Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Cel życia - rozwój duchowy?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | .. | 39 | 40 | Następna strona

Co rozumiecie pod tym pojęciem? Ja znalazłem coœ takiego: "Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieœć się na spirali doœwiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwoœciach rzeczywistoœci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częœciš ródła Pierwotnego œwiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoœci. Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoœci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem Œwietlistym - œwiadomš Duszš. Nazwa "œwiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest œwištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie œwiadomoœci na œwiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji." "Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęœcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeœli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy". Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy. Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jakaœ herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego œwiata? Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego. Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian. Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawiœci i wojen religijnych, następny powód nienawiœci i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie. Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. Œwiat przestanie być miejscem kaŸni ludzkiej. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
"Świadomość czynu" nie ma tu nic do rzeczy.
jeśli jest to przedstawiane jako argument przez drugą strone to dlaczego nie
wendol:
Jak Ciebie podnieca kobieta
mnie tam nic nie podnieca wszystko ma swój wiek i czas dlatego czasem ciężko zrozumieć chęć czynienia bliźniemu krzywdy- bo tak rozumiem sex analny i większość homofobów ma właśnie problem z wizualizacją problemu gdzie paradoksalnie kobieta pod tym względem ma nie jest gorsza :-) bo jeśli chodzi o przyjaźń, którą się też część zastawia to powiem szczerze że też jej używam- jakoś bez chęci konieczności włażenia na męski tyłek ale mam nadzieję że nie będziemy słówek się czepiać i emanuowac jakieś ciemne energie w moim rozumieniu nie ma problemu- goście są poza obiektem moich jakichkolwiek zainteresowań nawet dyskusyjnych
Ocelot:
dobrze ze to zbyszku poruszyłeś
trochę to tak UMARŁ KRÓL NIECH ŻYJE KRÓL ciężka jest natura polaka, zawiść pazerność kłótliwość- a jak się nie daje już rady wobec kogoś walczącego o jakąś prawdę- to zawsze można posądzić kogoś o właśnie takie cechy które nie są oskarżającym bynajmniej obce

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123:
- ad a do z na które 100 % facet nie ma czasu bo praca praca praca dom pomoc kobiecie w domu i wychowaniu dzieci itd itp...
jej zbyszku musiałeś na straszne kobiety trafiać w swoim życiu:P bo z tego co mówisz to kobiety mają czas na pierdoły a facet nie..a to kwestia organizacji...ja co prawda nie pracuje 8godz dziennie w normalnej pracy-ale za to pracuje na innych fronatach nie mniej intensywnie, a mam czas żeby zrobić sobie np.maseczke (jest to też świetna zabawa z dziećmi) lub malnąc paznokcie(i tu też można sie fajnie bawić) i wiesz nawet mój syn ma pomalowane co prawda szybko zmazujemy żeby nikt nie widział ale i tak jest kupa zabawy. a homoseksualiści też muszą jeść i pracują może odpadają dzieci ( i dzięki za to) ale i tak mają prace i dom. nie lubie jak ktoś mówie że jak ma ktoś inne zainteresowania to są pierduły, a moje to naprawde poważna sprawa... i homeseksualizm dawno nie jest uważany za chorobę czy dewiacjie dawno zaginoł z icd. teraz do dewiacji seksualnych podchodzi sie z rezerwą i granica co jest normalne a co nie jest bardzo zatarta.. już ludzie przestali sie interesować co sobie i jak inni robią w łóżku... również pozdrawiam:)

zbyszek123:
mnie tam nic nie podnieca wszystko ma swój wiek i czas
To ile Ty masz lat? Sto? ;)
zbyszek123:
dlatego czasem ciężko zrozumieć chęć czynienia bliźniemu krzywdy- bo tak rozumiem sex analny
Jeśli oboje się na to zgadzają, to widocznie sprawia im to przyjemność - ich sprawa, skoro to lubią...
zbyszek123:
bo jeśli chodzi o przyjaźń, którą się też część zastawia to powiem szczerze że też jej używam- jakoś bez chęci konieczności włażenia na męski tyłek
No przecież nikt Ci nie każe - w końcu nie jesteś homo :)
wendol:
U nas wszyscy muszą być tacy sami - jeśli pozwolić gejom się realizować, to OK, ale wtedy wszyscy muszą być gejami ;)
Oj Zbyszek - nie bierz takich rzeczy do siebie :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

zbyszek123:
dlatego czasem ciężko zrozumieć chęć czynienia bliźniemu krzywdy- bo tak rozumiem sex analny
Ej no, bez przesadyzmu. Jaka tam znowu krzywda? ;) ...lewatywa też?

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

http://www.beskid.net/~wladek/wsd/radiozet.htm

motylek:
8godz dziennie w normalnej pracy
od 7 lat nie mam normalnej pracy
motylek:
musiałeś na straszne kobiety trafiać w swoim życiu:P
różnie było ale aż tak strasznie ilościowo to nie- za to poznałem charaktery, pragnienia i dążenia- mój obecny misiek jest już ostatnim egzemplarzem moich zainteresowań i jeśli się nie ułoży to to resztę czasu poświecę na własne przyjemności- praca na swoim dla siebie i rozwijanie swojego hobby mało kto zdaje sobie sprawę ale życie dla kogoś jest uwieńczone pewnymi poświęceniami własnej osoby i by grało wszycho musi być tego świadomość i obopólne zaangażowanie- nie zawsze jednak jest zrozumienie i to docenione
wendol:
To ile Ty masz lat? Sto? ;)
podzielić dokładnie przez 3- myślę że to czas najwyższy by przenieść ośrodek myślowy z rejonu bioder bliżej głowy dzięki temu mam całkiem luźne spodnie nawet na widok zajefanych prawie roznegliżowanych lasek współczuje tym co jedna mimo wieku mają bardzo nisko środek ciężkości własnego umysłu :-)))))))
zbyszek123:
są wrażliwi, mają czas na pirduly
motylek:
to kobiety mają czas na pierdoły a facet nie
SORRY za określenie pirduły- NIE MIAŁEM OCHOTY NIKOGO OBRAŻAĆ fatałaszki, paznokietki-pilniksy polerowanie gadżeciki na głowę itd- nikt się nie zastanawiał ale w przypadku facetów to jest śmieszne i o to mi chodziło
wendol:
Jeśli oboje się na to zgadzają, to widocznie sprawia im to przyjemność
nie spotkałem laski która miała by ochotę na taki rodzaj seksu- więc wnioskuje iż jest to
zbyszek123:
chęć czynienia bliźniemu krzywdy
DLA SPORTU MOGĘ TEN TEMAT JEDNAK CIĄGNĄĆ- odpowiedzi udzielam co kilka godzin :-)))))))))) zaczyna być to zabawne

zbyszek123:
CIĄGNĄĆ
co by nie było ten rodzaj seksu to już całkiem inna sprawa- nie mniej podejrzewam że pozostałości zarostu też są mało konkurencyjne jeśli chodzi o postawienie mężczyzny(pseudo) na szali i kobiety jak widzicie prawie udowodniłem wyższość/praktyczność itd itp kobiety w związku
Raptor:
.lewatywa też?
nie wiedziałem że masz jakieś doświadczenia.... :-) sorki to żart :-)

poza tym zastanawia mnie czy takie nurty szowinistyczne, feministyczne i pro homoseksualne nie są fundamentem pod przyszłościowa próbę postawienia naprzeciw siebie facetów i kobiet w jakimś konflikcie komuś taki konflikt byłby bardzo na rękę i bardzo obiecujący w dziełu zniszczenia ludzkości dlatego puki co nie zachwycam się tą miłością do bliźniego i zrozumieniem bo ludzie wciąż zbyt ciency a tam gdzie mają wystawione tyły tam ich się leje i może być to zwykły koń trojański wydaje mi się że po PEWNYM KRYZYSIE zostanie na nowo ustalone prawo a całe dzisiaj to zwykły poligon tego w co człowieka da się wmanipulować i co jest w stanie zaakceptować sam by sobie k tyłka narobić ciężko mi sobie wyobrazić taki kult homoseksualizmu w świecie który może być naszym dziełem za nawet kilka lat gdzie pozostała garstka ludzi do odbudowy ludzkości a ludzie są leniwi jeśli chodzi o dzieci- wygodni co do wychowania- zupełnie tak jak dziś do tego statystycznie w połowie gejami i lesbijkami nie ma problemu gdy jest to trend ułamkowy

zbyszek123:
jak widzicie prawie udowodniłem wyższość/praktyczność itd itp kobiety w związku
Ale tu nie ma czego udowadniać i to nie jest kwestia wyboru (chyba, że ktoś jest biseksualistą).

wendol:
"Świadomość czynu" nie ma tu nic do rzeczy. Jak Ciebie podnieca kobieta, tak ich... facet.
jeszcze innych podnieca dziecko lub zwierze
zbyszek123:
żyją sobie niech sobie żyją i se bzykają byle z dala ode mnie :-)

zbyszek123:
mało kto zdaje sobie sprawę ale życie dla kogoś jest uwieńczone pewnymi poświęceniami własnej osoby i by grało wszycho musi być tego świadomość i obopólne zaangażowanie- nie zawsze jednak jest zrozumienie i to docenione
no niestety. Dla mnie by gralo perfekcyjnie ja tobie ty mi, ty mi ja tobie, my razem. Ja dla siebie Ty dla siebie i my dla nas. Ktos moze to nazwac egoizmem ale to gow... prawda.
zbyszek123:
nie ma problemu gdy jest to trend ułamkowy
Pozostanie:) kiedys opiekowalam sie malym gejem. I wszyscy wlacznie z matka i cala rodzina, szkola wiedzieli ze to dziecko jest gejem. W szkole mial chlopaka, kradl mi kosmetyki i siedzial przed moim lusterkiem, uwielbial wysiadywac z laskami itp. WIna byla tatusia bo niegdy go w domu nie bylo, opuscil tez mamusie jak synek mial 2 latka.

motylek:
homeseksualizm dawno nie jest uważany za chorobę czy dewiacjie
jednak ludzie powiedzmy " na stanowiskach " wstydza sie tego, oszukuja opinie publiczna i zyja z tym w cieniu nie dlatego, ze boje sie opinii publicznej wszak ona jest tolerancyjna :-) wiec dlaczego ????

Ludzie na stanowiskach zdaja sobie sprawe z tego, ze sa manipulowani. Kiedys nie byli tego swiadomi, ale teraz juz wszyscy na stanowiskach znaja mozliwosci technologii. Zdaja sobie sprawe z tego, ze mowic glosno o tej technologii jest i niebezpiecznie i glupio sie przyznac, ze wlanie ich ona dotknela. Ukrywaja wiec swoje bolaczki. Te zwiazane z pedererastwem tez.

Wrona:
Ludzie na stanowiskach zdaja sobie sprawe z tego, ze sa manipulowani
a ile jest ludzi na stanowiskach 2 mln?może więcej w samej Polsce? nie róbmy sobie jaj i nie zwalajmy na urządzenia odpowiedzialności za własne nieudactwo znam takich co przy każdej nowości kupują książki, dokształcają się mnóstwo czytają i na każdy temat kilka słów mogą powiedzieć a jak czegoś nie wiedzą to przynajmniej wiedzą gdzie szukać i takich co nie mają zielonego pojęcia o niczym bo kreatywność im w szkole zamordowano, najlepiej wtedy rozwalić buzkie i komuś kilka przykrych słów powiedzieć a potem zwalić na technologie i szukać jej- gdzie...?- w bucie?, pod biurkiem?....i nie stety tych jest większość i coraz więcej są proste prawa rządzące wszystkim do okoła, cała nauka robi wielkie koło wracając do zródła którego tacy jak Ty nie rozumieją do prostych praw choćby takie skoro się taka pobożna ostatnio zrobiłaś -Bez Boga nie dojdziesz do proga gosiu- ale to dopiero człowiek swoją ignorancją i wiarą że ktoś coś za niego zrobi bo się pomodli- tworzy potwory myślą uczynkiem i zaniedbaniem,i zaczynamy- tymi potworami są np. zle wychowane dzieci- nie kochane bez miłości troskliwości nawet bez poczucia że są potrzebne- i czka się to przez takie 70-80 lat i wszystkim do okoła i wszystkiemu czego dotkną i nie ma co zwalać na coś, kogoś czegoś czego najzupełniej w świecie się nie ogarnia

zbyszek123:
i takich co nie mają zielonego pojęcia o niczym bo kreatywność im w szkole zamordowano
Prawda jest taka ze Polski system oswiaty zabil nas wszytkich. Dolaczajac caly chory kosciol i polityke wszyscy mamy KUKU:) no i na koncu rodzine, albo lepiej na poczatku.

Widać to wokół - wszędzie patos, nie wypada mówić, robić tego i owego, ludzie kompleksy mają i zaraz cię napadają jak szczęśliwy, uśmiechnięty jesteś, zazdroszczą i chcą cię równać w dół, nawzajem się dołują, powtarzają bezmyślnie jakieś slogany, sami myśleć nie potrafią, widzą tylko negatywy. To tzw. większość, ale mniejsza o większość :) Z drugiej strony jest coraz więcej takich, którzy coraz bardziej świadomie podchodzą do swoich emocji, reakcji, działań.

wendol:
napadają jak szczęśliwy, uśmiechnięty jesteś, zazdroszczą i chcą cię równać w dół, nawzajem się dołują, powtarzają bezmyślnie jakieś slogany, sami myśleć nie potrafią, widzą tylko negatywy.
a to wszedzie tak:) bo nie potrafia usiasc i sie zastanowic nad soba i co chca ...mysla ze dostana na talerzu wszystko podane tzw. 'przepis na szczescie' a tu niestety to takie latwe nie jest, trzeba tylkiem i glowa ruszyc niestety..., jestesmy inni kazdy z nas i dla kazdej jednostki co innego jest dobre.
wendol:
ludzie kompleksy
leczymy je za granica:)
wendol:
wszędzie patos, nie wypada mówić, robić tego i owego,
to to jest wogole okropne:) to jest najgorsze i to ludzi ogranicza do tego zeby byc soba...

Ile lat zyjecie na swiecie ? Obserwujecie wskazniki wzrostu ? Ja mam 59 lat i jestem zszokowana !!!

Czym jesteś zszokowana?

Iloscia pederastow, lezbijek i pedofili w roku 2010 w porownaniu z rokiem 1965.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | .. | 39 | 40 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.