| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cel życia - rozwój duchowy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
|
Co rozumiecie pod tym pojęciem?
Ja znalazłem co takiego:
"Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieć się na spirali dowiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwociach rzeczywistoci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częciš ródła Pierwotnego wiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoci.
Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem wietlistym - wiadomš Duszš. Nazwa "wiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest wištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie wiadomoci na wiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji."
"Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy".
Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy.
Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jaka herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego wiata?
Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego.
Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian.
Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawici i wojen religijnych, następny powód nienawici i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie.
Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. wiat przestanie być miejscem kani ludzkiej.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ty Yohanna22 już przesiąkłaś tą zachodnią propagandą, a my tu bronimy "polskości" ;))
U nas wszyscy muszą być tacy sami - jeśli pozwolić gejom się realizować, to OK, ale wtedy wszyscy muszą być gejami ;)
http://www.youtube.com/watch?v=IaIdA8Vwnbw :))
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dobrze ze polskosci bronicie :) tylko co ma polskosc do heteroseksulnosci ?:)
wiesz ogolnie to faceci gejow nie lubia :))))
|
|
|
|||
|
Darkowi to chodzi o to chyba że u nas to każdy musi być taki sam bo inaczej bleee..
Geje i lesbijki są ok..pasuje im takie rozwiązanie to prosze bardzo:) Ja z gejami nie jedną zajebistą impreze przerobiłam:)
Moja tolerancja jest jenak ograniczona bo-jak geje sie całują to brrr nie ładnie to wygląda i jednak wole tego nie widzieć, znowu jak laski to mi nie przeszkadza jakoś to estetyczniej wygląda:)
No i takie pary nie powinny mieć dzieci..
|
|
|
|||
|
A no jak nie mi tylko sobie to niech merdeją sobie czym tam chcą..kto chce komu chce...ogólnie krzywdy nie robią mi ani innym więc niech sie merdają:P
|
|
|
słowo ogonki wzieło sie z słownika mojej nauczycielki z polskiego gdzie zaczeła tak owo meskie przyrodzenie nazywac zaczło sie od króla elekta Wazy który wolał ,,ogonki'' a nie łona kobiet:)
|
|
|
Oczywiście brak edycji zabolał..:P Prosze mojego posta dosłownie nie czytać...:P
|
|
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
|||
|
no dziekuje wam ze ktos w koncu zechciał sie wypowiedziec na moje posty:D bo byłem juz przekonany ze moje moje wypowiedzi sa ostatecznie i nic nie da sie z nich juz wywnioskować
dziekuje i pozdrawiam
|
|||
|
ja uważam ich za normalnych ludzi-którzy lubią pakować swoje przyrodzenia gdzie indziej..nie robią tego na ulicy to niech sobie robią co chcą! ile jest takich co są zupełnie ukryci i wżyciu byś nie powiedział że są inni a raczej że walą inaczej...
i nie są boscy-są normalni... wśród zwierząt też istnieje homosksualizm a zwierzęta prania mówzgó nie przechodzą..
|
|
|
|||
|
|
|
|
|||||||
|
|||
|
|||
|
|||
|
W kazdej sprawie najwazniejszy jest motyw ! Jak zna sie motyw, to moze mozna cos uzgodnic i czemus zapobiec.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |