| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Zadam jedno pytanie, do przemyślenia. Dlaczego uwważamy, że prętkość światła jest stała?
Przecież pomiaru dokonano tylko w jednych określonych warunkach czasoprzestrzennych.
I jeszcze jedno co chciałbym się z tej dyskusji dowiedzieć, to to, czym jest ta grawitacja?
|
|
|
Ten wielki wir jest do niczego nie potrzebny - to na etapie budowy silnika analogicznego do odrzutowego - to skrót myślowy, jak wspominałem silnik zamierzam zrobic z drewna i krzemu, za wsparcie dziekuje przyda sie , kamieni trzeba bedzie nazbierać co niemiara i drwa narąbać, a tak na marginesie, w moim statku zasilanym próżnią, tak właśnie jak wspominałe wcześniej i miły kolega mnie wsparł, bedzie on zasilany energią próżni, pojemnośc mojego zbiornika bedzie liczyć 77 litrów, tyle mi potrzeba by uruchomic te piekielne procesy i przkroczyc progi krytyczne, latać bedzie w te i wewte po wektorze czasu i takie tam.
Tutaj wir który trzba odkryc to bedzie taki mały, lub inaczej bedzie spełniał zadanie takiej małej pompy paliwowej i powoli bez pospiechu wyciagał energie z próżni i ja podawał do naszego silnika - jak go chcecie tak go zwijcie - lub generatora i dopiero ten generator działajacy jak silnik wytworzy odpowiednią siłę dzieki której bedzie mozna cos zrobic, bedzie to nowy rodzaj napedu kosmicznego nawałem go prosto bo po co utrudniać - SIŁA ETERYCZNA.
Jest inny problem latać w eterze sie nie da jak w naszym środowisku tego jeszcze nie rozgryzłem ale jak sie dobrze ożrę to może na coś wpadnę.
Pozdrawiam
IGOR
ps. moi drodzy teraz już chyba zrozómieliście dlaczego w znalezionym statku amerykanie do dzisiaj nie odkryli paliwa, jak mi sie chciało lać z nich kiedy jeden z nich oświadczył, że to paliwo to taki pierwiastek co go to na ziemi nie ma i trzba go odkryc w kosmosie, biedny ciemniak pomyślałem ale co mu bede mowił jak nie płaci ::)))) sprawa druga to teoria, ze statek matka zasilał to z orbity geostacjonarnej - szkoda, że nie na przedłuzaczu z rolki::))))))))))
|
|
|
Dawid: W całym internecie nie ma czegoś takiego jak "zdjęcie działającego SEGa". Searl pokazuje fotki jakiś starych konstrukcji i nowych modeli w trakcie produkcji (nie działają!), Frolov pokazuje (albo pokazywał) fotki małego modelu w trakcie produkcji, zdjęć SEGa Roszczina i Godina nie widziałem wcale.
Idąc takim tokiem rozumowania powinieneś uznać że Searl to oszust i dalej się tym nie zajmować. To od niego wszystko się zaczęło a on nie przedstawia ŻADNYCH twardych dowodów na działanie swoich urządzeń!
Dawid, jak chcesz WIARY to polecam pójście do KOŚCIOŁA i rozmowę z KSIĘDZEM. W nauce i technice nie ma miejsca na wiarę.
|
|
|
Pewien człowiek > Tak tylko pytałem... :)
Liftery to faktycznie tania zabawka - trochę balsy, trochę drutu, trochę folii aluminiowej i jeszcze generator wysokiego napięcia. :)
Za to różnica między lifterem a SEGiem to jak różnica między samolotem z napędem na gumkę-recepturkę a samolotem turboodrzutowym.
|
|
|
Chris.B > Ja też:)
Igor > czy ty to zbudujesz ? jeśli tak to życzę powodzenia, tylko przedstaw wyniki na forum.
Wiecie może zarzućmy pomysły z SEGiem bo jest on kosztowny a niewiadomo czy zadziała - mała pomyłka w proporcjach i Bęc:) choć z drugiej strony daje on wielkie możliwości.
|
|
|
Rany tak wiele chentnych do stworzenia grupy iz wlasnymi projektami.....
shkoda ze jestem jeszcze za mlody, i wiedzy praktycznej nie mam . Ale jesli ten plan ma wypalić to mysle ze trzeba zainteresować tym mase ludzi, bo co z udanym projektem jesli nikt w to nie uwierzy , a agenci slużb specjalnych już wysadzili garaż z osiągnięciami?:)))
Na pewno trzeba stworzyć stronke na ktorej bedziecie publikować swoje osiągnięcia i organizować konwenty.
PO-WO-DZE-NIA!!!
|
|
|
Wszystko fajnie ale aby co kolwiek zrobić trzeba kasy. Powinniśmy założyć organizację która zbiera pieniądze na nasze (i nie tylko) projekty. Dla przykładu pobierać pieniądze od wstępu na stronę (1zł miesięcznie) lub z banerów reklamowych. Tak czy siak potrzeba pieniędzy, rąk i mózgów.
|
|
|
A co potrzebował Archimedes jak wymyślał swoje prawo ???
Wanny potrzebował, wanny !! Potrzebna jest nam wszystkim jedna wielka wanna ::)))
Na marginesie dodam wódki lub wina, ewentualnie piwo też może być.;;;)))))
Pozdrawiam Igor
ps. tak zamierzam to zrobić, wyników juz chyba nie zdążę opublikować na forum bo Lokhid Matin i ten De Hawiland jakiś - tak sie to słyszy jak sie pisze to nie wiem, dzwonili już do mnie że kupuja w ciemno, na razie samą wannę ;;)))))
|
|
|
Chris B. Ty mi tu nie odwracaj kota wraz z ogonem, zapytalem cie o jakies fotki SEGa ruskiego, a nie o glupie wywody nasycione zlosliwoscia. Takie gadki to mozesz dawac ale glupszym od siebie, napewno beda sluchac z zaciekawieniem.
|
|
|
Dawid, czytaj ze zrozumieniem. Na twoje pytanie odpowiedziałem. Mam zacytować? Czy otrzymanie rozszerzonej odpowiedzi na swoje pytanie uznajesz za "odwracanie kota ogonem"?
Poza tym mam prawo odnosić się do każdej części twojej wypowiedzi i wyrażać swoje zdanie na jej temat. Nie jesteśmy na przesłuchaniu w Gestapo więc nie możesz przymusić mnie do odpowiadania tylko na twoje pytania.
Nie uznałem za stosowne aby podkreślić i pogrubić właściwą odpowiedź gdyż swoich rozmówców (w tej liczbie także Ciebie) traktuję jak ludzi o conajmniej przeciętnej inteligencji i conajmniej średnim wykształceniu.
Może takie gadki jak moja robią wrażenie na głupkach (co wcale nie jest trudne do zrobienia...) ale tak naprawdę wymagam od swoich rozmówców trochę "pomyślunku".
|
|
|
Chris B: no tak, tak, a tak wogle to moze bys sie pochwalil, bo slyszalem od Pawla B ze jakies tam SEGi montujecie i ze macie ksiazke Searla i ze wszystko niby zbieracie do kupy i dopiero wtedy opublikujecie ? - mozesz to jakos potwierdzic czy to moze jednak Pawlowi B cos sie przwidzialo ;)
Co do przesluchania typu Gestapo to to nei prawda jak juz to moglo to przypominac przesluchanie SS, z tego co pamietam w porzednim wcieleniu bylem SS-manem na jaims wyzszym stanowisku az do rozstrzelania mnie i oczywiscie nie ponosze odpowiedzialnosci za to co wtedy robilem bo mialem inne cialo, a to ze stare przyzwyczajenia pozostaja to juz inna kwestia, nie da sie wymazac taz odrazu starych nawykow :)
|
|
|
Do narodow swiata: W zwiazku z tym ze interesuje mnie zjawisko przeciw - grawitacji czy jak tam to nazwiemy to mam pytanie ! Czy ktos wie skad skolowac kawalek nadprzewodnika takiego co w azocie bedzie nadprzewodnikiem ? bo niestety Hel za drogi jest. I czy ktos ma jakies informacje na temat nadprzewodnictwa rteci ? plynnje czy tez gazowej ? Niestety ale moja chec exploracji kosmosu przewyzsza moja wiedze na ten temat i aby zrealizowac te checi musze zdobywac wiedze ktorej mi brakuje.
Jak ktos cos odpowie na to to bede wdzieczny.
|
|
|
Nie mamy żadnej książki Searla (po prostu nie mamy na to kasy...) - mamy tylko to co jest do znalezienia w sieci plus własne przemyślenia (z czego większość zawarłem w artykule). Dwa SEGi są w trakcie budowy przez dwóch moich kolegów.
Co do publikacji to chodziło ogólnie o wszystko czym się zajmujemy - informacje zostają upublicznione dopiero kiedy będą kompletne, żeby nie robić niepotrzebnego szumu niepewnymi danymi.
|
|
|
Chris B: Czyli Pawel to sciemniacz......(Pawel bez obrazy jezeli to czytasz) a juz mialem z nim isc na pifko :( na Gorze Żar. Z Logicznego punktu widzenia nigdy nie bedziecie miec kompletnych danych, ale mozecie miec juz pewne experymenty za soba ktore cos pokazuja i udowadniaja i mysle ze takie experymenty mozna juz pokazac publicznie - no przynajmniej ja tak robie np z Jonokraftem i nmaszyna De-Rowerem tez tak bedzie i z antygrawitacja. :-) Albo chlopaki mogliby przynajmniej jakies fotki rzucic.........................
|
|
|
Pokaż mi kopie listów Pawła gdzie napisał on kłamstwo.
A co do wyników - będą kiedy będą, kiedy uznamy za słuszne prezentować wyniki. Łatwo jest robić sensację, najpierw robić dużo szumu a potem się wycofywać jak się wszystko sypie. To nie dla nas... Fotki mogą tylko zaostrzyć apetyt i wywołać więcej plotek niż to warte. Nie zależy nam na taniej sensacji.
|
|
|
Chris B: a gdzie ja teraz znajde to....i jakie to ma znaczenie, to ze on to napisal nie ma zadnego wplywu na moje badania SEGa, niech on Ci pokaze.
Jak sie wysypie to nie trzeba sie wycofywac, tylko zostawic dokonania opublikowane i zamiescic wiadomosc ze np ten artykul nie bedziej uz wiecej aktualizowany bo....cos tam.....Mysle ze przesadzasz z tymi plotkami, nie byloby to tak destrukcyjne jak Ci sie wydaje. Ale ja nie nalegam tak tylko mowie.. :-) jezeli chcecie pokazac to pozniej to ok no problemo - ja mam czas, poczekam :-)
|
|
|
No widzisz. Znam Pawła na tyle żeby wiedzieć że nigdy by nie napisał takiego kłamstwa a ty nie masz żadnych dowodów na poparcie swoich słów. Coś mi się po prostu wydaje że źle go zrozumiałeś albo "czytałeś między wierszami" i wyczytałeś coś czego on nie napisał.
A co do publikacji: Wolimy najpierw sprawdzić ile się da niż potem pluć sobie w brodę. Znam siłę plotki i wiem że są one destrukcyjne - szczególnie w takiej dziedzinie jak free-energy.
|
|
|
Jeśli interesuje Cię tematyka napędów np.magnetycznych i antygrawitacja to wyszukaj w GOOGLE słowo magnokraft i przeczytaj wszystko co na ten temat napisał Dr Jan Pająk z Nowej Zelandii. Na pewno zainteresujesz się tym!!!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |