| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| osoby, które przeżyły OBE... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
|
O obe już było, ale tu chodzi o coś innego. Proszę o kontakt mailowy osobę bądź osoby, które faktycznie przeżyły OBE, lub były w astralu. Nie interesują mnie gdzieś przeczytane lub zasłyszane opowieści w styli "mój znajomy..." itp. Interesują mnie osoby które faktycznie to przeżły i są co do tego pewne. Wiem, że brzmi to troche śmiesznie to: "są pewne co do tego" ale ... muszą być tego pewni :-) !!!
[%sig%]
|
|
|
dzisiaj próbowałam naturalnie wywolac OOBE,ale sie nie udało.ostatnio wywołałam je 3 dni temu,ale niestety przerwałam,czego bardzo żałuję:(Przerwałam je wtedy,gdy moje całe ciało objęły drgawki,czułam,że gdy tego nie przerwę,stanie sie coś nowego,czułam,że za chwilę ciało dosłownie mnie "wyrzuci"z siebie.
|
|
|
ok. sorki ze zadaje takie glupie pytania, ale nie jestm zbyt doimformowana w takich rzeczach. Czym sie rozni obe od smerci klinicznej?
|
|
|
Witam!
Przeżyłem OBE ale nie tak do końca to była namiastaka tego, ale realna i wiem że można osiągnąć taki stan, nauczyć się tego i podróżować w innej rzeczywistości.
Jak będziesz chciała pogadać odpisz
Pozdrawiam
Adam
|
|
|
Cześć!
Przeżyłem to dwa razy i wiem co czułeś.
Ja też przerwałem to niesamowite doświadczenie z powodu strachu i teraz żałuję bo trudno mi powtórzyć ten stan i osiągnąć z powrotem OBE.
Muszę odwołać się do literatury na ten temat.Musisz poczytać więcej albo znaleźć nauczyciela który cię poprowadzi.
Pozdrawiam
Adam
|
|
|
Obe chyba nieswiadomie przezylem pewnie bylo ich wiecej ale pamietam dwa. Jeden to jak bylem jakies metr pol metra nad luzkiem i wtedy jak poruszylem reka to poczulem jak opadam na dol bylo to przyjemne uczucie i po chwili juz normalnie bylem na dole, drugie ob to tak bardzo slabo kontrolowane pamietam jak unosilem sie nad luzkiem i trwalo to krutka chwile potem stracilem swiadomosc i nie wiem co bylo dalej
mogly to byc LD are to pierwsze to raczej OBE
Probowanie osiagnac oobe albo wchodzenie w glebsze stany swiadomosci ma tez inne dobre strony poprawia sie koncentracja pamiec jak rowniez jest sie bardziej wywazonym nie reaguje sie nerwowo lub zbyt emocjonalnie... przynajmniej tak jest u mnie.
|
|
|
Wiecie co ciekawe tematy tu poruszacie , chciałbym przeżyć OBE i jeśli jest ktos kto poda mi pewne wskazówki jak do takiego stanu dojść , byłbym bardzo wdzięczny.
Narazie jestem na etapie świadomych snów - wiecie takich na jawie , doszedłem do takich stanów że potrafię śnić na jawie nawet na stojąco, lecz jeśli taki sen zaczyna sie ja natychmiast z niewyjaśnonych przyczyn natychmiast go przerywam, moze jest tu ktos kto wyjaśni mi to zjawisko.
|
|
|
Uffff, dawno nie zaglądałem. Założony temat trochę zmienił formułę ale to dobrze. Przeczytałem posty, Simonus mój "duchowy brat" jak zywkle z wdziekiem i swobodą opisuje to, co jest jasne i oczywiste :-).
Do Arkadiusza: "Obe osiągamy tylko poprzez medytacje". Nic bardziej mylnego. Może ona być pomocna, ja nie medytowałem nigdy, a świadomość tego co przeżywam jest po prostu faktem. Nie ma co, najpiękniej jest przeżyć to zupełnie świadomie !!
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |