Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Igor: no tak to bylo w tarabantach, czyli tych plastikowych samochodzikach zabawkach dla doroslych ;-) Warczyburgi to juz inna technologia....

Baju baju w naszym Kraju, Jeśli wyobrazimy sobie strumień czasu jako rzekę, która płynie a my stoimy w tym czasie na moście, to czas który upływa to zdarzenia dokonane, natomiast to co ma być to zdarzenia które przyjdą dopiero za jakiś czas. Wobec tego jeśli zejdziemy z mostu i staniemy wzdłuż rzeki to w przypadku zobaczenia co czas przyniesie musimy iść w górę strumienia czyli inaczej cofnąć się w jego nurcie. Stąd obłąkany wniosek by szukać przyszłości w cofaniu się w czasie. Zapewne pojawi się pytanie jaki to ma związek z silnikiem, ano ma taki, że aby pokonać grawitację trzeba wszystkie założenia przeczytać na opak. Mało tego kto powiedział, że światło może biec tylko 300 000km/s, ale w jakich warunkach. Skąd wiemy, że nie jest tak z dźwiękiem na naszej planecie w naszych warunkach rozchodzi się w tych granicach 1000m/s, ale gdyby ryby miały technologie wytwarzania dźwięku to co dla nich ta prędkość była by nie osiągalna bo poza wodą nic by nie zrobiły. Następna bzdura – to pojęcie próżni, kiedy może być a kiedy nie ? biorąc pod uwagę założenia metafizyki lub mechaniki kwantowej niema czegoś takiego jak próżnia, bo jeśli nawet próżnia jest próżnią to nie można zanegować, że tam nic niema - jest tam próżnia czyli nie policzalna wartość ładunków lub potencjałów, a kiedy jest coś nie policzalne???? wtedy jeśli tego niema w ogóle, Lub jest strasznie dużo, tak dużo, że nie można tego policzyć – wartość krytyczna. Jaki z tego wniosek ano taki, że trzeba wyzwolić ładunki lub potencjał próżni, wydaje mi się, że będzie to siła jeszcze większa niż po zderzeniu antymaterii z materią, a nawet zaryzykuje stwierdzenie, że błędem było wydawanie setek milionów dolarów na wyprodukowanie antymaterii skoro ten sam potencjał ukryty jest w teorii próżni. Pozdrawiam Serdecznie IGOR Wzorek towarzysza Leto: Przestańmy posługiwac się zawężonymi pojęciami a stórzmy nową systematyke fizyczną, bo ta stara do nikąd nas nie do prowadziła.

gg:2667893 - wszelkie informacje związane ze zjawiskami, ufo i kosmosie

not gonn get us !

Masz prawo mieć [takie] poglądy IGOR ,lecz chyba coś nie tak z pojęciami z zakresu pola,co nazywasz próżnią ,co prędkością dżwięku ,.W fizyce pola ,-niestety nie ma żadnych ustępstw ,sama zaś nauka -znajduje sposoby [obróbki] pola,lecz nie łamie jego absolutów .Fale dżwiękowe nie mają stałej wartości ,są one uwarunkowane środowiskiem w którym owe fale występują.Prędkość światła nie posiada takich wachań jak prędkość dżwięku i przyjmuje się że jest stała-w całym kosmosie .

Nie trzeba nic budowac ,to juz dziala! Szanowni Państwo! Jest prawdopodobne na 90% ze w lutym jesli prezydentem USA zostanie John Kerr ujawni on wiekszosc sekretow zwiazanych z tzw. wolną energią. Dlaczego te skrety sa utrzymywane w takiej tajemnicy? Rosjanie opublikowali obliczenia sprzed 40 lat dokonane przez akademika Kozyriewa (zm. 1983) ze w prozni o obj. 1/4L jest taka ilosc energii ze mozna zagotowac wszystkie oceany w 1 sek!!!! Teraz chyba wszystko jasne prawda? Ponizej chronologia dyskow USA wg zebranych przezemnie materialow, czy oficjalnie ja kiedykolwiek potwierdza..............?????????? Ostatnie 1.5 roku" przypadkiem" poswiecilem na analize wielu dokumentow i stron WWW. Spostrzezenia moje aczkolwiek jestem amatorem sa takie ze : w USA w 1923 r. odkryto efekt Biefelda-Browna=elektrograwitacji nad ktorym Brown samotnie pracowal do 1953r. Pierwszy patent z 1928r. prezentuje obiekt w kształcie kapelusza , mam foto z Los Angeles Times z 1952 r. -ostatnie foto Browna +experymentalnych dysków, gdyz po prezentacji w 1953r. dla USAF zostalo to scisle utajnione. Czesc tego zjawiska rowniez wykorzystali Niemcy jednak w polaczeniu z wirujacymi masami rteci do wzmocnienia zjawiska. Natomiast V.Schauberger skonstruowal swoj "UFO" we Wroclawiu (obecne zakłady Archimedes) 14.02.45 byl probny lot i ta technologia tzn. resztki dysku ktory byl z miedzi, modele i dokumenty wpadly w rece Rosjan ktorzy do 1958r. wogole nie mieli o tym pojecia. Dopiero po powrocie z USA i smierci Schaubergera przeczytali jego nazwisko w gazetach i ktos z GRU przypomnial sobie ze maja skrzynie z dokumentami podpisana tym Nazwiskiem!!! Wstepne badania trwaly 1958-1960 wtedy uruchomiono najbardziej tajny program w ZSRR badan naukowych ktory trwal do 1999r. Juz w 1965r. poznano energetyczna nature materii i utajniono wszystko na najwyzszy poziom, ale dopiero w 1983 rozpczeto budowe w Saratowie samolotu EKIP napedzanego wg metody Schaubergera,jednak z braku funduszy ktorych nie chcial dac juz Jelcyn (7 mld rubli) w 1993r. zainstalowano zamiast turbiny S. silniki odrzutowe. Wszystkie info mam od dra Sorokoduma www.vortex.viptop.ru ktory uczestniczyl w tym programie i teraz ma wlasna firme . Z badan i obliczen odtajnionych niedawno a poczynionych przez akademika Kozyriewa 40 lat temu wynika że w prozni o obj 1/4 L jest zgromadzona taka ilosc energii ktora moze zagotowac wszytkie oceany w 1 sekunde!!! Dlatego to zagadnienie tzw. wolnej energii (free energy, tachyonen) jest takim sekretem!!! Dopiero za 6 mcy w wyniku kryzysu naftowego nowy Prezydent USA ujawni te technologie , gdyz Bush mimo ze poczynil I krok ujawniajac plany lotu na Marsa dzieki tej technologii ale bedac zwiazany z koncernami naftowymi za bardzo przesunał go w czasie na lata pozniejsze. W USA byly 4 etapy badan nad latajacymi talerzami; 1. Dyski odrzutowe na pocz. lat 60-tych- kontynuacja RFZ niemieckich - osiagaly 3M i wys. do 100km srednice 20-60m zaprzestane w 1967r. 2. Dyski elektrograwitacyjne z 1967r. , ich rozwinieciem byl w 1989r.bombowiec B2 ktory dla zamaskowania i fazy zrzutu bomb uzywa silnikow odrzutowych jednak blizsze parametry tych dyskow nie sa znane, z tym ze do podrozy kosmicznych nie sa przydatne . 3. Dyski w oparciu i turbine Schaubergera -ok.1977r. (podobnie jak radziecki EKIP) przydatne zarowno do lotow aerodynamicznych jak i kosmicznych w zaleznosci od uzytego do kompresji (implozji materii) materialu. 4. Dyski w oparciu o element 115 najciezszy sztucznie stworzony pierwiastek-dzialajace jak dyski VRil jednak ze wzgl na ogomna mase atomowa majace lepsze parametry- ta metoda jest polaczeniem wszystkich poprzednich , dla celow lotniczych najprawdopodobniej uzyta w latch 1992-1994 (pod koniec prezydenury Busha lub na pocz. Clintona) a została faktycznie zapoczątkowana przez Regana w ramach tzw. gwiezdnych wojen które stanowily przykrywkę dla tego projektu! i zapewne nowy pojazd kosmiczny ktory zostanie zaprezentowny przez USAF w 2008r i oblatany bedzie w kosmosie w 2014 r. bedzie uzywał ten napęd! Dane czesciowo opieram na raporcie z posiedzenia specjalnej Komisji Senatu USA w XI 2000r. ktory sugeruje koniecznosc ujawnienia tych techologii najpozniej w latach 2003-05, ze wzgl na bliskosc kryzysow: ekonomicznego, ekologicznego,naukowego i spolecznego. Chetnie przekaze wiecej info,posiadam kilka interesujacych foto, nr patentow USA i angielskich Pozdrawiam Dariusz Nowak Poznan 0695-692741

Najlepiej zbuduj lifter w oparciu o elektrograwitacje-najprosciej wg projektu prof. Naudina z Francji ktory to opracowal na podst. odtajnionych patentow Townsenda Browna z 1928r. dariuszknowak@yahoo.com

Szanowny Kolega dariusz Nowak wyjaśnił o co mi chodziło, przepraszam za lenistwo ale mi się tego nie chciało opisywać tak dokładni ei szczegółowo, niestety taka jest prawda, co do pojeć niestety operujemy na starej systematyce jeszcze z sprzed okolo 3000 tysiecy lat, niby niema to nic do rzeczy gdyż wszechswiat oparty jest o prawa stałe i na nich trwa no ale jak widzimy ze zrozómieniem jest niekiedy problem. Tutaj trzba nie zrozómienia a wyobraźni bo bez wyobraźni zrozómiec się tego nie da. umysł ni ejest w stanie tego ogarnąć i to są jaja dopiero. Musimy najpierw zmienić metodę nauczania fizyki a potem może ci co zrożomieją to to zrobią, zreszta leonardo da vinci czekał 300 lat na materiały z których dopiero można zrobic samolot. Pozdrawiam Sedecznie Koleżeństwo Igor

Igor, a to ciekawe, bo o ile dobrze wiem samolot braci Wright był zrobiony głównie z drewna i tkanin a to są materiały znane od bardzo dawna. ;)

Pierwsza sprawa: Odkryto, że prędkość światła nie jest stała. Artykuły o tym opublikował "Nature". W NEC w Princeton (USA) przeprowadzono ciekawy eksperyment. Wpuszczano świetlny impuls do sześciocentymetrowej komory. W komorze, gdzie była próżnia, impulsowi świetlnemu przebycie 6 cm zajmowało 0,2 nanosekundy . Tymczasem w cezie(w formie gazowej) impuls pokonał ten sam dystans o 62 nanosekundy szybciej! To znaczy, że czas potrzebny światłu na przemierzenie komory był ujemny. Innymi słowy - szczyt impulsu opuszczał komorę, zanim do niej wkroczył. Powtarzali eksperyment raz za razem. I zawsze wynik był identyczny. Kiedyś pisano także że badania nad bardzo starymi kwazarami sugerują iż prędkość światła była inna(tak samo jak siła wiązań miedzy cząsteczkami, z których to wynika) - wyższa. Druga sprawa: ten wątek jest o silniku grawitacyjnym więc na nim powinniśmy się koncentrować. Duchu pamiętaj: "Zdrowy rozsądek to nic innego, jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia." i: "Wiadomo, że taki a taki pomysł jest nie do zrealizowania. Ale żyje sobie jakiś nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie dokonuje tego wynalazku."-Albert Einsteina

Co do teori względności to trzeba pamiętać, że nie jest to pierwsza teoria opisująca nasz świat, a także że ludzie także wierzyli bezgranicznie w poprzednie teorie i najwiekszych odkryć dokonują ludzie którzy nie do końca wierzą w to co od dzieciństwa wpajają im nauczyciele. Pamiętajmy, że z jednej strony wiedza nas ogranicza, a z drugiej czego byśmy dokonali/zbudowali gdyby nie mielibyśmy na podztawie czego ich dokonywać/ budować. Od teraz skoncentrójmy się na np. SEG'u lub na jakimś innym silniku "antygrawitacyjnym". Co do oblewania SEGa azotem to moim to nie ma sensu, gdyż tu chodzi o wiry magnetyczne które "wytwarza" powyżej danej ilości obrotów na min. i powyżej tejże ilości obrotów wchodzi w samonapędzanie i obniża temperature swoją i otoczenia.

Co do kasy moglibyśmy poprosic o kase np "Nie do wiary" w zamian za możliwość pokazania tego w ich programie

Pewien czlowiek: co do swiatla to ciekawe wyniki mieli, moze faktycznie predkosci ponad swietlne albo swiatlo w okreslonych warunkach wplywa na czasoprzestrzen..... Co do SEGa to jestes kolejnym ktory nie rozumie mojego experymentu, wiaromo ze wirujace pola jakos tam podobno moga wplywac na grawitacje, ale to dzieje sie tylko w obecnosci nadprzewornikow. Zalozmy ze wykonasz SEGa zachowasz strukture cykloidu ale nie bedziesz znac dokladnych wymiarow i SEG nie uzyska samonapedu ! i co powiesz ? - powiesz ze SEG to kicha. A teraz wystarczy tylko ten SEG samemu schlodzic i sprawdzic sama zasade ustraty masy, schlodzic i napedzic - pamietajmy ze jego komponenty musza byc nadprzewodnikami po schlodzeniu i co ? i okazuje sie ze dziala cos tutaj, seg ktory schlodziles i napedzasz silnikiem traci mase na skutek wirujacych pol i nadprzewodnisci i teraz zaczynasz sie znastanawiac co zrobiles nie tak ze sie sam nie napedza. Dla tego uwazam ze jak sie experymenty z samonapedem nie wyjda to trzena koniecznie wykonac ten experyment z schaldzaniem i napedem silnikiem - jezeli SEG faktycznie straci troche masy to juz mamy wielkie zrodlo Free Energy nawet nie musi sie sam napedzac.

SEG Roszczina i Godina nie wchodził w stan nadprzewodnictwa - ochłodzenie wynosiło 6-8 st. C poniżej temp. otoczenia - a jednak tracił ok. 30% ciężaru i sam się napędzał. Tak więc nadprzewodnictwo nie jest tu potrzebne.

Artykuł o tym (pędkości "nadświetlnej":) znajdziesz w http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34149,93469.html i http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34144,93598.html i http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34144,93654.html Sorry że Cię nie zrozumiałem ale mam mało czasu ale nadal jestem sceptyczny do twojego pomysłu bo sądze że właśnie w tych wymiarach tkwi tajemnica jego działania ale może Ci się uda. PS:O utrzymaniu wiedziałem i nie sądze aby SEG to była kicha.

Sądze że chodzi o odpowiedni kształt wiru więc jedynym (moim zdaniem) rozwiązaniem jest utrzymanie wymiaru. Ale jeśli zbudujemy go i nie zadziała to wykorzystajmy twój pomysł.

Moim zdaniem nie tyle wymiaru co proporcji wymiarów SEGa, co przekłada się na odpowiednie oddziaływania pól magnetycznych i wytwarzanie odpowiednio "zgranych" efektów. "Pewien człowiek" > mam do ciebie pytanie - czy zamierzasz budować SEGa? Bo tak zdawało by się wynikać z twojej ostatniej wypowiedzi.

Chris B. Czy jest jakas osoba na tej planecie ktora moze powiedziec ze widziala przynajmniej foto SEGa Godina i Rosztina ? bo poki co to wiadomo ze laboratorium Faradaya wydaje wiele ksiazek opisujacych dziwne experymenty tam robione ale chyba nie bylo zadnej ksiazki o ich SEGu ? Ja naleze do tej wiekszosci swiata co widziala tylko kika rysonkow tego SEGa i to jeszcze jeden kontrowersyjny bo bieguny nie zachodza na siebie tylko miedzy siebie a na innym juz na siebie....dziwne. Jak masz jakies ciekawsze dane o tym SEGu ruskim cos ponad to co wszedzie powielaja czyli te kilka rysonkow i opis z zekowego badania urzadzenia to napisz .. :-) Ja jestem zdania ze ten ich seg nie dzialal, jezeli nawet go zrobili w co tez watpie to zapewne nie dzialal.....nawet fotki byle jakiej nie ma to na podstawie czego ja mam wierzyc ze od wogle powstal ?

Chris B.: Chyba nie myślisz, że mnie stać, aby ewentualne ( bo to może nie działać) wyrzucić w błoto 800zl (koszty zbudowania magnesu pierścieniowego z drobniejszych segmentów + magnesy ścieżek). Myślę że najlepiej zebrać choćby 10 osobową grupę i podzielić koszty pomiedzy siebie i wtedy to będzie wspólne dzieło. Potrzebne by były osoby które mają dostęp do warsztatu. MOżna szukać pieniedzy wszędzie ale ja sam nie dam rady tego zrobić. Możemy zresztą już teraz skoncentrować się na jakimś innym tańszym rozwiązaniem np. na lifterze (właściwie to nie silnik ale działa tak jak chcemy-chyba:)

w tego tupu silnika wystopi korozja mechaniczna
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.