią jego na inny to że sama wiesz gdzie nie być bo jest niebezpiecznie ale przekładasz to na wrażenie że nic się nie dzieje bo wszyscy są cudowni poza tymi zaściankowymi szowinistami Polakami to twoja sprawa.Twoje wolty intelektualne jak zobaczyć coś inaczej niż inni chcą to widzieć już poznaliśmy ja jakoś nie koniecznie podzielam podstawy poglądów natomiast stanowią ciekawy przyczynek do rozumienia jak można patrzeć na świat w krzywym zwierciadle i z cała beztroska uważać że "tylko moje widzenie świata jest idealne". akurat dzisiaj w radiu słuchałem że na MDeMie mieszka dowódca batalionu Parasol bo po 50 latach wrócił do Polski ma teraz 96 lat i spotkał kiedyś w windzie innego staruszka i ten wycedził przez zęby ze gdyby się spotkali w latach 50 tych to by go zabił. Bo tam przy Placu Konstytucji mnóstwo "utrwalaczy" władzy ludowej mieszkało o bardzo zabrudzonych rękach. To trzeba było mieć bardzo nasrane we łbie żeby wierzyć że takimi mordami na osobach które walczyły o wolną Polskę to jakąś "dobrą" robotę się robiło. To jest tylko cyniczne nie przyznawanie się że chodziło tylko o władzę i kasę. Ale każde tłumaczenie które zaciemnia prawdziwe powody naszych nie czystych postępowań bardzo lansujemy aby wyprać innym zdrowe widzenie spraw na takie które pozwoli "nam" realizować nasze śmierdzące pomysły. Najgorsi sa ci którzy innych chcą na siłę uszczęśliwiać. Już podkreślałem że jak ktoś chce klimaty arabskie oglądać to powinien do jakiegoś kraju arabskiego wyjechać a nie hołubić jakiś mix kulturowo rasowy. bo akurat mixy rasowe to wiadomo jest że nie są pozytywne mieszańce rasowe są agresywne napalone seksualnie zaborcze i leniwe do pracy tak wychodzi z prac badaczy amerykańskich oczywiście dotyczących na ten przykład dość małej społeczności Jamajki jak ktoś oczywiście chce się zapoznać z takimi pracami badawczymi one nie są upubliczniane jako oczywiste bo stanowią podstawę do takiego manipulowania populacją aby populacja miała duże aspiracje na dobra materialne ale żeby sama sobie tego nie wypracowywała tylko żerowała na innych. łatwo wtedy rozwalać coś "nie musicie pracować inni będą pracować wy będziecie zarządzać" a kończy się tym że nie ma czego dzielić. A Chińczycy i tak jak tylko zaczynają mieć monopol na jakąś produkcję to z ceną szybują w górę. I wszystkie takie sytuacje są oczywiste tylko różnym osobą zależy na tym żeby nie nazwać spraw po imieniu bo jakieś "zyski" z tego mają. A ten kto nie chce chce widzieć świat według swojej modły to i o gównie powie że to miód z ambrozją. a tak w ogóle spokojnych zdrowych radosnych Świąt Bożego Narodzenia pozdrawiam wszystkich

Tu Nicze chodzi bardziej o styl narracji tego gostka, o sposób w jaki mówi, o przerost formy (dość kiepskiej i rozwlekłej) nad treścią, gdzie kilka razy powtarza to samo, bo inaczej ta jego pogadanka nie miałaby tych około 20 minut. Przyznam, że nie obejrzałem do końca, bo znudził mnie dość szybko. Uchodźcy są przyjmowani nie dlatego, że są "tacy biedni", że "jest im tak źle", bo państwa zachodnie z ich gospodarką to nie jest system charytatywny. Problem jest bardzo poważny bo ten system wali się na naszych oczach (choć wielu tego nie rozumie) z powodu zbyt niskiego przyrostu naturalnego, od którego ten system (zwłaszcza emerytalny) jest uzależniony. Gdy kiedyś tam wprowadzano tzw. system ubezpieczeń społecznych, to był "genialny" plan dla państwa, by zyskać natychmiastowo bardzo dużo pieniędzy ze składek, które wypłacone mają być ludziom dużo później. Co się stało z tymi pieniędzmi? - Zostały wydane na różne cele i są nadal wydawane na bieżąco, bo trafiają do budżetu państwa (do jednego wora), a nie na konta tych, co płacą. W ten sposób powstała wielka piramida finansowa, której właścicielem jest państwo, a ty człowieku musisz zadbać o nowych członków, którzy będą płacić "składki". Jeśli "za słabo" się rozmnażasz, to państwo przyjmie potrzebnych "członków" z "importu". Ten system, ta piramida finansowa wymaga, by przyrost naturalny był odpowiednio wysoki, a właściwie coraz wyższy, bo na coraz większą liczbę nowych członków piramidy finansowej musi przypadać też coraz więcej następnych, więc ludzi na świecie musi być coraz więcej i przybywać ich musi w coraz szybszym tempie, bo tego wymaga utrzymanie tej piramidy. Inaczej to się zawali, bo będzie brakowało pieniędzy, więc trzeba podnosić składki, podatki, wiek emerytalny, a emerytury obniżać, bo ludzie się coraz słabiej rozmnażają, a hamulcem jest już nie tylko wydajność ekonomiczna tego systemu, ale dochodzimy wręcz do granic wydajności ekosystemu Ziemi i coraz większym problemem będzie zapewnienie odpowiedniej ilości wody i pożywienia. Z biegiem czasu te problemy będą tylko narastały... Zachód już od dawna przyjmuje masy ludzi "ze wschodu" i będzie ich potrzeba coraz więcej i więcej..., w coraz szybszym tempie, by utrzymać rozrastającą się piramidę. To wszystko nie ma nic wspólnego z "pomocą potrzebującym". To zachodni system ekonomiczny jest w potrzebie - w wielkiej, coraz większej potrzebie - jak nie przyciągnie szybko do siebie całej masy ludzi oferując im na razie niewiele, jak na swoje możliwości, to z czasem nie będzie już miał tych możliwości, bo wszystko będzie się kurczyło. Moim zdaniem Polska na tle Zachodu i tak dobrze na tym wszystkim wyjdzie. Mamy dość biedne społeczeństwo i 500+ w naszych warunkach dość dużo zmienia. Przyjeżdża też do nas mnóstwo Ukraińców, którzy niewiele się od nas różnią kulturowo i z językiem nie mają większych problemów. Zachód zachował się jak "sprytny gospodarz biznesmen" i kupił już odrośnięte sadzonki i zwierzęta: młode byczki, koguciki itp., tylko że te "zwierzątka" wzrastały w zupełnie innych warunkach i mogą być nieprzystosowane do tego klimatu i tej gleby, i nieco zmanierowane i zdemoralizowane.

Wiele osób ma kłopoty z narracją ale czasami zdarza im się motać coś wokół czegoś całkiem trafnego i z tego ich tekstu trzeba wyciskać jakieś "rodzynki" przyszłości w zbyt różowych barwach to nie widać na pewno skupianie się na tym co może nie wyjść właśnie zwiększa prawdopodobieństwo tego co ma nie wyjść ale można na to popatrzeć że coś co było by mniej dokuczliwe przez to że się to dostrzegło że ma taki wymiar jak założyliśmy stało się bardziej upierdliwe. Generalnie obstaje za tym że przy obecnych możliwościach produkcyjnych to nawet ten nie za wielki przyrost naturalny aż takim problemem sam w sobie nie jest. Problemem nie są pieniądze które ktoś ma dostać jako emeryturę tylko dobra materialne które ten emeryt potrzebuje do egzystencji.

https://www.youtube.com/watch?v=wGuUg6aNwE0 POLAK BOHATER MIAŁ BYĆ WROBIONY? - ZAMACH W BERLINIE - NOWE FAKTY - Komentator #507 właśnie to gaduła ale często kręci wokół prawdy o temacie jego też bardzo ciężko słuchać

nicze:
jego też bardzo ciężko słuchać
Ale mimo to wysłuchałem :)
nicze:
właśnie to gaduła ale często kręci wokół prawdy o temacie
Gaduła, ale gada dużo bardziej do rzeczy od tego poprzedniego, który sprawia wrażenie głupka gadającego od rzeczy :) Ja wolę konkrety, niż dywagacje oparte na poszlakach i tworzenie na ich podstawie domysłów. Takie domysły pozwalają jednak na zadawanie pytań, gdy znamy mało faktów. Powtarzam: pytań, a nie stwierdzeń. Wolę kogoś, kto zadaje dużo pytań, od kogoś, kto nie pyta, tylko "wie". Generalnie ludzie są mało dociekliwi i zadawalają się "czymkolwiek", nie włączając przy tym nawet logicznego rozumowania, co jest źródłem sukcesu takich rzeczy jak religie i inne dogmaty, bo... ktoś tak powiedział :) http://benczmark.pl/uploads/backend_img/c/recenzje/2016/7958_Niemcy-walcza-z-Facebookiem/fakebook3.jpg ;)

Wendol a za Pilsudskiego to juz istnial internet. Chyba podpucha ale pytam Wesolych Swiat ja juz dzisiaj zaliczylam polska wigilie :)

Nicze nie widzisz mojej strony i dlatego tak myslisz jak myslisz. Moj maz sie wybiera w maju do Palestyny bedzie mieszkal w Betlejem leci na wolontariat Ty Nicze tez potrzebujesz takich wypraw.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.