Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

Sie przejmujesz Monetka zostalo Ci to wykolejenie z Polski. Ja tez mam na punkcie np. pszyszlem - przyszedlem. Myslalam ze sie wyleczylam, ale dziecko sasiadki pani prawniczki z Polski ciagle mowi przyszlem. A myslalam ze wyksztalcone panie Dulskie to bardzo tego pilnuja! Bardziej zwracam uwage na wymowe niz na pisownie lubie jak ktos ladnie mowi. Monetka w Berlinie mieszkasz fajnie tam jest bo mam zamiar sie wybrac?

monetka73:
Kocham takie koncerty
No to Handel Meesiah musisz zaliczyc to jest podstawa. Na Hallelujah wszyscy wstaja przezycie nie z tej ziemi. Cos pieknego:) https://www.youtube.com/watch?v=IUZEtVbJT5c

Jednym podoba się coś takiego, inni wolą coś bardziej w stylu POP... Coś bym powiedział, ale o gustach podobno się nie dyskutuje :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Tak jest, co fakt to fakt a gusta to gusta ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

yohanna22:
yohanna22:
Monetka w Berlinie mieszkasz fajnie tam jest bo mam zamiar sie wybrac?
Nie mieszkam w Berlinie, ja tak bliżej Francji ...w Berlinie bylam 3 razy a 2 tylko przejazdem niezbyt mi sie tam spodobało jesli masz wybór to Monachium i Kolonia moim zdaniem są ciekawsze, w grudniu fajnie jak na starówkach są te świąteczne chatki, kiełbaski, placki ziemniacane i grzane wino......jest klimacik :) po berlinie niezbyt miłe wspomnienia mam .....tak jakby nieogarnięte prawem miasto, akurat nie mnie to spotkało ale widziałam kilka nieprzyjemnych sytuacji i nikt nie reagował...tu gdzie mieszkam jest inaczej ,,,,, podobno w Norynbergi jest najpiekniejszy Weihnachtsmarkt http://www.rp-online.de/leben/reisen/news/weihnachtsmaerkte-deutschland-top-10-bid-1.570881 popatrz sama nawet moje miasto sie załapało :) pozdr

monetka73

wendol:
Coś bym powiedział, ale o gustach podobno się nie dyskutuje :)
słusznie jak byś kilka lat w chórach śpiewał to być może by Ci się podobało klimat to kościelny taki ....generalnie stosunek do kościoła masz jaki masz więc zapewne umniejsza to zainteresowanie Twoje w tym klimacie ale rozrywka jest niesłychana prawie taka jak po występach Lord of the Dance chuczy ci cała dusza w środku i gra .....mi tam sie podoba mi sie zresztą dużo rodzajów muzyki podoba byłam na koncercie Aerosmith...a za chwile na Anny Marii Jopek Generalnie muzyka mnie cieszy :) czasem smuci, czasem przywołuje miłe wspomnienia, muzyka i taniec ida ze mna w parze całe zycie :):) pozdr

monetka73

https://www.youtube.com/watch?v=3n7WmzfYy00 kocham to

monetka73

To jest problem wyuczenia pewnej wrażliwości i umiejętności płynięcia z nią. W życiu często to co daje nam potem przyjemność jest posiane we wczesnej młodości. Chociażby to że komuś sprawia przyjemność sport ruch. Nie powiem że może tu być grząski temat że można znaleźć w sobie albo mieć narzuconą i rozwijać jakąś mniej słuszną ścieżkę rozwoju.

Monetka wiesz ze tak naprawde to mialam jechac do Niemiec na emigracje:))) No, a na ostatnia chwile padlo UK. Lubilam jezyk niemiecki bo sie uczylam 6 lat teraz juz nic nie pamietam. Chyba zamienie na Amsterdam. Ja miast nie lubie, ale maz mowi ze Amsterdam musze koniecznie zobaczyc. I Prage, ale tam mam dobra kolezanke i moge wpasc kiedy chce, wiec odlozylam na potem. W Niemczech to bym sobie pomieszkala tak z rok zeby zobaczyc jak jest. U mnie jest German Xmas market w Birmingham fajna sprawa kielbaski itp.
monetka73:
kocham to
No widzisz nie w moim stylu klasyka przeciagana na komercje.
nicze:
To jest problem wyuczenia pewnej wrażliwości i umiejętności płynięcia z nią.
Racja Ale przyznajcie ze Carmina BUrana to stworzyl geniusz ! Poprostu dzielo jest nieziemskie i sklada sie z tak roznych kawalkow, ze ja bym wogole nie polaczyla tego, a w calosci to tak naprawde jest wspaniale.

Mysle ze cos luzniejszego niektorym pasuje. Kiedys widzialam opere Carmen. Carmen byla w niej pracowniaca fabryki, wygladala jak prostytutka i nosila ubranie robocze. Opera byla na wesolo, nawet moja mama sie usmiala, a nie rozumiala po angielsku.

monetka73:
chuczy ci cała dusza w środku i gra
Tak apropo mi tez huczy ale chyba ma byc przez samo H ;) a mialam sie nic nie odzywac :)

monetka73:
klimat to kościelny taki ....generalnie stosunek do kościoła masz jaki masz więc zapewne umniejsza to zainteresowanie Twoje w tym klimacie
Ja tez kosciola katolickiego nie cierpie. Muzyka to cos innego. Koncerty z regoly sa w kosciolach anglikanskich.

nicze:
że można znaleźć w sobie albo mieć narzuconą i rozwijać jakąś mniej słuszną ścieżkę rozwoju.
w tym wypadku to ja sama chcialam ,,,, nawet oszukiwałam rodziców ze chodze na zajęcia do szkoły a chodzilam do kubu za kieszonkowe ,,,,,,sama sobie wybrałam a rodzice dowiedzieli sie na wystepie Bożonarodzeniowym a jak mnie zobaczyli jak szpagaty wywijam to sie poplakali oboje :) chcialam wyjechać do szkoły plastycznej z internatem i wtedy mi zabronili .....potem kilkakrotnie tato przepraszal mnie jak widział po czasie moje obrazy..... no cóż życie
yohanna22:
No widzisz nie w moim stylu klasyka przeciagana na komercje.
Gdyby nie ta komercja dawno byśmy zapomnieli o wielu pięknych wykonach do których w orginale wracamy dopiero jak ktoś wykona Cover
yohanna22:
Monetka wiesz ze tak naprawde to mialam jechac do Niemiec na emigracje:))) No, a na ostatnia chwile padlo UK.
% pażdziernika mineło 20 lat jak tu jestem i nie było łatwo kiedyś tu sie ustawić i utrzymać.......UK nigdy mnie nie rajcowało boje sie wielkich wód a to przeciez wyspa....nawet na Majorke nie polecialam i juz mnie kumpela przestala zapraszac..... urojenia mam jakieś...ale każdy jakieś ma
yohanna22:
Tak apropo mi tez huczy ale chyba ma byc przez samo H ;)
BRAWO TY jeszcze jedne błąd tam wpakowałam :D:D:D a kościół katolicki no cóż jestem wierząca ale wiele zależy od księży miałam to szczeście ze moja misyjna parafia i ksieza sa cudowni pomagaja ludziom i nie maja cennikow oplat nie masz nie dasz masz dasz ile możesz .... tu tez mam fajnego ksiedza wiec nie narzekam ale Rydzyka bym utopiła i ta cała reszte.... co nie zmienia przez to mojego podejścia do wiary przeczytaj zycie Jezusa on to dopiero był bezkompromisowy .....
yohanna22:
Koncerty z regoly sa w kosciolach anglikanskich.
u mnie są w niemieckiej katolickiej Katedrze organy nieziemskie na ogół klasyka ale raz w miesiącu w sobote mozna sobie pohuczeć w środku :) :P

monetka73

monetka73:
chcialam wyjechać do szkoły plastycznej z internatem i wtedy mi zabronili
To tak jak ja mialam 6 z plastyki w podstawowce i pani plastyczka wybrala 2 osoby z klasy ktore uwazala ze powinny isc do liceum plastycznego. Ja bylam jedna z nich. Powiedzialam w domu zakonczylo sie, ze mama mi wyjasnila ze z tego to pieniedzy nie bede miala. Na tym zakonczylam moje artystyczne zabiegi, a sprawialo mi przyjemnosc tworzenie moglam siedziec godzinami. Ty tez mialas gdzies pod Krakowem isc? Teraz pozostaje mi patrzyc:) Moja corka w weekend namalowala swoj pierwszy obraz na plotnie. Ja jej pozwole isc do szkoly artystycznej. Mamy niedaleko art&performance nie mam watpliwosci co do niej ze jej dobrze w takiej szkole bedzie.
monetka73:
no cóż jestem wierząca ale wiele zależy od księży
Mi nie o ksizy chodzi tylko o ogol mam uraz z Polski co do kosciola katolickiego. Pozatym jestem za aborcja i zwiazkami homoseksualnymi i biseksualnymi,eutanazja itp itd. I za tym ze ksiadz moze byc plci zenskiej. Ogolnie nie jest to instytucja dla mnie. Tez jestem wierzaca ale nie znalazlam odpowiedniego koscila dla mnie. Mam swoje pomysly i wiem w co chce wierzyc i jak na razie to mi wystarcza. Mam jescze pare pytan skomplikowanych ktore moze z czasem rozwiaze i wtedy bede wiedziala lepiej gdzie mam isc. Ostatnio odczulam tymbardziej na wlasnej skorze ze tam sie nie nadaje majac pogawedke z kims kto jest zagorzalym polskim katolikiem (kontakty z ksiedzami, dni mlodziezy itp itd.)(i pisowcem). I utwierdzilam sie jeszcze bardziej ze NO FUCKING THANK YOU !!!
monetka73:
u mnie są w niemieckiej katolickiej Katedrze
W katedrach najlepiej slychac.

Asiu mi nie przeszkadzaja zadne zwiazki bi..homo,,, ale jeśli sie zabieraja za adopcje to mnie to juz mierzi niech sobie beda ciociami i wujkami ale nie rodzicami skoro maja takie predyspozycje z których nie powstaje dziecko wiec niech sobie zyja jak chca ale KURWA niech nie adoptuja dzieci mi tez sie zdawalo ze wole kobiety jak mialam pierwszy pociąg seksualny z sasiadka sie głaskałysmy i sprawialo nam to przyjemność cialo meskie jeszce w wieku 16 lat uważałam za wstrętne ...... nie wspomne jak nmnie chwile potem porwali do auta na gwałt ........... z samochodu w drodze ucieklam w momencie wlasnie kiedy sie nie spodziewali jestem odwazna twarda suka jak trzeaba nie dam sobie w kasze dmuchac ale jak trzeba jestem jak mis pluszowy kochany do dzisiaj to pamietam co sie wtedy stalo ze szczegółami .... ale KURWA dzieci naleza do zwiazków z których pochodzi czyli kobieta mężczyna ... schlusss koniec kropka nie podlega dyskusji bi czy homo ok zyjecie sobie razem ale z takiego zwiazku nie ma dzieci tak sie akuratnie sklada ze Bóg tu wyraznie okreslił role meza i zony wiec okokok na te zwiazki pod jednym warunkiem WARA OD DZIECI ..... bo to tylko krzywda dla dzieci miec dwie mamy lub dwoch tatusiów pozdr

monetka73

Nie mam nic przeciwko. Takie ososby tez moga dac dziecku duzo milosci. Jesli chodzi o wplyw na seksualnosc mysle ze to nie ma znaczenia tymbardziej jak rodzina bedzie o tym rozmawiala. Jesli chodzi o badania przeprowadzone na takich rodzinach tez to dobrze wyglada http://www.cam.ac.uk/research/news/ive-got-two-dads-and-they-adopted-me Jedyne czym bym sie przejmowala to wlasnie ze moze nastapic znecanie nad takim dzieckiem jak juz bedzie nastolatkiem. No mamy inne poglady Monetka. Niestety jestem inna i juz sie do tego przyzwyczailam.
monetka73:
auta na gwałt
No ja mialam 13 lat zamknal drzwi i wyciagnal klucz i schowal. Zagryzlam gnoja porzadnie i skopalam. Klucz znalazlam :)

yohanna22:
No ja mialam 13 lat zamknal drzwi i wyciagnal klucz i schowal. Zagryzlam gnoja porzadnie i skopalam. Klucz znalazlam :)
SUPER tylko pewnie jak ja nie zgłosiłaś

monetka73

To bylo na koloni ciotka byla dyrektorka. Ze cala kolonia sie za mna ogladala to sie mamie mojej jeszcze pozalila ze miala ze mna siedem swiatow bo chlopakow nie mogla upilnowac. JA przyjechalam wykonczona po 10 dniach po mnie tak macali najbardziej na basenie. Brali mnie w kolko i jazda byla. Kladli sie na mnie jak sie opalalam. Taki jeden sie najbardziej na mnie uparl. Uciekalam caly czas. Zaaczeli juz w autobusie w drodze ukradli mi paszport bo nie wierzyli ze mam 13 lat wygladalam conajmniej na 18. Oni wszyscy stari byli wlasnie 17-21. 13 lat mialam nawet nie wiedzialam co to znaczy seks, nie w glowie mi takie rzeczy wtedy byly. Kolezanki na koloni tez mnie nie lubily bo ja sie podaobalam jakiemus, tam a jakis tam sie on podobal i mi miala za zle. Pozniej takie przejscia to juz w UK mialam, ale to tak jest jak schudne leca jak muchy :)))) teraz mi to nie grozi :))))Potwierdzila sobie tylko jedno ze faceci to tylko na wyglad.

Dobrze, że kobiety nie gwałcą mężczyzn. Ja miałem może z 6 lat, jak jakieś trzy nastolatki się ze mną "zaprzyjaźniły", ale to raczej niegroźne było. Zmusiły mnie żebym się rozebrał - popłakałem się i tyle.
monetka73:
przeczytaj zycie Jezusa on to dopiero był bezkompromisowy
Był bezkompromisowy w stosunku do złych ludzi, ale dla tzw. biednych był bardzo wyrozumiały i służył pomocą, poradą... Wybaczał tym, którzy nie czynili zła z premedytacją. Kościół Katolicki dla mnie też nie jest do zaakceptowania. Podpięli się pod Jezusa, ale przecież za jego czasów Kościoła jeszcze nie było, a on kapłanów też nie lubił. Chciał czegoś innego - ludzkiego podejścia, zrozumienia, czucia..., podczas gdy księża poszli w ślady faryzeuszy, których tak krytykował. Kościół bardzo mi przypomina komuchów - tak samo jak oni rozpowszechnia mit o... "przewodniej roli partii" i tak samo jak oni zabijał "innowierców" nazywając to "nawracaniem". Oczywiście podstaw obu tych ideologii nie krytykuję. Z teoretycznych podstaw socjalizmu mogło wyjść coś dobrego, ale powstał z tego komunizm. To co mówił i robił Jezus było bardzo dobre, ale pomieszano to ze Starym Testamentem i utworzono represyjną instytucję religijną, jaką jest Kościół rzymskokatolicki.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Kościół Katolicki dla mnie też nie jest do zaakceptowania.
A widzisz ilu ludzi do niego chodzi i uwaza sie za poprawnych katolikow? bardzo duzo. Ja jestem ososba ktora nie potrafi isc gdzies, gdzie wie ze nie powinna przynalezec. Przykazan, tez nie przestrzegam i nigdy nie zrobilam 9 piatkow miesiaca czy jak tam to bylo... Bylam na festiwalu w tamtym tygodniu mind&body&spiryt i gostek zrobil mi tlumaczenie snu po czym do mnie ze Polka jestem, myslal ze katoliczka i mi zaczal cos mowic o znaczeniu ze moj ojciec we snie to Bog itp. Pomimo tego ze facetowi powiedzialam ze nie jestem katoliczka, juz mial wyrobione zdanie na moj temat. Sen i tyle sama chyba lepiej sobie zinterpretuje. W formularzach wszelkiego rodzeju podaje w sekcji religia other. Dzisiaj wypelnilam formularz do nowej pracy i tez podalam other. Ktos bedzie mial pytania na rozmowie kwalifikacyjnej to im wytlumacze.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.