Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2012
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | .. | 44 | 45 | Następna strona

2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta... Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę. Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział: Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza. Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza.... Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu? EDYCJA 13.02.2008 Wywiad z Patrykiem Gerylem. http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html

nicze:
Chyba większość ludzi woli jakieś inne formy marnowania czasu.
np.: pielenie ogródka, koszenie trawy, ściąganie fachowców do cieknących kominów, śniadanka, obiadki, kolacje,... ogólne starania zapanowania nad całością (czyli ściereczka, miotełka, mopek...), a reszty to już nawet nie wspomnę. A i z pieskami też trzeba pogadać, bo sa bardzo towarzyskie i dzięki właściwemu traktowaniu nauczyły się, jak o coś poprosić, jak się czyms pochwalić (np. złapanym kretem, upolowaną wroną...) i jak "zawołać", gdy ktoś przyjdzie.

Czasu sie nie marnuje, bo go nie ma. Jest tylko zycie, ktore w rozny sposob sie wykorzystuje. Zaznaczam, ze w przyrodzie nie ginie nic !!!

http://www.incgamers.com/News/24686/british-people-spend-half-of-their-life-using-media- A new report from Ofcom has revealed the average Brition spends half of their life using media and communications with games consoles being one of the biggest uses as an entertainment system. Okolo 9 godzin dziennie, a zycie takie krotkie. Kury domowe maja pelne prawo do urozmaicenia sobie zycia:))) bo mozna umrzec ale z nudow:)W koncu to siedzenie w domu tez nie potrawa wiecznie:)

wendol:
:)

zbyszek123:
wiem.....wszyscy zamilkli bo... robią zapasy i przygotowywują się do końca świata :-)
hehe mam taki zamiar za jakis czas sie przygotowac wczoraj znowu ze znajoma gadałem na tematy nienaruszane. hehe prawie powiedziała mi ze chyba jestem chory psychicznie bo mówie jej jaki sens jest zabijanie ludzi i wkładaniu ich do plastikowych trumien jakie były koło lotniska w usa. ło a jak jej powiedziałem nawet niezabardzo sie rozgadałem i nie wytłumaczyłem o co kaman z panem ratajczakiem. to powiedziała tylko sie nie dziwie ze zydów wkurzył i go zabili dostał za swoje. ma sie za osobe otwarta ale z jakiej strony i na jaki temat to nie wiem chyba od strony kaczuchy otwarta:). bo o tematach niebiespiecznych nie gadaj bo to nie prawda jakby mieli w ksiazkach kłamać, o duchach wie ale nie gadaj za duzo bo sie bedzie bac i bedzie ja straszyc to samo Nol'e wie wierzy nie wierzy mów lepiej nie bo sie boi. nie umiała za bardzo pojac tego jak jej powiedziałem ze przedstawiam te argumenty od 4-5 miesiecy bo tego nigdy nie słyszała, ale ze to jest czesc całośći to już chłopie nawet cyber matematyk nie ogarnie. zenada

Cyber matematyk musi byc jednak swiadomy, ze przy produkcji klisz fotograficznych mozna czasem ktoras w jakims miejscu pomazac farba olowiowa i wtedy wyjda na zdjeciu duchy i np. metalowe czesci po wymianie stawow biodrowych. Moja noge fotografowali ostatnio 15-cie razy, zeby sie dobrze w kosc wpasowac.

Ocelot:
hehe mam taki zamiar za jakis czas sie przygotowac
wiesz.... chłopaki coś bąknęli że ta imprezka w Rembertowie była ostatnią i więcej już nie będzie takiej okazji hm.... przypomniał mi się wywód jakiegoś gościa który wyliczał dokładną datę na wydarzenie związane z 2012 rokiem i wyszło mu że ktoś strzelił pomyłeczkie w liczeniu i wychodzi to znacznie wcześniej- coś ok 2010/2011 planetki ciągle w pół krzyżu prowadzą ziemie w linię saturn słońce jowisz uran ostatnio czytałem czym jest soczewkowanie grawitacyjne- mało przyjemny temat choć fascynujący od strony czysto astronomicznej problem w tym że ciągle zbyt mało wiemy co z czym się je i na co wpływa- szukając wroga w co2 wydano miliony i stracono cenny czas jak tak poskładać pewne fakty to wiele ma sens, wiele można się spodziewać czytałem niedawno jakąś pogodę gościa który wylicza ją w sposób matematyczny- twierdzi że okres od końca września to początek procesu zmiany biegunów na słoneczku- troszke jego metoda jest dla mnie nie zrozumiała używa liczb i piramidy- tworzy wykresy w oparciu o zdarzenia kosmiczne- bardziej coś astrologicznego sęk w tym że jak mrówki mamy zbyt mały kąt widzenia i własny świat rozumienia, zabobonów, wiedzy w różnym stopniu zaawansowanej i prawdziwej ciężko nam może być dostrzec palec który tak sobie zbliża się by zgnieść rozbłyski na słoneczku też co raz częściej i to wychodzi że w lini w którą wchodzimy jak się pozbiera pewne fakty to ciężko spokojnie spać i nie myśleć człowiek istota/część kosmicznej całości o wąskim promieniu widzenia, nasza arogancja jest beznadziejna, wiedza i przekonania które zamykają w małej bańce- małym świecie alicji w krainie.... poza bańką nie ma nic i jest wszystko

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123:
wiem.....wszyscy zamilkli bo... robią zapasy i przygotowywują się do końca świata :-)
Od dawna jestem gotowy. Czekam z niecierpliwością ;) Zapasów nigdy nie robię, jeśli nie mam w tym określonego celu. To, co na zapas, okazuje się zwykle stratą czasu i zbędnym balastem. Pozdro.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Ano właśnie - najwyżej odejdę z tego świata. Byłem TAM i było cudownie! :) Trochę za dużo zabawek nakupowałem, ale może jeszcze się pobawię :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ważne by się dobrze bawić do końca :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

http://wolnemedia.net/nauka/ziemia-atakowana-jest-trzesieniami-przestrzennymi-z-kosmosu/
Raptor:
Ważne by się dobrze bawić do końca :)
szczerze w dużej mierze podszyty jestem ciągle sceptycyzmem - nie mniej staram się mieć opracowane alternatywne scenariusze na wszelkie możliwe rozwoje wydarzeń i jeśli będzie się zanosić na OSTRĄ JAZDĘ się z pewnością ustosunkuje :-) to tak dla podtrzymania tematu- bo nam znów umiera :-)

Do posluchania. Warto !!! - j. angielski http://www.youtube.com/watch?v=eSFz_fmGXm4

Jak jebnie ten chory świat to nie będe płakać:) Byle by sie odbyło bez bólu..

motylek:
Jak jebnie ten chory świat to nie będe płakać:) Byle by sie odbyło bez bólu..
też tak se czasem myślę :-) ale żal mi dzieci za swoje błędy to i słusznie by człowiek płacił ale one takie małe bezbronne i jeszcze głupie

motylek:
Byle by sie odbyło bez bólu..
Bez bólu niestety się nie obędzie, niezależnie od scenariusza. Ból stanowi integralną część systemu podtrzymywania życia biologicznego. Oczywiście można w inny sposób interpretować sygnały nerwowe, tak mniej obrazowo, jako czyste dane, bez emocji, tylko trzeba by sobie procesor wymienić ;)

http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/to-cos-wiecej-niz-tylko-kolejny-karabin-maszynowy,1,3574009,artykul.html
tekst:
Firma FN Herstal opracowała mechaniczny, niewymagający zasilania elektrycznego, ani hydraulicznego, w pełni zintegrowany system broni GAU-21.
czyżby na wszelki wypadek - jakby elektryka miała paść :-)))) jak będzie wojna na pałki i noże- ta ostatnia- będą mieli asa w rękawie :-)))

zbyszek123:
jak będzie wojna na pałki i noże- ta ostatnia- będą mieli asa w rękawie :-)))
pomysłowość w komentarzach do tego artykułu jest przyłaczajaca i głupkowata(przy braku pojecia o świecie): -bron ta bedzie gratisem do nowego call of duty -100 murzynów do rozstrzelania gratis tylko jeden był dość powazny ,,kupe tej broni zakupi izrael zeby zabijac palestynskie dzieci i matki''

Ocelot:
tylko jeden był dość powazny ,,kupe tej broni zakupi izrael zeby zabijac palestynskie dzieci i matki''
kupę zaoszczędzonego miejsca i kg z pewnością będzie można wykorzystać na pokładzie pojazdu na..... amunicje- więc ....gratisów może być więcej... :-/

zależy też ile kilo waży taki karabin bo jesli dało by sie do zminimalizowac jeszcze albo ukształtowac budowe inaczej idealna broń dla piechoty wykorzystujaca ezoszkielet, trudniej ja trafić, jest bardziej zwrotna itd. to wszystko idzie - tak jak jest to wałkowane od lat- idzie to w złym kierunku oficjalnie rozwijane sa badania naukowe nad bronią, robotyzacja i podsłuchem gdzie nie ma miejsca na produkty oszczedne, free energy, zmiejszajace ubustwo, wytrzymalsze.....

ale po drugie jest taki plus tego karabinu że nie można uszkodzić bronią elektromagnetyczną, kilka broni niesmiercionośnych dobrych w czasie rewolucji, godnej do polecenia w czasie pacyfikacji: http://newworldorder.com.pl/artykul,2437,Bron-niesmiercionosna
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | .. | 44 | 45 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.