| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
Ale suchar ! Ja w to wszystko nie wierzę! To niemożliwe...chyba
|
|
|
To wszystko jest mozliwe bo ludzie sa tak glupi i zachlanni ze albo sami rozp...ten swiat albo przyczynia sie w duzym stopniu do tego poprzez jakies bomby nuklearne wiadomo ze jedna bomba nie wystarczy do wysadzenia ziemi ale rownierz wiadomo ze nie jeden narod ma taka bombe :)
|
|
|
Idšc do pracy na noc zauważyłem na niebie na wchodzie na wys. ok. 60-70 stopni wiecšcy punkt. Kolor ciemno-żółto-pomarańczowy. Nie był gwiazda bo wieci za jasno i jest wiekszy 2-3 razy.
Czy to nie Mars?
Był widoczny chyba rok temu latem przez miesišc. Wiec to chyba nie będzie to.
Może Jowisz. Tylko czy nie jest za daleko żeby go zobaczyć gołym okiem.
Popatrzcie na niebo. W różnych miejcsach kraju bedzie to chyba widać na innej częsci nieba. Ja jestem z Małopolski i widziałem to na wschodzie.
Szkoda że nie mam lunety.
W TV o tym nie słyszałem.
|
|
|
Też to widziałem już ze 2 tygodnie temu i się zdziwiłem.
Jestem z Warszawy.
Nie mam lunety ani kompasu.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Koniec swiata jest wtedy kiedy każdy z nas umiera bo jego swiat sie konczy=)
|
|
|
ZAPRASZAM NA SERWER www.mu-kombat.xt.pl jak bedze koniec sfiata pogracie sobie trohe co nie?:P
|
|
|
Tez sie kiedys smialem ze bedzie koniec swiata,lecz teraz wiem ze to nie bajka lecz on kiedys nadejdzie,jeden swiat sie konczy drugi nastaje,wszystko sie sprawdza jak mowi biblia mateusza 24 znak dni ostatnich wielkie wojny,glod,zarazy,trzesienia ziemi,ludzie rozmilowani w samych sobie samolubni milujacy pieniadze,sprawdza sie proroctwo Jezusa bedzie gloszona ta nowina po calej ziemi i wtedy nadejdzie koniec mat 24 14
|
|
|
Taki sam punkt na niebie jak wyzej wspomniany widzialem tez na stronie poludniowej , do tego jest tam nadal widoczny juz chyba z 4 miechy i napewno nie jest to planeta, na gwiazde tez troche za duzy
|
|
|
A moze koncem swiata nazywaja globalizacje ?
Po napisaniu tego zaczelo mi szumiec w uszach.
|
|
|
NIEWIADOMO KIEDY BĘDZIE KONIEC SWIATA LECZ MUSIMY BUC NA TO PRZYGOTOWANI
|
|
|
KOniec swiata bedzie wtedy kiedy kiedy papiez murzyn pusci bonka
|
|
|
Na poczatek moze odpowiedz co nazywasz swiatem? Bo jesli dla Ciebie swiat to planeta Ziemia to najdalszy kres jej istnienia wytycza Slonce(ktore zapewne kiedys zgasnie, zamieni sie w czarna dziure i wciagnie Ziemie wraz z cala materia ktora znajduje sie w jego(Slonca) poblizu). Jesli do "swiata" zaliczasz wszechswiat to jak narazie nie ma 100% informacji co do jego konca, bo byc moze konca nie ma(zakladam ze w pytaniu chodzi o Ziemie i o istnienie czlowieka wiec pomine dalsze wywody kosmologiczne:P).
Jesli chodzi o Ziemie to znow temat sie rozgalezia czy koncem swiata nazywasz zanik czynnikow ktore umozliwiaja rozwoj zycia na Ziemi czy tez sam koniec Ziemi (krotko mowiac jej zniszczenie). W swoich dalszych wywodach nie bede tego rozgraniczal.
Jak wspomnialem w "najlepszym wypadku" Ziemia w nienaruszonym stanie bedzie istniec do czasu w ktorym zgasnie Slonce - wtedy skonczy sie zycie na Ziemi.
Jednak tak bedzie tylko w najlepszym wypadku bo koniec swiata moze nastapic wczesniej i z roznych powodow. Praktycznie mozliwe jest ze moglby on nastapic nawet za tydzien lub dwa.
Jakie sa te rozne powody? Na to pytnaie kazdy powinien znalezc odpowiedz jakby przez chwile pomyslal.
Bo koniec swiata moze nastapic z takich oto przyczyn:
- jakis debil(bo to nie moglbybyc czlowiek) ropoczalby wojne w ktorej zaczeto by kozystac z bomb atomowych* (*osiagnieca dzisiejszej nauki sa tak wysokie ze raczej nie bylo by problemem zrobienie bomby lub kilku bomb ktora/e zmiotly by z powierzchni ziemi wszystkie formy zycia czy tez po prostu puscilyby nasza kochana planete z dymem) (moge troche przesadzac ale w kazdym razie pare poteznych bomb mogloby wybic Ziemie z jej orbity co tez nie wrozyloby nam najlepiej)
-innym powodem moze byc uderzenie w Ziemie jakiejs planetoidy czy tez innego dosc duzego ciala niebieskiego
-kolejnym powodem ktory jak narazie jest zagadka(nie znalazlem zadnych konkretnych info o tym) jest to co sie dzieje obecnie z Ziemia - a co sie dzieje ? Moze niektorzy slyszeli o tym ze bieguny zmieniaja swoje polozenie a celem ich przesowania jest zmiana ich obecnych "polozen" tzn za iles lat biegun polnocny zamieni sie z biegunem poludniowym ta zmiana ciagnie za soba lancuch innych zdarzen ktore moga byc bardzo niekorzystne dla nas/ jesli chcecie wiedziec jakie sie przewiduje to odslam do wyszukiwarek sami sobie poszukajce bo ja nie chce podawac niesprawdzonych info a poza tym i tak za duzo sie rozpisuje
Podsumowujac nie wierze w zadne bzdurne przepowiednie bo prawda jest tak ze gdybysmy bardzo chcieli to sami juz bysmy mogli zniszczyc nasz swiat, wiec odkad wynaleziono dynamit sami jestesmy kowalami swojego losu...
Moze to byc troche dosc fantazyjne ale moze sie okazac ze Ziemia zginie a ludzie przetrwaja bo przeciez w kosmosie istnieje ogromna liczba innych planet i ktoras moze byc podobna do Ziemi a ludzie moze kiedys wymysla sposob aby sie na nie dostac
No moze dosc i tak za duzo juz npisalem (skoro juz tyle sie napracowalem to prosze o jakis odzew co myslicie o tym tekscie, czy moze macie jakies do niego pytania itp itd ;)
Na sam koniec powiem tak jedyne co ogranicza czlowieka to jego niewiedza , istnieje wiele pytan na ktore nie za on odpowiedzi i jednoczesnie na wiele pytan odpowiedz znalaz... na kazde pytanie istnieje odpowiedz wiec nalezy jej szukac...
|
|
|
Trzeba żyć pełniš życia z umiechem na ustach, w zgodzie z własnym sumieniem, dniem dzisiejszym bo w oczach kosmosu jestemy tylko nieznaczšcym mgnieniem. NIE JEST WAŻNE KIEDY TO NASTĽPI
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
KOŃCA WIATA NIE BĘDZIE !!!!
Od tysięcy lat wróżbici, szamani i jasnowidzowie próbujš przewidzieć datę wydarzenia popularnie nazywanego "końcem wiata". Najbardziej znane przepowiednie mówiš o roku 2012, inne o 2015, nie wspominajšc o proroctwie Nostradamusa, który koniec wiata umiecił w 1999 roku.
Zwolennicy tych przepowiedni za dowód na ich prawdziwoć podajš na przykład słynny kalendarz Majów, który kończy się na roku 2012; a także wiele innych, mniej lub bardziej wiarygodnych dowodów.
Ale to tylko przepowiednie, często nie godne uwagi. Coraz więcej wskazuje bowiem na to, iż końca wiata jako takiego nie będzie...
Poczštek końca epoki
Zaczšł się natomiast koniec epoki, w której przyszło nam żyć, a w której materia wzięła górę nad duchowociš. Historia powtarzała się cyklicznie, ponieważ już kiedy technika, elektronika czy inne technologie doprowadziły do strasznych kataklizmów, wskutek których z powierzchni Ziemi zmieciona została Atlantyda.
Współczesny człowiek również za nic ma przyrodę i otaczajšcy go wiat, dlatego też przyroda broni się - stšd kataklizmy; trzęsienia ziemi tam, gdzie ich nigdy nie było; tsunami niszczšce kurorty nadmorskie oraz coraz więcej innego rodzaju katastrof.
Na innych poziomach rozpoczęła się walka dobra ze złem, które atakuje ludzi młodych, których rodzice nie majš czasu wychowywać. Dlatego codziennie słyszymy i czytamy o narkotykach, gwałtach, alkoholu i opętaniu.
Ludzkoć zniszczy się sama
Rozwój duchowy został przysłonięty pogoniš za pienišdzem. Wskutek tego wielu ludzi zapomina już, po co zeszło na Ziemię. Żyjš w lęku o jutro i lęku przed mierciš. A gdyby wyeliminować te dwa lęki, człowiek żyłby inaczej, przede wszystkim byłby szczęliwszy.
Energie z wyższych wymiarów próbujš ratować ludzi, stšd coraz więcej doniesień o podnoszeniu wibracji, dużo się też mówi o roli serca i miłoci. Ci, którzy zacznš podšżać za głosem serca, zatrzymajš się w tym zwariowanym biegu, pochylš nad sobš i innymi, przetrwajš trudny czas zmian i transformacji.
Niestety, nie wszyscy ludzie sš zdolni kierować się sercem. Wielu z nich będzie musiało odejć z tego wiata wskutek coraz tragiczniejszych w skutkach kataklizmów. Nie ominš one również Polski, chociaż przetoczš się przez niš łagodniej. Wcišż bowiem ochrania nas parasol energetyczny Jana Pawła II...
|
|
|
druga wersja :
przetocza sie wielkie kataklizmy, zmiota biedote, plebs etc etc,.. przetrwa tylko garstka najbogatszych ludzi, ktorzy zdobyli srodki, aby przetrwac to wszystko ;)
hehe.. zawsze sa dwie strony medalu....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |