Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

https://www.fronda.pl/a/uchodzca-poderznal-gardlo-7-letniej-szwedce,63191.html Uchodźca poderżnął gardło 7-letniej Szwedce to jest ubogacenie kulturowe

Znowu zaczynasz Nicze potworow znajdziesz wszedzie polskie media was nakrecaja. Pamietasz ta historie https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Daniel_Pelka Wstrzasnela calym UK i to tak ze mam znajomych social workers i pracowalam w takim srodowisku. Teraz jest obsesja na punkcie dzieci w UK. Nawet wprowadzono darmowe obiady od zerowki do 2 klasy. Matka powiesila sie w wiezieniu niedawno, ja mysle ze byla zmuszona sie powiesic.

http://naszestrony.co.uk/uk/wielka-brytania/3869-patolog-o-danielku-l-4-wychudzony-byl-jak-z-obozu.html# Tu po polsku

yohanna22:
Znowu zaczynasz
Zwracam uwagę że ktoś w sposób mało postrzeżony dla reszty chce doprowadzić destabilizacji stosunków społecznych. To jeden z "wielkich "tego świata wypowiedział się że potrzebny jest światu kolejny kryzys aby można było wprowadzić dodatkowe restrykcje do kontroli społeczeństw. Może tam masz blokadę na internet na takie śmierdzące tematy to jednak trzeba na to patrzeć że wszystko jest możliwe i nie rezonować na to że to pojedyncze przypadki bo potem bezie ich więcej. Ktoś kto wychował się w "dziczy" nie bardzo nadaje się do "naszego" społeczeństwa ma inny standard zachowań. To jest oczywiste. Jest ta sprawa z Kolonii gdzie ponad 50 kobiet będących na dworcu kolejowym skarży się na molestowanie psychiczne fizyczne na tle seksualnym w noc sylwestrową. Jeżeli uważasz że powinnaś chodzić w burce i być aseksualna to trochę żałosne. Jak nastanie Islam pełną gębą to będziesz miała miejsce tylko przy garach. Siebie możesz oszukiwać że tak nie będzie a po co nas. Ktoś się trochę prześmiewczo wypowiadał tam pod skandalicznym oświadczeniem burmistrz Kolonii na temat zasad bezpieczeństwa dla kobiet co na to feministki i rzucił tezę że one chyba podświadomie oczekują takiego poniewierania przez bezmózgie maczo. Ja na to zwracam uwagę ale nie wypisuję się specjalnie jak prowokujesz mnie jednak do komentarza to mówię jak jest. Wychodziłem nie tak dawno z jakiegoś budynku z koleżanką z jakiś tam zajęć sportowych i na przeciwko szedł jakiś chłopak którego zna się z widzenia i się przepchał przed nią przez drzwi co skomentowała że cham. To że powinien nas przepuścić wynika z logiki i zasady że wychodzący ma też pierwszeństwo bo po co dobijać kolejne osoby do pomieszczenia kiedy ktoś chce je opuścić uluźnić a jeszcze zmusić kobietę do ustąpienia z drogi. Czyli jak te ukulturalnienie pójdzie dalej tak to dożyjesz czasów że jak się będziesz przepychała przez drzwi pierwsza to jeszcze wpi...ol dostaniesz. Cóż mogę złożyć wyrazy współczucia.

yohanna22:
Znowu zaczynasz Nicze potworow znajdziesz wszedzie
nicze:
i się przepchał przed nią przez drzwi co skomentowała że cham. To że powinien nas przepuścić wynika z logiki i zasady że wychodzący ma też pierwszeństwo bo po co dobijać kolejne osoby do pomieszczenia kiedy ktoś chce je opuścić uluźnić a jeszcze zmusić kobietę do ustąpienia z drogi.
Wiesz Yohanna - dla mnie większość Polaków to dziwni ludzie - jacyś tacy "sztywni" i mało kojarzący - jedyne co dobrze widzą, to czubek własnego nosa, a przecież egoistyczna korzyść często tak naprawdę jest ogólnie niekorzystna. Tak - Polacy są "dzicy", ale to nic w porównaniu do wyznawców Islamu - ci są jeszcze bardziej roszczeniowi i bezwzględni w egzekwowaniu swoich "praw". Pochodzisz Yohanna z europejskiego kraju - trochę "zacofanego", ale spoko - w UK się szybko "odnalazłaś". Natomiast w przypadku emigrantów pochodzących z bardziej "egzotycznych" kulturowo rejonów świata sprawa jest dużo trudniejsza - nawet, jak część z nich się z czasem "ucywilizuje", to i tak tubylcom życie uprzykrzą.
nicze:
Jak nastanie Islam pełną gębą to będziesz miała miejsce tylko przy garach.
"Nastania Islamu" bym się nie obawiał, bo raczej trudno zmusić ludzi do czegoś takiego (trzeba by mieć mózg nieźle wyprany), ale i bez tego sporo kobiet tak ma :/

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wyolbrzymiasz wszytko Nicze za bardzo mysle ze sie nakreciles bo za duzo czytasz i sluchasz na ten temat.
nicze:
Jeżeli uważasz że powinnaś chodzić w burce i być aseksualna to trochę żałosne.
Jak by mnie to krecilo to bym sobie takowego elikwenta znalazla oni zawsze sa chetni.
nicze:
Jak nastanie Islam pełną gębą to będziesz miała miejsce tylko przy garach.
Ales Ty ostry Nicze. Przy garach to bez islamu stoje bo mnie nie stac na kucharke i nawet lubie gotowac cos fajnego wiec wcale mi to nie przeszkadza, a jak chlop burczy, to mu mowie ze moze isc zjesc na miescie albo niech sobie znajdzie lepsza.

yohanna22:
Ales Ty ostry Nicze. Przy garach to bez islamu stoje
Niestety założenia są takie jakie są czyli jak najmniej zostawiać ludziom z tego co wypracują żeby jedna osoba nie mogła utrzymać domu rodziny z drugą połową i trójką dzieci jako optimum do nie cofania się populacji. Jeżeli usiłuję mieć jakieś tam widzenie sytuacji prowadzące do właściwego wyznaczania tego co mam robić aby być przygotowanym na to co w przyszłości to nie mogę bezkrytycznie wysłuchiwać czegoś w co nie wierzę.
yohanna22:
Jak by mnie to krecilo to bym sobie takowego elikwenta znalazla oni zawsze sa chetni.
A to jest tak zrobione. Tu nie bardzo Ciebie rozumiem, albo Ty mnie nie rozumiesz. Czy mówisz o znalezieniu sobie mężczyzny rasy nie białej? Każdy normalny facet jak ma normalną psychikę reaguje na atrakcyjne ciałko. Tylko dalej jest problem czy te "ciałko" ma rozum może powiedzieć olej w głowie. Lepiej żeby to była mądrość szerszej natury niż dbanie tylko o siebie swój interes. Jak Arabii w Polsce wyrywali towar to nawet ich fascynowało że mają przynajmniej trochę w głowie. Ale jak je zabierali do "siebie" to ten nadmiar "oleju" nie był im potrzebny. I często był dramat i bycie dodatkiem do męża często kolejnym. Wszystko zależy (-ało) też od tego na kogo się trafiło. Pisząc o "kręceniu" nie wiem o czym mówisz. Tak ale też temat kręcenia jest skomplikowany i absolutnie "naukowy". Kopiłem sobie książkę Reicha "Funkcja orgazmu" pożyczyłem koleżance że sobie pogadam jak przeczyta dwie trzecie tego się czyta spokojnie bo tam taka biografia opisówka jest była z siebie zadowolona że spokojnie się czyta ale jak weszła w końcówkę to nie chce się o tym wypowiadać bo Reich jedzie po wszystkim co wkłada się nam jako normy społeczne jako ograniczające w osiągnięciu spełnienia seksualnego. To to już był problem odniesienia się do nie sensowności poglądów na jakich ktoś opiera swoje życie. A to jest bolesne. Chyba na forum publicznym nie powinniśmy prać takich rzeczy. Co się tyczy twoich poglądów na tematy inne to są one ograniczające w widzeniu spraw. O są takie filmiki których można nie obejrzeć bo po co https://www.youtube.com/watch?v=pMyrCcM8EpA tytuł; Skąd Angela odbiera rozkazy w sprawie uchodźców? - oficer straży granicznej

https://www.youtube.com/watch?v=-5CGXD2vkaQ myślę że ciekawe spostrzeżenia człowieka mieszkającego w Stanach warto obejrzeć i inne jego filmiki. On po prostu widzi jak jest a nie rozdrabnia się że ktoś ma ciężki żywot ciężkie dzieciństwo to trzeba go głaskać po główce, a temu głaskanemu woda sodowa uderza do tejże. Pojedynczo wszystkich ludzi można akceptować i rozumieć że taki jest jaki jest ale grupowo czy pozwalać komuś na jakieś zbyt wysokie mniemanie o sobie.

nicze:
Czy mówisz o znalezieniu sobie mężczyzny rasy nie białej?
Tak dokladnie
nicze:
Każdy normalny facet jak ma normalną psychikę reaguje na atrakcyjne ciałko.
Wy tylko reagujecie na atrakcyjne ciala.
nicze:
Tylko dalej jest problem czy te "ciałko" ma rozum może powiedzieć olej w głowie.
Czy to jest dla was wazne niezauwazylam. Przeciez wszystko i tyle sprowadza sie do garow.
nicze:
Lepiej żeby to była mądrość szerszej natury niż dbanie tylko o siebie swój interes.
Tez tak zawsze myslalam, ale bardzo sie zawiodlam i powiem Ci ze te co znam i dbaja o swoj interes maja bardzo dobrze.
nicze:
ak Arabii w Polsce wyrywali towar to nawet ich fascynowało że mają przynajmniej trochę w głowie. Ale jak je zabierali do "siebie" to ten nadmiar "oleju" nie był im potrzebny. I często był dramat i bycie dodatkiem do męża często kolejnym.
Wiesz Arabowie bardzo przystojni sa i bogaci. Niektore ich bardzo lubia. No niestety w takich wypadkach czesto trzeba byc dodatkiem.
nicze:
Wszystko zależy (-ało) też od tego na kogo się trafiło.
No niestety, ale czasami szydlo wychodzi z worka dopiero po czasie. KRECIC pod numerem 1.8 masz wytlumaczone to jest polski slang https://pl.wiktionary.org/wiki/kr%C4%99ci%C4%87
nicze:
To to już był problem odniesienia się do nie sensowności poglądów na jakich ktoś opiera swoje życie. A to jest bolesne.
Nie zauwazylam ze mam jakies dziwne poglady wydawalo mi sie ze calkiem normalne.
nicze:
Pojedynczo wszystkich ludzi można akceptować i rozumieć że taki jest jaki jest ale grupowo czy pozwalać komuś na jakieś zbyt wysokie mniemanie o sobie.
Oj ja juz sie z Toba chyba nie dogadam.

yohanna22:
To to już był problem odniesienia się do nie sensowności poglądów na jakich ktoś opiera swoje życie. A to jest bolesne. Nie zauwazylam ze mam jakies dziwne poglady wydawalo mi sie ze calkiem normalne.
To akurat nie było do Ciebie choć zawsze wysuwanie radykalnych wniosków z jakiś nowych informacji jak są mocno sprzeczne z naszym życiem to staramy się to od siebie odsunąć.
yohanna22:
Oj ja juz sie z Toba chyba nie dogadam.
Mamy kłopot albo go nie mamy. Poszukiwanie problemów to jest coś dla mnie istotnego wiedzieć wcześniej Zgadzam się z Tobą że mówię o czymś mało życiowym że najważniejsze "do siebie" i niestety nie wierzyć drugiemu.
yohanna22:
Wiesz Arabowie bardzo przystojni sa i bogaci.
tak system Cię cokolwiek nabił w butelkę. Moje ale. Przystojni tak ,ale jeśli bogactwo wynika z wykorzystywania i okradania innych. Właśnie może z jakiejś tam cechy zwanej cwanością. Co z tego że przystojny jak nie pracowity i teraz możesz z nim mieć śliczne leniwe dzieci. System jednak lubi lenistwo jak okraszone jest cwanością w wykorzystywaniu innych, bo zawsze może się podpiąć ze swoimi daninami. Generalnie praca głową to też praca, tylko z punku widzenia Słowian czy coś nie jest zbyt wielkim ściąganiem pracy z innych.

yohanna22:
Wy tylko reagujecie na atrakcyjne ciala.
nicze:
Każdy normalny facet jak ma normalną psychikę reaguje na atrakcyjne ciałko. Tylko dalej jest problem czy te "ciałko" ma rozum może powiedzieć olej w głowie.
Oj Yohanna - może większość mężczyzn tak ma, że tylko na to zwracają uwagę, ale mnie "wkurzają" kobiety, którym się wydaje, że wszyscy tacy są. Dla mnie kobieta może być nawet "brzydka", aby była sympatyczna i inteligentna. Najbardziej na mnie działa rozmowa, bo dzięki temu mogę się zorientować, czy kobieta ma "olej w głowie". Natomiast najgorszy koszmar to kobieta piękna i jednocześnie głupia. Jeśli taka ma pojęcie o mężczyznach j.w. i próbuje ich (mnie) przyciągać swoją urodą w sposób zbyt dosadny, to... coś oczywiście osiągnie - zwłaszcza to, że mnie... "wkurzy". Jeśli zamiast porozmawiać myśli tylko... o jednym, to może niech poszuka sobie "typowego faceta", któremu seks wystarczy - może z takim się "dogada". Tylko, że jak z czasem okaże się jednak dla niego zbyt inteligentna, to będzie miała "przerąbane", bo taki typ nie doceni jej inteligencji, tylko wręcz będzie ona zagrożeniem dla jego poglądów, wg których kobieta powinna być piękna (by go podniecała) i głupia, by mógł czuć się od niej "lepszy", bo jego zdaniem mężczyzna powinien zawsze być "lepszy" od kobiety, a jeśli tak nie jest, to będzie sfrustrowany. Ja jestem bardzo "nietypowy", bo bardzo podobają mi się inteligentne kobiety i nie ma dla mnie znaczenia, że mogę się okazać od nich "gorszy", głupszy itp., bo nie myślę tymi kategoriami - inteligencja to nie jest dla mnie coś, czym trzeba się "licytować", a jedynie narzędzie pomagające w zrozumieniu i sensownym funkcjonowaniu w tym świecie.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Darek ma absolutną rację nie wszyscy jesteśmy tacy łatwi ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Jest po prostu problem pustki jaką się ma zadając z czymś co ma wygląd zewnętrzny a potem jest nicość działa to w obie strony jak to ujęła siostra kolegi "facet to nie problem powiedz mi tylko co z nim na drugi dzień robić" swoją droga to ona tak po kolei w głowie to też nie ma choć jej się wydaje inaczej bo jej życiowe wybory to pasmo jakiś sporych porażek. Ale nie będę się wypowiadał na ten temat bo się można pod stołem turlać jak te wybory trafione były. Były by śmieszne gdyby nie miały wymiaru tragicznego. pozdrawiam

Kiedys sobie takiego znalazlam co prawda znalismy sie juz dluzej i tak nas cos tam zawsze do siebie ciagnelo, ale ja nie chcialam bo w sumie widzialam ze glupi. No, ale wygladal jak Jason Statham wiec stwierdzial ze jak tak juz lazi no to moze jednak, troche samotna bylam, no i ten wyglad ciagnal. Wytrzymalam 4 miesiace porazka totalna byl poprostu chory psychicznie, w lozku byl nieziemski, ale i nawet to mu nie pomoglo:) Kiedys matka mu mowi wyjdz na drabine i przytnij drzewko. Wyszedl do polowy i stwierdzil ze nie da rady. Wiec ja to zrobilam, taka byla z niego dupa wolowa ze oh, a sceny zazdrosci to mialam jak z jakiejs telenoweli.

Ciagle mi mowil ze madra jestem itp, Wiec wzielam i zalatwilam sprawe z nim bardzo madrze nie chcial go skompromitowac przy kolegach wiec dopraowadzilam do tego ze sam ze mna skonczyl. Taka idioke przygralam ze facet uciekl. No ale chwalil sie potem ze to on skonczyl, starszy byl chyba 8 lat odemnie a glupi jak but.

https://www.youtube.com/watch?v=4EK3WFyxY3Q całkiem do rzeczy gada aczkolwiek trzeba się do tego przygotować warto obejrzeć OSOBOM które wierzą że na tele grach i infolinni można coś wygrać głównie na fujarce przy czem "fujarką" znaczy flet prosty dmuchany jest ten co gra znaczy jest dmuchany inne wypowiedzi jej też są ciekawe bo ma sporo dystansu do siebie i świata a to oznacza że nie wciska czegoś na siłę a stawia to tak "chcesz to wierz nie chcesz nie wierz"
yohanna22:
Wyszedl do polowy i stwierdzil ze nie da rady
Jeśli chodzi o ludzi to wszyscy jesteśmy ograniczeni

https://www.youtube.com/watch?v=n6dYDe-XgSk niezłe trafiła kogoś niebo bystrzejszego od siebie pominąwszy że urody też nie ma

nicze:
warto obejrzeć OSOBOM które wierzą że na tele grach i infolinni można coś wygrać
To jest taka lapanka na ludzi starszych:) nieswiadomych.
nicze:
Jeśli chodzi o ludzi to wszyscy jesteśmy ograniczeni
Szukal mamusi, a ja nie bylam gotowa na to zeby kogos nianczyc. Bylo minelo dostalam nauczke zeby sie nie pchac w cos co czulam od poczatku ze nie jest dla mnie. Potem dostalam problem do rozwiazania w postaci pozbycia sie tegoz problemu, co kosztowalo mnie duzo nerwow.

Wiele kobiet zauważa, że mężczyźni to przeważnie takie duże dzieci, za które trzeba myśleć i chronić ich przed ich własnymi głupimi pomysłami. Nieraz słyszałem od kobiet, że mężczyźni są głupi. Więc tak - spotykasz mężczyznę, który ma ze sobą problemy. Litujesz się, że jest taki "biedny", głupi... - myślisz sobie: pomogę mu, a będą z niego ludzie... OK - pomogłaś. Po czym dociera do niego, że jest przecież "facetem" i stara się ci to udowodnić :) Odzywają się w nim kompleksy i taki "facet" nie daruje ci, że kiedyś był od ciebie zależny, gorszy itp., więc teraz będzie ci pokazywał ile to potrafi osiągnąć, jaki jest "skuteczny", samodzielny, mądry... :) Będzie się "puszył", wywyższał, żeby odreagować wcześniejsze "upokorzenia", a tobie pokaże, gdzie jest miejsce kobiety - w domu: gary, pranie, sprzątanie..., bo przecież musi być jakiś "podział obowiązków" :)) Ty przecież jesteś kobietą, o on facetem, a nie odwrotnie :)) On jest od "wyższych celów", bo pracuje, robi karierę itp., a ty powinnaś mu w tym pomagać, zamiast przeszkadzać :)) Jak to Nicze wcześniej napisał - pomożesz takiemu odbić się od dna, to później woda sodowa mu uderzy do głowy, jaki to jest "wspaniały", że sobie poradził, a ty masz go podziwiać. Ciężko ci będzie z nim wytrzymać, ale jak będziesz chciała odejść, to obwini cię o wszystko - że "zła" jesteś, że zawiódł się na tobie, że tak się starał, że był dla ciebie taki "dobry", że tak dużo mu zawdzięczasz, a "niewdzięczna" jesteś... :)) To tak, jak kiedyś w brazylijskim serialu pt. "Niewolnica Izaura" - jak chciała uciec, to okazała się "niewdzięcznicą" :)) Typowy, wręcz "podręcznikowy" przykład :/ Może mam jakąś "niemęską" psychikę, ale jak patrzę na ruchy, na mowę ciała wielu mężczyzn, którzy zachowują się jak "koguciki", macho, "fafarafa", jak to na każdym kroku podkreślają ile to osiągnęli, jaki "sukces", jacy są skuteczni, męscy..., to niedobrze mi się robi i dziwię się, że imponują kobietom. Przecież taki typ będzie ciągle to podkreślał i wymagał by go "podziwiać", bo swoją postawą się tego domaga, wręcz to wymusza, a brakuje mu zwykłej skromności, pokory.

Musimy sie odstresowac od tych ciezkich tematow :) Czy w Polsce tez jest to juz popularne terapia przez kolorowanie. Mozna fajne kolorowanki sobie kupic, chcialabym sprobowac. https://www.google.co.uk/search?q=coloring+therapy+books&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=zNuSVrvXIMmmaIGhpYgN#q=coloring+therapy+books&tbm=shop Zawsze jak ide gdzies z dziecmi i robia artystyczne rzeczy to ja sie chyba najbardziej w ta zabawe wkrecam;)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.