Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2012
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | .. | 44 | 45 | Następna strona

2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta... Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę. Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział: Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza. Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza.... Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu? EDYCJA 13.02.2008 Wywiad z Patrykiem Gerylem. http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html

http://www.iris.edu/seismon/ aktywność sejsmiczna- ładna aplikacja/stronka

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Ten opis to tylko przypuszczenia na dobra sprawe nie wiemy, co tak naprawde sie stanie. Chcialabym przypomniec, ze w 2000 roku tez byl zapowaidany koniec swiata, a jakos ciagle zyjemy takze.... prosze traktowac te doniesienia z dystansem.

Ile ludzi zmarlo od 2000 roku ?

magda16165:
Ten opis to tylko przypuszczenia
takie opisy to połowa dzisiejszej nauki
magda16165:
Chcialabym przypomniec, ze w 2000 roku tez byl zapowaidany koniec swiata, a jakos ciagle zyjemy
no cóż madziu- w 2000 roku i tuż przed wydano grube miliardy i to w dolcach na zabezpieczenie systemów, nie którzy do dziś pamiętają zapierdziel, gdy Ty świętowałaś nowy rok inni ciężko charowali zabezpieczając świat od wszelakich złych przypadków :-), służby trwały w pogotowiu, w pogotowiu- zapasy żywności, lekarstwa po wodę i gaśnice, wszystko by móc błyskawicznie reagować- więc te jakoś ciągle żyjemy to niewykluczone że zasługa czynności powziętych w obawie przed tym dla nas wirtualnym zagrożeniem. pozdrawiam
Wrona:
Ile ludzi zmarlo od 2000 roku ?
ilu wpadło na pomysł takiego pytania :-) pozdro dla Twojej motywacji gosiu- nie śpi widze ciągle

magda16165:
Chcialabym przypomniec, ze w 2000 roku tez byl zapowaidany koniec swiata, a jakos ciagle zyjemy takze.... prosze traktowac te doniesienia z dystansem.
Co za porażająca "logika"! :)) 1. Co ma wspólnego rok 2000 z rokiem 2012? Bo jakoś nie widzę tu związku. 2. Jak coś tam się kiedyś nie wydarzyło, to znaczy, że się nie wydarzy? Tak? :))
magda16165:
Ten opis to tylko przypuszczenia na dobra sprawe nie wiemy, co tak naprawde sie stanie.
Z rzeczy bardzo prawdopodobnych, to np. to: http://www.youtube.com/watch?v=4oeoo1hv6_o

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

koniec końca świata :-) http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Koniec-swiata-przesuniety-Majowie-popelnili-blad,wid,12775791,wiadomosc.html
tekst:
Wiele wskazuje na to, że do procesu konwersji kalendarza Majów do kalendarza gregoriańskiego, mogła zakraść się pomyłka wynikająca z wzięcia pod uwagę błędnych założeń. To powoduje, że błąd w obliczeniach może wynosić 50 albo nawet 100 lat. Oznacza to, że ostateczny czas, który wg zapowiedzi ma nadejść za nieco ponad 2 lata, może nastąpić znacznie później albo... wcale. Istnieje tez bowiem pewne prawdopodobieństwo, że w trakcie transformacji kalendarza dokonano przeszacowania. A to oznaczałoby, że czas wskazywany przez Majów jako schyłkowy, już dawno mamy za sobą.
jakaś cyganka na stadionie ostatnio do mnie - pan pan, czeka zmiana, pan pan i 92 lata życia... czyli jeszcze z 60 do przodu nie zatrzymałem się, spuściłem głowę i w myślach " ja pier...le za jakie grzechy " a druga myśl- to co w końcu z tym 2012 ? hm...

zbyszek123:
a druga myśl- to co w końcu z tym 2012 ?
Od dawna czuję, że kompletnie nic się nie wydarzy. Przynajmniej nic na tyle zauważalnego, że można by się lękać ;)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Tylko, że kalendarz Majów nie jest jedynym źródłem "sprawy 2012 roku". Może najbardziej znanym ogółowi, więc by paniki nie było... Mogło nastąpić przeszacowanie... itp., tylko że niejeden już "szacował"... No cóż - jak zwykle pewność będziemy mieli, dopiero jak się coś stanie/niestanie :) Na razie niektórzy mówią o 2013 roku... Pożyjemy, zobaczymy... :) A tak w ogóle, to podobno ten koniec będzie tylko częściowy :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wcześniej czy później coś się zmieni-jezeli nie natura, siła wyższa to człowiek.. puszczą ludzią w końcu nerwy..

13-ego grudnia 1981 roku zostal wprowadzony w Polsce Stan Wojenny. Kazda wojna zaczyna sie w Polsce ! 9-go maja zostal podpisany akt kapitulacji Niemiec. Dziewiatka sie odwrocila 6-go maja, jak wybuchl Czernobyl w 1986 roku. Skapitulowala polowa swiata na rzecz dyktatury brytyjskiej, na ktorej tronie siedzi dynastia niemiecka Sasow - wreszcie zaakceptowana przez Anglikow i reszte Brytyjczykow. 1-ego wrzesnia 2001 roku, czyli 11 wrzesnia wybuchly trzy budynki w Nowym Jorku. Dwie wieze widocznie - takimi kreskami okreslalo sie zawsze IIWS i trzeci budynek nr. 7 - to szczesliwa liczba w satanizmie i znak, ze to III WS - bez rozglosu, na zasadzie "Milczenie jest zlotem". W latach 90-tych wladza swiatowa ustalala, ile ludzi ma zostac na Ziemi. Liczbe okreslono miedzy 300 a 500 milionow. Bron falowa, to nie huki armat, ryk samolotow i hurgot czolgow. Na co wiec jeszcze czekacie ? Olimpiada w Londynie w 2012 roku bedzie zakonczeniem III WS. Do tego czasu zginie nas jeszcze bardzo duzo. Europe juz uzupelnili dziesiatkami milionow kolorowych - zeby drastycznych ubytkow nie bylo widac. To samo zrobili w USA. Wladza boi sie bialych ludzi i dlatego juz w 1752 roku postanowila sobie, ze bialy czlowiek musi zginac w ciagu najwyzej 500-et lat [w latach 70-tych dowiedzialam sie tego od jednego ksiedza w Polsce]. Inny posluch sie ma, jak jest sie samemu bialym i rzadzi sie kolorowymi. Zrozumcie to wreszcie !!!

zbyszek123:
koniec końca świata :-) czyli jeszcze z 60 do przodu nie zatrzymałem się, spuściłem głowę i w myślach " ja pier...le za jakie grzechy "
dawno tak się nie zaśmiałem zareagowałbym prawie identycznie pozdrawiam B

Jak byś się Wrona rozmnażała, to byłoby więcej białych, a że nie chcesz się rozmnażać, to trzeba przyjmować "kolorowych", by ten system się kręcił. Zrozum to wreszcie, że jesteś chora i myśleć logicznie nie potrafisz, za to konfabulujesz lepiej niż dzieci.

Zesrala sie bida i placze !

Jeżeli 2012, to co? Lista planetoid, znanych pretendentów do zagrania głównej roli w Armagedonie Jak zwykle na FrazPC komentarze przednie :D

Zbyszku gdyby okniec swiata mial nastapic w 2000 r to chyba nic by go nie powstrzynalo. Tak mi sie wydaje;pp pozdr;) [quote=wendol]magda16165:Chcialabym przypomniec, ze w 2000 roku tez byl zapowaidany koniec swiata, a jakos ciagle zyjemy takze.... prosze traktowac te doniesienia z dystansem. Co za porażająca "logika"! :)) 1. Co ma wspólnego rok 2000 z rokiem 2012? Bo jakoś nie widzę tu związku. 2. Jak coś tam się kiedyś nie wydarzyło, to znaczy, że się nie wydarzy? Tak? :)) Och Wendol uwielbiam jak czepiasz sie moich wypowiedzi, ktore napisze nie analizujac ich wczesniej. heheh Przed 2000 rokiem tez bylo duzo teorii na temat tego co moze sie wydarzyc. Jakos tak zawsze ta data mi sie kojarzyla stad polaczenie z kochanym rokiem 2012. Hm nie dla mnie to nie znaczy, ze nic sie nie stanie. A!! I prosze zostaw w spokoju moja "logike" jak to milo i sympatycznie okresliles porazajaca;p dziekuje za link, ale takie slyszlam o takich prawdopodobienstwach. Dzieki;) prawda wyglada tak, ze nawet Jurek nie wiedziala jakie moga byc skutki, a mowil o dodatnich stronach aktywnosci slonecznej;) pozyjemy, zobaczmy:) jak slusznie stwierdziles;p

madziu, to jak z autkiem, jeżdzisz, jeżdzisz(rok, dwa pięć...) i w pewnym momencie czujesz że się nie długo sypnie nadstawiasz ucha i próbujesz przewidzieć kiedy przecież kiedyś się sypnie kwestia kiedy i z jakiego powodu czasem da się coś przewidzieć, naprawić...wymienić rozrusznik, akumulater, olej, świece....ale przychodzi czas gdy i święty Boże nie pomoże kwestia czy czując swoją małą apokalipse, odrobiłaś pracę domową i w porę przedsięwziełaś środki by się ustrzec od skutków zdarzenia nagłego...losowego...a być może cyklicznego i przewidywalnego umrzeć to może być też fajna sprawa...ale kto zapewni że to najlepsze wyjście z dostępnych w początkowych załorzeniach, czasem nawet anioł wyszedł by z siebie widząc jak jego ziemskie dzieci czy bliscy są pomiatane i cierpią nie zawiniwszy tylko dlatego że czas przyszedł pożegnać się mu swojego czasu z jego ziemską powłoką ani straczenie ani negacja do nikąd nie prowadzi, tu raczej czyste fakty, domniemania, przekazy...itd

A jesli w moim samochodzie psul sie silnik o ktorym wiedzialam, a ktos podrzucil bombe, o ktorej nie wiedzialam i moj samochodzik bom i po nim??:))

magda16165:
A jesli w moim samochodzie psul sie silnik o ktorym wiedzialam, a ktos podrzucil bombe, o ktorej nie wiedzialam i moj samochodzik bom i po nim??:))
hm...:-) chcesz powiedzieć że czekamy na 2012 i powiedzmy od anarchi i rozbojów po zniszczeniu całej elektroniki i elektryczności po przebiegunowanie i zalanie świata falą tsunami a tymczasem za np: kilka m cy, dni -rozbłysk gwiazdy neutronowej w bliskiej odległości zniszczy nasz układ słonecznu -uderzy w nas planetoida której nie widzimy bo leci prostp w nas -powstanie gdzieś blisko czarna dziura -wejdziemy w obłok galaktyczny i zamarzniemy -wszechświat się skończy-a ża zmniejszanie będzie się dziać z prędkością światła, więc będzie pstryk i po wszystkim.... -i wiele innych? pewnie że to możliwe,...albowiem jest nam/wam przekazane...iż nie znacie dnia, ani godziny :-) gdybać możemy by w sytuacji gdy będą znaki na niebie i ziemi- móc się przygotować by przetrwać, ewentualnie na spotkanie z Panem, ;-) w zależności od ambicji tylko by nie było potem pretensji typu, ...Panie tak wierzyłem ze mnie uratujesz a jednak tu jestem teraz oto i przed Tobą gdyż się utopiłem...a Pan na to-jak to wysłałem CI jedną łódz, potem drugą która przepływała tuż obok... mogłaś tu trafić- bo to Twoja łudz :-) pozdrawiam :-)

zbyszek123:
...ewentualnie na spotkanie z Panem
Może lepiej naprzeciw wielkiej przygodzie? ;) "I serve no master" Pozdro.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Raptor:
Może lepiej naprzeciw wielkiej przygodzie? ;)
lubie tak czasem kościółkowo jest tak bardziej ziemsko :-) przynajmniej tyle daje się czasem uratować

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | .. | 44 | 45 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.