| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
No tak - prymitywny mężczyzna, jak nie dostanie... w "mordę", to nie zrozumie :)
Oczywiście Nicze szkoda ręki... lub nogi.
Ja wolę takiego gazem pieprzowym potraktować lub paralizatorem.
Nie zniżaj się Nicze do poziomu "muzułmańskiego" lub innej głupoty, bo wezmą Cię za "partnera", po czym pokonają doświadczeniem :)
W niemieckich sklepach ostatnio zaczyna brakować środków obrony osobistej, bo ludzie coraz więcej tego kupują.
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
|
System stara się zprymityzować ludzi
To widać ja to zauważyłem po rosyjskich
wczasowiczach w Turcji
"muły" niesamowite
Z narodu o wspaniałej kulturze doprowadzono do równania do poziomu "gleby".
Ale niektórych Polaków też trudno słuchać
bo to co wynieśli ze szkoły jest zerowe.
Mimo ich szczerych chęci uczciwie przedstawiać swoją osobę
widzę kogoś niedouczonego
lub zaprogramowanego na osiągniecie bezsensu.
Oczywiście kontakty na świat i ludzi wzbogacają
rozumienie języka ku;eje.
|
|
|
Po latach nie bronie i nie krytykuje Anglikow i nie bronie i nie krytykuje emigrantow.
|
|
|
Spoykalam duzych rasistow wsrod Anglikow i wsrod emigrantow.
|
|
|
|||
|
|||
|
ps. W Polsce nigdy cos takiego nie bedzie nie martw sie Nicze:)
|
|
|
?? :))
W Polsce już brakuje rąk do pracy i problem będzie się pogłębiał.
Rządów nie obchodzi, kto tą pracę będzie wykonywał - zależy im tylko na utrzymaniu systemu.
A zresztą nieraz tłumaczyłem te sprawy ekonomiczne i... systemowe.
Emigranci tak mają, że będą przyjeżdżać tam, gdzie znajdą lepsze warunki - jak np. Polacy, którzy rozjechali się po całym świecie.
Gdyby nie emigranci, to różne "skostniałe" kraje już dawno by... wymarły.
Bo wiesz - taka jest tendencja, że jak społeczeństwu jest coraz lepiej, to ludziom wszystko przestaje się "opłacać". Nie chce się "robić", rozmnażać, rozwijać..., tylko siedzieć i narzekać, obwiniając o wszystko rząd i... korporacje :) Bo ten "niedobry" system nie chce ludziom... dać ;)
Proszę bardzo Nicze... A co Ty oferujesz społeczeństwu, co innym dajesz? Może jakieś wynalazki? Jakie masz osiągnięcia? Jak jesteś dobrym "naukowcem", masz jakiś dorobek, to może jakaś korporacja przyjmie Cię z otwartymi ramionami? ;)
Chyba się nie wyspałeś i zapomniałeś o "całokształcie" - o czym ja tu latami...
Tak Nicze - najlepiej nic nie rób, tylko narzekaj, że system Ciebie - wspaniałego, elastycznego, dynamicznego Europejczyka chce... zniszczyć, zaprzepaścić Twój potencjał... ;))
Nie? To proszę - wykaż się czymś konkretnym.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
|
|||||||||||
|
|||
|
Nie wiem do czego zmierzam z tymi wpisami- straciłem wątek. Wkurzyłem się trochę, bo ten kraj to cholernie popieprzony kraj.
Wyjadę do jakiegoś arabskiego kraju, zmienie religię, wezmie 10 żon, narobię 20 dzieci, zapuszczę brodę, ucieknę z tamtąd, przyjadę do Polski, dostanę (jako uchodźca) mieszkanie i robotę dla żon i będę żył jak szejk- super plan mam... Bo tutaj jako Polak nigdy nie dorobię się kawalerki nawet. Bo nawet jeśli dostanę umowę o pracę to na 1850 brutto i żaden bank nie da mi kredytu...
|
|
|
|||
|
|||
|
Moja pisanina już do niczego nie prowadzi- zgubiłem wątek. Zakończę więc, bo za bardzo się już zdenerwowałem. Ręce mi drżą za bardzo. Idę spać bo jutro czaka mnie dużo pracy- mimo, że jej nie ma...
|
|||
|
Mój szef co rano narzeka na oszustów- polityków. Rzuca hasła, że dzieci patriotyzmu uczyć trzeba... Ale mnie świerzbi... Jeszcze 2 tygodnie- to mój ostateczny termin tam... Więcej w dupę nie dam się walić takiemu fletowi, co sam tak naprawdę nigdy nie pracował (zaraz po studiach teść mu zapisał tą firmę i został od razu dyrektorem).
Pozdrawiam
|
|
|
Trzeba szukać szóstej roboty- rok jeszcze się nie zamknie...
Cześć
|
|
|
każdemu coś pisane i "orze" jak może
Nikt się tu nie wkurwił bo nie było o co
to takie "poezje" żeby było ciekawiej
Ja mówię że Darek ma dobre chęci
ale ja za sprzyjaniu systemowi nie jestem.
Bo wiem że dobrze nie będzie
to w założeniach jest.
Bo kolega musi z konieczności wierzyć że coś idzie w dobrym kierunku
bo jest częścią tego.
Każdy ma niechęć do widzenia złej strony medalu
bo cały problem sprowadza się do tego że życie to "kanał"
i jak kolega 79... pisze ta szósta praca to jednak jest nie ominięcia.
Czyli ktoś coś wybiera a potem to idzie jak idzie.
Konsekwencja wcześniejszych wyborów.
pozdrawiam
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |