Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

hmmm... co do przebiegunowania ziemi to się zgodze... sny... spoko sprawa... mam prorocze sny... codzennie... od dawna... ale numery dużego lotka mi się jeszcze nieprzyśniły... raczej tylko duperele... że dzwoni do mnie X i a tym czasie wchodzi M. że leże sobie otwieram oczy i widze M jak np. pisze coś. takie rzeczy... i dlaczego mój wójek pisze zawsze na kartkach... "dozobaczenia w 2012!!!" zastanawiające... pozdro!

witaj.rownierz interesuje sie tym tematem.czytalem wiele artykulow na temat dodatkowej planety NASZEGO ukladu ktora krazy po ogromnej orbicie zachaczajac nasz uklad raz na kilka tysiecy lat i sa teorie na temat jej roli jako statku kosmicznego (pusta przestrzen w srodku bryly?)ktorym przybeda jakies istoty.proponuje szukac pod haslami planeta x lub planeta nemezis.aha jeszcze jest wloski stygmatyk (i to prawdziwy)giorgio bon lub don giovani (bylo w niedowiary)ktorego przepowiednia brzmi mniej wiecej:nastapi rozlam kosciola,spodziewajcie sie przybyszow z kosmosu,a wszystko bedzuie mialo miejsce do roku 2012.kosciol byl w szoku.pozdrawiam.moze ma pan jakies nowe wiesci bede wdzieczny.

gielo - popieram! Ludzie dopatruja sie w takim rozumowaniu New Age, tylko ze ja nie znam ich filozofii! Po prostu opieram sie tylko na wysokim Prawdopodobienstwie wystapienia takiego cyklu... wierze tylko w Boga i od Boga moze to przyjsc jak to mialo miejsce w przeszlosci...

Arkadiush a mozesz cos powiedz\iec o bogu w którego wierzysz?

Czytam sobie tę Waszą dyskusję od wczoraj i pomijając kilka niestosownych wypowiedzi brzmi ona ciekawie. Chyba najbardziej zastanawiające jest to, że tak wiele różnych przepowiedni, wyliczeń, teorii nakłada się na siebie w tym samym mniej więcej czasie. Mam jednak takie pytanie. Czy wierzycie, że przez te setki tysięcy lat, nie wdarły się w obliczenia jakimi się podpieracie, delikatnie mówiąc "przekłamania"? Czy to że kalendarz majów ma się na nowo rozpocząć w 2012 roku, można stwierdzić z dokładnością do jednego dnia (21 grudzień)? Tutaj dla mnie jest coś w co nie jestem w stanie uwierzyć. To, że OKOŁO 2012 ma nastąpić przebiegunowanie ziemi, że układ gwiazdozbioru Oriona ma byc podobny do tego sprzed poprzedniego kataklizmu brzmi może i sensownie, a przynajmniej warto się nad tym zastanowić. Ale to, że 21.12.2012 w ciągu doby, ma nastąpić tak wiele zmian na ziemi jest dla mnie nie do przewidzenia, nie z taka dokładnością. Czy gdzieś w tych wszystkich przepowiedniach jest WYRAŹNIE napisane, że kataklizm nastąpi dokładnie tego dnia? Bo sama data wydaje mi się, aż za bardzo "NAGIĘTA" numeroligicznie, aby była prawdziwa. Natomiast co do artykułu ze strony http://www.republika.pl/ewamay_szkolenia/oferta/index109.htm to można na to patrzeć dwojako. 5 owszem może i nie zwiatuje końca świata jako całkowitego unicestwienia, ale tutaj chyba nikt nie wątpi w to, że sama planeta i część ludzi przetrwa. 5 może oznaczać bardzo poważne zmiany i myślę, że śmierć 90% ludzi, można uznać jako swoisty "koniec świata", którym chyba warto się martwić. Więc tytuł "Odkryłam, że końca świata nie będzie" dla mnie przynajmniej nie jest pocieszający. Pozdrawiam wszystkich i chętnie wysłucham dalszych wypowiedzi.

Ehh... Pogadamy w 2013... dzisiaj to jest bez sensu... chyba że zacznę sobie robić zapasy ryżu... :/ Ale nie zacznę... Pax :)

Zapasu ryżu nie warto robić... i tak Chińczycy wszystko zjedzą... wkrótce zaprosze na swojego bloga o 2012... na razie wiele tam nie ma.... ale będzie :)... jak was czytam to śmiać mi się chce....rok 2012 to tylko chwilka w życiu Wszechświata.... koniec cyklu i początek następnego... pokój z wami

:) Strumyk... nie rozumiem co napisałeś ale co tam :) w 2013 będziemy mogli powiedzieć co stało się w 2012... i przypuszczam że nic się nie stanie... :) rozmowy dzisiaj są iście żałosne... Pax vobiscum :)

Są osoby które dopuszczają do siebie myśl o "końcu świata",ale w dalekiej przyszłości.Szkoda ,że nie maja odwagi nawet pomyśleć ,że może to to nastąpić jeszcze za ich życia.Pech.Prawda.Sądze ,że jest to bardzo uproszczona postawa tych osób do skomplikowanego i trudnego problemu o którym tutaj piszemy.Z pewnością odniosą spore sukcesy ,ale w innych dziedzinach np. w jedzeniu kukurydzy.Uśmiech.Pozdrawiam wszystkich z pokorą podchodzących do "naszego" cudownego wszechświata.Paweł.

Paweł J. moim zdaniem nie można przewidzieć końca świata podpierając się m.in. przepowiedniami z Biblii, jeśli jednocześnie nie weźmie się pod uwagę tego, że wg. tej samej Biblii "nie znamy dnia ani godziny". Po prostu jedno drugie wyklucza. Więc dla mnie ta dyskusja nie dotyczy "końca wszystkiego", ale właśnie możliwych zmian jakie mogłyby nastąpić za kilka lat. A to niekoniecznie wiąże się z wiarą, ale możę mieć podstawę w wyliczeniach naukowych. Co nie znaczy, że np. jutro ten koniec nie nadejdzie i 2012 dożyją jedynie szczątki naszej planety:) Nie wiem tylko ile z tych wyliczeń jest prawdziwych, jakoś nie mogę za bardzo znaleźć poważnych informacji na ten temat w necie. Ale szukam dalej. Co do kalendarza Majów, z tego co mi wiadomo, do dziś nie ustalono dokładnie, jaka data została przyjęta przez Majów za początek ich kalendarza, i opinie w tej sprawie różnią się nawet o kilkaset lat. Polecam stronkę http://www-users.mat.uni.torun.pl/~much/maya.html#nota gdzie m.in. autor podaje 3 możliwe daty rozpoczęcia kalendarza majów: 11 luty -3373 15 październik -3373 13 sierpnia -3113 Jak widać początek kalendarza majów, a więc i jego koniec nie jest jednoznacznie określony. Pozdrawiam weekendowo.

11 luty -3373 15 październik -3373 13 sierpnia -3113 - o ile udalo mi sie zorientowac, to rok 2012 jest wyliczony wg tej ostatniej, czyli najpozniejszej. jesli ktoras z dwoch pierwszych jest prawdziwa, to ów 'koniec swiata' juz byl ;P. pozostaje wykluczyc jeszcze trzecia.. wiec czekamy do 2012 ;)

Nikt nie wie dokladnie czym to bedzie.. wiadomo jednak ze bedzie to zmiana... ta zmian moze nastapic tylko wewnatrz nas samych.. nowe postrzeganie swiata... moze to nastapic w sposob katastroficzny... bez roznicy jak to nastapi zmiana i tak jest nieunikniona, bo to z gory zaplanowne bylo, musi sie bowiem wydarzyc to co mialo sie wydarzyc! Poki co cieszmy sie i radujmy chwila i tym co jest, to co mamy, to ze mozemy kochac i postrzegac swiat kazdym zmyslem jaki zostal nam ofiarowany przez Jedynego Nieskonczonego Stworce, ktory jest wszystkim od zawsze i na zawsze, poczatkiem i koncem w jednym... kochajmy go i milujmy bowiem wszystko od niego jest i do niego wroci... takie beda zniwa naszej nauki na Ziemii. Stopajmy po niej miekko i bez szkod, nie czynimy zla... przesiaknijmy dobrem i miloscia, bo tylko one w zrozumieniu daja jedyny sens i cel naszej dalszej podrozy zycia, zycia w nieskonczonosci! Kto masz oczy niechaj widzi, kto ma uszy niechaj slucha, kto ma serce niechaj kocha! Kto nie chce widziec i slyszec sam sobie wyrok daje: przejdzie stopien nizej ze zla karma w sobie, dochodzac ostatecznie taka droga to samozaglady i braku istnienia w tym swiacie! Dano nam wybor: chce istniec czy tez nie! Patrzcie na piekno stworzenia... cierpienie? Cieprienie jest tylko lekcja po ktorej przychodzi zrozumienie, a zrozumienie ukojeniem jest!

Ta data początku kalendarza Majów to 13.8.3114 r pne... cykl trwa 5126 lat... do 21.12.2012 :)... drobna sprawa jest z rokiem zerowym.. dlatego tez pada data 3114 r pne... inne daty są błędne... jak sami Strażnicy Czasu mówią... ich się trzeba spytać o datę i nikogo innego :)

Arkadiush ja cie bardzio prosze (jak widzisz nie jestem wulgarny) nie pal już więcej, a prynajmniej nie przed udzielaniem się na forum. Wiesz, jeden giecik wypalony za dużo może dużo zmienić w Twpim postrzeganiu świata. Nie zasłaniaj sie nigdy wiecej Bogiem, bo on tej daty Tobie nie podal. I nie poda. Skoro w niego wierzysz to nie zaprzeczaj tej wierze swoimi postami. Pozdrawiam!!! Arkadiush, nie jestes Bogiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

no tak...... to badzo ciekawa teoria... wlasnie czytam kalendarz Majow... tak naprawde chcialbym aby to byla prawda.... wyzwolenie sie ludzkosci z zadzy zysku... zabiegania... zla.... zemsty itp........ 2012.... mozliwe ze tak sie stanie... oby... bo ten swiat w takiej formie dlugo nie pocoagnie... czytalem przeklad kalendarza... i wyjasnia te wszystkie zjawiska, ktore obecnie zachodza... wystepowanie katastrof naturalnych... "wyplyw" zla.. wszystko to jest bardzo fajnie opisane... Kalendarz mozna za darmo z netu sciagnac.. ale o co chodzi.. wpadla mi w rece ksiazka Newtona "Wedrówka dusz" w ktorej poprzez regres hipnotycznny dociera do nadswiadomosci swoich pacjentow (jest hipnoterapeuta) i komunikuje sie z dusza czlowieka... ktora opowiada mu.. co sie dzieje pomiedzy wcieleniami... przebywanie w swiecie duchowym... na koncy pisze takie fajne slowa, ktore.. przypominaja przepowiednie Majów: „Wielu moich bardziej zaawansowanych duchowo pacjentów oznajmiało, że w świecie duchowym narasta tendencja, by "zmienić reguły gry na Ziemi." Twierdzili, że kiedy żyli we wcześniejszych cywilizacjach, ich dusze w mniejszym stopniu dotknięte były amnezją w zakresie jaźni oraz okresów pomiędzy życiami. Wydaje się więc, że w ciągu ostatnich kilku tysiącleci nasza nieśmiertelna pamięć była na poziomie świadomości mocniej zablokowana. Był to istotny czynnik powodujący utratę wiary w naszą zdolność do samotranscendencji. Ziemia jest pełna ludzi odczuwających beznadziejna pustkę i bezsens życia. Utrata związku z naszą nieśmiertelnością, w połączeniu z łatwym dostępem do zaburzających umysł środków chemicznych oraz przeludnieniem, wywołały poruszenie na górze. Mówiono mi, że bardzo wiele dusz, które w ostatnich stuleciach częściej inkarnowały na Ziemi, wybiera, jeśli tylko ma taką możliwość, życie w mniej stresujących światach. Istnieją oświecone miejsca, gdzie amnezja jest znacznie zredukowana, bez wywoływania zarazem tęsknoty za światem duchowym. W miarę, jak zbliżamy się do następnego tysiąclecia, wydaje się, iż mistrzowie, którzy rządzą przeznaczeniem Ziemi, dokonują zmian mających umożliwić, by do naszych żywotów napływało więcej informacji i zrozumienia tego, kim jesteśmy i jakie jest nasze powołanie.” No to chyba cos wam przypomina... zmiana regul gry naZiemi... nastanie nowego poczatku... wejscia w 4 wymiar:):) oby sie spelnilo hehe:) pozdrawiam

Co wyście się czepili tego końca świata ? Gdzie w proroctwie oriona pisze o końcu świata w 2012 ? Przecież ziemia ma wejść wtedy w nowy cykl a nie zakończyć swoje istnienie. To że przy okazji może połowę ludzi na ziemi trafić szlag w wyniku tego nieznaczy że szlag trafi całą planetę.

Droga agrafko - nie zaslaniam sie Bogiem i niegdzie nie uzylem slowa o tym, ze to On mi powiedzial! Jesli chodzi o palenie i dostarczanie zwiazkow THC do swojego organizmu, to w moim zyciu takie cos nie ma miejsca. Dla mnie jest wazna pelna swiadomosc mysli! Moze ty zostalas doswiadczona w ten sposob agrafko? Ja tylko ostrzegam z dobrego serca, ze cos takiego moze nastapic, bo wiele na to sie sklada. Mowie tylko, zeby ludzie sie kochali i rozumieli drugiego czlowieka, zeby sie cieszyli chwila ktora jest i nie martwili sie jutrem, bo nie wiadomo czy jutro przyjdzie. Tylko o to mi chodzi... nie wiem dlaczego palasz takim negatywem do mnie. Starasz mi sie odebrac wiare? Nigdy nie wplyniesz na wole drugiego czlowieka, mozesz ja ewentualnie tylko chwilowo zdezorientowac przy podjemowaniu wyboru. Ja wierze w Jedynego Boga i jemu oddaje siebie! Pozdrawiam wszystkich!

ja słyszałem o tym w telewizji ale wątpie bo moja babcia musi obejrzec ostatni odcinek mody na sukces a to sie długo ciągnie prawdopodobnie jeszcze z 15 lat.

cze , polecam pana rudolfa steinera juz dawno nie zyje jeszcze dawniej wystąpił z lozy masońskiej , bo była dla niego za banalna w ksiażce ''kronika Akashy'' opisuje on dawne cywilizacje , oraz czym jest istota zywa -jak człowiek bardzo trudny język , ale w końcu jest to o duchu i innej zgoła rzeczywistości uwaga!!!! TYLKO DLA WTAJEMNICZONYCH pa

Taaak... mam wierzyć ednemu człowiekowi o wątpliwej reputacji niż całym tabunm naukowców? Pax :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.