Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
EURO 2012
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42

Ciekawa jestem, z czego Polska zorganizuje Euro 2012 w pilce noznej ? Przede wszystkim, to nie ma wystarczajacej ilosci cementu. Nie wolno Polsce produkowac wiecej cementu, bo Unia jej zabrania z uwagi na zanieczyszczenie atmosfery. W Europie Zachodniej tez nie ma wystarczajacej ilosci cementu, bo jest zarezerwowany dla Anglii, ktora musi sie wybudowac tez do roku 2012 na Olimpiade. Przyjdzie Polsce importowac cement z USA, bo Stany nie podpisaly Kyoto wiec cementu moga produkowac ile chca. Unia juz krzyknela, ze Polsce na Euro 2012 pieniedzy nie da, bo by pracownicy z Anglii do Polski uciekli, jak Polska bedzie miala duze fundusze na prace budowlane. Niemcy juz sie smieja, ze Polska bedzie zapraszac na wirtualne stadiony do internetu. Polska sie zglosila do konkursu, to go wygrala. Teraz pewnie dokreci wszystkie sruby obywatelom, zeby jakos wyjsc z twarza.

Brat:
Otóż czy Twój wielce otwarty umysł spostrzegł jedną małą możliwość? A mianowicie, zę to on dostrzega tylko jedne wąski kawałek rzeczywistości i patrzy na Kościół, jakby ten zatrzymał się w rozwoju w XIV wieku?
wg Brata: waski kawalek rzeczywistosci = widzenie KK XXI-wiecznego jako XIV-wiecznego, czyli idac tym tropem to cala rzeczywistosc to widzenie KK jako XXI-wiecznego, nowoczesnego. Co oznacza, ze to Ty masz waskie widzenie swiata.
Brat:
Wendol - dziękuję za wielce trafną ocenę mojej osoby :/ Zaiste chyba zacznę uważać Cię za co najmniej profesora psychologii
po przez ta zlosliwosc starasz sie odwrócic kota ogonem, zeby zrobic taka mala analize psychologiczna nie trzeba byc prof. psychologii, jezeli tego nie wiesz, to oprocz waskiego pojmowania swiata jestes tez ignorantem, co jest typowe dla czlowieka, ktory wyznaje jakakolwiek religie

http://www.nautilus.org.pl/images/Image1_1013.jpg Mistrzostwa Europy w 2012 będą bardzo ciekawe, bo być może będą... ostatnie!

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Hehe, nie moge powiedzieć, że nie mogę się doczekać ;D

Campari otóż Twoje myślenie jest błędne. Cały czas o ile się nei mylę piszemy o Kościele więc i wąski kawałek rzeczywistości należy odnieść właśnie do kościoła :/
Campari:
po przez ta zlosliwosc starasz sie odwrócic kota ogonem, zeby zrobic taka mala analize psychologiczna nie trzeba byc prof. psychologii
Jasne, ze nie trzeba. A czy jeśli ogrodnik zrobi taką małą analizę należy uważać ją za pewną i oczywistą? Nie chce odwracać kota ogonem chce tylko wskazać, że to forum i ludzie na nim nie są jedynymi zdolnymi do oceny rzeczywistości osobnikami na Ziemi i chcę wskazać, ze niestety czego ludzie tutaj nie dostrzegają ich poglądy są w zastraszającej mniejszości wobec reszty ludzkości, nie wspominając już o świecie nauki.

Niektórzy tutaj mają małe pojęcie o świecie nauki - on też się zmienia pod wpływem nowych badań naukowych i to coraz szybciej. Nic nie stoi w miejscu.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Brat:
Nie chce odwracać kota ogonem chce tylko wskazać, że to forum i ludzie na nim nie są jedynymi zdolnymi do oceny rzeczywistości osobnikami na Ziemi i chcę wskazać, ze niestety czego ludzie tutaj nie dostrzegają ich poglądy są w zastraszającej mniejszości wobec reszty ludzkości, nie wspominając już o świecie nauki.
wiekszosc nie zawsze ma racje. a to ze wiekszosc wierzy w jakis Bogow i pada przed nimi na kolana, to nie znaczy ze ma racje. do dzis dziwi mnie po co ktos taki jak ty wchodzi na forum, gdzie wszyscy maja kompletnie odmienne poglady od niego, a on sam wierzy w inne rzeczy niz reszta. ja np. w zyciu bym nie wchodzil na jakies katolickie fora, bo po co?

A co będziecie mówić kiedy dojdziecie do większości? I bardzo dobrze, że świat nauki się zmienia - zmienia się o czym zapewne wiesz od starożytności non stop.
Campari:
do dzis dziwi mnie po co ktos taki jak ty wchodzi na forum, gdzie wszyscy maja kompletnie odmienne poglady od niego, a on sam wierzy w inne rzeczy niz reszta. ja np. w zyciu bym nie wchodzil na jakies katolickie fora, bo po co?
No widzisz Campari choć raz byłeś szczery. I właśnie tutaj przyznałeś się do braku obiektywizmu i barku chęci własnego rozwoju. właśnie z tych dwóch powodów tutaj kiedyś zaglądnąłem.

Bracie, nie oceniaj naszego opata Campari'ego w naszej wielkiej sekcie wariatów. Każdy inny wszyscy równi jak głosiła banda zakolczykowanych dziwaków na jednej z pikiet. Np. ja dawnymi czasy często wchodziłem na forum katolickie spierając się i dyskutując chociażby o kreacjonizmie. Zresztą o czym my tu rozmawiamy w tym temacie? Sugeruje wszystkim przelewać swoje wypociny do przeznaczonych na to tematów.

I co Ci wyszło z tych dysput? :-) Hehehe kreacjonizm w związku z EURO 2012 może nabrać nowego wymiaru :D Nasz rząd będzie musiał wykreować pieniądze :-) Ciekawe jak to będzie :-)

Równie wiele wspólnego co 'brak obiektywizmu i barku chęci własnego rozwoju'. Nie chciałem być stronniczy ale jak widzę u katolików brak opanowania przy próbie krytyki 'wiary' to rzecz naturalna. Wyładuj swoje frustracje i tłumione popędy na terapii. Brak Ci tego miłosierdzia którym się faworyzujesz.

Liszaj:
brak opanowania przy próbie krytyki 'wiary'
No jasne :-) Jestem zupełnie nieopanowany :D A terapii bynajmniej nie potrzebuję. I gdzież znów się faworyzuję? Coraz bardziej od rzeczy piszesz :-)

+ Kiedy polskie barany w typowy sobie bezmyslny sposob swietuja wielkie zwyciestwo „zdobycia” praw do organizcji EURO 2012 malo kto liczy sie z tym , ze Polska Nie ma srodkow ekonomicznych na organizacje takiego przedsiewziecia. Nikt tez nie zastanawia sie nad powodami przyznania organizacji mistrzostw komus, kto temu zadaniu moze nie dac rady. A kto – do ostatniej chwili - byl bardzo slabym kandydatem. W Polsce , na dzien dzisiejszy nie ma w wystarczajacym stopniu podstawowych materialow: cementu, kruszywa lub stali – liczac tylko obecne potrzeby . Zas sprostanie nowym nieplanowym zadaniom na 2012 bedzie jeszcze trudniejsze. Czyzby Fifa o tym nie wiedziala? Mistrzostwa sportowe nie sa wydarzeniem sportowym, a sa igrzyskami wielkiej manipulacji masami ludzkimi, do ktorych organizcji zatrudnia sie najbardziej kompetentne przedsiebiorstwa swiata. To celem tego aby wszystko dzialalo bez problemu. Jak to wiec stalo sie , ze wygrala Polska. Kandydat slabo przygotowany? Czy wysoko profesjonalne komisje kwalifikujace nie zuwazyly tych brakow? - To nie jest mozliwe. Zreszta, opinia na temat slabych mozliwosci Polski byla wyrobiona od dawna. A nie stalo sie nic, co mogloby zmienic ten wykluczajcy osad. Wlochy – konkurent - daly najlepsza oferta i one byly faworytem. Wlochy mialy wygrac z Polska o pare dlugosci. Okazlo sie jedank , ze wygral czarny kon: Polska. Chlodna kalkulacja ekonomiczna wyklucza czarne konie, tego nie ma nawet w tandetnych filmach, co do tego nikt nie ma watpliwosci. Przypuszczalnie chodzi o cos zupelnie innego. Sytuacja gdzie ten czarny kon – ktory bedac slabym wygral z silniejszym - do zludzenia przypomina manipulacje tajnych sluzb , panstwowych lub prywatnych , ktore - W celach sobie tylko znanych -potrafia wylansowac wiele niedorzecznosci i wmowic ogolowi slusznosc takiego lub innego rozwiazania. I tak : Nieudaczka potrafia zrobic wielkim bohaterem swiata biznesu, polityki , czy prorokiem Nowego kosciola (narcystycznego ksiedza) , ktory nagle ujrzal to czego np Ojcowie Kosciola nie widzieli przez 2000 lat. Lub tez np. wielka firma od oprogramowania komuterowego ma zapewniony monpol na rynku – choc program, ktory sprzedaje jest pelen wad. A To tylko po to, aby za pomoca tego zlego oprogramowania moc latwiej sledzic jego uzytkownikow. Lansuje sie nieudanych politykow, aby stwarzac dogodne sobie sytacje np; Iraq, Iran , Jugoslawia czy caly system sowiecki razem z krajami satelickimi. Kiedy trzeba to sie ich popiera, a nawet zabrania sie mowic o nich prawde, czy tez krytykowac .Kiedy zas nadchodzi godzina to tych samych ludzi morduje sie bez pardonu motywujac te akcje okrutnym despotyzmem i zbrodniami jakie te osoby maja rzekomo na sumieniu: - Sach Iranu, Miloszewicz, Hitler, Ceausescu ,Mussolini, Hussain, caly front figur Trzeciego Swiata. Co jedank ma wspolnego EUR2012 z tymi ukrytymi dzialniami i celami? Aby to moc sobie wyobrazic trzeba spojrzec na rzecz najbardziej oczywista , a ktora moze uchodzi uwadze: cyfra (data) 2012. Otoz data ta jest b. tajemna i dziwnie wiaze proroctwa czy gusla calego swiata: od rocznicy smierci Lennona – poczynajc - poprzec cywilizcje Majow, czy kwestje swiatyni w Jeruzalem. A konczac zas na obawie przekroczenia liczby mieszkancow Ziemi ponad wielkosc krytyczna. Masoneria zaklada ( mowi otwarcie ) , ze w 2012 zdobedzie ona bezwzglednie wladze nad calym swiatem, wszyscy ludzie beda kontrolowani za pomoca mikrochipow, zloza surowcow energetycznych beda odebrane poszczegolnym krajom, jedne ludy beda mogly istniec drugie zas beda skazne na wymarcie etc. O ile proroctwa te moga byc uznane za przejaw pewnej dewjacji umyslowej, to fakt istnienia tej wlasnie dewijacji jest juz sprawa niepodwazalna. Jako taki nie moze byc ignorowany. Zauwazmy, ze pewne wielkie i tragiczne wydarzenia sa planowane lub oznajmiane wg pewnych znakow symbolicznych, sa to b. czesto daty lub liczby: - Rewolucja przeciw Rosji powiazana byla z data Lutra i lozy angielskiej, - papiez Jan Pawel zmarl dwa dni po tym kiedy gazeta amerykanska napisala - obok artykulu o nim - text: „rdzewiej w spokoju”. A juz fachowcy od mumifikacji stali pod drzwiami swiezo odkrytego nieboszczka, gotowi do zacierania sladow Ew trucizny we krwi. Nawet taka mala sprawa jak smierc zamordowanej szwedzkiej minister Anny Lindh zostala ogloszona w 2 rocznice po zamachu na Word Trade center 11 wrzesnia 2003. Co jedank EUR2012 w Polsce moze miec wspolnego z tym mrowiem przepowiedni nt samego roku 2012? To moze byc bardzo proste. Aby podkreslic waznosc i nieodwracalnosc tej daty , aby uruchomic wielkie zmiany w Swiecie , nalezy koniecznie dopuscic sie jakiegos krwawego spektakularnego wydarzenia. Moze to byc zamach bombowy lub cala siec zamachow . To jedank juz mamy i teraz musi byc cos naprawde wielkiego, cos na miare konca kalendarzy roznych wiar. Zacznie sie nowe odliczanie czasu ale juz na warunkach bostwa , ktore jest pod kontrola wtajemniczonych. Stary bog, ktory tyle razy byl nieposluszny juz nie zyje. Nadejda nowe prawdziwie dobre czasy – pod kontrola czlowieka. Stadion sportowy ze 100.000 ludzi swietnie sie do tego wielkiego sygnalu nadaje. Mozna tam podlozyc bombe atomowa lub zaatakowac samolotem tak jak to uczyniono z WTC 11 wrzesnia. Smierc i zniszczenie jest dobrym sygnalem i skutecznie usadzi n miejscu jakis inny osrodek wladzy - gdyby bylo ryzyko buntu lub nieposluszenstwa. Aby to osiagnac trzeba uczynic cos wielkiego , cos czego jeszcze nie bylo. Zamach na WTC – w swym symbolicznym i praktycznym wymiarze - byl potrzebny Izraelowi do zmusznia USA dokonania najazdu na Afganistan i Iraq , Iran zas za pasem. Mala krzykliwa ale bezzebna Anna Lindh po to wlasnie zostala zamordowana – aby wystraszyc innych ministrow. Data smierci – 11 wrzesnia - uroczyscie ukazala , kto byl morderca. Wielki wybuch - wieki terror - na stadionie moze otworzyc drzwi do innych waznych dzialan juz na skale globalna. Polska to dobre miesce na mieso armatnie chorych mysli umierajcej Europy Zachodniej. W Polsce , przeciw Polsce wszystko jest dozwolone. Demokarcja tak, praworzadnosc tak ale Nie w Warszawie. O nie! Czy nie widac bylo chamskich wrzaskow w parlamencie EU, kiedy tamta cholota grozila Polsce konsekwencjami, jesli tylko Geremek bedzie zmuszony poddac sie prawu lustracji – tak jak inni? W Londynie czy Berlinie by musial . W Polsce nie musi. A czy rzad w Warszawie protestuje ? - nie , Nic nie robi , o nic sie nie upomni, ani teraz ani pozniej. Podobny tok myslenia mogl przejawic sie w decyzji przekaznia EURO2012 Warszawie. Skoro juz ma byc wielki zamach – aby otworzyc nowa ere - to przynajmniej z daleka od np. Brukseli bo wazni ludzie musza siedziec bezpiecznie daleko. Zywi a wystraszeni beda bardziej posluszni. W roku 2012 polskie niebo bedzie kontrolowane , przez system samolotow USA , ktore sprawdzily sie na na WTC, tzn nie robily nic aby powstrzymac atak a gdzie zginely tysiace ludzi. Taki sam system kontroli bedzie nad Warszawa – wylaczy sie go z sieci na moment nalotu lub podobne. Dodatkowo, na ziemi, polskie sluzby specjalne beda przesiakniete sluzbami Izraela. Polacy szukajacy wapna czy cementu do tego nieplanowanego przedsiewziecia budowy stadionow, bardzo lekko oddadza kontrole nad newralgicznymi systemami ochrony panstwa. Izrael jest zas coraz lepiej wdrozony w polskie warunki wewnetrzne np sluzy temu swietnie tzw „marsz zywych”, ktory rok po roku coraz bardziej pozbawia Polske suwerennosci Na korzysc zydow. Ponizej podaje pare textow nt 2012. Texty te by napisane zanim jeszcze zarzucono Polsce przynete. + Krzysztof Cierpisz.

Niema co gdybać - pożywiom, uwidzim. Ten Krzysztof Cierpisz straszny cierpiętnik jest, a 2012 rok (lub styczeń 2013) związany jest z czymś znacznie większym. Tak jak wybór Polaka na papieża był decyzją polityczną (wsparcie polskich działań antykomunistycznych), tak wybór Polski i Ukrainy na organizatorów Euro 2012 podobnie. Chodzi o to, aby zmniejszyć dystans tych krajów do Europy Zachodniej i dodatkowo związać Ukrainę z zachodem poprzez Polskę, by coraz bardziej zmniejszać wpływy Rosji w tym regionie. Cierpisz jest chory i niech sobie cierpi w swoim własnym świecie jak lubi. Ja natomiast w 2012 rozwinę skrzydła i w pełni zintegruję swoje wielowymiarowe jestestwa - po to tu przybyłem, by pomóc ludziom odkryć inne wymiary. Jeśli Gosiu będziesz się skupiała na jakichś "Cierpiszach", to niewykluczone, że po 2012 roku znajdziesz się w wymiarze adekwatnym do Twoich wyobrażeń.

Jesteśmy tu po to, by nauczyć się generować miłość i szczęście (w myśli, mowie i uczynkach), mimo niesprzyjających okoliczności. Kto tego nie zrozumie, będzie się dalej uczył w trudnych warunkach. Przed nami Nowe Światy, ale trzeba najpierw zdać egzamin.

Niech Polska stanie na wysokości zadania, a spełnią się przepowiednie. Mamy ogromny potencjał, ujawniający się w przełomowych momentach. Określone sytuacje zmuszą Nas Wszystkich do jedności. Kiedyś wreszcie zrozumiemy, że Wszyscy jesteśmy Ludźmi, a domem Naszym Ziemia. Pozdrawiam zimnych ogrodników - zaczęło się działanie katalizatora... przemian. Ach, jak ja kocham burze, przemiany i niepokoje..., to tyle energii daje... Należymy do Rodziny Światła - Oddziałów Specjalnych Wszechświata.

ladnie piszesz Wendol, tylko czy to wszystko wydarzy sie do 2012, mam wrazenie, ze tempo przemian jest troche nazbyt wolne :/

Jeśli osiągnąłeś już pewien stopień świadomości, to teraz czekasz i tempo przemian może wydawać Ci się zbyt wolne. Dla dużej liczby ludzi natomiast, tempo przemian jest zbyt szybkie, a będzie nadal przyspieszać.

"Jeśli Gosiu będziesz się skupiała na jakichś "Cierpiszach", to niewykluczone, że po 2012 roku znajdziesz się w wymiarze adekwatnym do Twoich wyobrażeń." wendol, jakiego wymiaru Ty oczekujesz za piec lat ? Jezeli beda jakies zmiany, to tylko ludnosciowe. Dawno uznali, ze ludzi jest za duzo. Juz teraz, jak patrze na mecze pilki noznej, to ludzi jest malo na widowni. Mistrzostwa szybko mina i znowu handel na stadionach zakroluje. Nic sie wiec nie zmieni !!!!

Ale Ty masz przyziemne myśli. Nie wiem, czy coś ciekawego czytasz, ale na pewno strasznie filtrujesz. Nie zrozumiałaś tego, co napisałem, a łopatologicznie nie lubię tłumaczyć. Nie rozumiesz mechanizmów kreacji rzeczywistości. Skupiaj się dalej na HAARP-ie itp., a otrzymasz to w różnych formach - przykro mi, ale widocznie taka Twoja ścieżka.

wendol, ja juz teraz malo czytam. Ja juz teraz mysle sama na podstawie biezacych wiadomosci z kraju i ze swiata !!! Nie odpowiedziales mi na pytanie !!!! Moj swiat juz sie nie zmieni. Nie przesadza sie starych drzew.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.