Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2012
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | .. | 44 | 45 | Następna strona

2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta... Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę. Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział: Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza. Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza.... Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu? EDYCJA 13.02.2008 Wywiad z Patrykiem Gerylem. http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html

Geryl, NASA, a nawet większość ludzi patrzy na kwestię roku 2012 ograniczając się tyko do czysto materialnych aspektów tej sprawy. A sprawa jest dużo szersza, głębsza itp. :) Otóż bardzo ważną kwestią jest poziom wibracji (częstotliwości drgań) Ziemi (Rezonans Schumanna i te sprawy) i wpływ tego zjawiska na ludzki mózg. No wiecie - te stany alfa, beta... gdy się stoi, siedzi, leży, śpi, medytuje itd. :) Są takie stany umysłu, gdy można czynić "cuda" - wiem, co mówię, bo sam tego doświadczyłem, ale może to być dość niebezpieczne dla "zdrowia psychicznego" zwłaszcza dla ludzi nieprzygotowanych, mających do tej pory "klapki na oczach", bo będą myśleli, że po prostu zwariowali :) Jest to dość dziwny stan - ni to jawa, ni sen, bo wydarzenia dzieją się jak w jakimś rodzaju snu kontrolowanego. Ktoś, kto miewa sny kontrolowane mniej więcej może sobie wyobrazić o co chodzi, ale to jeszcze coś innego :) Trochę o tych sprawach jest napisane w pewnej książce o HAARP-ie (tak - o HAARP-ie :)), którą gdzieś na forum już nieraz polecałem :) O! - Tu też jest coś na ten temat :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

coraz więcej ludzi zwłaszcza takich z otoczenia które znają moje zdanie i zainteresowania zaczyna podpytywać czasem- bo coś przeczytali, a czegoś nie rozumieją ale po powarznych minach widze że coś podświadomie dociera co do nie których choć wielu wyśmiewców jak zwykle :-))))) ale minki zrzędną w każdym z możliwych scenariuszy jeśli do jakiego kolwiek większego cyklu słonecznego dojdzie

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

http://m.onet.pl/_m/039a22626f5b2ca0883291a69ab1aef7,5,1.jpg NASA: w 2013 roku czeka nas apokalipsa
Amerykańscy naukowcy z NASA (Narodowa Agencja Aeronautyki i Przestrzeni Kosmicznej) wieszczą na Ziemi apokalipsę z powodu gigantycznej burzy magnetycznej, która ma nadejść w 2013 roku - podaje serwis korrespondent.net. W 2013 roku Słońce "przebudzi" się po wielu latach snu, zwiększając radykalnie swoją aktywność. Według prognoz specjalistów może to doprowadzić do pandemii na Ziemi w związku z potężną burzę magnetyczną, która ma uderzyć w naszą planetę. Burze magnetyczne to nagłe i intensywne zaburzenia pola magnetycznego Ziemi. Są one związane ze słonecznymi wyrzutami masy i burzami słonecznymi, które w postaci wiatru słonecznego docierają do Ziemi, wywołując zmiany w polu magnetycznym. Jak wynika z raportu Richarda Fischera, szefa oddziału NASA zajmującego się obserwacją Słońca, temperatura na jego powierzchni szybko rośnie i w 2013 roku należy oczekiwać, że "idealna burza magnetyczna" nadejdzie. W wywiadzie dla brytyjskiego dziennika "The Daily Mail", Fisher powiedział, że burze magnetyczne powodują awarie systemów łączności i są w stanie wpłynąć na pracę wszystkich systemów komputerowych. Mogą zostać uszkodzone także inne kanały komunikacyjne: telefoniczne, satelitarne. Uczony przepowiada, że grozi nam zupełny paraliż łączności, upadek systemu bankowego, a w efekcie nowy długotrwały kryzys gospodarczy. Amerykańscy naukowcy już wcześniej ostrzegali, że podobna burza grozi globalną katastrofą. Świadczą o tym przykłady "słonecznych sztormów" z przeszłości. Do jednego z najbardziej intensywnych doszło w 1859 roku, kiedy zaburzenia ziemskiego magnetyzmu spowodowały awarie sieci telegraficznych w całej Europie i Ameryce Północnej, a nawet okazjonalne zapalanie się od iskier papieru w telegrafach. W dzisiejszych warunkach, zdaniem naukowców NASA, burza wielkości tej z 1859 roku mogłaby zniszczyć cały system energetyczny krajów uprzemysłowionych. "Gdyby tak potężna burza magnetyczna uderzyła dziś w USA tylko w pierwszym roku po katastrofie jej koszty sięgnęłyby 2 bln dol., czyli byłyby 20 razy większe niż te poniesione w związku z huraganem »Katrina «, który w 2005 r. spustoszył Nowy Orlean" - pisali w 2009 roku w specjalnym raporcie amerykańscy naukowcy. Portal korrespondent.net przypomina także kataklizm z 1921 roku, kiedy w wyniku burzy słonecznej został zupełnie sparaliżowany transport w Nowym Yorku. Natomiast słoneczne harce z 1989 roku doprowadziły do przerwania dostaw energii dla Quebecu. Ponad 6 milionów Kanadyjczyków zostało bez światła i ogrzewania. Słabym punktem, w który uderzyła słoneczna nawałnica były linie wysokiego napięcia, które są czułe na kosmiczną pogodę i wychwytują prądy wywołane przez burze magnetyczne. Naukowcy z NASA wezwali amerykańskie władze do przygotowania się na wszelkie możliwe techniczne kataklizmy, jakie może spowodować nawałnica, która przyjdzie ze Słońca. http://wiadomosci.onet.pl/2186304,16,nasa_w_2013_roku_czeka_nas_apokalipsa,item.html pozdrawiam

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

zastanawia mnie ewentualny scenariusz co się będzie ewentualnie dziać gdy...- osobiście miałem kiedyś sen który pamiętam do dziś że pioruny biły jeden przy drugim łupiąc po kawałku dom w którym mieszkałem przejście fali magnetycznej może faktycznie naelektryzować wszystko- tak iż wyładowania atmosferyczne były by wyjątkowo gęste i częste szukając skupisk metalu i uziemienia tak sobie myślę że gdybyśmy mieli do czynienia z wyjątkowo dużym impulsem to nawet chmury nie potrzebne- a ładunki z wyższych parti atmosfery mogły by się gromadzić przez wiele dni nim wygasły by ze swego impetu- natomiast burze jakie znamy- mogły by nas nękać tygodniami a może i dłużej- i bez względu na porę roku

http://www.sfora.pl/Awarie-Toyoty-to-efekt-promieniowania-z-kosmosu-a18562

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://www.globalnaswiadomosc.com/2012ibiegunykeva.htm WIZJA I ,po zmianach,2086-2097 Warszawa wielkim światowym portem morskim.Syrena symbolem potęgi i pano- wania Warszawy nad Morzami i Oceanami. Wielki, potężny zalew słodkowodny na południe od WARSZAWY.Roślinność podzwrotnikowa.Wzdłuż brzegu zalewu "NA TAMIE" rząd pysznych,potężnych wież mieszkalnych idących nieskończo- nym szeregiem wybrzeżem,autostradą wzdłuż ogromnego, słodkowodnego zalewu... WIZJA WCZEŚNIEJSZA 2018, Stoję na plaży,to albo AUSTRALIA, GOLDEN COAST koło Brisbane albo przerażająco bogata,kapiąca od przepy- chu FLORYDA podzwrotnikowa koło FORT LAUDERDALE.Die letzte Instanz des menschlichen Lebens erfuellt sich mit Hochgenuss und letzten Schwung des Geistes.... na horyzoncie widać zbliżającą się do wybrzeża niewysłowionego luksusu kilkusetmetrową falę oceanicznego tsunami,śmierć idzie swoim wspaniałym dumnym pochodem.... miała byc Nacht in Havana będzie Nacht des Jenseits...

After the conquest of Europe, the Russians quit stalling.Their troops reached Atlantic, their cosmonauts reached the asteroids.Now the stairs await them...

W ciagu ostatnich dwoch tygodni przybylo do Polski na stale 200 tys. ludzi.

To pewnie na wybory, ale dlaczego na stałe?

Aktywność słonecza w 2012 roku - Jerzy Dora

Nie jestem pewna, czy wlasnie nie zniszczyla Londynu ? Gazety napisaly tylko trzy dni temu, ze w Londynie zzolkla trawa w parkach, ze jest goraco i ze setki ludzi tajemniczo umiera. Byla sugestia, zeby ludzie zabierali swoich do domu. Wczoraj dzwonilam do Londynu w trzy miejsca i z nikim nie uzyskalam polaczenia. Na poczatku byl zawsze sygnal oczekiwania na odebranie telefonu. Po wydzwonieniu nastepowalo rozlaczenie. Kiedy dzwonilam na te same numery drugi raz, to otrzymywalam natychmiast wiadomosc, ze polaczenie bedzie mozliwe pozniej. Pozniej tez nie bylo polaczenia.

Wrona a to norma tutaj ze nikt nie odbiera, albo Cie zbyja bardzo ladniusko.

W Warszawie są teraz 32 stopnie w cieniu. Ile jest na słońcu, to wolę nie sprawdzać i wolę nie wychodzić z domu. Dobrze, że mam urlop, bo podróż komunikacją miejską przy takim upale i jak zwykle w ścisku może zakończyć się dla niektórych tragicznie. Część autobusów i tramwajów ma klimatyzację, ale nie wszystkie.

U nas na zachodzie w poludnie bylo 39 w cieniu a na sloncu grubo ponad 50 nie wiem ile dokladnie bo slala sie skaczyla

htp://forum.przebudzenie.net/swiat/jak-wyglada-rzeczywistosc-czwartego-wymiaru-t2109.html jak w Polsce mamy przygotować się jako istoty wielowymiarowe i boskie do przejścia w "CZWARTY WYMIAR" po grożnym przebiegunowaniu w grudniu 2012.częściowe odpowiedzi na wiele pytań na tym właśnie forum. pytań skomplikowanych i ciągle niejasnych odpowiedzi ciągle sporo.

After the conquest of Europe, the Russians quit stalling.Their troops reached Atlantic, their cosmonauts reached the asteroids.Now the stairs await them...

http://www.przebudzenie.net/swiat/forum/jak-wyglada-rzeczywistosc-czwartego-wymiaru-t2109.html

W 2012 roku bedzie rocznica powstania Kosciola Anglikanskiego - 500 lat. Chyba nieprzypadkowo Anglicy wygrali zorganizowanie Olimpiady w 2012 roku. Polska bedzie organizowala Mistrzostwa Europy w pilce noznej w 2012. Jestem pewna, ze Anglicy cos przygotowywuja. Jakies atrakcje beda na pewno !

Przesłanie z Garabandal - Objawienie Maryjne: http://video.google.pl/videoplay?docid=7070920214079484605&ei=UpaaSpT4IIuW-AbAsvSVCQ&q=Garabandal+-+Objawienie+Maryjne+-+polski+lektor+-+PL+film+video&hl=pl# może nie tak efektowne jak filmik o intronizacji ale nie o to tu chodzi, ten film również przestzega (nie chciałem napisać celowo że straszy kara) na temat przyszłośći. polecam kazdemu jedno z waznych zdan które tam usłyszycie ,,zapomnieliście o grzechu tak jakby go nie było''.

http://interia360.pl/artykul/wulkan-ktory-omal-nie-zabil-ludzkosci,36843
tekst:
Superwulkany wybuchają na naszej planecie mniej więcej co 50-100 tysięcy lat. Ostatnim był Taupo w Nowej Zelandii (26,5 tys. lat temu i 1170 km3 materiału), ale najpotężniejszym w ostatnich 25 milionach lat superwulkanem był Toba na Sumatrze, który wybuchł około 75 tysięcy lat temu wyrzucając 2800 km3 materiału wulkanicznego, z czego aż 800 km3 popiołów dostało się do atmosfery. Dla porównania islandzki wulkan Eyjafjallajökull, który niedawno zakłócił komunikację lotniczą w Europie (a mógł być przyczyną występujących w naszych rejonach powodzi), wyrzucił do atmosfery tylko 0.11 km3 popiołów.
warto by prześledzić historycznie w okresach co 26 tys lat wybuchy wulkanów i ich skutki Ostatnim był Taupo w Nowej Zelandii -26,5 tys lat temu w/g naukowców nie ciężko skojarzyć że występuje nie zwykła cykliczność i chodzi o przejście przez równik galaktyczny może wybuchnąć katla i wiele innych z których jeden może być super wulkanem mało czasu a ludzie nic nie wiedzą to raz- dwa śmieją się z tych co nawet co kolwiek wspominają na ten temat

http://facet.interia.pl/ciekawostki/roznosci/news/gotowi-na-apokalipse,1507236,4823 Gotowi na Apokalipsę
tekst:
Chris Martenson rzucił pracę, w której dostawał sześciocyfrową pensję, bo uznał, że "niepotrzebnie odciągała go od rzeczy naprawdę ważnych". Miał na myśli przygotowania do końca świata. Nie zastanawiają się czy, ale kiedy

zbyszek123:
Miał na myśli przygotowania do końca świata.
Jak zarabiał dobrze to i małą arke wybuduje;)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | .. | 44 | 45 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.