| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
Dzieki Asiu za muzyczke
akurat mnie rozbudzila musze pewne rzeczy na jutro jeszcze do pracy napisac a wlasnie sobie pocharatalam nozem rano prawa reke niechcacy i boli :(
jak cos potrzebujesz jeszzcze obejrzec to daj znac
mam przyjaciółke ktora wszystko niemozlwe znajdzie jako mozliwe :D
pozdr
|
|
monetka73 |
|
monetka73
22 minut temu
Życzę zdrowia monetka w takim razie ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
|||||
|
Pytanie do Panow na tym forum bo ostatnio mam sprzecznosci i kolezanki mysla ze jestem za ostra, ale ja wlasnie mysle tak jak obrazek na gorze bo doswiadczylam tego ze jak facetowi zalezy to zrobi doslownie wszystko. Co Panowie sadza, jak to jest bo dla mnie nie ma czegos takiego ze nie mam czasu, a bo kolega ma urodziny, albo nie ma dla mnie dystansu- samoloty lataja. Co wy sadzicie jak sie facet zachowuje jak mu zalezy. Ja doswiadczylam najlepszego, ale tez mam porownanie do najgorszego i poprostu wiem jak to jest JAK MU ZALEZY.
|
|
|
Wiecie o co mi chodzi, alboe tlumaczenie ze on Wants to take it slow. Co to za glubie wytlumaczenie. Moze ktos po przejsciach itp. ale to taka glupia wymowka, bo jesli komus zalezy to nie ma easy trzeba walczyc no nie.
|
|
|
A może on myśli, że Tobie nie zależy?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ah Wendol Ty to ja nie szukam wiec, o kolezanki chodzi bo tak dyskutujemy od pewnego czasu. No i ja zawsze daje im przyklad i opowiadam co moj maz wyprawial. Nawet sie meza wczoraj zapytalam i tez mi przyznal racje.
|
|
|
Są różne sytuacje, więc ciężko się wypowiadać, jak się nie zna dokładnie szczegółów.
Koleżanki mogą różne rzeczy gadać, a jak nie posłuchasz obu stron, to nie będziesz miała pełnego oglądu sytuacji.
Może być tak, że ona mu powie: "ty taki, owaki, spadaj!", a później Tobie: "nie rozumiem go, on w ogóle się nie stara, chyba mu nie zależy".
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
https://www.youtube.com/watch?v=TAHHhjrSEW0
Fucktorisa Spiskovna Niemcy Grzebią w śmietnikach
|
|
|
Pan jakuboski76 tez powinin dostac datki na leczenie moze jakis psycholog mu pomoze.
|
|
|
|||
|
Tu Nicze chodzi bardziej o styl narracji tego gostka, o sposób w jaki mówi, o przerost formy (dość kiepskiej i rozwlekłej) nad treścią, gdzie kilka razy powtarza to samo, bo inaczej ta jego pogadanka nie miałaby tych około 20 minut.
Przyznam, że nie obejrzałem do końca, bo znudził mnie dość szybko.
Uchodźcy są przyjmowani nie dlatego, że są "tacy biedni", że "jest im tak źle", bo państwa zachodnie z ich gospodarką to nie jest system charytatywny.
Problem jest bardzo poważny bo ten system wali się na naszych oczach (choć wielu tego nie rozumie) z powodu zbyt niskiego przyrostu naturalnego, od którego ten system (zwłaszcza emerytalny) jest uzależniony.
Gdy kiedyś tam wprowadzano tzw. system ubezpieczeń społecznych, to był "genialny" plan dla państwa, by zyskać natychmiastowo bardzo dużo pieniędzy ze składek, które wypłacone mają być ludziom dużo później.
Co się stało z tymi pieniędzmi?
- Zostały wydane na różne cele i są nadal wydawane na bieżąco, bo trafiają do budżetu państwa (do jednego wora), a nie na konta tych, co płacą.
W ten sposób powstała wielka piramida finansowa, której właścicielem jest państwo, a ty człowieku musisz zadbać o nowych członków, którzy będą płacić "składki". Jeśli "za słabo" się rozmnażasz, to państwo przyjmie potrzebnych "członków" z "importu".
Ten system, ta piramida finansowa wymaga, by przyrost naturalny był odpowiednio wysoki, a właściwie coraz wyższy, bo na coraz większą liczbę nowych członków piramidy finansowej musi przypadać też coraz więcej następnych, więc ludzi na świecie musi być coraz więcej i przybywać ich musi w coraz szybszym tempie, bo tego wymaga utrzymanie tej piramidy. Inaczej to się zawali, bo będzie brakowało pieniędzy, więc trzeba podnosić składki, podatki, wiek emerytalny, a emerytury obniżać, bo ludzie się coraz słabiej rozmnażają, a hamulcem jest już nie tylko wydajność ekonomiczna tego systemu, ale dochodzimy wręcz do granic wydajności ekosystemu Ziemi i coraz większym problemem będzie zapewnienie odpowiedniej ilości wody i pożywienia.
Z biegiem czasu te problemy będą tylko narastały...
Zachód już od dawna przyjmuje masy ludzi "ze wschodu" i będzie ich potrzeba coraz więcej i więcej..., w coraz szybszym tempie, by utrzymać rozrastającą się piramidę.
To wszystko nie ma nic wspólnego z "pomocą potrzebującym". To zachodni system ekonomiczny jest w potrzebie - w wielkiej, coraz większej potrzebie - jak nie przyciągnie szybko do siebie całej masy ludzi oferując im na razie niewiele, jak na swoje możliwości, to z czasem nie będzie już miał tych możliwości, bo wszystko będzie się kurczyło.
Moim zdaniem Polska na tle Zachodu i tak dobrze na tym wszystkim wyjdzie.
Mamy dość biedne społeczeństwo i 500+ w naszych warunkach dość dużo zmienia.
Przyjeżdża też do nas mnóstwo Ukraińców, którzy niewiele się od nas różnią kulturowo i z językiem nie mają większych problemów.
Zachód zachował się jak "sprytny gospodarz biznesmen" i kupił już odrośnięte sadzonki i zwierzęta: młode byczki, koguciki itp., tylko że te "zwierzątka" wzrastały w zupełnie innych warunkach i mogą być nieprzystosowane do tego klimatu i tej gleby, i nieco zmanierowane i zdemoralizowane.
|
|
|
Wiele osób ma kłopoty z narracją
ale czasami zdarza im się motać coś wokół czegoś całkiem trafnego
i z tego ich tekstu trzeba wyciskać jakieś "rodzynki"
przyszłości w zbyt różowych barwach to nie widać
na pewno skupianie się na tym co może nie wyjść
właśnie zwiększa prawdopodobieństwo tego co ma nie wyjść
ale
można na to popatrzeć że coś co było by mniej dokuczliwe przez to że się to dostrzegło że ma taki
wymiar jak założyliśmy stało się bardziej upierdliwe.
Generalnie obstaje za tym że przy obecnych możliwościach produkcyjnych
to nawet ten nie za wielki przyrost naturalny aż takim problemem sam w sobie nie jest.
Problemem nie są pieniądze które ktoś ma dostać jako emeryturę tylko dobra materialne które ten emeryt potrzebuje do egzystencji.
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=wGuUg6aNwE0
POLAK BOHATER MIAŁ BYĆ WROBIONY? - ZAMACH W BERLINIE - NOWE FAKTY - Komentator #507
właśnie to gaduła
ale często kręci wokół prawdy o temacie
jego też bardzo ciężko słuchać
|
|
|
Wendol a za Pilsudskiego to juz istnial internet. Chyba podpucha ale pytam
Wesolych Swiat ja juz dzisiaj zaliczylam polska wigilie :)
|
|
|
Nicze nie widzisz mojej strony i dlatego tak myslisz jak myslisz. Moj maz sie wybiera w maju do Palestyny bedzie mieszkal w Betlejem leci na wolontariat Ty Nicze tez potrzebujesz takich wypraw.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |