Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
rocznica WTC
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 55

dzisiaj jest rocznica zburzenia wtc dlaczego nie napisalam zamachu czy ataku?...bo mam watpliwosci widzialam w necie rok temu filmik o tym ze byc moze nie jest tak jak sie podaje...niestety nie pamietam jak sie film nazywal,ale mam nadzieje ze ktos z was cos moze na ten temat wie? byla tam mowa o tym ze byc moze sam bush mial w tym interes,ze w piwnicach byl jakis sklad zlota ktory zostal stamtad zabrany tuz przed tragedia,no i oczywiscie opinie fachowcow na temat tego ze zawaleniu ktos lub cos musialo"pomoc"oraz wypowiedzi swiadkow ktorzy twierdza ze na dole budynku,za folia budowlana,slyszeli cztery wybuchy.... nie mowiac juz o tym ze to co walnelo w pentagon bylo raczej zdalnie sterowana rakieta a nie samolotem.....

http://www.jolls.co.uk/assets/images/aquarius.jpg http://www.jolls .co.uk/assets/images/aquarius.jpg Wodnik.

Żeby było jasne, jeszcze raz. Moim zdaniem Bush i inni władcy nie mogš ufać doradzcom i otoczeniu. Winienie samego prezydenta USA za wszystko jest absurdem. Analizujšc historię, dochodzę do wniosków, że na każdym etapie ktoœ szuka osobistych korzyœci i zmienia bieg historii poprzez najmniejsze czyny, i słowa. Dlatego nie oskarżam jedynie władców, lecz każdego najmniejszego człowieka, który się daje mamić. Co może każdy najmniejszy człowiek?? Wszyscy wpływamy na œwiat. Nasze umysły sš potężniejsze, niż się nam wydaje. Człowiek ma wiele myœli na sekundę i większoœci nie jest œwiadom. To umysły tworzš rzeczywistoœć.

http://www.highlightzone.de/dvd/dvd_bilder/the_cell.jpg

http://www.aboutfilm.com/movies/c/cell1.jpg

http://img.engadget.com/common/images/7391864763230519.JPG?0.92222449471014 03 http://dvds.hitflip.de/dvd/minority_report_independence_day_498 2.jpg

http://img.clubic.com/photo/00150663.jpg

Dociekanie prawdy jest trudne. Może ktoœ ma prywatne interesy w tym wszystkim. Jestem zdania, że wielu ludzi ma nadprzyrodzone umiejętnoœci, lecz blokowanie ich leży w czyimœ interesie. Gdyby ludzie uœwiadamiali sobie bardziej pracę swojego umysłu, mogliby z tego czerpać. Jak się to ma do WTC, więc ddpowiedŸ na to można znaleŸć analizujšc filmy, które tu wyżej przedstawiłam.

"Cela", "The Cell", USA, 2000, reż. Tarsem Singh Obsada: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Marianne Jean-Baptiste, Vincent D'Onofrio. Carl Stargher (Vincent D'Onofrio), psychopata, seryjny morderca, skonstruował szklanš celę. Doprowadza w niej do brutalnej œmierci kobiety, a następnie urzšdza seksualny rytuał. Agentowi FBI udaje się schwytać szaleńca. Niestety zapada on w œpišczkę, a w celi znajduje się ofiara, której pozostało jedynie 40 godzin życia. Nikt nie wie, gdzie znajduje się ta cela œmierci. Pomocna może okazać się jedynie Catherine Deane (Jennifer Lopez). Aby ratować życie uwięzionej kobiety, Catherine godzi się wejœć do umysłu Starghera. "Raport mniejszoœci", "Minority Report", USA, 2002, reżyseria: Steven Spielberg Scenariusz: Frank Darabont, Jon Cohen, Scott Frank, Ronald Shusett, Gary Goldman(II) Na podstawie ksišżki: Philip K. Dick Zdjęcia: Janusz Kamiński Muzyka: John Williams W roku 2054 przyszłoœć można przewidzieć, a winnych ukarać zanim popełniš zaplanowane morderstwo. Dowodów ich niedoszłych zbrodni dostarczajš Jasnowidze - trzy obdarzone niezwykłymi zdolnoœciami parapsychologicznymi istoty, które nigdy się nie mylš. Komisarz John Anderton (Tom Cruise), który przed szeœciu laty stracił syna, gotów jest na wszystko, by oszczędzić innym rodzicom podobnego losu. Œlepo wierzy w niezawodnoœć systemu... dopóki sam nie stanie się głównym podejrzanym. "Ja, robot", USA, 2004, reżyseria Alex Proyas W 2035 roku roboty stały się integralnš częœciš codziennego życia wszystkich ludzi. Kiedy ginie genialny naukowiec pracujšcy w wielkiej korporacji U.S. Robotics, chicagowski detektyw Del Spooner (Will Smith) podejmuje œledztwo. Z pomocš doktor Susan Calvin (Bridget Moynahan) - specjalistki od psychologii robotów, detektyw odkrywa, że odpowiedzialnym za œmierć naukowca może być właœnie robot. Im bardziej Spooner zbliża się do prawdy, tym bardziej jego życie znajduje się w niebezpieczeństwie. Czas ucieka, a zagrożenie staje się coraz większe... zagrożenie dla egzystencji całego rodzaju ludzkiego. Ekranizacja prozy Isaaca Asimova, klasyka literatury fantastyczno-naukowej, wyreżyserowana przez Alexa Proyasa, jednego z czołowych wizjonerów współczesnego kina, twórcy "Kruka" i "Mrocznego miasta". Œwiat przyszłoœci, w którym dokonano genialnych wynalazków pozwalajšcych na pełnš automatyzację życia. Najlepszymi przyjaciółmi człowieka stały się supernowoczesne roboty, które towarzyszš mu na każdym kroku. Will Smith ("Dzień Niepodległoœci") wciela się w rolę detektywa, który prowadzi œledztwo w sprawie tajemniczej zbrodni. Wszystko wskazuje, że popełnił jš robot, który wymknšł się spod kontroli... Ogromnym atutem filmu jest niezwykła wizja przyszłoœci - równie sugestywna, co w słynnym "Raporcie mniejszoœci". "X-Men 2", 2003, USA, reżyseria Bryan Singer Akcja filmu zaczyna się od zapierajšcej dech w piersiach sceny pokazujšcej jak jeden z mutantów Kurt Wagner alias Nightcrawler dokonuje zamachu na prezydenta USA. Nieudana próba ataku niesie ze sobš represję wobec mutantów. Rozwišzaniem "kwestii mutantów" na polecenie rzšdu zajmuje się William Stryker, człowiek dla którego "rozwišzanie" oznacza tylko jedno - œmierć wszystkich mutantów. ródło: filmweb.pl, onet.pl, kinoman.pl

co ma "Cela" do tematu "rocznica WTC"?

Poćwicz troszkę intuicję. Wcišż się bronisz przed intuicjš pytankami do mnie. Pamiętasz jak maska Diabła się ułożyła z dymu nad ruinami WTC?? Rogatego z "Celi" pamiętasz??

Natx:
Poćwicz troszkę intuicję
zajmij się sobš
Natx:
Wcišż się bronisz przed intuicjš pytankami do mnie. Pamiętasz jak maska Diabła się ułożyła z dymu nad ruinami WTC?? Rogatego z "Celi" pamiętasz??
po co się bawisz w te durne skojarzenia, które nikogo nie interesujš?

Po co Ty się bawisz i zaczepiasz?? Radzisz czynić coœ, czego sam nie robisz.

Natx:
Radzisz czynić coœ, czego sam nie robisz.
a czego nie robię

Szukasz jak to mówi Jezus u kogoœ czegoœ, a sam masz ze sobš większe problemy.

słuchaj jesteœ jedynš osobš, która mi takie bzdury opowiada. za to tobie wszyscy mówiš, że masz nasrane w głowie, a łagodniej, że masz zaburzenia

Nikt mi tak nie mówi. Na tym forum piszemy. Jeœli już się zagłębić w ten styl myœlenia, to ktoœ czasem napisze, że mój tekst mu nie spodobał i oczywiœcie ubiera to w swoje słowa. To całkiem naturalne zachowania.

Natx:
Nikt mi tak nie mówi
jesteœ w dużym błędzie. jutro ci zacytuje niektóre wypowiedzi

To zrób to w topiku @ Nats, żeby nie robić bałaganu.

pod warunkiem, że ty przeniesiesz swoje bzdurne reklamy filmów do tego samego wštku

Te filmy uważam za istotę przyszłych rozwišzań zwišzanych z poprawieniem bezpieczeństwa życia na Ziemi :-)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 55
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.