Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
ŚWIAT w Roku 2006 Przepowiednie!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 619
Poprzednia strona | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | .. | 30 | 31 | Następna strona

Oto Rok 2006 ! rok Ważny ! 2005 - rok Zmian ! Rydwanów Ognia Rydwanów Dwóch Sił --- Rok odejœcia Wielkich ludzi otoczonych , i będšcych Œwiętymi . Jak wiele się wypełniło .. mogliœcie przekonać się we wczeœniejszym Tematcie . Zapraszam do Konwersacji i Współpracy na Polu Badań Daty 2006 2005 - rok Rydwana VII liczba "7" 2006 - rok Mocy ( obudzenia Uœpionej Siły ) - podœwiadomej ! liczba "8" - Skutek roku 2000 ! kolejne ...... będš latami Pustelnika ( 2007 ) - Koła Przeznaczenia ( 2008 ) - Sprawiedliwoœci ( 2009 ) - Wisielca ( 2010 ) - Œmierci ( 2011 ) i ostateczna Data - Równowaga w rękach Sił Wyższych ( 2012 ) !!!!!!

no kto wie :) ale pamietajmy o znakach na niebie w czerwcu w usa zawsze dochodzi do spotkania sie 2 frštów atmosferycznych czy czegos tam i w tym miesiocu jest najwksza mozliwosc do powstania bardzo durzego churaganu,troby powiecznej cyknolu ogulnie do katasrofy naturalnej :P

siema ariel,a ja mysle ze to takze rok sprawiedliwosci....rok by zrobic to,co ma byc zrobione... przyczyna,ktora zaistniala kiedys-tera wraca jako skutek;) pozdro

Witam Siema Kamila dzięki za pozdrowienia . TK -- Tomku nie wiem czy czytasz te Forum lub tu zaglšdasz . Byłem w D-ku na Œwięta 4 dni , i ............. te miasteczeko jest pogršżone w Samozchwycie nad Œciemnianym Bogactwie . Szkoda że was nie było w Polsce . Aha ! Arek przysłał mi sms-a lecz nie odpisałem z racji tej iż nic na kontcie nie miałem by odpisać . A Podejœć ... zresztš mógł do mnie Sam ! Szkoda gadać , zresztš miałem cholernie mało czasu by poskakać po Bliskich mi ludziach . W Wakacje mam zamiar przyjechać , więc mam nadzieje ze się spotkamy i jakoœ to zbiegnie sie z czasem jak bedziecie w Polsce . I Proszę napisz meaila co tam u was się dzieje .. bo jakoœ zastanawiam się Czy ja piszę do Duchów , czy do Œcian .. które sš Hen daleko . Ogromnie mi również szkoda ...Pozdrów Jowite i Bartka .. . Co sie Tyczy kto jak daleko zaszedł w Materii tego Chorego Œwiata , to oczywiœcie Wy ! i Życzę Wam jeszcze Wiecej byœcie nigdy nie zaznali Smaku Biedy . Ja szczerze powiedziawszy nie mogę sobie pozwolić na Swobodę ! To co zarobie ... to idzie w zycie - jedzenie i papierosy ( W koncu je rzucić muszę ) . Pozdrawiam Was Tam w Angli Dziœ mogliœmy usłyszę o Ogromnym Trzesieniu Ziemi ... to nie wszystko : Earthquake events in the last 24 hours DATE/TIME MAGNITUDE Area COUNTRY COUNTY/STATE CITY 2006.04.21 - 10:10:18 4.0 Europe Greece Ionian Sea Lithakiá 2006.04.21 - 10:09:24 5.2 Fareast Russia Siberia Tilichiki 2006.04.21 - 10:08:42 4.7 Fareast Russia Siberia Tilichiki 2006.04.21 - 07:21:11 6.4 Fareast Russia Kelet Szibéria Tilichiki 2006.04.21 - 07:20:13 4.9 Fareast Russia Kelet Szibéria Tilichiki 2006.04.21 - 07:19:10 3.1 Europe Greece Dodecanos szigetek Kos 2006.04.21 - 07:18:06 5.0 Fareast Russia Kelet Szibéria Tilichiki 2006.04.21 - 01:44:12 5.1 Fareast Russia near the east coast of Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.21 - 01:30:05 4.9 Fareast Russia near the east coast of Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.21 - 01:12:08 4.6 Fareast Russia near the east coast of Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.21 - 00:51:12 5.2 Fareast Russia Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.21 - 00:42:00 4.5 Fareast Russia Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.21 - 00:32:36 5.1 Fareast Russia near the east coast of Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.21 - 00:06:13 5.1 Fareast Russia near the east coast of Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.20 - 23:38:49 5.4 Fareast Russia Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.20 - 23:25:05 7.7 Fareast Russia Koryakskiy Avtonomnyy Okrug Il'pyrskiy 2006.04.20 - 20:17:52 4.0 Pacific ocean - middle New Zealand Ismeretlen Seddo 2006.04.20 - 20:17:02 5.2 Asia Japan Honshu Shimoda 2006.04.20 - 16:57:25 4.2 Asia Turkey Ismeretlen Amasra 2006.04.20 - 15:14:08 4.3 Atlantic ocean - middle Netherlands Antilles Leeward Islands Stoney ground 2006.04.20 - 12:31:29 5.3 Pacific ocean - middle Unknow Santa Cruz szigetek Sola 2006.04.20 - 11:59:23 3.6 Middle-America Dominican Republic Dominican Republic region Puerto Rea l 2006.04.20 - 10:39:40 5.1 Pacific ocean - middle Vanuatu Efate Port-Vila 2006.04.19 - 21:05:41 5.7 Asia China Xizang Lhasa Ziemia Doœwiadczać Będzie Wstrzšsów Sejsmicznych w jeszcze Większej Skali aniżeli to Występuje Teraz ! Przedewszystkim Owe Wstrzšsy Sejsmiczne sš Wynikiem .. oczyszczania Ziemi ... Pole Eteryczno - Astralne jest Zakłócone Negat. Energiš i przeciek tychże Energii wpływa bezpoœrednio na Skorupę Ziemskš i Atmofserę ! Więc nie dziwmy się .. że Dzieje się to co się ma Dziać kiedy Œwiat nie uczy się na Błedach tylko Dšży w Zaœlepiajšcym pędzie do Samozagłady -- III Wojny Œwiatowej , Kryzysu Gospodarczego , Braku Tlenu , Gazu , WODY .. To wszystko nie dzieje się .. jak wiemy bez Przyczyny . Wszystko ma swój Skutek ! Pozostanmy Œwiadomi Siebie i swych Myœli , a ujrzymy więcej aniżeli to co mamy przed oczami ! Œwiat funduje nam rózne Nałogi -- od komputerów , telefony komórkowe po inne tego typu rzeczy które za 6 lat przeminš !!!!!!!! Wówczas nie będzie Granic kto Bogaty a kto Biedny gdyż Suma Sumom stanie się równa ... i miast Zdobyczy ukrytego Diabła XV w Księżycu XVIII oraz Kochankach VI ujrzymy XX Sšd Boży z X kołem Losu oraz Œwiatem XXI . Wartoœciš Największš jestœmy My sami i to co Sobš Reprezentujemy , a nie to co posiadamy .. pamiętajmy o tym ludzie . Pozdrawiam ps.

Od stu lat trzesienia ziemi mozna wywolywac sztucznie !!!

ps .. Sto lat wstecz to przeszłoœć .. Teraz ! jest Najważniejsze .. a to co w przyszłoœci pozostaje Niezmaterializowanš Prgonozš opartš o Teoretyczne jej założenie wzglednie do używanych Narzędzi od jej Odkrywania ! Pozdrawiam i Miłego Dnia Życzę Gosiu Ariel

Przeczytałem w Newsweek Polska o polskiej emigracji. Smutne jest to, że aż tylu rodaków/rodaczek wyjeżdża z kraju do pracy/do życia za granicš. Być może jest to naturalne w polskiej mentalnoœci. Mamy dziœ 3 i to dużš falę emigracji z kraju. Ludzie kierujš się różnymi względami przy wyjeŸdzie. Sš ambitni i otwarci na nowe. Nie podoba im się polska, szara rzeczywistoœć. Pienišdze nie sš aż tak ważne, ale dzięki nim tam ludzie jakoœ się odnajdujš. Zastanawiajšce jest to, że zawsze znajdzie się ktoœ bliski z naszych znajomych, który właœnie wyjechał z kraju. Z drugiej strony wiemy jakie jest bez(robocie) w Polsce. A politycy nie robiš nic by zmienić ten stan rzeczy. Ja także powoli myœlę o wyjeŸdzie, aczkolwiek nie teraz. Może za kilka lat. Po prostu jak nie ma tu perspektyw to w końcu można się odważyć i opuœcić ten kraj w którym się urodziliœmy. Latania samolotem się nie boję, bo mam to doœwiadczenie już za sobš. Zwiedziłem też wiele miast w Europie i myœlę, że dałbym sobie radę za granicš. Trzeba tylko pokonać strach i mieć odrobinę odwagi. A mnie cišgnie do Hiszpanii. Widzę, że Polska nie potrzebuje ludzi inteligentnych i myœlšcych inaczej. Ja swoje życie podporzšdkuję takiej emigracji. Bo choć kocham Polskę to życie może mnie zmusić do wyjazdu. Pytanie tylko w który region Hiszpanii się udać? Właœciwie to każda prowincja mi odpowiada :). Przynajmniej mam jeden atut, który szybko może przekonać miejscowych do mnie - znam ich futbol, jakby nie patrzeć. O nim mogę rozmawiać godzinami, pisać też zresztš. W Polsce nie ma szans , by zbudować silnš ligę, a tam od razu mam to coœ. Pozostaje mi tylko nauczyć się ich języka, przypomnieć sobie angielski i oszlifować go i będzie dobrze. Właœciwie to jest dobrze :) Tak mam myœleć.

STRUMYKU obawiam, ze dzisiaj juz nigdzie nie potrzebuja ludzi inteligentnych i inaczej myslacych. Jezeli masz jakies mozliwosci finansowego utrzymania sie w Polsce, to nad wyjazdem sie dobrze zastanow. Ja wiem i zdaje sobie sprawe z tego, ze na Polakow w Polsce jest straszna nagonka i kladzie sie im wszystkie mozliwe klody pod nogi, ale jest cos bardzo cennego - rodzina i srodowisko. Jezyk w obcym kraju bedzie zawsze wskazywal na to, ze jestes obcy i nowy. Nigdy nie wejdziesz w struktury zakorzenionego spoleczenstwa. Jezeli uda Ci sie pracowac, to bedziesz musial ta prace wykonywac w ciszy, a po pracy czeka Cie pusty dom. Pozdrawiam i zycze Ci radosci z zycia. Goska

Lekarze masowo wyjeżdżajš za granicę i trudno im się dziwić. Skutek jest taki, że coraz trudniej dostać się do specjalisty, kolejki coraz dłuższe. Ja na szczęœcie nie choruję. Jako podsumowanie przypominajš mi się słowa piosenki Kazika: "coœcie sku_syny uczynili z tš krainš". [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Silne trzęsienie ziemi w Rosji [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

STRUMYKU widzę,że masz œwietnš intuicję politycznš i ekonomicznš, HISZPANIA, według wszelakich ogólnie uznawanych okultystycznych prognoz astrologicznych i zgodnie z obecnš, panujacš w Europie, rzeczywistoœciš ekonomiczna i aktualnymi trendami rozwojowymi - staje sie powoli i metodycznie œwiatowym mocarstwem ekonomicznym.Jej dochód narodowy brutto przekroczył w 2005 roku 1100 miliardów USD, eksport towarowy 190 miliardów USD,zaœ eksport hiszpańskich usług 92 miliardy USD. Hiszpania przyjmuje bez przeszkód miliony imigrantów ekonomicznych z Ameryki Południowej(głównie z Wenezueli i z Argentyny oraz Kolumbii i Ameryki Œrodkowej - w tym z Kuby)bo z uwagi na największy w Europie front budowlany istnieje tam od wielu lat autentyczny głód wykwalifikowanej siły roboczej.Ma już dzieki szybkiej i stale zwiększajšcej się doń imigracji 43 miliony ludnoœci. Od blisko z górš dziesięciu lat oddaje się w tym kraju do użytku corocznie i regularnie szeœć razy więcej nowych mieszkań niż w Polsce- czyli ponad 600 tysięcy.Hiszpański realizowany z najwiekszym w Europie rozmachem w 2005 roku front budowlany był 5 razy wartoœciowo większy niż już spore rozmiary nowego budownictwa w Polsce. Ostatnio zbudowano tam największe transkontynentalne lotnisko w Europie - Madrid Barajas zdolne do obsugi 100 milionów pasażerów i 4 milionów ton cargo,w budowie jest już drugi transkontynentalny kolos lotniczy Barcelona PRAT na 80 milionów pasażerów i 3 miliony ton cargo. Aktualnie w Hiszpanii znajduje się w różnych stadiach zaawansowania i w budowie 3.000 kilometrów budowanych zupelnie od podstaw linii superszybkich pocišgów AVE(ALTA VELOCIDAD ESPAN'OLA)rozwijajšcych prędkoœci handlowe 270 - 360 km/h.(miedzy innymi AVE Madrid-Zaragozza-Lleida-Barcelona=Perpignan-Montpelier-Nimes-Avignon=PARIS). Ponadto, do posiadajšcego 2700 km systemu hiszpańskich autostrad dobudowywuje się ostanimi czasy, w ogromym, imponujšcym tempie dalsze 3500 km nowych autostrad i dróg szybkiego ruchu o parametrach autostrad, kraj œcišga corocznie 16 miliardów USD zagranicznego kapitału inwestycyjnego(inwestycje bezpoœrednie) zaœ hiszpański system bankowy(m.inn Banco Bilbao Biscaya Argentaria, Santander Central Hispano, BBV,Banco Hispano Americano,Caja de Ahorros y Pen.de Barcelona, Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Madrid, Banco Popular Espan'ol i inne)jest pod względem efektywnoœci, rentownoœci,innowacyjnoœci i ekspansywnoœci pierwszy w Europie i przrósl aktywami niemiecki system bankowy/głowę .Suma aktywów wszystkich hiszpańskich banków wynosi w chwili obecnej 1700 miliardów EURO(PL aktywa całego systemu ankowego to tylko 200 miliardów EURO),zaœ suma udzielanych podmiotom gospodarczym i osobom prywatnym kredytów w 2005 roku osišgnęła łšcznie 650 miliardów EURO). Kraj zajmuje drugie miejsce w œwiecie po USA i przed Francjš, w rozmiarach bezpoœrednich wpływów z turystyki, które w 2005 roku osišgnęły aż 52 miliardy na czysto zarobionych dolarów. Jak tak dalej pójdzie i dotychczasowe wysokie tempo rozwoju zostanie dalej utrzymane gospodarka hiszpańska będzie w stanie w okresie najbliższych dwudziestu lat - przekroczyć łšczny potencjał gospodarki francuskiej nie mówišc już ani słowem o gospodarce włoskiej, a póżniej, mówię to z niejakim zażenowaniem i niedowierzaniem i nawet dziwacznym strachem podszytym niepewnoœciš i po częœci zdumieniem, ale takie sš nieubłagane fakty - słynnš ze swojej bezdyskusyjnej ekonomicznej "krzepy" i superwydajnoœci ekonomicznej - ogromnš gospodarkę niemieckš.

Tak, można się zgodzić z tym, że kraj ten stawia na turystykę. Jest tam mnóstwo hoteli, hotelików, dużo kilometrów pięknych plaż. Kraj ma do zaoferowania dużo atrakcji turystycznych, praktycznie każda prowincja ma coœ do zaoferowania. By zwiedzić samš Barcelonę i jš dobrze poznać nie wystarczy jeden dzień. Faktycznie jest tam dużo autostrad i dróg szybkiego ruchu, ponieważ jest tam choroba na punkcie motocykli i motoryzacji. Dowodem jest posiadanie przez ten kraj co najmniej 3 dobrych torów wyœcigowych to znaczy tor pod Barcelonš, Valenciš i Jerez de la Frontera. Z tego co wiem budujš kolejny tor, ale tylko do testów. Motocykli, skuterów i innych jednoœladów jest tam bardzo dużo. Oczywiste jest, że Barcelona i Madryt się rozbudowujš i muszš dobudować sobie lotniska, by zwiększać z tego tytułu wpływy z turystyki. Inne większe miasta takie jak Walencja, Sewilla, Salamanka także sš warte odwiedzin. Jak już wspomniałem w tym kraju jest fanatyzm na punkcie futbolu, tam każdy się zna na tej profesji. Bo jest czym się interesować. Kraj ten co prawda leży w doœć niebezpiecznym miejscu, ale klimat jest tam bardzo sprzyjajšcy i zazwyczaj jest więcej dni ciepłych, niż zimnych. Kraj ten posiada także swoje wyspy co dowodzi, że żegluga morska/promem nie jest Hiszpanom obca. Bo i tradycja zobowišzuje. Wiadomo o co chodzi. Właœnie dlatego ten kraj tak mnie pocišga. Mógłbym powiedzieć, że Italia też jest w podobnej sytuacji, Francja nie gorsza. Czasem mam doœć widoku œniegu i drażni mnie ta sytuacja. Jedyne co może być trudne to przestawienie się na inny styl życia, często do wczesnych godzin nocnych się tam urzęduje, ale ja byłem tam 2 tygodnie i nie narzekałem. Choć byłem tam w 1998 roku to wcišż mam dobre wspomnienia z l'Estartit. Bo tam właœnie miałem wakacje :D Zostanę w Polsce jak klimat się ociepli, ale nie liczę na to, że rosnšć tu będš kiedyœ palmy kokosowe.

Dzieki Darku za Maila , Duzo o ty myslalem i odnioslem to do swoich doswiadczen. Byly zupelnie inne lecz takze staly momentem inicjujacym nowe podejscie do rzeczywistosci. Wydaje mi sie , ze dokonyje sie u mnie gwaltowna przemiana. Odnosnie tematu czyli ostatnich wypowiedzi chcialbym napisac , ze sam przebywam poza krajem juz od paru lat i zagladam do Polski tylko na chwile. I co widze ?! Nic sie nie zmienia. Kiedys bedac w Polsce myslalem ze taka jest rzeczywistosc , okazuje sie ze normalnie jest tu gdzie jestem ( UK ) a w Polsce jest nie normalnie. Ten kraj choruje , kolejne rzady sa destrukcyjne. Strumyku nie wahaj sie, jak chcesz jechac juz koniecznie do Hiszpani jedz na Giblartar tam dogadasz sie po angielsku i jednoczesnie bedziesz w Hiszpanii , lub do Valencji co trzeci mieszkaniec to brytol. To co ludzi trzyma tu to:bliscy , niepotrzebne przedmioty materialne , uklady finansowe , bariera jezykowa , lek przed nieznanym. Ja nie jestem tu dlatego ze zarabiam duzo salaty , tu po prostu zyje sie lepiej , sa mozliwosci rozwoju wewnetrznego bo kraj jest multi kulturowy , nie ma cisnienia katolickiego ( nic nie mam przeciwko zadnej religii) Jest spokoj , ze zawsze bedziesz mial prace a to daje warunki do samo rozwoju. Masz wiecej wolnosci i wyboru. Chcesz zarabiac kase mozesz to robic , chcesz rok pracowac a rok sie lenic tez tak da rade bo zawsze prace znajdziesz a za najnizsza pensje jak jestes singlem zyjesz dostatnio i jeszcze odkladasz.

Widzisz KwadrOrionie. Tak sie sklada,ze ja tez jestem za granica i zdarzylo mi sie tu przeczytac na moj temat przez jednego z forum, ze jestem zdrajca bo wyjechalem i nie chce pracowac dla dobra kraju. Ty jestes w Uk. Ja wyjechalem do Norwegii wlasnie w pogoni za normalnoscia. Moge cie zapewnic, ze bariera jezykowa nie ma tu znaczenia. Wystarczy znac w miare plynnie angielski a nie ma problemu. Dogadasz sie nawet z babcia po 70.Polecam goraco ten kraj. Daje bardzo duze mozliwosci. A za miske ryzu jak to okreslil jeden z forum to pracuje sie w polsce. [%sig%]

I właœnie utwierdzacie mnie w przekonaniu, że powinienem wyjechać. Zresztš kto tu mówi o całkowitym wyjeŸdzie :P. Zawsze można wrócić... Polski i tak nie zapomnę nigdy, bo uważam ten kraj za centrum Europy, to stšd pochodzi Karol Wojtyła i wielu innych sławnych ludzi jak Matejko, Koœciuszko, Słowacki, Miłosz itp. Ale trzeba iœć tam, gdzie ludzie myœlš o bogactwie i normalnym życiu, ja nie chcę identyfikować się z biedš i ubóstwem. To nie na tym ma polegać życie. I cišgnie mnie na Południe. Korzyœć z wyjazdu będę miał takš, że będę znać 3 języki: polski, hiszpański i angielski. Jeœli w Polsce sytuacja polityczna ulegnie zmianie na lepsze, to wówczas zastanowię się nad zostaniem. Nie potrzeba mi w tym kraju złodziei, oszustów i krętaczy. Poza tym podróże kształcš, to jest udowodnione. I tak sobie myœlę nad stworzeniem domu nad morzem. Lubię też portowe miasta. Jest w nich klimat.

Ja do kraju w ktorym obecnie jestem wyjezdzam od roku 2001 na kilka miesiecy do pol roku max i za kazdym razem widzac to co sie dzieje w moim kraju utwierdza mnie w przekonaniu ze robie dobrze. Za kazdym razem mam ochote pozostac tu na stale. Pozyjemy zobaczymy. [%sig%]

http://www.wprost.pl/G/wprost_covers/a/1110_a.jpg http://www.wprost.pl/ar/?O=57003 [%sig%]

no prosze te forum wreszcie pisze cos normalnego :) . Mieszkam 2 lata w uk i wiecie co ......moze i jest tu kasa , mozliwosci , dobrobyt.....ale nie ma tego czegos co jest w PL :(...."KLIMY".Czuje ze uciekly mi te 2 lata.......w PL czlowiek ma cele ...a tu???!!! Praca ,dom,praca,dom.....Znam troche tu ludzi , wielu zyje tak : 6:00 praca , konczy 20:00 idzie do domu , obiad (o godzinie 20:00 :) ), 21:00 spac.......to wszystko nic poza tym :(....co to kurwa za zycie . Niedziela wolna wiec sie chleje ...:)....i tak leca lata. Juz nie wielu odklada kase...dlaczego...bo zyciowy standart wzrasta.:) ile mozna zyc na pokoju do wynajecia.Jesli ktos z was ma mozliwosci w PL to niech tam siedzi , jesli nie to niech przyjedzie tu ZAROBIC i spada znowu do PL .....TU ZYCIA NIE MA.....no chyba ze zycie dla kogos to gonitwa za kasa kosztem czasu.Czasami kiedy gadamy tu miedzy soba w UK o tym ZYCIU.........pada odpowiedz : "Jalowiejemy tu".....jestesmy po to by "SPIMY DLA PRACY A PRACUJEMY DLA SPANIA"....i cos w tym jest :(..........ja bynajmniej wracam do pl :)......

No widzisz 3dfx jak to jest. Być może masz rację, nawet wiele racji. Dlatego mnie nie cišgnie na Wyspy, ale na półwysep Iberyjski. W Hiszpanii przynajmniej masz za dnia okres siesty. "Trwa od 14.00 do 17.00 (sš to największe upały). W tym czasie spodziewaj się przerw w pracy. Ponadto sklepy, muzea i inne instytucje sš zamknięte. Jest to pora na obiad i spotkanie się ze znajomymi w kawiarni, w klimatyzowanym lokalu lub na tarasie." Mnie to zupełnie nie przeszkadzało, powiem więcej, to było fajne uczucie doœwiadczyć siesty :D. Klimat jakkolwiek go rozumieć zawsze możesz stworzyć, otoczyć się gronem pzyjaznych ci ludzi. Piszesz, że "w PL czlowiek ma cele ...a tu???!!! Praca ,dom,praca,dom...." Czyżbyœ nie wiedział, że w każdym miejscu na Ziemi człowiek ma prawo stawiać sobie cele? One nie sš tylko tam, gdzie jest "teoretycznie gorzej".

hmmmm :)...no to cie poprawie 1 " Dlatego mnie nie cišgnie na Wyspy, ale na półwysep Iberyjski."--a co to za roznica jaki inny kraj bedzie :) 2 "Trwa od 14.00 do 17.00 (sš to największe upały). W tym czasie spodziewaj się przerw w pracy."-- a kto ci za to zaplaci , zycie za granica nie jest tanie :) 3 "Jest to pora na obiad i spotkanie się ze znajomymi w kawiarni, w klimatyzowanym lokalu lub na tarasie." Mnie to zupełnie nie przeszkadzało, powiem więcej, to było fajne uczucie doœwiadczyć siesty :D. "-- to jest dobre, tu gdzie ja jestem tez na poczatku sie tak NOSILISMY...tylko na poczatku :) 4 "Klimat jakkolwiek go rozumieć zawsze możesz stworzyć, otoczyć się gronem pzyjaznych ci ludzi. " --TO JEST BABA :)))...nie ty stwarzasz klimat ale ludzie w kolo ciebie , a przyjaciul tu nie wybierasz nie masz na to czasu.Chyba ze lubisz imprezy i przebywanie z takimi ludzmi.....wiekszosc to cFaniaki duzo gadaja,dziewczyny....ehheh jest takie powiedzenie "najlebszy towar eksportowy do UE to polskie kobiety .Jak tu bedzieszto zrozumiesz :)...kurestwo na potege 5 "Czyżbyœ nie wiedział, że w każdym miejscu na Ziemi człowiek ma prawo stawiać sobie cele? One nie sš tylko tam, gdzie jest "teoretycznie gorzej"-- jak bedziesz poza PL i zaczniesz pracowac....to zobaczymy czy znajdziesz czas na cos co cie INTERESI :)...poza praca kazdy cos lubi robic....tu zazwyczaj ludzie siedza i ogladaja CYFRE+....heheh osobiscie wole silownie ...ale jest tak ze nie mam 1h czasu na to PODKRESLAM..."SPIMY DLA PRACY A PRACUJEMY DLA SPANIA"....przemysl to .....jesli spisz dla pracy a pracujesz dla spania to gdzie jest zycie .....

"Klimat jakkolwiek go rozumieć zawsze możesz stworzyć, otoczyć się gronem pzyjaznych ci ludzi. "...a slyszales ze najgorszy dla polaka jest polak za granica i trzeba ich omijac.....to nie jest tylko moja opinija :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 619
Poprzednia strona | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | .. | 30 | 31 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.