| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
a własnie.... zastanawiam się nad jednym.... przed chwila mi przytszło do głowy.... te wydarzenia mają miec miejsce z 22 na 23 grudnia??
tytlko teraz tar..... czy chodzi o nasza strefe czasową - Wschodniej Europy... czy moze jakiegos innego miejsca na Ziemi... Bo jesli na przyklad noc z 22/23 XII w NY.... to jesli tam rozpocznie sie np... o godzinie 24... to u nas bedzie juz rano.....
Szczegół ale dosyc istotny
pozdrawiam
zapaleńców 2012 roku...:):):)
|
|
|
A w przepowiedniach jest ze ostatni czy przrostatni papiez bedzie murzynem???
|
|
|
Z powodu śmierci bardzo starego papieża
Zostanie wybrany Piotr Rzymianin w bardzo dobrym wieku
Będzie się o nim mówiło, że osłabi Tron,
Jednak będzie go długo dzierżył w bólu.
Nostradamus, centuria V, czterowiersz 56
Wydaje mi się, że przepowiednia ta się jeszcze nie spełniła i może dotyczyć właśnie następcy obecnego papieża Jana Pawła II. Inne proroctwo, zwane proroctwem Malachiasza, również dotyczy Piotra Rzymianina:
Podczas ostatnich prześladowań Świętego Kościoła Rzymskiego
rządzić będzie Piotr Rzymianin, który przyniesie swojemu stadu wiele zmartwień;
potem miasto siedmiu wzgórz zostanie zniszczone
i straszliwy sędzia będzie sądził lud.
Co do roku 2012, to zostało tu powiedziane już bardzo wiele. Osobiście wiem, że będzie to rok przełomowy i znaczący dla ludzi. Biorąc pod uwagę wiedzę Majów, przekazy channelingowe różnych źródeł, doświadczenia oobe wielu ludzi, sny i w końcu aspekty naukowe, myślę, że wszystko to wiąże się w zbyt ścisłą całość, aby można było uznać sprawę 2012 za czystą fantazję. Poza tym ja sam otrzymałem kilka snów o 2012 (a wiele z moich snów spełniło się i spełnia nadal), więc uważam, że coś się na pewno wydarzy.
|
|
|
Ja Myśle że w 2012 r. wybuchnie 3 wojna światowa zniszczy duzą ilośc ludności Ziemi i wtedy zacznie jakis tam nowy cykl naszej cywilizacji.
|
|
|
ehm w 2012 bedzie to co juz mowili w tv a polsacie o zmianie biegunow i mowili ze skutki bedo licozne w w max 100 tys hahaha ludzie pomyslcie czy zatrzymanie sie ziemi i zmiana obrotu ziemi nie wywoła kataklizmu i bedzie tak jak w bibli bedzie znak na niebie a tym znakiem bedzie paloczy sie jowisz pod wplywem pola magnetycznego jakie slonce tzn beknie :) tak i rowniez przewidzieli majowie jak i w bibli pisze ze stany znikno taki i wyleco z orbity ziemi z calo plytop tektoniczno i to rutyna piramidy podobno majo jakołs schowano w sobie tajemnice jak sie uchowac tylko ze ludzie z tego okresu mieli prawdopodobnie wysho technike od naszej nie oklamujmy sie nikt nie wybudował by takiego czegos nie mowic o precyzji i obliczeniach matematycznych i astronomi to musi byc ja sie nie boje a wy>?
|
|
|
zło to glownie zadowolenie sie materialnie kiedys ludzie unikali przyjemnosci umyslowych zeby byc czystym kazda mysl ma znaczenie telepatia istnieje to juz wiemy to działa na podobnej zasadzie tak samo jak musi byc zło bo bysmy nie wiedzieli co to dobro :) banalne co ? :) ale gdy zła jest wiecej nish dobra to jest koniec;/ poprostu wszystko od poczotku bog pokazuje nam droge do szczescia wszystko ma swojo cenne tak samo jak ktos umiera i rodzi sie ktos ma jakołs umiejetnosc od dziecka to z innego poprostu wcielenia kazdy ma swojo droge musi jo odkryc wszystko musi isc w parze materializm i dusza my napedzamy ziemie to nasza energia poprostu jak to tlumaczyc innaczej nie umiem to hyba bardzo prosto sie wyrazilem wiec kiedy bedzie zła wiecej zapewniam ze bog zrobi to co ma zrobic to cala przyroda :)
|
|
|
nie podniecaj sie jak piszesz bo ciezko to zrozumiec :))) ja sie nei boje jescze 7 lat wiec luzik :D
|
|
|
Spiskowiec....tego nie wiem, ale jesli się weźmie pod uwagę całość przepowiedni i pewne wydarzenia i fakty, to jest prawdopodobne, że ten Piotr Rzymianin będzie ostatnim papieżem.
|
|
|
Bo gdzies czytalem ze ma byc jeszcze 2 papiezy..............
|
|
|
Zło podnosi głowę . Jestsmy dziećmi stwórcy ,staliśmy się za jego zgodą reżyserami przyszłości .Za zabawę w wojnę trzeba zapłacic .Proroctwa czy inne przepowiednie stają się widoczne gdy czas jest aktualny - bo jest to odbicie naszego stanu .Wczoraj nie istnieje jutra też nie ma . Jest Tylko Dzisiaj .Czas jest pojęciem względnym .
Wszystko można zmienić - Świat zostawmy zmiane zacznijmy od Siebie a wtedy zmieni się Świat . Rok 2012 ( oczywiście jest on umowny ) dla Ciebie może być pięknym okresem a dla innego kataklizmem ,wojną i udręką . Wystrzegajcie się kłamstwa nawet tego najbardziej niewinnego , nie korzystajcie z arsenału zła , tam nie ma nic zadarmo . To tyle na dzisiaj pa Wszystkim .
|
|
|
już w historii było tyle końców świata, że następny wydaje się być następną bujdą człowieka, np. ja nie wierzę w takie bzdury aż do pewnego snu, który miałem kilka dni temu, wszystko było jak prawdziwe, sen przedstawiał zderzenie się meteorytu z ziemią, skutki były katasrofalne dla rodzaju ludzkiego, jak doszła fala od udeżenia do mojej osoby, obudziłem się, czuje wewnętrznie że coś takiego może się zdarzyć a wtedy nikt śmierci nie poczuje, nie wiem czy to może mieć związek z feralnym meteorytem, który z początku miał udeżyć w ziemię jak go odkryto, ale pomyłka naukowców spowodowała, że pomylili się podobno z obliczeniami? może to ściema może nie, meteoryt ma przelecieć 1.000.000 km od Ziemi (meteor jest podobnych rozmiarów, taki co skończył kres dinozaurów!)
|
|
|
w urodzinki kilka slow dobroci
zlo podnosi glowe lecz za wysoko nie podniesie bo ktos ja zetnie mieczem sprawiedliwosci
wierze ze kiedys ludzie beda jedna wielka rodzina
dzieki AIKIDO
zyjcie w harmonii z wszechswiatem a bedzie dobrze
nie korzystajcie z ulatwiania sobie zycia za posrednictwem zla a nie bedziecie za posrednictwo placic
niezwyciezony ten ktory nie walczyl
nie cwicze aby gromic zastepy wrogow ale aby uzdrawiac swiat
trening AIKIDO to oczyszczenie
oczyszczajac siebie oczyszczam swoja karme z elementow zla ktore siedzi w kazdym z nas
to szczera prawda
dzisiaj mam 24 urodziny a o 2012 wiem juz od ponad 9 lat
przytocze tutaj jeszcze slowa czlowieka ktory tez wiedzial co jest prawda
"Bob Marley nie jest moim imieniem. Jeszcze nie wiem jakie jest moje imię."
"Moją przyszłością jest sprawiedliwość"
* * *
"Jestem człowiekiem , który przesyła prawdę przez uszy"
* * *
"Zwyciężam diabła w imię miłości"
* * *
"Trochę wina czasami , to wszystko. Spirytus to zło. Alkohol to zło. Ziele rozwija"
* * *
"Byłem tu już kiedyś i znowu przyjdę , ale ta podróż nigdy się nie skończy"
* * *
"Jestem tylko posłańcem Jah i wykonuje powierzone mi przez Niego zadanie."
|
|
|
Wszyskiego Naj na 24 -te . Jesteś Rycerzem i niech tak Będzie Lukasz .Dalsze wtajemniczenia przyniosą Ci jeszcze wieksze zrozumienie Prawdy .Błogosławieni Ci którzy nie widzieli a uwierzyli .
|
|
|
Wszystkiego najlepszego Łukaszu.
Zawsze miałam szacunek do wschodnich sztuk walk.
Właśnie ze względu na to, że wiążą się z filozofią życia w harmonii.
Aikido to dla niektórych narzędzie, dla innych właśnie filozofia.
Miło, że należysz do tych drugich.
Pozdrawiam
|
|
|
Ja tez sie dołączam
wszystkiego naj Łukasz...
Aikidio nie zbawi świata ;) tylko miłość :)
|
|
|
spoko
miło sie czyta
Aikido oczywiście lux
no i zioło -prawda
czasem moze warto się szarpnąć na większy szok(kwas , cactus , griby) i zatruć zmysły by zobaczyć jak naprawde wygląda budulec :))))
taka.....medytacja dla początkujacych hihi-spox
pozdro dla łukasz
|
|
|
SLYSZALAM ZE ksiac klimuszko tze przuepowiadal.
Kiedys sie go spytano Gdyby ksiadz mialbys sie jeszcze raz urodzic gdzie ksiadz by chciala sie urodzic i mieszkac? Powiedziano , ze polska bo bedzie bezpieczna i ejst narodem wybranym- owsem nie omina ja kataklizmy ale beda przejsciowe.
Niemcow nie bedzie, neimcy musza odplacic za to co wyrzadzili przez tyle lat.
.........................
|
|
|
Nie ludzcie sie ze Polska bedzie jakims krajem wybranym, kiedys Bernatowicz robil wywiad a tarocista , ktory powiedzial ze 75 % osob ktorym stawial horoskop spotka cos zlego w roku 2012
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |