| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Rychu ale swiatlo to tez fala elektromagnetyczna tylko o innej czestotliwosci i nawet czasteczkowej naturze (obok falowej). SEG wykozystuje efekt telekinetyczny do dzialania - ta energian ie bierze sie z nikad !! Do Aniola!!
|
|
|
Witam i przepraszam za dluga cisze z mojej strony :).
Co do swiatla i fal elektromagn. zgadzam sie zdecydowanie z Wielebnym :).
I co z Naszym projektem? Ma ktos jakies pomysly? Pawel, a co Ty powiesz o tym piwie? Najlepiej na Młocinach???
|
|
|
Ja juz powiedzialem swoje o SEGu ;) ostasnio nawet napisalem u siebie na stronie o tym ze Searl robil badania nad nitinolem :) a tak po za tym to lubie REDDSa ;))))
|
|
|
Jeżeli chodzi o piwo, to jak najbardziej. Na razie mam jednek sporo pracy i siedzę w warsztacie do godziny 19. Chyba, że wpadniesz do mnie do warsztatu (na Młocinach). Jak by co, adres znajdziesz na mojej stronie www.wyoblanie.pl. Chyba, że masz inne propozycje. A dlaczego wybrałeś Młociny, obaj mieszkamy na Mokotowie?.
|
|
|
Pawel: no ja mieszkam w Chełm Town to troche daleko od Łorsoł City, ale moze kiedys sie zgadamy na browata, tym bardziej ze masz ciekawy fach :))
|
|
|
Uwaga o piwie odnosiła się do Miniona. Jeżeli Ty Dawidzie chcesz sie dołączyć do imprezy, jestem za. Powoli to forum zdąża w kierunku monopolowym.
|
|
|
Do Warszawy to ładne parę kroków ,jednak też kusi to piwo i ten warsztat by się zopbaczylo.Daleko do warsztatu od dworca centralnego?.Nie znam Warszawy ,byłem przed laty jeden raz,-gdyby na piechtę ?-to ile by mi zeszło?,-no z dworca?.Masz bardzo ciekawe zajęcie .Zartem głośno myślę ,lecz chciałbym mieć podobne możliwości jak Ty Pawle,-ten warsztat i to co w tym warsztacie .
pozdrówka
|
|
|
Ale jak już zrobicie tego SEG'a to nie zapomnijcie o układzie wytwarzającym sporą częstotliwość żeby to zatrzymać jak zacznie działać. Searl miał taki przypadek że jak się zaczęło kręcić za szybko masa tak się zmniejszyła że stała się ujemna i wystrzeliło w powietrz i już nikt tego SEG'a nie widział.
|
|
|
spojrzcie na ta ilosc wpisow, tak ten temat jest niesmiertelny:]
|
|
|
Hehehe - Witaj C.T. ! Daj mi swojego maila - jest sprawa do obgadania.
|
|
|
Ma ktos wino mszalne ?? mozna przy nim wpasc w niezly trans i moze duchy jakies nowe rozwiazanie pokaza....
|
|
|
Nie masz co Duchu zazdrościć. Warsztacik jest malutki, a i biznesy teraz nie takie jak kiedyć. Na razie pooglądaj sobie obrazki na mojej stronie. Z dworca na pichotę jakieś dwie godzinki. Od grudnia zeszłego roku zacząłem świadczyć usługi wysyłkowe (Kraków, Zamość, Świebodzice, Toruń i inne).
Uwaga do Mariana: jesteś bardzo czujny. Jak to robisz, ze twój wpis jest pierwszy na każdej stronie?
|
|
|
Ja mam spirytus po mszalny.... kontakt gwarantowany z Duchami....
|
|
|
-Amerykanski statek kosmiczny dolecial na marsa... wyladowali... juz zbieraja sie do wyjscia az tu nagle podlecialo 2 marsjan takich smiesznych zielonych i bbzzzzz zaspawali im drzwi wyjsciowe. Amerykanie probuja wyjsc... 10 minut, 30 minut... po godzinie sie udalo.
Wyszli a tam juz zebrala sie wieksza grupka marsjan. No wiec witaja sie i pytaja: -
"czemu zaspawaliscie nam drzwi wyjsciowe" na co marsjanie: -"zawsze tak robimy
nowym, ale to chyba nie problem-niedawno tu Polacy byli... koledzy zaspawali im drzwi
a oni po 5 minutach juz byli na zewnatrz... i jeszcze prezenty przywiezli"
Amerykanie: -"prezenty, Polacy? jakie prezenty?" marsjanin: - "a nie wiem, jakis
wpierd..., ale wszyscy dostali"
|
|
|
heh spoko, ja mieszkam kolo ruskiej granicy i mam dojscie do niezlego spirytu po 5 zl za cwiartke, ani dentka nie smierdzi ani bakiem, niezly, nieslepnie sie po niz tez :) jak wiecej sie kupuje to zniszka jest, nawet milicja kupuje, a podobno mieli to tepic ;))) przy szklaneczce w garazu to mozna dopiero SEGa planowac :)
|
|
|
wedlug mnie taki silnik mozna zbydowac bardzo prosto.
Jak wiemy grawitacje wywoluje masa ciala. aby jej przeciw dzialac musimy miec ta samo sile skierowana tylko przeciwnie. ale przeciez grawitacja to przyciaganie dwoch cial pomysli czytelnik. i tu mam pomysł. jesli by sie dalo uzyskac tak silne pole magnetyczne aby przeciwstawic sile grawitacji, odwrocic ja spowrotem do zródla. tu by sie przydala rtec bo jest metalem i jest plynna. oraz wlasciwosc cieklego helu ze porusza sie w rurkach bez tarcia (!)
|
|
|
hipek: Tesla zrobil taki wielki eletromagnes ze przyciagal wszystko, jacys kolesie powtorzyli to i nawet fajnie wygladalo, wszystko w srodku lewitowalo z tym ze wymagalo kilka kW mocy na 1 zabe ktora lewitowala :) rech ..rech :) moim zdaniem grawitacja to rodzaj pola elektrycznego a nie magnetycznego - wnioskuje to z tego ze mozna nia manipulowac nadprzewodnikami i lifterem z deka, podobno przy bardzo silnych lifterach nastepuja jakies anomalie grawitacyjne, moje lifterki sa za slabe aby to stwierdzic. Trzeba cos kombinowac z tymi jonami rteci, krotko mowiac musimy znalesc garaz :) w ktorym stworzymy torus plazmy i do tego stopnia ja splazmujemy ze bedzie nadprzewodnikiem, no i trzeba to wprodwadzic w ruch obrotowy wokol torusa wewnatrz jego i pod duzym cisnieniem, w sumie na poczatek to moznaby pokombinowac ze zwyklymi metalami ktore sa nadprzewodnikami w ciekym azocie, powtorzyc Podkletnova jak sie uda to mozna dalej dzialac i juz jestesmy w domciu :))) bo wtedy mamy punkt zaczepienia - metode na antygrawitacje :))) trzeba ja tylko udoskonalic, czyli dac kilka nadprzewodnikow na 1 osi - jeden nad drugim i o wieksej srednicy - powiedzmy metr, i dac temu tule obrotow ile wytrzyma to cale ustrojstwo - to zalecienia Podkletnova :)
|
|
|
Wielebny chyba masz rację z tym spirytusem,no jako wyzwolicielem nietypowego postrzegania problemów technicznofilozoficznych w polu.
pozdrówka
|
|
|
prosze bardzo Winter - Chaosth@hotmail.com
|
|
|
moze o Podkletnovie pogadamy i nadprzewodnikach, to bardziej realne niz SEG ??
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |