Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Dawidku, skoro tak zatwardziale posadzasz mnie o klamstwo, to pokaz prosze kopie postow w ktorych napisalem ze posiadamy ksiazke od Searla. W innym przypadku uznam twoja wypowiedz za chamskie pomowienie. EOT.

Do Dawida

A propos wyników badań i góry Żar - ludzie z naszej ekipy byli nie tak dawno w miejscu "anomalii grawitacyjnej" i dokonali serii pomiarów. Wyniki są w trakcie obróbki i analizy ale już na obecnym jej etapie trzeba przyznać że są niezmiernie ciekawe. Nadprzewodniki - istnieje szansa że będziemy mieli ograniczony dostęp do pewnego rodzaju stopu nadprzewodzącego w temperaturze ciekłego azotu, torusy, dyski lub pierścienie (w sam raz do eksperymentów z urządzeniem Podkletnova - o ile ktoś ma ciekły azot pod ręką).

Chris i Pawelek: przekonaliscie mnie ze mam poszukac ten post, wiec poszukam, ale to nei ebdzie szybko bo trzeba to wygrzebac z posrod 1690 meili w mojej skrzynce :). Pawel mam jeszcze inna radosna wiadomosc, najprawdopodobniej nmaszyna bedzie dzialac tak jak chcemy :-) Ela: Nie interesuje sie tym wynalazkiem Pajaka i nie wiem co magnetyzm na wzpolnego z grawitacja :-) Chris kurde lepiej zobaczcie czy tam idzie rura do elektrowni w tym miejscu, poczekajcie tez az przestana pompowac - jest w czasie doby taki moment nawet 2 razy ze przez chwile woda nie plynie i w tym momencie powinno sie zauwazyc jakis efekt, np powrocenie grawitacji do normalnego poziomu, ale najwazniejsze to obczaic czy jest w tym miejscu rura. Te badania zrobiliscie po moim artykule na stronie ?? Bo niedawno mialem jakis kontakt meilowy z Pawekiem i tam on mowil ze byl na gorze Żar i ze to najprawdopodobniej zludzenie..... No z tymi nadprzewodnikami to super sprawa ze bedziecie mieli :-))) Azot mozna kupic, albo ewentualnie sprezyc powietrze :-) no trzeba bedzie cos wymyslec...

No dobra mam cos: List od Od: paweX bieniek Data: 21 maja 2004 08:43 Do: Dawid R Temat: Re[4]: SEARL Fragment: ...... Ogolnie ludzie z free-energy-pl zrobili w sumie trzy modele, a dwa kolejne sa w drodze. Kazdy nastepny jest budowany w oparciu o dane otrzymane z poprzedniej wersji. Nie obraz sie, ale zdecydowalismy, ze na razie nie bedziemy ujawniac wynikow naszej pracy (co sie tyczy rowniez pomiarow). ....... Chris mowiles ze macie tylko 2 ? a moze Wy to jakas inna grupa, albo ja cos zle zrozumialem. --------------No znalazlem :-) Od: paweX bieniek Data: 29 maja 2004 21:12 Do: Dawid R Temat: Re[10]: SEARL .........Tak, mam. I nie tylko na to. Ale mam tez zasade - nie szukam inwestora i wrecz odzucam propozycje inwestycji dopuki nie bede dysponowal dzialajacym modelem. Poprostu nie chce dzialac pod presja, ani nie chce wyjsc na wyludzacza etc. DR> serio stary ale ja jak DR> bym sie za to bral to zaczabym od ksiazki Searla - prawo kwadratow i dopiero DR> cos dalej majstrowal, Slyszalem ze ta ksiazka Searla to jest zamotana wielce. Pozatym widzialem gdzies skany - zadnych konkretow. Moim zdaniem Chris doszedl do ciekawszych rzeczy :))......... Widziales skany, to tak samo jak bys mial ksiazke i dla czego powiedziales ze "Slyszalem ze ta ksiazka Searla to jest zamotana wielce." a potem ze widziales skany ? przeciez jak bys widzial te skany to nie musial bys mowic ze cos tam slyszlaes ? i o co chodzi z tymi wieloma SEGami, Wy chlopaki cos krecicie :> ale pewnie znowu wyjdzie na to ze ja glupi i ze zle zrozumialem. Kurde ale lustracja ;-))) to malo przyjemne. A teraz i innej beczki. Co do gory Żar to z listu Pawla z 31 lipca chyba wynika ze nie bylo jeszcze zadnych badan gory Żar przez Was, czy moge spytac kiedy badaliscie to ? Sprawa kolejna: Pawel pamietasz jak kiedys gadalismy o dziwnym ulozeniu kurzu na SEGu Adama, moj wojek mi powiedzial ze wiedzial na trafopowielaczu w ruskim telewizorze kolorowym tez taikie ulozenie kurzu - rowno jak od linijeczki, czyli neistety ale to chyba nie bedzie nic nadzwyczajnego :((( a szkoda.

"Widziales skany, to tak samo jak bys mial ksiazke" - ROTFL. A to dobre. Czy widziec skany JEDNEJ tabeli z ksiazki to tak samo jak miec ksiazke?? Wiem - nadinterpretacja byla zawsze twoja mocna strona :) Mniej-wiecej wiadomo co jest w ksiazce Searla - jakies mieszanie czegostam w jakichstam proporcjach etc. To jest wlasnie zamotane. Nie zmienia to faktu, ze NIGDZIE NIE NAPISALEM iz POSIADAMY KSIAZKE SEARLA - wiec pomowienie mnie o to ze jestem klamca bylo czysta chamoowa z twojej strony. I pomyslec ze mialem z toba wypic pivo na Zarze.... Nastepnie: O SEG'ach "Chris mowiles ze macie tylko 2" - Jak pisalem ten list to byly trzy modele: Adama, Andrzeja i Kuby. W miedzyczasie ten Adama poszedl do kosza. Zostaly dwa ciagle rozwijane. Prosta kalkulacja? "Pawel pamietasz jak kiedys gadalismy o dziwnym ulozeniu kurzu na SEGu Adama, moj wojek mi powiedzial ze wiedzial na trafopowielaczu w ruskim telewizorze kolorowym tez taikie ulozenie kurzu" - w trafopowielaczu takie ulozenie kuzu to wina wystepujacego pola elektrycznego. W SEG'u takie pole NIE WYSTEPUJE.

PawelX: to ja dalej nic nie rozumie :-) skoro te skany to tylko kilka tabel (o ktorych nie wspomniales w meilu) to skad wiesz co jest w tej ksiazce i ze skad wiesz ze jest ona do bani i ze tam wszystko pisze ogolnikowo i ze nie warto jej kupowac ? o SEGach: napisales ze sa 3 modele a 2 kolejne sa w drodze....wiec ja nie czaje co to za kalkulacja - jasno z tego wynika ze oprucz 3 modeli sa jeszcze 2 robione, 2 nastepne - tak by kazdy to zrozumial ze mimo 3 buduja sie kolene 2 w segu warstwowym napewno wystapi pole elektryczne, w segu Adama byc moze tez poniewaz rolki moga byc 1 elektroda pierscien 2 a powietrze dielektrykiem...

Przede wszystkim to są skany z raportów niejakiego Gunnara R. Sandberga a NIE Z KSIĄZKI SEARLA. Do znalezienia w sieci. Niezależnie od domniemanego zamotania książki Searla chętnie bym się do niej dorwał... :) Tak jak pisze Paweł - nie wliczyłem SEGa Adama bo został rozebrany na części.

"PawelX: to ja dalej nic nie rozumie" - zadna nowosc :) "skoro te skany to tylko kilka tabel (o ktorych nie wspomniales w meilu) to skad wiesz co jest w tej ksiazce i ze skad wiesz ze jest ona do bani i ze tam wszystko pisze ogolnikowo i ze nie warto jej kupowac ?" - po sieci mozna pozbierac duzo porozrzucanego info. Czesc tego jest imho wzieta z ksiazki Searla. A skoro poziom zamotania rzeczy takich jak to o kwadratach czy sposobow magnesowania pierscienia jest tak duzy, to latwo mozna sie domyslic poziomu zamotania ksiazki (skoro jej autor nie potrafi na jej podstawie odtworzyc urzadzenia :)) "w segu warstwowym napewno wystapi pole elektryczne, w segu Adama byc moze tez poniewaz rolki moga byc 1 elektroda pierscien 2 a powietrze dielektrykiem..." Tak, oczywiscie. A widziales kiedys elektrode zrobiona z materialu NIEPRZEWODZACEGO?!

Chris: ok pominmy ten temat z iloscia SEGow bo to i tak nie ma znaczenia, co do ksiazki to ja tez bym ja kurde dorwal bo cos istotnego musi tam pisac, na to wskazuje moja analiza moim super logicznym mozgiem lampowym :-) PawelX """PawelX: to ja dalej nic nie rozumie" - zadna nowosc :)"" - patrzcie jaki wredny, za kare Ty stawiasz browara :-) "Tak, oczywiscie. A widziales kiedys elektrode zrobiona z materialu NIEPRZEWODZACEGO?!" - o co chodzi w tym pytaniu ? Bo ja mysle ze jak SEG sie kreci to jakies tam pole na obkolo niego powstaje elektryczne, bo napewno sie z deka elektryzuje trac o powietrze, a napewno sie elektyzuje jak produkuje jony, wiec pole elektryczny musi tam byc. To co tam na tej gorze Żar ciekawego ? jest ta rura tam czy nie pod ulica ?

"patrzcie jaki wredny, za kare Ty stawiasz browara :-)" - jakiego borwara? "o co chodzi w tym pytaniu ? " - widziales kiedys elektrody z plastiku albo drewna? Ferryt ma rezystancje rzedu od 10^4 do 10^8 [ohm/cm]. "To co tam na tej gorze Żar ciekawego ?" - same ciekawe rzeczy :) "jest ta rura tam czy nie pod ulica ?" - nie sprawdzalem :)

BTW Dawid - bedziesz chcial kupic troche tego stopu nadprzewodzacego? Bo okazalo sie ze mam do niego dostep, tylko nie wiem ile zamowic. Cena zalezna od zapotrzebowania.

Pawel: chetnie bym to kupil ale nie wiem ile to kosztuje, i jak juz to musi to byc kolko takie ze 20 - 30 cm. Jak bys mogl to powiedz ile to by kosztowalo i co to za stop, jakies przyblizone wlasciwosci....

Ostatnie dni pracowałem nad stworzeniem próżni, nawet wydmuchiwałem resztki z dna butelki.

A gdyby Igor do tej twojej butelki nalac spirytusu to co by było, jaka predkośc podaj osiągi, i czy denaturat może być ???????

hdfzjng

A ten wzór to na co ???

Cześć Jestem inżynierem mechanikiem. Ostatnio podjąłem decyzję o budowie silnika grawitacyjnego. Obecnie jestem na etapie zbierania informacji o tym silniku. Jeśli dysponujesz informacjami, które możesz udostępnić lub można Ci jakoś pomóc ? Proszę o kontakt Pozdrawiam Andrzej.

Andrzej silnik dziala tak jak tu jest opisane http://www.xdave.webpark.pl/antygrawitacja.html minimalizacja galaktyki to klucz !!

Dejwid, sprawdziles to? Pokaz mi dzialajacy model "zminimalizowanej galaktyki" to przyznam ci racje. W innym przypadku to nie jest nawet teoria tylko zabawny pomysl ktory moze wymyslic nastolatek po obejrzeniu programu na Discovery - wartosc naukowa: zero absolutne.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.