Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

Jeśli ktoś przy tym "grzebał" to słowa prawdy i tak mu się nie upieką szukamy tu prawdy a nie swojego na oderwanie się od rzeczywistości stworzenie własnej wizji

Żeby zrozumieć to co nas otacza trzeba czasem spojrzeć na wszystko krytycznie łącznie z sobą. I ten post mi zalega jest może przy długi może z tego powodu nie chce wejść ale nigdy tak nie było żeby 30 wierszy nie weszło

ja mam caly czas problem musze pisac po kawalku i wysylac

to próbujemy po kawałku to jest sprzed 3 dni

Igor:
potem mamy wykrzywianie rzeczywistości ;)
Jest to kłopot samego wchodzenia w temat każdy temat akurat rano słuchałem radia i jakiś tam polityk nawiązał do tego będąc nauczycielem historii na pierwszej lekcji było to w 1984 roku uczeń go spytał co sądzi o Katyniu

i miał ograniczone pole odpowiedzi

minięcie się z wszystkimi wersjami było by jemu zerwało autorytet

czy trzymać się faktów czy pieprzyć fakty o ile się nie zgadzają z obowiązującą ideologią

Zauważył ten wypowiadający się że automatycznie staje się więźniem sytuacji sprzed kilkudziesięciu lat choć sam nie przykładał pistoletu do głowy komuś to kłamiąc teraz bierze za to co zrobił ktoś inny odpowiedzialność

Czyli ktoś kto usiłuje mnie czy nas teraz zbyt bardzo wmanewrować w swoja " autorską" ścieżkę widzenia świata tak naprawdę podpisuje się pod całością przekrętu w jakim uczestniczymy. Oczywiście zauważenie tego przez nas ma dobre strony dla nas pozwala dokładniej uświadomić sobie szczegóły całej tej sprawy ale to tylko tyle dobrego z tej strony bo reszta jest jak sącząca się trucizna dla postrzegania rzeczy https://www.youtube.com/watch?v=__C-7bTG3hk trochę długie i ciągnące się rozważania na temat JA i BEZ JA Nawiązując do wyżej czy ktoś ma odpowiedzialność za siebie czy wie że jego karma jest taka jest jaka jest bo ma być :-)

https://www.facebook.com/wyborcza/videos/10153766343848557/

Opowiem wam cos co mi sie oststnio przytrafilo. Bylam pomiedzy. Kolezanka bardzo Slowaczka uwielbia swoj kraj itp. 12 lat w Uk dobrze dala sobie rade. I kolezanka Angielka z bardzo bogatej rodziny middle class raczej przeciwko emigracji. Sytuacja wygladala tak. Bylam u Slowaczki w domu powiedzialam Angielce zeby wpadla no i zaczely rozmaiwac. Slowaczka nagle mowi do Angielki ten kraj to jest shit, sluzba zdrowia jest shit, pogoda jest shit... itd jestem tutaj tylko dla pieniedzy. Zatkalao mnie! na nastepny dzien Angielka do mnie ze miala ochote jej dolozyc i powiedziec so fuck off to your country.

Jesteśmy wszyscy ofiarami sytuacji. Problem jest poza nami.

Czasami wypada sie zamknac tymbardziej jak sie nie jest na swoim terenie. Z kolezanki Slowaczki wyszlo tylko jej niezadowolenie z zycia.

Ale wszyscy mamy lepsze lub gorsze chwile. I najlepiej tam gdzie się urodziło, wychowało. :-)

Jak juz rozmaiwamy o duchach to moze cos o pochowku. Ostatnio bardzo modne sa woodland burials mi sie ten pomysl podoba. Mozna tez wybrac sobie trumnie zrobiona jest z wikliny, a po smierci zasadzic drzewko na grobie. Tutaj obrazki https://www.google.co.uk/search?q=woodland+burial+grounds&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiosf-87frLAhVG6Q4KHcUDCd8Q_AUICSgD&biw=1252&bih=604#imgrc=ryBjbRptNrbhlM%3A

https://www.youtube.com/watch?v=OueZHZUki5Y KomentATOR #283 - A nie mówiłem - Islamska infiltracja Francuskiej policji i wojska

tak go zalaczylam dzisiaj zaczelam ogladac i ziewac. Wiec poogladalam jak mowi o aborcji bardziej ciekawe to bylo.

nicze:
czy ktoś ma odpowiedzialność za siebie czy wie że jego karma jest taka jest jaka jest bo ma być
Zaobserwowałam u siebie ( może to tak działa u każdego , nie wiem ) pewną systematycznosć, może wiązać się to z karmą , wybraną drogą etc. Jesli do czegos dążę, mam jakis plan i staram się go realizować lecz ciężko mi to idzie, nic nie sprzyja, same górki i trudnosci i choć nie wiem jakbym się starała to nie wychodzi - wiem, że to nie ta droga i wiem, że muszę to zmienić. Zupełnie inaczej, odwrotnie dzieje się gdy mój plan wspierają wszelkie siły i ja nawet niewiele muszę dać od siebie- wówczas już wiem, że tą drogą mam pójsć, że dawno temu ją wybrałam i ją realizuję. Tak to u mnie wygląda :-)

Są jakieś zewnętrzne oddziaływania trendy i ustawianie się w ich nurcie sprzyja temu co się robi ale to nie koniecznie jest to co byśmy chcieli to jest tylko ścieżka na łatwiznę Jeżeli nasze zamiary nie pokrywają się z trendami egregora to może ten nam je wykasować. Kiedyś coś czytałem Wieleściagina coś takiego tłumaczył ale ogólnie robił to jak by sam chciał stworzyć nie koniecznie sympatycznego egregora wokół siebie :-)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.