Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

Czy na tym forum sa sami swiadkowie Jehowa ?

Czy na tym forum sa jacykolwiek swiadkowie Jehowy?

Poza Goskš to chyba nikt ?

nie ma swiadkow, sa sami gapie ;) a koniec swiata nastapi za kilka miliardow lat, kiedy slonce zamieni sie w czerwonego olbrzyma i pochlonie nasza planete ( o ile nic przez ten czas nie rozwali jej na kawaleczki) wiec "nie znasz dnia, ai godziny" :)

Czemu ludzie kochajš apokaliptyczne wizje? Chyba przez lata cišgłego widam klęsk, wojen, wysokiej œmiertelnoœci zachowaly się te wizje w jakiejœ formie pamięci co się kłóci z obecnym doborobytowym stylem bycia, obłędnie wypatrujšc albo ciemnego okresu naszej duszy albo zbliżajšcej się apokalipsy. Ale swojš drogš również jestem ciekaw i od małego uważałem że jest za dużo ludzi na œwiecie (mentalnoœć wyrosła z blokowiska? ;) ), toć jeżeli nowa zmiana w postaci kataklizmu by odmieniła podejœcie ludzkoœci do zasobów Ziemi i ludzie nie rozpleniliby się bezsensownie na nowo w miliardy to jestem dekadentycznie za. Czemuż to ludzie inaczej by nie kochali czegoœ takiego jak choćby Władca Pierœcieni który leci teraz na TVN ;) (Jako wizja katastrofy z nadziejš szczęœliwego zakończenia).

BTW jeœli ktoœ oglšdał japońskš kreskówkę czyli anime pod tytułem "Neon Genesis Evangelion" to tam też jest całkiem nęcšca wizja, oczywiœcie z lekkš dozš przymrużenia oka jak na kreskówkę przystało.

konie㠜wiata nastšpi gdy słońce przestanie œwiecić. Nawet w bibli o tym można przeczytać. Czyli za jakieœ kilka miliardów lat.

Poczštek końca œwiata ma nasšpić w grudniu 2012 roku

gfkdlsjg;dfkh'fdlgcmxcnv.mb/c,bgN,xb,xvm/,GLg;f:g.fkd'g;lhlfvg;khhlkjl.nvln'm/;.gn'm/b.h'j'kh'f'

bardzo smieszne

nikt nie wie kiedy nastšpi koniec œwiata... przecież niedawno temu też miał być i co?? nie bylo nic..!! tylko Bóg wie kiedy to nastšpi..;];] więc módlcie się o dobre i dłuuuugie życie

Jeżeli można by się wtršcić to coœ czytałam na ten temat. Podobno koniniec œwiata ma trwać 7 lat. Tak jest napisane w Piœmie Œwiętym. Wiem troche wiecej ale nie bede was zanudzać.

alez napisz co wiesz :) z chcecia wszyscy przeczytamy to, co masz na ten temat d powiedzenia ^^

Według mnie koniec œwiata nastšpi wtedy kiedy zgaœnie œwiatło czyli słońce. Koniec œwiata nastšpi gdy słońce zgaœnie I wtedy kied dowiemy się kiedy będie koniec œwiata jak zgaœnie słońce ! Prosze dzielcie się ze mnš informacjami bo mnie to bardzo interesuje !

Uwazam, ze nie powinnismy sie o to klocic ale modlic do Boga o dlugie i spokojne zycie.

~Warte Uwagi Zachęcam~ No to powiem tak Sprawdziłam kilka żrudł informacji o tym ! Wywnioskowałam iż koniec œwiata nastšpi gdy bóg uzna to za stosowne ! Jesteœmy na tej ziemi za grzechy adama i Ewy ! Ale gdy będzie coraz więcej zła na œwiecie będziemy coraz bliżej Końca Œwiata ! Przyczyna może być również Zgaœnięcie œwiatła lub wydobycie się lawy z œrodka ziemi ! My ludzie swoim postępowaniem dopuœcimy do Końca œwiata ! -Gdy będe wiedziała troche więcej napisze ..-

Ble...ble...ble...

Ÿródeł....Ÿródeł informacji - kochanie

Pisałem już nie raz. Ile można? Koniec jakiego œwiata? Poważna zmiana lub koniec tej cywilizacji? Koniec tej planety? Mam informacje ze Ÿródeł zbliżonych do dobrze poinformowanych (może nawet ze ródła) i podzieliłem się nimi z jakimiœ służbami. Na wstępie wycišgnęli papierosy, ale rozmawiać mogłem dopiero jak powiedziałem, że mam zapalniczkę (mimo, że mieli własnš). Powiedziałem, że wystarczy aby się wszyscy dogadali, spojrzałem im (takim wysokim bez wyrazu jakby bliŸniakom) głęboko w oczy i powtórzyłem: „wszyscy”. Zapytali tylko czy studiowałem psychologię. Ciekawe rzeczy mi mówili, na przykład: „tu jest 10% takich co kradnie”. To, jak się to skończy zależy od naszego postępowania, a nie od modlenia. Ziemia jest bardzo zanieczyszczona, jak sami jej nie oczyœcimy, to zostanie oczyszczona.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

No nie, D.W., po tobie spodziewam się więcej. To o modleniu jest poniżej ktytyki. Tak piszesz, jakbyœ nie wiedział(a wiesz), jaka jest rola modlitwy. To jest poniżej pasa. Nie chcę tego nazywać po imieniu. Pzdr
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.