| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Widelec: czyli jednak silnik Nevra, experymentowali z tym w latach 50, 60 i 70 ale w koncu okazalo sie ze to za bardzo szkodliwe dla srodowiska zeby lecialo z ziemi, wiec dopuscili ewentualne uzycie ale tylko w kosmosie, predkosc wylotowa gazow moze byc tutaj nawet kilkanascie razy wieksza niz z silnika tradycyjnego odrzutowego, paliwa mniiej zabiera o wiele ze wzgledu na to ze ma wieksza predkosc wylotowa i ze nie trzeba utleniacza :) byl nawet projekt misji marsjanskiej z tym napedem.
Z ta plazna to poszukaj cos bo ciekawie brzmi....
10 MW jak masz taki prad to mozesz zrobic lifter prozniowy o ciagu ok 120 kg, jest to o tyle dobre ze dziala on na prad i nie wymaga zadnego paliwa poza pradem z reaktora i jezeli reaktor dziala 20 lat non stop to li filter daje ciag 20 lat non stop, a jak masz statek o masie 100 ton to ciagiem 120 kilogramowym mozna osiagnac niezle rezultaty, predkosci jakie mozna osiagac lifterem sa nieskonczone najprawdopodobniej, a te wszystkie bzdury o predkosci swiatla jako predkosci absolutnej to mozna sobie nimi tylek podetrzec, juz dawno zaowazono ze materia np z czarnej dziuty gdy jest wystrzeliwana to ma predkosci o wiele wieksza od swiatla takich bajerow bylo sporo.
Pisz o tych silnikach bo to ciekawe :)
|
|
|
Uprzedzam, iż mimo że nie mam dyplomu, to ładnych kilka lat ze swego życia wyrwałem na potrzeby Politechniki. I miałem dużo do czynienia z przemianami termodynamicznymi, obiegami cieplnymi i innymi tego rodzaju bzdurami. Wobec tego mam pytania:
1) Co nazywasz "prętami paliwowymi" ?
2) Wodór rozprężając się bez spalania ? Niejasne.
Co zaś tego silnika plazmowego - opis brzmi, jak zwykły akcelerator linearny, tylko do przyspieszania plazmy (zjonizowanego gazu). Nie chcę nawet myśleć, jak wielki musiałby być, żeby cokolwiek napędzić - także w Kosmosie. Poza tym, tę plazmę trzeba najpierw wytworzyć, a póki co, jest do tego potrzebna kupa sprzętu i zasilanie potężne. Poza tym, nie myl pojęć. :) Ta "owalna rura", to prawdopodobnie przekrój tzw. tokamaka, w którym się wytwarza "ciepłą plazmę" (kilkaset tysięcy stopni) - jest to torus (czyli rura tworząca OKRĄG, a nie elipsę), którego przekrój rzeczywiście bywa owalny. Tak czy owak - nie ma to NIC wspólnego z reakcjami atomowymi.
No i poza tym wszystkim, nijak się to ma do przeciwstawianiu się grawitacji, a o tym była mowa... :)
[%sig%]
|
|
|
Leto: silniki Nevra po 30 latach zaczynaja wracac do lask w projektach NASA a Ty jakies bzdety piszesz ze to nei istnieje !! Wez se na google wpisz odpowiednie hasla i znajdziesz ful danych na ten temat, wraz z bogata historia badan tego. Skoto Ci w mowili na politechnice ze taki silnik nie istnieje to wspolczuje Tobie i tamtym studentom ze musza sie uczyc z takimi profesorami :-)
Widelcowi chodzilo ze predy paliwowe rekatora grzejac sie powoduja nagrzanie wodoru do ok min 1500 stopni celsjusza a potem ten mega goracy wodor wedruje do dyszy wylotowej, gdzie na skutek cisnienia pod jakim jest w tej temperaturze wylatuje z predkoscia wieksza niz gazy rakiety sarurn 5, tam sa jeszcze jakies pompy dodatkoe i chlodzenie dyszy, ogolnie silnik jest the best ale niestety wodor z dyszy jest radioaktywny, wiec nadaje sie tylko do kosmosu.
Co do silnika plazmowego to fakt musial by on miec duuuze zrodlo zasilania, a co do tego to nie zapominaj ze w torusie fuzji jest temperatura siegajaca milionow stopni, i zachodzi tam reakcja fuzji jadrowej, problem tylko z tym taki ze wykoanie realcji ciagnie wiecej pradu niz energia jaka z niej jest :-)
"No i poza tym wszystkim, nijak się to ma do przeciwstawianiu się grawitacji, a o tym była mowa... :)"
A wlasnie ze sie ma, torus z plazma moze byc idealnym przerobieniem maszyny Podkletnova, polem elektormagnetycznym sciska sie plazne i jonizuje dodatkowo potem wpuszcza w ruch obrotowy wewnatrz torusa i przepuszcza od dolu albo gory kolejne pole magnetyczne, tak aby linie pola przeszly przez plazme, i efekt taki ze nad torusem grawitacja maleje :-) Jest to na tyle realne ze Boeing zatrudnil Podkletnova po to aby pomogl im opracowac urzadzenie do obnizania masy samolotu poprzez obnizanie grawitacji w jego rejonie - dla Boeinga to full kasy zaoszczedzone na paliwie, takie badania prowadzi wiekszosc firm lotniczych, Boeing oglosil to publicznie w 2002 roku.
|
|
|
VASIMR Silnik plazmowy o zmiennym impulsie właściwym. Jego geneza sięga końca lat 70 kiedy to postanowiono wykozystać wiedzę zdobytą przy budowie reaktorów termojądrowych.
Cewki elektromagnetyczne wytważają pole które utrzymuje zjonizowany gaz w "zwierciadle", w "zwierciadle" cząstka wiruje wokół lini pola, antena radiowa ICRH rozgrzewa gaz do temperatury 10milionów stopni kelwina a ostatnia cewka zamienia ruch wirowy na ruch wzdłuż silnika nadając jej prędkość nawet 300km/s.
Silnik o mocy 200MW pozwolił by osiągnąc marsa w ciągu 39dni...
W 2004 NASA wyprubuje w kosmosie silnik o mocy 10kW a także przy prubach skompensowania hamowania atmosferycznego Międzynarodowej Stacji Kosmicznej.
|
|
|
A mój silniczek na baterie z samochodziku to co ja mam z nim zrobić?
|
|
|
No, widzicie. :) Wystarczy Was sprowokować i już gadacie z sensem. Jak dobrze rozumiem, w tym silniku Nevre'a też wykorzystywałoby się strumień plazmy wodorowej ?
[%sig%]
|
|
|
Upsss muszem dac sprostowanie, co do ciagu 10 MWatowego liftera, wyniusl by on minimum 3 tony a nie 120 kg sory za pomylke. Tak wynika z obliczen bazujacych na osiagach lifterow z calego swiata. To dane dla ligtera zamknietego w pomieszczeniu z powietrzem, zbudowanego z miktokomor 1 x 1 cm ktore w efekcie tworza prostopadloscian 6 x 6 metrow i 5 metrow wysokosci i zasilane sa napieciem rownym 200 kV. Lifter powietrzny moze nawet osiagnac do 11 ton dla 10 MW aale to juz trzeba popracowac nad ksztaltem elektord. Oczywiscie jak by zbudowac lifter ptozniowy to mial by on osiagi ok 5 razy mniejsze przy tej mocy ale i byl by z 10 razy mniejszy gabarytowo :-) - tak wynika z wstepnych obliczen.
|
|
|
Wiecie co ? Sypnijcie jakimiś linkami, bo mi wyszukiwarka nie daje wyników. Szczerze mówiąc, mam wrażenie, jakby cyztając to, co jej wypisuję, pukała się elektronicznie w czółko... :(
[%sig%]
|
|
|
Leto: silnik magnetoplazmowy : http://falconsempire.w.interia.pl/silnik%20rakietowy.htm a co do lifterow to wpisz w google lifter+naudin, albo "blaze lab" albo wlez na moja strone :-)
|
|
|
Europejski MasDriver!!! :-)
http://news.astronet.pl/news.cgi?4134
Ekonomiczne NASA :-D
http://news.astronet.pl/news.cgi?2331
|
|
|
niestety lifter okazal sie wielkim niewypalem :((((((((((( szersze info na http://www.xdave.webpark.pl/ppj.html to tylko zwykly silnik jonowy :( i nic po za tym !!
|
|
|
Czego tak uczepiliście się tego wodoru, czy wy nie znacie innych pierwiastków??
Zauważcie, że ciągle mówicie o tym samym nic nowego, nic twórczego, wodór i wodór, a gdzie w y w silniku elektrycznym wodór macie???????? ::::::::(((((((((
|
|
|
Znalazłem niedawno sporo materiałów na temat pompy kawitacyjnej (od wczoraj mam neostradę, więc mogę sobie pozwolić na dłuższe buszowanie w internecie). Niektóre źródła podają, że wydajność wynosi 110-160%. Konstrukcja jest banalnie prosta. W wolnej chwili bez problemu mogę wykonac prototyp.
|
|
|
Pawel a po co Ci ta pompa ??, przecie to tylko podgrzewa wode, cisnienie jest minimalme jakie to wytwarza, ogolnie to nadaje sie tylko do ogrzewania mieszkan i grzania wody na potrzeby uzytkowe ja tam nie widze w tym nic wiecej konkretnego :-) no chyba ze sie myle to popraw mnie :-)
|
|
|
Potrzebne mi do dla własnej satysfakcji, że udało mi sie wykonać urządzenie o sprawności przekraczającej 100%. Na nic innego mnie aktualnie nie stać. Przeprowadziłem dokładną analizę kosztów generatora w/g Searla i stwierdziłem, że minimalny koszt wykonania według mnie (z magnesów dostępnych na rynku) wynosi około 800 zł. Tyle nie jestem w stanie w chwili obecnej wyasygnować na projekt, który nie wiadomo czy bedzie działał. Rzyciłem pomysł zorganizowania grupu zapaleńców, pracującej współnie nad projektem generatora Searla, ale pomysł nie chwycił. A ciśnienie jakie uzyskujesz nie jest wcale minimalne. Zależne jest od obrotów wirnika. Oryginalny projekt jest obwarowany patentem, ale na własne potrzeby mogę sobie takie urządzenie skonstruować. Jeżeli okaże sie sprawne, zastosuje je do ogrzewania warsztatu. Pomysł jest genialny w prostocie, nie wymaga skomplikowanych konstrukcji grzewczych.
|
|
|
PAwel: no jak chcesz :-) sam seg to raczej badziewie, jak ja bym go robil teraz to chyba bardziej do zbadania tego czy seg zanuzony w azocie w momencie przejscia w nadprzewodnictwo bedzie tracil mase, w sumie nawet powinien tracic mase przy kreceniu nim z temperaturze pokojowej, w azocie tym bardziej, jezeli to by sie sprawdzilo to ja potrafie ten efekt przerobic na mega energie, tylko musi tracic mase, i nie musi sie sam napedzac wcale :-)
|
|
|
Z twojej wypowiedzi rozumiem, że SEG-ów narobiłeś całą szfę i poniewierają się jeszcze po podłodze. Wszystkie działają, kręcą się samoczynnie i nie wiesz co masz z tym chłamem zrobić. W związku z tym na inne projekty potrzysz z przymróżeniem oka.
|
|
|
hmm Pawel cos Ci sie pomylilo, pisze wyraznie ze interesuje mnie tylko 1 efekt w SEGu czyli utrata masy, jezeli ten sam 1 efekt wystapi to mamy super zrodlo energii
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |