| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| samobójstwo | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 775 |
|
Dariusz,bardzo ci dziękuję,że mi odpisałe.To życie jest takie ciężkie.Ja mam wiadomoć tego,że bardzo wielu ludzi ma o wiele gorsze życie ode mnie.Współczuję im goršco.To życie nas tak nierówno dzieli,inni majš prawie wszystko-pienišdze,sławę,wysokie urodzenie,powodzenie u płci przeciwnej,a inni nie majš prawie nic :(.Dlaczego tak jest?
Ostatnio jchałam autobusem.Mylałam nad sensem swego życia.Wtem do autobusu wsiadła młoda dziewczyna.Ludzie się dziwnie poruszyli.Uciekła szybciutko do tyłu,żeby nikt jej nie zauważył.Ja jš zobaczyłam.Matka natura nie była dla niej hojna.Dziewczyna nie była w ogóle ani trochę ładna.Przyznam,że jeszcze nie widziałam takiej bez grama urody.Wtedy naszły mnie myli.Zaczęłam jej współczuć,że tak a nie inaczej wyglšda.Czułam jakie musi być jej życie,większoć ludzi musi jš niezbyt dobrze traktować,wymiewać się,drwić.Ale jednoczenie pomylałam,że nie cierpi bez powodu.Kiedy musiała być pięknš kobietš(lub mężczyznš),musiała wszystkich olniewać swš urodš.Ale ten nadmiar piękna u niej sprawił,że stała się nieludzka do innych,oziębła,ludzi traktowała z góry,drwiła z nich.Mówiła wszystkim wokół:"Patrzcie,to ja,czyż nie jestem zachwycajšca!Zróbcie mi miejsce,nadchodzę!".I teraz ta biedna brzydulka musi zebrać swe gorzkie żniwo.Bardzo jej współczuję.
Ja jestem przeciętna z wyglšdu,ani nie za ładna,ani nie za brzydka,taka sobie.Gybym miała piękne ciało,nie traktowałabym ludzi z góry.Oczywicie,byłabym pewniejsza siebie,ale nic więcej.
Cišgle się zastanawiam nad tym,kim byłam;czym zawiniłam;jak to naprawić,żeby przyszłe życie było lepsze od tego.I,nie znajduję na te pytania odpowiedzi.A tak bardzo bym chciała.
[%sig%]
|
|
|
female a dlaczego chcesz sie zabić? a może jeste shemale i nie akceptujesz tego??
|
|
|
Inana przestan plakac nad soba !!! Zajmij sie moze jakas staruszka, ktora potrzebuje pomocy.
|
|
|
Inana
Spotykam piękne dziewczyny i po chwili rozmowy okazuje się, że sš puste - z takimi nie chcę mieć do czynienia. Oczywicie ideałem jest dziewczyna ładna i mšdra, ale ja już wolę mniej ładne, ale żeby za to miały więcej w głowie.
Nie zadręczaj się pytaniami, bo to do niczego dobrego nie prowadzi - po prostu żyj i spróbuj sprawić, żeby już to życie uległo poprawie. Nie musisz cierpieć, bo nie o to chodzi - wystarczy aby co zrozumiała i nie popełniała więcej tych samych błędów.
Kto chyba musi Cię dowartociować, jeli sama nie potrafisz.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Pamiętajmy ze głupi na zawsze pozostanie głupim , patrzšc na niektórych kolegów - zuli wydaje mi sie , ze im nie potrzeba nic do szczęscia oprócz alkoholu czy trawy. Właciwie to oni majš nawet łatwiej , bo wszystko im pierdoli , lecz tak naprawde raczej nigdy nie zaznajš prawdziwego szczęcia. Mógłbym teraz napisac co w stylu , że czasami lepiej przeczekać kryzys itd , lecz prawda jest taka ,że gdy ten kryzys w człowieku sie przedłuża , to zycie naprawde traci sens......ale w koncu jesli mylisz o samobójstwie to znaczy , ze wszytsko dookoła Ci nie odpowiada, a rada jest tylko jedna, trzeba samemu próbować wszystko zmienić! nie można dusic w sobie uczuć!
A teraz taka historyjka z zycia wzięta:
Pewien koles został zdradzony przez swoja dziewczynę , był tego pewien na 100%. Ona jednak nie wiedziała o tym że on wie o jej zdradzie. Wiec chłopak miał duże pole do popisu....i nie zmarnował tego :) , zaprosił jš wieczorem do siebie na kolacje i jak gdyby nigdy nic ładnie do niej mówił itd, w końcu zaczšł jš rozbierać , gdy byla ona już cała rozebrana , kazał jej wypišć dupe . Wzišł rozpęd i kopnšł jš tam z całej siły! , jej ciuchy wyrzucił przez balkon i na końcu wypierdolił jš nagš ze swojego domu. Panienka musiała naga zapierdalac na dół po schodach , zeby móc sie chociaż ubrac. Moze to nie jest zbyt romantyczne , ale zemsta sie mu udała :)
Pisze to po to , że lepiej jest juz chyba zemcić się na osobie , która złamała ci serce , niż przez niš płakać i załamywac się.
Prawda jest taka , że nawet jesli nikomu na tobie nie zalezy i ma sie samych wrogów to nie wolno popełniac samobójstwa , choćby dlatego ,zeby nie dawać satysfakcji owym wrogom. A jesli już komu na tobie zalezy to nie można sie zabić , bo już ma sie dla kogo żyć. Jest wiele różnych sytuacji , mnie na przykład ostatnio oszukał moj kolega , niby pienišdze niezbyt duże (50 zł), ale przyznam , ze sam wpadłem przez to w dosc grubš melancholię. Teraz własciwie sie ciesze , bo 50 zł wystarczyło aby przekonac sie że ten kumpel jest nic nie warty, poza tym lepiej ze teraz sie już o tym przekonałem niż pozniej gdy , moglbym stracic przez niego dużo więcej. Pamiętajcie zawsze jest wiele rozwišzań, lecz czasami trzeba po prostu chciec. Można naprawde robic wszystko , zachowujšc przy tym moralnoć.
Lepiej powtórz z nami , że co? , że damy rade!
[%sig%]
|
|
|
A jeszcze do tych ładnych i brzydkich dziewczyn. Ja tez wolałbym miec przeciętna dziewczynę , z fajnym charakterem ,niz jakš ładnš ale pustš . Tym bardziej , że z tego co pisze Inana to jest ona już po szkole ( z tego co widze ,to najwięcej osob zastanawia sie nad popelnieniem samobojstwa wlasnie w latach szkolnych , to pewnie dlatego, iż sa bardziej dojrzali od swych rówieników , i często sa przez to odosobnieni) ,tak wiec weż o siebie porzadnie zadbaj , a już ze redniej zrobisz sie ładna :), a że z charakteru jeste fajna to na pewno znajdziesz sobie takiego chlopaka na jakiego zaslugujesz. A te ładne puste panienki , które miały powodzenie w szkole za małolata , w póżniejszym okresie zazwyczaj nie kończa zbyt dobrze , chyba że w końcu madrzejš ( ale zdarza sie to bardzo rzadko)
[%sig%]
|
|
|
jeszcze raz sobie co napisze :) , zeby nie bylo ja też powaznie zastanawiałem sie nad popełnieniem samobójstwa , nawet miałem 2 nieudane próby za soba.....ale powoli z tego wychodze , i mysle ze to dowiadczenie które już zdobyłem pozwoli mi już wiecej nie powrócić do tych myli....
[%sig%]
|
|
|
Witaj kibol!
Od ostatniej rozmowy poczyniłe wielkie postępy.
A zależeć na sobie powinno przede wszystkim tobie. Trzeba mieć poczucie przyzwoitoci. Jak nie będziesz sam siebie szanował, to nikt cię nie uszanuje.
To jest dopiero sztuka - w nieciekawym otoczeniu do czego takiego dojć.
"Można naprawde robic wszystko , zachowujšc przy tym moralnoć."
Brawo kibol!
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Hmm, ten kibel naprawdę się rozwija.
Ciekawe, jak go nazwę w kolejnym etapie rozwoju ? :-)
Pozdro
ps. D.W. za dużo w tobie egoizmu, przemyl rady swe ponownie
|
|
|
Zdrowy egoizm jest bardzo potrzebny.
On się nazywa kibol, a nie kibel i bardzo go podziwiam.
Ja też byłem wyobcowany, ale miałem wsparcie i wzorce (chociażby w moim ojcu, a poza tym dużo ksišżek czytałem).
[%sig%]
|
|
|
To zadziwiajšce D.W., z jakim uporem bronisz patologicznych jednostek.
Za to daleko ci do propagowania normalnoci.
To sš te dobre wzorce ?
Pozdro
|
|
|
Do pewnych rzeczy dochodzi się etapami.
Kibol cały czas się rozwija i mylę że będš z niego ludzie - uczy się na błędach i wycišga wnioski, a nie jest mu łatwo. Mam duży szacunek dla takich ludzi.
A ty by już na wstępie spisał takiego na straty. Wiesz co to takiego resocjalizacja?
[%sig%]
|
|
|
Wszyscy cierpimy, nie ma wyjštków. A tylko dlatego, że nie znamy prawdy. "Tylko prawda nas wyzwoli".
|
|
|
Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę Ufito, ale do SW by cię nie przyjęli. Nie przeszedłby testów psychologicznych. Twoje cechy dyskwalifikujš cię już na wstępie.
[%sig%]
|
|
|
a zebym tak sie juz nie przebudzila...
nie moge czasem uwierzyc jak zimne potrafi byc moje serce..jak umiem ranic innych bezmyslnie mimo ze ich kocham ..i jak mowic bez opamietania slowa ktore sa przeciwienstwem tych ktorych naprawde chcialam uzyc....
eh...
widocznie jestem zimna i oschla....
z kazda nastepna nowo poznana osoba ktora choc troszke zaczyna mnie poznawac i ..lubic...odechciewa mi sie zyc..chcialabym uciec od wszystkich...
...marze o tym by choc jedna rzecz w zyciu przyszla mi latwo...
napewno chcialabym zeby byla to milosc...
mysle ,,tak'' mowie ,,nie''...
a zkazdym moim ,,nie'' trace szanse na to by on mnie pokochal...lub wybral ta milosc...
|
|
|
miłoć to cemia trwajšca do 4 lat piękna we wzlotac i piękna w upadkac budzšca bardzo ważne dowiadczenia pozwalajšce szerzej otworzyć oczy.
|
|
|
jak widzicie czasem nie działa mi znak H
miłoć to chemia trwajšca do 4 lat piękna we wzlotach i piękna w upadkach budzšca bardzo ważne dowiadczenia pozwalajšce szerzej otworzyć oczy.
|
|
|
|
|
|
na samobójcze nastroje polecam piosenkę Łzy "anastazja jestem"
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 775 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |