| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
przecież majowie zostali zniszczeni przez europejczykow hiszpanow na historii was nie bylo a nie przez jakies promieniowanie kosmiczne 750 ne
|
|
|
asdsa - na historii kto nie byl ten nie byl: europejszycy wybijali i poniewierali "potomkami" Majow, oni zamieszkiwali tylko te ziemie. Spoleczenstwo tworzace prawdziwa, pierwotna cywilizacje zniknelo bez sladow, tzn nie ma dowodow na to, co moglo by sie z nimi wydarzyc - historia+archeologia moj drogi.
Jesli chodzi o przytaczanie skoczkow narciarski do ukladu planet.
Czesciowo ma to swoj wplyw, ale raczej cala istota jest w schamecia i ukladzie mniejszych czastek, ktore sa powiazane z wiekszymi - bo wszystko jest caloscia w jednosci. To jest taka zasada: "Jak na dole, tak na gorze", "Male czyni male, duze czyni duze, ale oba czynia to w jednosci". Zrozum, a nie gdybaj! Pochwyc wyobraznia, a nie tylko wiedz! Glebia wyobrazni jest wprost proporcjonalna do ilosci otrzymanych kombinacji rozwiazan. Wiec jesli jej troche uzyjesz, pochwycisz calosc jako mechanizm, zrozumiesz ze takie cos istnieje... tak jest skonstruowany ten swiat - na zasadzie rytmu, wibracji, cyklu zycia/istnienia/bytu/manifestacji swiadomosci/
Pozdrawiam...
|
|
|
Szcerze, to prosty ze mnie człowiek i takie teksty jak twój wogóle do mnie nie docierają. Twoja wyobraźnia jak widzę otwarta jest na gwiazdy, układy cząstek, wibracje... to mnie bardzo cieszy, że mamy takich mądrych ludzi w naszym kraju. Ilu biednych ludzi zaprosiłeś na Wigilię??? A może Twoja wyobrażnia na tak duże cząstki jak "bezdomni" jest zamknięta??? Wiesz co? takie pompatyczne przykłady można mnożyć. Ludzie są otwarci na rzeczy wilekie, które są daleko poza nimi, a zupełnie nie widzą tego co dzieje się obok nich. To jest właśnie koniec świata. WYrzucasz chleb czy jedzenie bo juz CI się do brzucha nie może zmiescić aobok ciebie ktoś umiera z głodu...(nie traktuj tego personalnie).
a ty mi tu o wibracji rytmie i tych innych. Tfu!
I dlaczego pominąłeś inne atki z mojego posta????
Kopernik, ofiary piramid...itp??? Wyłuskałaś tylko jeden!
|
|
|
Nie chec sie sprzeczac z Toba.. nie bylo to w mojej intencji, wybacz jesli tak to zostalo odrebane przez Ciebie. Twoje slowa sa rowniez madre, w prostocie jest madrosc wlasnie. Ja za madrego sie nie uznaje, jedyne to chce byc dobry i widziec dobrze... a to kwestia zrozumienia. Dziele sie tylko z Toba zrozumieniem tego swiata, aby ulatwic zywot i spojrzenie na pewne sprawy, ktore czesto sa dla nas niepojete (ale tylko takimi sie wydaja, to sprawka wyobrazni zlej), jak np. biedota w kraju, cierpienie niewinnych. Nie wiem dlaczego cierpia ludzie, wiem natomiast ze w tym jest cel... nie wiem dlaczego ludzie nie pomagaja.. ale to powinno byc ich celem! Nie przechodze obok potrzebujacego.. kiedy prosi daje! Masz dobre spojrzenie, ale nie patrz tylko na negatyw, nie buntuj sie tak na wszystko co inni mowia.
Pozdrawiam Cie!
|
|
|
Ja sie wybacz nie buntuje. Mnie krew zalewa, jeśli wierzący człowiek potrafi mi mowić o datach końca świata. Datach które przewidzieli ludzie, którzy modlili sie do swoich bożków..dzisiątkó bożków..i do tego jaralo mnóstwo trawy i różnych świństw. Stąd te wizje kolego. Zapal spróbuj.. Może też sie okaże że poznasz jakąś ważną datę... Stary albo wierzysz w Boga i nie słuchasz tych bredni - "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" albo z Bogiem prawdziwym masz mało do czynienia... Zalatuje mi od Ciebie ideologią New Age. Czytałeś tę przypowieść, którą przytoczyłem???? Chyba nie...
Pozdrawiam
Raf
|
|
|
W pewnej gminie żydowskiej, ktorej brak deszczu coraz bardziej dawał sie we znaki, ludzie proszą Rabina:
-Prosimy pomódl się a deszcz, Bóg napewno Cię wysłucha...
-Przecież wy nie wierzycie że Bóg może to uczynić...
-Jak to Rabbi?? Przecież wiesz że wierzymy...
-Gdybyście wierzyli to przynieślibyście ze soba parasole...
Aż starch pomyśleć że włąśnie taka jest nasza wiara. Zabobony, przesądy, przepowiednie, horoskopy, gwiazdy... Średniowiecze!
-
|
|
|
wszystko zależy od ilości wyrzuconej plazmy przez słońce,która niesie olbrzymią energię elektomagnetyczną i ta może spowodować przebiegunowanie ziemi i kataklizmy o nieprzewidywalnych skutkach.
|
|
|
Zorba, bez urazy...ale czy ta plazma już Ci troche rozumu nie wypaliła????
|
|
|
wystarczy poczytać trochę fachowej literatury, ponadto kłania się wiedza z zakresu fizyki szkoły średniej, później rozmawiać o wypalaniu muzgu
|
|
|
A mowili w tyhc podręcznikach kiedy słońce będzie tą plazme wyrzucać? Bo tu o tym mowa. To że sie kiedys tak stanie to pewnie jest możliwe. Ale wy mi tu z proroctwami wyskakujecie. Zorba, czyli co?
21 12 2012 wychodzimy na dwór i łapiemy plazme w worki??
hehehe....
Skoro taki z ciebie naukowiec, to może wymyśl szczepinkę na hiv, lek na raka i kilka innych rzeczy...
Pozdro.
raf.
|
|
|
bez emocji, proszę poczytać na temat 11 letnich okresach aktywności słonecznej a temat szczepionek poruszać w stosownej chwili
|
|
|
Zorbo - co mają 11 okresy wystrzeliwania przez Słońce ( bynajmniej nie plazmy a materii słonecznej )? Właściwie to też jest pomyłka, bo Słońce cały czas nią strzela ale są tzw okresy mniejszej i wiekszej aktywności. Co 11 lat następują okresy zwiększonej aktywności słońca. Do nas zaś dochdzi z tego jedynie wiatr słoneczny. Naukowcy badają jego wpływ - pewnie jakiś jest ale żeby az taki? Wydaje mi się to lekką fantazją... Fantazją to mało powiedziane :)
Pax vobiscum :)
|
|
|
Czytajac to wszystko mozna naprawde sie usmiac, ze ludzie wierza w te wszystkie konce swiata, katastrofy, rzekomo potwierzone przez nauke. Ciekawa jestem ktora ksiazka, opracowanie naukowe o tym mowi. Z checia zapoznam sie z literatura.
Rowniez dziwi mnie postawa ludzi, ktorzy uwazaja sie za wierzacych, a tak naprawde ich wypowiedzi swiadcza o marnej znajomosci Pisma Swietego. Ciekawa jestem, skad dla wielu obraz konca swiata jawi sie jako katastrofa,cos dla czlowieka strasznego. Ewangelie ukazuja koniec swiata nie jako katastrofe, ale jako wypelnienie czasow cos bardzo pozadanego, gdyz wtedy staniemy twarza w twarz z Bogiem a to jest poczatek nowego zycia. Daty konca swiata nikt nie zna. Czyz Jezus nie powiedzial , ze o dniu owym nikt nie wie, nawet aniolowie, tylko Bog. Dlaczego wiec probujemy wyznaczac daty, ktore sa nieprawdziwe. Pismo Swiete mowi rowniez ze koniec nastapi w chwili najbardziej dla nas zwyczajnej, " Kto bedzie na dachu, niech nie schodzi, by zabrac rzeczy z domu, a kto bedzie na polu, niech nie wraca, aby wziac swoj plaszcz. Ten dzien przyjdzie nagle i zastanie nas przy codziennych trudnosciach. Wazna jest czujnosc.
Tak wiec dajmy spokoj wywodom, ktore nigdy sie nie potwierdza.Szkoda naszego czasu.
|
|
|
Zozozo Gratulacje!!!!!!!
Ujęłaś w kilku słowach to co ja chciałem przekazać w kilku postach, ale cóż masz bardziej giętki język!!!
Miłosz (Czesław) kiedyś napisał że może dla każdego z nas koniec świata to nasza śmierć...która zastaje nas czesto przy zwyczajnych właśnie czynnościach???
Pozdrawiam!!!!
|
|
|
Też racja... koniec świata to nasza śmierć, ale ludzie na koniec przygotoani czekają go raczej z radością w niepewności, niż lękiem... w sumie to na dzień dzisiajeszy nie boję się końca. Ide w końcu tam gdzie będzie mi nieskończenie leiej przez wiezność:) Jakby to powiedzieli: cool :)
Pax vobiscum :)
|
|
|
To, że kotś zaczął żyć... no cóż z góry jest skazany na śmierć.. i bybajmniej nie w czasie wskazanym przez napalonych zielskiem wieszczów!!!!
RAFl
|
|
|
Czy wogóle ktoś z was zadał sobie trud poczytać coś na temat 2012 roku ? Gdzie tam pisze o końcu świata ? Jak wół napisane jest, że ziemia przejdzie tylko w kolejny cykl, aczkolwiek towarzyszyć będą temu pewne zjawiska. Faktem jest, że nauka też coś podejżewa, że rok 2012 może być pechowy dla kilku milionów ludzi, jest tego wiele w internecie wystarczy poszukać. Pożyjemy zobaczymy, ale na 100% nie będzie to żaden koniec świata i zaklęcia czy numerologia z takim entuzjazmem stosowana przez wielu nawiedzonych nic tu nie pomogą. To co mi udało się wyczytać z kilku bardziej naukowych stron to to że coś niedobrego się dzieje ostatnio z naszym słońcem i jest wielce prawdopodobne że w 2012 roku może dojść do zmiany jego biegunów magnetycznych (tak tak one też je posiada), spowoduje to też wtedy zmiane biegunów ziemi jako że siły oddziaływania między obiektami się zmienią (planety, księzyce, a słońce). Spowoduje to wtedy zmianę ruchu wirowego ziemi, zagrożeniem jest nie zmiana samej biegunowości a to że aby zmienił się ruch obrotowy to ziemia musi sie najpierw zatrzymać. Wiruje ona z prędkością 1666km na godzinę. Hamowanie niestety będzie dość krutkie co sprawi zeskorupa ziemska się trochę poprzesuwa i powstaną dość wielkie fale tsunami. Jak widać nie ma to nic wspólnego z jakąś kabałą czy też wrózbiarstwem. Co do kalendaża majów to rzeczywiście poziom wiedzy w nim zawarty jest dość zastanawiający, także ten wśród egipcjan gdyż samo to że aby wybydować tak wspaniałe budowle musieli oni znać liczbę PI dość dokładnie do kilku zer po przecinku. a przecież jeszcze na początku 20 wieku nasi współcześni uczeni mogli określić ją tylko z dokładnością do 3,1415 czyli wnioskując starożytna matematyka wyprzedzała naszą dość znacznie i chyba dalej wyprzedza gdyż kody RNA i DNA zostały opracowane zaledwie kilka lat temu a są one zawarte w kalendażu majów.
|
|
|
Gielo, jesli bylbys taki dobry, to podaj mi tych kilka stron, naukowych stron, ktore opisuja powyzsza teorie. Interesuja mnie tylko powazni autorzy.
Pozdrawiam
|
|
|
wpływ jest ogromny.. Pozbawienie większości Kanady prądu było właśnie spowodowane wiatrem słonecznym :]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |