Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Odliczanie się właśnie rozpoczęło…
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 59

http://img169.imageshack.us/img169/7982/brazylia003cf2.jpg Jan Val Ellam – znany brazylijski pisarz poruszajšcy tematy ufologii i duchowoœci mówi, iż do Ziemi zbliża się kilka ras istot pozaziemskich w celu nawišzania oficjalnego i otwartego kontaktu z rasš ludzkš. Do spotkania powinno dojœć w okresie od 16 listopada 2006 do 30 kwietnia 2007. Poczšwszy od dzisiaj (16 listopada) brazylijscy badacze UFO odliczajš już dni do tego rzekomego wydarzenia. Jan Val Ellam to pseudonim literacki Rogerio de Almeidy Freitasa z Rio Grande do Norte, stanu w północno-wschodniej Brazylii. Posiadajšc na swym koncie 15 ksišżek i udzielajšc ponad 200 wykładów rocznie, jest on obecnie uważany za jedno z najpoważniejszych i najbardziej wiarygodnych Ÿródeł w kręgach osób zwišzanych z duchowym rozwojem człowieka. Freitag jest znany również jako biznesmen i reprezentant kilku europejskich kompanii turystycznych w kraju. Z ufologiš zwišzał się w młodym wieku zaczynajšc współpracę z pionierkš UFO w Brazylii, Irene Granchi oraz amerykańskim pisarzem Bobbem Prattem. PóŸniej Freitas rozpoczšł także badania nad duchowoœciš i wszystkim co jest z tym zwišzane, ostatecznie łšczšc jš z ufologiš w specyficzny sposób i dochodzšc do spójnych, jak podkreœlili przedstawiciele obydwu dziedzin, wniosków. Wtedy właœnie zaczšł się jego domniemany, regularny kontakt z kosmosem i bytami duchowymi, czasem oddzielnie, innym razem zaœ operujšcymi wspólnie. Jak twierdzi, kontakty te trwały przez dwie dekady. Przez kilka lat ukrywał ten fakt, taki stan rzeczy utrzymywał się aż do czasu ujawnienia tego w pierwszej napisanej przez siebie ksišżce. Freitas – jak twierdzi - doœwiadczył bliskiego spotkania z istotami pozaziemskimi 18 listopada 1999 roku w Natal – stolicy stanu Rio Grande do Norte. Doszło do niego nocš w hotelu Ocean Palace, tuż po spotkaniu techników NASA, ESA i Brazylijskiej Agencji Kosmicznej. Był on wówczas głównym menadżerem hotelu. Wtedy to, jak utrzymuje, powiedziano mu, iż wyczekiwany kontakt między rasš ludzkš a innymi gatunkami będzie miał miejsce w cišgu 7 lat od tej daty. Podobno od marca bieżšcego roku jest on ponownie w kontakcie z istotami, a do rzekomego spotkania ludzi z pozaziemianami ma dojœć w okresie od 16 listopada 2006 do 30 kwietnia 2007. Zegar tyka. Freitas opisał również jak takie spotkanie będzie wyglšdało: obejmie ono obserwację ogromnych statków kosmicznych przez wielu mieszkańców planety. Obserwacja trwać będzie jedynie kilka godzin, a obcy nie dokonajš żadnego bezpoœredniego kontaktu z rzšdami, tylko z wybranymi przez siebie osobami. Freitas twierdzi, że manifestacje UFO będę rejstrowane przez media, osišgnie to tak ogromny stopień, iż przypadki ten nie będš mogły zostać już w żaden sposób oœmieszone czy zbagatelizowane. Co prawda, według oœwiadczeń badacza przybysze zniknš po kilku godzinach, ale w cišgu kilku kolejnych miesięcy powrócš, powtarzajšc ten schemat do czasu, aż będziemy już przygotowani na ich końcowe lšdowanie. W sierpniu Rogerio de Almeida Freitas (lub Jan Van Ellam), udzielił obszernego wywiadu brazylijskiemu magazynowi ufologicznemu, w którym wyjaœnił w szczegółach swe kontakty, wizje a co najważniejsze – swe przewidywania co do oficjalnego i otwartego kontaktu z obcymi przybyszami. 13-stronnicowy wywiad znajduje się w wydaniu brazylijskiego magazynu poœwięconego zjawisku NOL z paŸdziernika 2006 (#126). Jak można się było spodziewać, te kontrowersyjna i niezwykła sprawa podzieliła brazylijskich badaczy zjawiska UFO na dwa obozy – przeciwników i zwolenników. Tak jak nadmieniliœmy wczeœniej i to już kilkakrotnie, zdaniem Freitasa, oficjalne spotkanie z przedstawicielami cywilizacji pozaziemskich ma nastšpić w okresie od 16 listopada 2006 do 30 kwietnia 2007. A my piszemy te słowa właœnie 16 listopada czyli w dzień zaczynajš odliczanie do tego epokowego wydarzenia. Oczywiœcie, jeżeli całš sprawa nie jest oszustwem. Brazylijski magazyn ufologiczny zachowuje jest neutralny co do tych zaskakujšcych oœwiadczeń informujšc jedynie o nich œwiatowš społecznoœć ufologicznš. Podobnš postawę reprezentuje również zespół redakcyjny niniejszego serwisu. Oczywiœcie, że cała ta sprawa okazać się może wyssanš z palca bzdurš! W pełni zdajemy sobie z tego sprawę, naszym zdaniem jednak polscy czytelnicy powinni się o niej dowiedzieć. Nie zapominajmy przecież, że te informacje pochodzš ze Ÿródła powszechnie uważanego za wiarygodne. Pozostaje nam jedynie uważnie œledzić bieg wydarzeń, czas pokaże czy Freitas mówi prawdę a odliczanie się właœnie rozpoczęło... Niebawem na stronach naszego serwisu opublikowane zostanš fragmenty wywiadu z Rogerio de Almeidš Freitasem. Opracowanie: Serwis NPN. ródło: A.J. Gevaerd – dyrektor Brazylisjkiego Centrum Badań ds. UFO i redaktor magazynów ufologicznych bardzo ciekawy text sam niecierpliwie czekam zeby zobaczyc iti:P , czytal ktos moze przepowiednie ze jakas pozaziemska cywilizacjia ujawni sie do 2008?? niewiem ale wydaje mi sie ze to byl nostradaus ale moge sie mylic .

Wina tuska

Alkazam, powinieneś go czuć. Ja to pół biedy ale co będzie z wami to ja nie chcę wiedzieć xD Lol, Wendol nie mów mi że ludzie są gotowi. http://moje-powolanie.blog.onet.pl/ Jeżeli to nazywamy przygotowaniem to ja idę zwijać pierożki. A teraz na poważnie http://www.nautilus.org.pl/?i=450 Warto przeczytać list 'Jaka jest wasza sytuacja?' to taka moja osobista dygresja odnośnie obrazu współczesnych działań, zachowań i nawyków całej rasy. Nie wnikam kto jest twórcą, skupcie się na treści.

« CZY CHCECIE BYSMY SIE UJAWNILI? » Trzeba wlasnie skupic sie na tworcy, bo tresc jest znana. Tworca moze byc czlowiek, ktory slyszal glos innego czlowieka. Bardzo duzo jest przekazow nadawanych ta droga. Glos moze dyktowac, co mamy napisac i rozpowszechnic. Rozni ludzie tych glosow sluchaja i w rozne rzeczy wierza. Jedni wierza, ze objawil sie sam Pan Bog, czy inny swiety. Drudzy, ze objawila sie jakas inna rasa istot na Ziemi. Niektorzy ludzie dzisiaj moga juz byc tak informowani przez te glosy, zeby propagowali podane im wiadomosci jako pracownicy lub wizjonerzy. W kazdym takim przeslaniu moze byc ziarenko prawdy i dlatego nalezy je czytac, ale nie wolno wszystkiego brac na serio. Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze jest dzisiaj wspaniala technologia, ktora moze oglupiac. Trzeba uwazac !!!

moja kosmiczna intuicja mówi mi, ze do 30.04 nie stanie sie nic szczególnego ;)

Wrona:
Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze jest dzisiaj wspaniala technologia, ktora moze oglupiac. Trzeba uwazac !!!
No właśnie Gosiu - trzeba było uważać :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol, czy Ty czytasz bez zrozumienia ?

:)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Musze przyznac ze naprawde myslalem ze cos sie jednak wydazy i czekalem z niecierpliwoscią na cos przez te 4 miesioce(nadzieja matką glupich) Naprawde zawiodlem sie na tym czlowieku niby wydal 12 ksiązek , ma wlasną firme , znany i szanowany w kregach ufologicznych i co QRWA!! zrobil mie w jajo!! skurw$#@%^$# jebany bu$^&&*^ pier!@#$ http://img339.imageshack.us/img339/3448/1546599755451d59f34d8fego5.jpg http://img118.imageshack.us/img118/7656/raincloudme9.gif

Wina tuska

pociesze sie oglodając 5 element poraz setny;/ Tojest naprawde kultowy flm!!! polsat 21 oo

Wina tuska

http://www.npn.ehost.pl/index.php?subaction=showfull&id=1177944678&archive=&start_from=&ucat=1&

Analizator, to nie może być to. Ten obiekt nie mógłby znaleźć się w tak głupim miejscu, na pewno nie było to oficjalne nawiązanie kontaktu, może co najwyżej próbka i badanie zachowań pasażerów samolotu itp. Również srodze zawiodłem się na Jan Val Ellam'ie... Poczekam jeszcze miesiąc a potem poszukam kontaktu do tego Pana i może uda się coś napisać do niego albo organizacji którą on reprezentuje. Mam nadzieję że przez jego działanie Wasza wiara czy też wiedza o tym że nie jesteśmy sami nie została wystawiona na szwank. To tylko człowiek, który swoim głupim lub przedwczesnym działaniem nadwątlił zaufanie do organizacji ale wszyscy doczekacie tego na co czekacie.

Jeszcze dzis napisze z ciekawosci emila do NPN i sprobuje sie dowiedziec czegos wiecej Ale nie sądze zeby wedzieli cos wiecej iinaczej by to napisali na stronce...

Wina tuska

Nie twierdzę, że ten incydent to właśnie oficjalne wyczekiwane ujawnienie się obcej cywilizacji. Jednak w ostatnim czasie takich zjawisk było sporo, a ten konkretny przypadek prawdopodobnie jest kolejnym przygotowującym nas na kontakt, albo i nie, może to po prostu pojazdy już od dawna używane przez USA lub Rosję Nie wiem jak Wy, ale ja jestem przekonany o tym, że coś się w najbliższym czasie się wydarzy, popatrzcie na dotychczasowe stereotypy, pewniki, dogmaty wszytko zaczyna trzeszczeć w szwach. Tym czymś nie musi byc wcale kontakt z obcymi, wystarczy pewna i potwierdzona informacja że do takich kontaktów dochodziło już wcześniej i były ukrywane. Tym czymś może być również odkrycie kolejnej nieznanej lub ukrywanej przez kościół ewangelii ………..

Muszę przyznać że jestem również głęboko przekonany że niedługo coś się wydarzy w sprawie ufo albo też raczej innych cywilizacji. Coś wisi w powietrzu :)

Moze macie nie swieze powietcze w pokoju i temu wam sie tak wydaje:) A tak na serio to wszyskie znaki na niebie i na ziemi w skazują ze nacos jestesmy przygotowywani Mysalem ze wlasnie nato co mialo sie wydazyc w oresie od 16 listopada 2006 do 30 kwietnia 2007... PS: na emila nie dostalem odp ...dziwne bo zawsze odpisywali w ciągu 24h

Wina tuska

Lol, widać nie widać nie ma to znaczenia. Ja nie będę leżał z założonymi rękoma czekając na koniec. Po pierwsze dla ludzi świadomych to upragnione odrodzenie. I kto powiedział że ma pewność odnośnie nadchodzących kataklizmów? Dla mnie jedną z alternatyw jest nowa jakość życia pozbawiona negatywnych refleksów przemiany.

LOL liszaj jak ty cos napiszesz to niewiem kąpletnie oco chodzi:) podejzewam ze to jest proba podswiadomgo wolania o pomoc :P

Wina tuska

No i ku chwale ojczyzny. Życie jest nudne i bezsensowne. Każdy sobie je utrudnia i udaje szczęśliwego. Czas na zmainy.

alkazam:
LOL liszaj jak ty cos napiszesz to niewiem kąpletnie oco chodzi:) podejzewam ze to jest proba podswiadomgo wolania o pomoc :P
Twoja sugestia to przykład subiektywnego spostrzeżenia.

dobre xD a co do 3 maja to na calym osiedlu aa widze ze swojego balknu dobre 12 bllokow to naliczylem sie cajej jednej flagi :P Za Polske za kraj SIEG HEL SIEG HEIL LOL:)

Wina tuska

W Stanach Zjednoczonych ukazały się fragmenty pamiętników Ronalda Reagana. Wyłania się z nich obraz prostego, miłego człowieka, który martwił się o losy świata, ale zachował dużo dystansu do pełnionej przez siebie funkcji. Zapisy z dziennika Ronalda Reagana opublikował magazyn "Vanity Fair". Gdy w 1981 roku Izrael zbombardował Irak, Reagan napisał: - ..." Przysięgam, że wierzę iż Armagedon jest bliski."... pozdro serdeczne pozdro

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 59
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.