| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
nie ma swiadkow, sa sami gapie ;)
a koniec swiata nastapi za kilka miliardow lat, kiedy slonce zamieni sie w czerwonego olbrzyma i pochlonie nasza planete ( o ile nic przez ten czas nie rozwali jej na kawaleczki) wiec "nie znasz dnia, ai godziny" :)
|
|
|
Czemu ludzie kochajš apokaliptyczne wizje? Chyba przez lata cišgłego widam klęsk, wojen, wysokiej miertelnoci zachowaly się te wizje w jakiej formie pamięci co się kłóci z obecnym doborobytowym stylem bycia, obłędnie wypatrujšc albo ciemnego okresu naszej duszy albo zbliżajšcej się apokalipsy. Ale swojš drogš również jestem ciekaw i od małego uważałem że jest za dużo ludzi na wiecie (mentalnoć wyrosła z blokowiska? ;) ), toć jeżeli nowa zmiana w postaci kataklizmu by odmieniła podejcie ludzkoci do zasobów Ziemi i ludzie nie rozpleniliby się bezsensownie na nowo w miliardy to jestem dekadentycznie za. Czemuż to ludzie inaczej by nie kochali czego takiego jak choćby Władca Piercieni który leci teraz na TVN ;) (Jako wizja katastrofy z nadziejš szczęliwego zakończenia).
|
|
|
BTW jeli kto oglšdał japońskš kreskówkę czyli anime pod tytułem "Neon Genesis Evangelion" to tam też jest całkiem nęcšca wizja, oczywicie z lekkš dozš przymrużenia oka jak na kreskówkę przystało.
|
|
|
konieć wiata nastšpi gdy słońce przestanie wiecić. Nawet w bibli o tym można przeczytać. Czyli za jakie kilka miliardów lat.
|
|
|
gfkdlsjg;dfkh'fdlgcmxcnv.mb/c,bgN,xb,xvm/,GLg;f:g.fkd'g;lhlfvg;khhlkjl.nvln'm/;.gn'm/b.h'j'kh'f'
|
|
|
nikt nie wie kiedy nastšpi koniec wiata... przecież niedawno temu też miał być i co?? nie bylo nic..!! tylko Bóg wie kiedy to nastšpi..;];] więc módlcie się o dobre i dłuuuugie życie
|
|
|
Jeżeli można by się wtršcić to co czytałam na ten temat. Podobno koniniec wiata ma trwać 7 lat. Tak jest napisane w Pimie więtym. Wiem troche wiecej ale nie bede was zanudzać.
|
|
|
alez napisz co wiesz :) z chcecia wszyscy przeczytamy to, co masz na ten temat d powiedzenia ^^
|
|
|
Według mnie koniec wiata nastšpi wtedy kiedy zganie wiatło czyli słońce. Koniec wiata nastšpi gdy słońce zganie I wtedy kied dowiemy się kiedy będie koniec wiata jak zganie słońce !
Prosze dzielcie się ze mnš informacjami bo mnie to bardzo interesuje !
|
|
|
Uwazam, ze nie powinnismy sie o to klocic ale modlic do Boga o dlugie i spokojne zycie.
|
|
|
~Warte Uwagi Zachęcam~
No to powiem tak Sprawdziłam kilka żrudł informacji o tym !
Wywnioskowałam iż koniec wiata nastšpi gdy bóg uzna to za stosowne !
Jestemy na tej ziemi za grzechy adama i Ewy !
Ale gdy będzie coraz więcej zła na wiecie będziemy coraz bliżej Końca wiata !
Przyczyna może być również Zganięcie wiatła lub wydobycie się lawy z
rodka ziemi !
My ludzie swoim postępowaniem dopucimy do Końca wiata !
-Gdy będe wiedziała troche więcej napisze ..-
|
|
|
Pisałem już nie raz. Ile można?
Koniec jakiego wiata?
Poważna zmiana lub koniec tej cywilizacji?
Koniec tej planety?
Mam informacje ze ródeł zbliżonych do dobrze poinformowanych (może nawet ze ródła) i podzieliłem się nimi z jakimi służbami. Na wstępie wycišgnęli papierosy, ale rozmawiać mogłem dopiero jak powiedziałem, że mam zapalniczkę (mimo, że mieli własnš).
Powiedziałem, że wystarczy aby się wszyscy dogadali, spojrzałem im (takim wysokim bez wyrazu jakby bliniakom) głęboko w oczy i powtórzyłem: „wszyscy”.
Zapytali tylko czy studiowałem psychologię.
Ciekawe rzeczy mi mówili, na przykład: „tu jest 10% takich co kradnie”.
To, jak się to skończy zależy od naszego postępowania, a nie od modlenia.
Ziemia jest bardzo zanieczyszczona, jak sami jej nie oczycimy, to zostanie oczyszczona.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
No nie, D.W., po tobie spodziewam się więcej. To o modleniu jest poniżej ktytyki.
Tak piszesz, jakby nie wiedział(a wiesz), jaka jest rola modlitwy. To jest
poniżej pasa. Nie chcę tego nazywać po imieniu.
Pzdr
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |