Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Cel życia - rozwój duchowy?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | .. | 39 | 40 | Następna strona

Co rozumiecie pod tym pojęciem? Ja znalazłem coœ takiego: "Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieœć się na spirali doœwiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwoœciach rzeczywistoœci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częœciš ródła Pierwotnego œwiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoœci. Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoœci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem Œwietlistym - œwiadomš Duszš. Nazwa "œwiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest œwištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie œwiadomoœci na œwiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji." "Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęœcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeœli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy". Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy. Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jakaœ herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego œwiata? Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego. Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian. Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawiœci i wojen religijnych, następny powód nienawiœci i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie. Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. Œwiat przestanie być miejscem kaŸni ludzkiej. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wrona:
Iloscia pederastow, lezbijek i pedofili w roku 2010 w porownaniu z rokiem 1965
może sposób liczenia się zmienił i informowania o tym wiesz lata 1965 to prl a ten dbał by niepowołana i nie autoryzowana informacja się nie pojawiała jako ogólnie dostępna dla obywateli to były czasy gdy naukowcy znajdowali dowody na szkodliwość pomidorów( z braku dostępu w jakichś latach do produktu by uspokoić społeczeństwo) więc o czym tu dyskutować

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Seks_2001011.jpg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Seks_2001019.jpg

Ta tzw wiekszosc, ktora niby w patos sie ubiera jest jednak cholernie tolerancyjna. Zaden gej nie wyszedlby na ulice paradowac swojej "orientacji" seksualnej gdyby ta wiekszosc nie byla tolerancyjna wobec tej mniejszosci :-) Moze ta wiekszosc jednak mysli choc nie w takim zakresie jak mniejszosc by oczekiwala czy wrecz zadala . Aby umiec dostrzec pozytyw trzeba widziec tez negatyw , to dwa odrebne bieguny przeciwstawne sobie , gdy sie widzi tylko pozytyw , piekny obraz, radosc i szczescie nie jest sie w stanie okreslic , ze to jest wlasnie pozytyw :-) trzeba do niego przeciwstawic negatyw aby moc dostrzec pozytyw. Jesli tzw wiekszosc zauwaza tylko negatyw to ta cala mniejszosc paradujaca ma nie lada wyzwanie uwypuklic pozytyw . Patos to wznioslosc, estetyka , ktora ma wiecej wspolnego z pozytywem niz negatywem.

Jakoś dziwnym trafem połączyłaś ze sobą dwie różne kwestie. Ja o homoseksualistach nie pisałem w tym kontekście, do którego to niby się odniosłaś :)

ach sorki :-) rozumiem, to Twoja luzna mysl odnoszaca sie do szerszej tematyki :-) nie zmienia to faktu, ze pozytyw i negatyw to dwa przeciwstawne bieguny mozna wyluskac i z mojego tekstu szerszy kontekst i niekoniecznie ograniczac go do homoseksualistow :-)

myślę że to celowe działania- większości guzik obchodzi kto z kim sypia byle brudu na zewnątrz nie było i jako tako wszystko wyglądało jedni pokazują palcami problem że istnieje a drudzy podburzają go do kąsania a biedny człowiek ogłupiony i szczuty po środku pederastów można by po cichu....wyrok i po problemie- ale nie trzeba wnętrzności i statystyki roznieść po świecie- pokazać drastyczność i podzielić ludzi do tego stopnia że zwykłego geja ( dymanego całe życie ) są gotowi ukamieniować bo inny z jednej strony narzucenie czegoś i tak naprawdę ogłupienie a te parady gdzie niby o równość chodzi a tak naprawdę mają chyba za cel zaszczuć więcej nienawiści- no bo jak ma zareagować ktoś widząc 2 gejów się obnażających kiedy własnemu dziecku jeszcze nie przeprowadził prania muzgu w zakresie związków hetero nawet na poziomie pszczułek a tu przeskok na wyciągnięcie ręki i trzeba się tłumaczyć z tego co zobaczył maluch za kilka lat będzie wam już wszystko jedno- haos tam zmierzamy- kasa się liczy i żadne wartości- to taki plan

zbyszek123:
myślę że to celowe działania- większości guzik obchodzi kto z kim sypia byle brudu na zewnątrz nie było i jako tako wszystko wyglądało
uderzyles w 10!! wlasnie o to chodzi- o podzialy, powodowanie nienawisci , promowanie homoseksualizmu i od szeregu lat jestesmy swiadkami kolejnych etapow od wykluczenia po transgresje zmierzajacego do akceptacji i o to wlasnie chodzi by wczesniejsze normy zastapic nowymi przez nokaut ciekawe komu tak bardzo na tym zalezy i dlaczego??

zbyszek123:
jak ma zareagować ktoś widząc 2 gejów się obnażających kiedy własnemu dziecku jeszcze nie przeprowadził prania muzgu w zakresie związków hetero
Mi tam zawsze podobały się dziewczynki :) Miałem 7 lat, a ona 6 i chodziliśmy "za rączkę", a nawet się całowaliśmy :) I nikt mi nie musiał tłumaczyć, co należy robić, a czego nie :) Natomiast, gdyby ktoś mnie potępiał, dyskryminował, mówił że to, co czuję i robię jest złe, to pewnie tak bardzo chciałbym akceptacji, że kiedyś zacząłbym się z tym wręcz afiszować, a to, że mogę to robić publicznie bardzo by mnie cieszyło - jak rodzaj wyzwolenia: dosyć krycia się z tym, chcę uznania, że mogę to robić i nie jestem jakiś "zły", czy gorszy. To naprawdę Zbyszku nie jest zaraźliwe. Pewnie też czułeś naturalny pociąg do dziewczynek, więc nie masz czego się obawiać :)

i maly drobiazg - jak WHO oglasza kolejna pandemie grypy na ktora sa juz gotowe szczepionki to swiadomi ludzie wiedza, ze to kolejna celowa mistyfikacja :-) lecz jesli WHO wydaje oswiadczenie, ze orientacja seksualna hetero czy homo nie moze byc rozpatrywana jako zaburzenie, dewiacja, choroba etc to jest spoko, sielana i pelna aprobata swiadomych :-) chociazn ze inni naukowcy skreslenie homoseksualizmu z oficjalnej listy zaburzen okreslili taki proceder WHO jako skandal epistemologiczny i badz tu madry :-) nalezy rowniez zmienic definicje wartosci moralnych :-)

wendol:
Pewnie też czułeś naturalny pociąg do dziewczynek, więc nie masz czego się obawiać :)
czułem :-(((( ale byłem największym dzieciakiem w szeż ksywka gruby te sprawy, spodenki z podstawówki jeszcze są 1,5 razy za duże na mnie dziś mimo że znów deko złapałem kg i wiesz jak to jest- pewnie w szkole też mieliście jakąś ofiare losu..... hlip hlip....
wendol:
To naprawdę Zbyszku nie jest zaraźliwe.
Darku- ja nic do nich nie mam- niewpadajmy w pułapkę którą zastawiono dla nas, mamy kilka światów różnych społeczności i zachowań które będzie się skłucać między sobą- wypromować stworzyć realne zagrożenie powiadomić o nim i podać możliwe rozwiązania w drodze konfliktu....reszty scenariusza nie znam ktoś musiał powiedzieć że gej jest gorszy a ten uwierzył podsunięto mu pomysł parady a takiemu jak ja się wmawia że to ble to tak jak z antysemityzmem gdzie sami żydzi prowokują odpowiednie zachowanie by utrzymać pewien kożystny dla nich stan to tak jak z terroryzmem gdzie stworzono go do terroryzowania ludzi i można z nim walczyć utrzymując wiele atrybutów przecież widać o co tak naprawdę chodzi

wendol:
Mi tam zawsze podobały się dziewczynki :)
a mnie chlopcy :-)
wendol:
I nikt mi nie musiał tłumaczyć, co należy robić, a czego nie :)
takie dzieciaki zakochane w sobie budza raczej usmiech i rozczulenie i tu nikt nie powie co trzeba robic a co nie ale dwoch facetow na ulicy calujacych sie i trzymajacych za raczke ?? moj brat mial nie lada problem aby wytlumaczyc takie zachowania swojemu malemu bo niespelna 6 letniemu synkowi, ktory doznal szoku i niejako traumy , od tego momenu zaczal moczyc sie w nocy i potrzweba bylo pomocy dla niego nie wszystko wyglada tak zabawnie !

Orinoko:
lecz jesli WHO wydaje oswiadczenie, ze orientacja seksualna hetero czy homo nie moze byc rozpatrywana jako zaburzenie, dewiacja, choroba etc to jest spoko, sielana i pelna aprobata swiadomych :-)
Oni nic na to nie poradzą, że podnieca ich osoba tej samej płci - można to jedynie zaakceptować.
Orinoko:
chociazn ze inni naukowcy skreslenie homoseksualizmu z oficjalnej listy zaburzen okreslili taki proceder WHO jako skandal epistemologiczny
Moim zdaniem jest to zaburzenie. Normalne w przyrodzie są związki osobników płci przeciwnej.
Orinoko:
nalezy rowniez zmienic definicje wartosci moralnych :-)
Ale tego zdania nie rozumiem.

zbyszek123:
to tak jak z antysemityzmem gdzie sami żydzi prowokują odpowiednie zachowanie by utrzymać pewien kożystny dla nich stan
:-) Dla mnie moj stan jest korzystny gdy toleruje homoseksualizm ale go nie akceptuje i mam do tego pelne prawo ! Tak dlugo moge homoseksualizm tolerowac puki nie przekroczy granicy mojego obszaru zycia, woli i jestestwa.

wendol:
Oni nic na to nie poradzą, że podnieca ich osoba tej samej płci - można to jedynie zaakceptować.
wiem o tym dlatego ich t o l e r u j e :-) ale akceptacji niech sie nie spodziewaja !

Nie rozumiesz definicji wartosci moralnych ? czy tego ze nalezy zmienic te definicje ??

myśle że powinien usiąść jakieś guru doznać chanellingu i k końcu określić czym jest homoseksualizm bo największy problem leży w definicji i rozumieniu choroba-ok-reakcja litość dewiacja-nie ok- reakcja skoszone oczy mars na czole i zaciśnięte pośladki :-) a może co innego i mamy problem hiuston

zbyszek123:
dewiacja-nie ok- reakcja skoszone oczy mars na czole i zaciśnięte pośladki :-)
http://a.imageshack.us/img827/5366/34271963ts4.jpg A czy to jest "pedał"? ;) Bo wstyd mi, ale mi się podoba...

wendol:
A czy to jest "pedał"? ;)
wiesz większość wyobraża sobie pedała na harleju po 40 tce zarośniętego i opasłego lekko upakowanego w obcisłej kamizelce itd itp... a gej...? no cóż jak se tym harlejem pedał śmigał to stał autostopowicz.... i chwilę potem miał oczy zbiegnięte na czubku nosa i wielką krzywde na twarzy wymalowaną.....i już był gejem :-)

zbyszek123:
a może co innego i mamy problem hiuston
Może ani choroba, ani dewiacja, tylko wypadkowa czynników... może właśnie na poziomie energetycznym, a w wyższej warstwie psychologicznym. Jest elegancko, neutralnie.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | .. | 39 | 40 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.