| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dawid R wyśle sondę na ksieżyc - potrzebna pomoc. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
|
W zwiazku z tym ze szykuje sie do powtorzenia experymentu Podkletnova i prowadze zaawansowane badania liftera na http://www.xdave.webpark.pl/ppj.html ;-) to pomyslalem ze mozna by rozwiazac w koncu watpliwosci dotyczace tego co jest na ksiezycu, poprostu jak experyment Podkletnova w moim wykonaniu sie powiedzie to mozna znalesc sponsorow i wyslac polska sade na kasiezyc, sada porobi fotki, nakreci film, wysle do nas to droga radiowa albo przywiezie z powrotem. Mysle ze to 100 % realny projekt i nie drogi, jezeli powiedzie sie experyment Podkletnova w moim wykoaniu. Chcialbym prosic wszystkich o informacje na temat budowania sad kosmicznych, czyli:
1. Materialy
2. Izolacja i stabilizacja termiczna wewnatrz sady.
3. Aparatura radiowa - charakterystyka.
4. Budowa scian.
5. Zabezpieczenie elektoniki przed roznymi promieniowaniami w kosmosie.
Wszelkie intormacje na temat urzadzen pednych tez mile widziane :) Rozwazam tez sprawdzenie technologii Schaubergera, ktora zapowiada sie bardzo obiecujaco, zwarzywszy, ze koles pracowal dla samego Adolfa H.
|
|
|
procent utraty ciezaru zalezy tam od predkosci wyrowania, wielkosci i ilosci dyskow na osi, oraz od sily pola magnetycznego ktore je oplata, jak uzyskam 1 % to znaczy ze moze i uzyskac 90 % bez problemu
|
|
|
No to uzyskaj! Powodzenia!
Ale nie był bym taki pewny. Jeżeli skończyłeś liceum to powinieneś znać takie pojęcie jak asymptota i wiedzieć co to znaczy że wartość rośnie asymptotycznie. W technice tak już jest że wiele urządzeń posiada tą niemiłą cechę.
Poza tym obrotów i siły pola magnetycznego nie można zwiększać w nieskończoność.
|
|
|
K niestety mam tylko 3 klasy podstawowki :( i nie wiem co to jest, ale jesli chodzi o podkletnova to jest tak jak pisze wlasnie. Tak czuje i tak wynika np z wunderwaffe ktore przypomina podkletnova.
|
|
|
Jest albo i nie jest... To można stwierdzić tylko po przeprowadzeniu kompleksowych badań uwzględniając zmiany każdego parametru oddzielnie i w połączeniu z innymi np. zmieniać tylko natężenie pola magnetycznego, potem tylko prędkość wirowania, a potem jeszcze oba na raz. To są tylko dwa parametry z wielu które mogą mieć znaczenie. A może się okazać że taka ścieżka badań jest błędna bo cała "tajemnica" urządzenia tkwi w rzeczy na którą nie zwracamy uwagi. To możliwe bo nie ma praktycznie żadnych poważnych podstaw teoretycznych dla działania tego urządzenia...
|
|
|
skoro ich nei ma to trzeba je stworzyc, te podstawy :-) zbudowac nowe teroie fizyczne poparte udanymi experymentami :-), a predkosc wirowania ma tutaj duze znaczenie
|
|
|
Oczywiście. Najpierw podstawowe eksperymenty a potem teoria żeby robić lepsze eksperymenty.
Prędkość ma znaczenie ale jak długo można ją zwiększać? Przecież nie będziesz rozpędzał tego silnikiem turboodrzutowym, nie? :) Pola magnetycznego też nie zwiększysz w nieskończoność bo zacznie ci żelastwo z okolicy ściągać a poza tym nadprzewodnik może tego nie wytrzymać.
|
|
|
A wiec tak, im wiekszy dysk tym mniejsze obroty trzeba aby uzyskac ten sam efekt co w mniejszym dysku, w wunder waffe dyski nie krazyly zbyt szybko bo statek byl wielki, skoro ten maly placek Podkletnova bujal sie na 5000 obr i robil max 2 % to dysk 3 metrowy powiniem na oko przy tych obrotach mic kilkadzieciat procent, do tego dodam ze Podkletnov twierdzil ze laczenie wielu dyskow na 1 osi powoduje zwielektownienie tego efektu proporcjonalnie do liczby dyskow, albo modulow dyskow z magnesami, tak ze zadne kosmiczne obroty tu nie sa potrzebne :-), mysle nawet ze moznaby sie tu zamknac w tych 5000 obr dla kilkumetrowych 2 dyskow wirujacych w 2 strony. Pole magnetyczne nie rozwali dysku poniewaz ono oplywa nadprzewodnik na okolo nie przechodzi przez niego - to taka wlasciwosc nadprzewodnikow. Ale kto wie moze wystarczy wykonac to wg opisu z tybetanskich textow, moze faktycznie chodzi tylko o podgrzanie rteci ktora w ok 360 stopniach wrze i wprawienie tego w ruch, ale moze jednak to daje tez sam efekt, bo np szybko poruszajaca sie wrzaca rtec to nadprzewodnik - who knows ... Wg opisow na necie dotyczacych TR3B to faktycznie cos w tym jest !! Nie zapominajmy ze TR3B widzialo duzo ludzi w poblizu bazy tej samej co wyprodukowano w niej super tajny do lat 80 bombowiec B2, sam B2 tez ma wiele nowatoskich sytemow, mam ksiazke o nim jak ktos chce to wysle :-) i co ciekawe w B2 tez stosowano systemy majace obnizyc mase samolotu, czyli to nad czym teraz pracuje Boeing i jego konkurenci z tym ze Boeing wg mnie jest najbardziej zaaawansowany w tych badanaich.
|
|
|
Nadprzewodniki mają granicę pola magnetycznego jaką wytrzymują. Poczytaj o elektromagnesach nadprzewodnikowych - nie można robić bardzo silnych magnesów nadprzewodnikowych bo nadprzewodnik "wysiada" przy zbyt silnym polu magnetycznym.
Nie podgrzewaj rtęci jeżeli ci życie miłe - pary rtęci są gorsze niż arszenik.
Co z tego że ludzie widzieli TR3B? I co z tego że w pobliżu bazy? Dopóki nikt nie był w środku i nie widział jak jest zbudowane to nie ma żadnego znaczenia kto, gdzie i kiedy to widział.
|
|
|
K: ciezko sie z Toba gada, ciagle szukasz dziury w calym. Koniec tematu z Toba mojego na ten temat.
|
|
|
No jasne... Nie znasz się na nadprzewodnikach, nie znasz się na chemii, nie znasz się na matematyce i fizyce, podniecasz się doniesieniami które nadają się tylko do "Nie do wiary" a nie do laboratorium to o czym mamy rozmawiać... :>
|
|
|
K: juz powiedzialem jak zmadrzejesz to pogadamy, panie znawco i wyolbrzymiaczu koloryzujacy samoczynnie.
|
|
|
Zgodzę się że nie mamy o czym rozmawiać - musisz jeszcze trochę dojrzeć, wyrosnąć z dziecinnego podejścia do tematu i nauczyć się dyskutować jak człowiek dorosły. Mógł bym wytłumaczyć ci o co mi tu chodzi ale najprawdopodobniej nie jesteś na razie w stanie tego pojąć.
|
|
|
I w ten sposób pokazałeś że zrozumiałeś o co mi chodziło czyli nie myliłem się w swojej ocenie.
|
|
|
K: masz racje nie myliles sie, ale ze mnie nie dorostek :( ale moze jakos wyrosne w koncu.
|
|
|
K zasmiecilismy ten temat na forum tymi naszymi pierdolami, ale moze ludzie nam wybacza :-)
|
|
|
Wieledawid moge pomoc ale co zdzialales "dotychczas", tj. jakie masz punkty wagowe na to, ze nasze dzialanie nie poplynie z Twoim piwem ?
A o grawitacji to ucz sie od KOPERNIKA tylko czy widziales gdzis jego ksiazke?
...
|
|
|
przepis wiekóf :
dwie sprężyny od rudej dziewczyny
pokrętełka i guziki
tu wsadzimy dwa druciki
tu magnesik tam dzwoneczek
ładny będzie skurwiłwał
dwa wirujšce pola
obok sie zakręci Ola
laser i bita mietana
pasujš do siebie od rana
itd
|
|
|
Przerażacie mnie.
Wielebny. Same chęci to za mało.
Moja propozycja jest taka, znaleć jakš fundacje, albo szkołę wyższš, która ma pewne rodki na badania. Wybrać się do nich i przedstawić swój projekt. Prawdopodobieństwo istnieje, że znajdzie się kto kto użyczy trochę czasu i sprzętu. Do tego znaleć grupę zapaleńców, utworzyć stronę projektu w kilku językach. W ten sposób będzie można zebrać pewne rodki finansowe.
Innej drogi nie ma (przynajmniej ja o niej nie wiem).
Inni już tak zrobili np Seti.
|
|
|
Ty sie kurwa szykuj ale na poprawke z ortografii Wielebny Pierdzie. Niby chcesz cos wyslac w kosmos a pierdolisz jak male dziecko z przedszkola. Jak pisales do sponsora "sšda" to ja sie nie dziwie ze cie olali z gory na dol. Ja pierdoleeeee
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |