| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Mialam sen o matematyce Cantora. Czy ktos sie zna?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 70 |
|
Prosze o jakies swoje refleksje na temat tworczosci matematyka Georg Ferdinand Ludwig Philipp Cantora. Nigdy o nim nie czytalam. Mialam sen na temat czegos z nim zwiazanego. Zapomnialam o tym wczoraj, lecz dzis sie mi przypomnialo.
|
|
|
Kolenchyma (zwarcica) - tkanka rolinna wzmacniajšca złożona z komórek żywych, elastycznych i wydłużonych, zawierajšcych chloroplasty, otoczonych niezdrewniałš celulozowo-pektynowš cianš majšcš charakterystyczne zgrubienia (zwykle sš one nierównomierne). Najczęciej występuje w posytaci pasów wzdłuż kštów komórki, w miejscach gdzie trzy lub więcej komórek graniczy ze sobš. Komórki kolenchymy zazwyczaj silnie do siebie przylegajš i tworzš zwartš tkankę.
Wikipedia®
|
|
|
Majac dowolna przestrzen, ktora mozemy modelowac, zawsze mozemy ja doprowadzic do zera.
|
|
|
Samiec upada do zera. Samica upada do zera. Wszyscy jestesmy zero = astrologiczne dziecko boze. Upadacie wszyscy do zera.
|
|
|
|
|
|
Zasda redukcjonizmu zawarta w tych twierdzeniach oparta jest o holograficzny zasado=>model wszechwiata.
Nic dziwnego w tym niema po przekroczeniu granicy progowej z dowolnej ilosci materii mozemy odtworzyc i odczytac dowolna rzecz we wszechswiecie.
O tym ładnie napisal w swoich wzorach Cantor. Podobnie Schredinger.
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Same tej liczby chyba nie policzyła, a jak tak to musiało cię to niele wcišgnšć, bo tam gdzie piszesz o 10 000 miejsc po przecinku, liczba zawiera ponad 23 000 liczb po przecinku, więc troche więcej, a znowu tam gdzie piszesz o 100 000 miejsc po przecinku jest ich tylko jakie 42 000, więc około tyle razy mniej niż za pierwszym razem więcej.
A zero to ideał, bo ideałom nie można nic zrobić, zera nie podzielisz, nie pomnożysz itd. Jedyne nad czym można się zastanawiać to czy ono istnieje bo wiadomo że idałów nie ma więc i istnienie zera jest wielce problematyczne, lecz samo założenie istnienia ideału jest wielkim ułatwieniem.
Co nie bardzo u ciebie z tš matematykš.
|
|
|
Ja bym sie tak nie naigrywal z tych co nieumieja czegos wyliczyc bo Cantor topierwszym nie był, wystarczy sobie przypomniec takie haslo jak:
STAŁA Z NINIWY
lub ciag matematyczny odkryty na wzgozu KUJUNDŻYK a wartosc jego wynosila: 195 955 200 000 000
a jak wiemy byly to wielkosci matematyczne uzywane wielel wiele wiekow przed nasza ERĽ ;) o roku PLatonskimniema sie co rozpisywac.
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
'bo wiadomo że idałów nie ma'
ke1przez2g
Dowiedz tego, ze idealow nie ma, a wtedy bedziemy kwita.
|
|
|
nawet gdyby zero było ideałem to byłoby tylko wyjštkiem potwierdzajšcym regułe. A co mi odpiszesz na te twoje liczby z 10 i 100 tysięcznš dokładnociš po przecinku??
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|
|