| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Jestem za edukacją aż do śmierci... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82 |
|
Nikt nie może mi imponować tylko dlatego, że ma magistra i pracę. Jest to chyba co zwyczajnego.
Można czuć się czasem oszukanym przez system owiaty. W USA nawet na kierunkach humanistycznych się wykłada rzeczy zwišzane z fizykš, choć nie sš to dokładne dane. Wiem, że Einstein jest tam szanowany.
Poznałam wczoraj kogo, kto jest tylko po liceum elektronicznym i ma firmę montujšcš tak zwane inteligentne domy. Ten kto jedzi na szkolenia nieustannie.
Przyjemnie jest obcować z ludmi, którzy sš otwarci na nowe cieżki. Sama edukacja państwowa jest pewnym kryterium, lecz najważniejszym kryterium jest skutecznoć.
|
|
|
Jest to kwestia wiadomoci, że bez cišgłego doskonalenia siebie i otoczenia popadamy w energetyczny marazm, co się odbija na zdrowiu, a co można nazwać opadaniem energii do kanałów wiadomoci tak sztywnych i rutynowych, że powstajš energetyczne zastoje.
|
|
|
Sš to podstawy mechaniki duszy.
Wystarczy poczytać Podwodnyja, co z psychotroniki, a sama astrologia jest o tyle o ile wielkim studium ludzkich charakterów spisywanym przez wieki i porównywanym z wyglšdem nieba w czasie urodzin.
Wracajšc do tematu. Edukacja aż do mierci jest moim zdaniem jak odychanie, czyli jest to co koniecznego, by prawidłowo funkcjonować.
Podłšczanie się pod respirator (to zagadnienie poruszył kolega X-Balance, lecz zostało ono skasowane przez admina) jest to rehabilitacja, nie życie.
Czym jest zatem respirator? Jest to urzšdzenie pomagajšce oddychać oczyszczajšc wdychane powietrze. Czy edukacja aż do mierci może być respiraotrem? Być może. Może się nim stać. Może być przykrym filtrem odzielajšcym brud od czystego powietrza. Wszystko jednak zależy od nastawienia.
Jeli Bóg jest miłociš, to mylę, że miłoć nie jest cudem, ani zjawiskiem nadprzyrodzonym, lecz czystym powietrzem, które można wdychać bez potrzeby zakładania respiratora. Zatem jeli kocham się edukować, to traktuję wszystko z miłociš, a nie jako filtr, który ma mnie zaszufladkować.
|
|
|
Problem wraca ten sam. Dystrybucja wiedzy. Jest ona w Polsce znikoma i obwarowana zakazami. Sama szkoła wyższa ma ograniczony program, któy zmienia się zbyt wolno do rynku. Ponadto rynek się rozszerza, niestety edukacja za tym rozszerzaniem nie nadšża. Oczywicie możemy się powołać na dobór naturalny i konkurencję, możemy się powołać na moralnoć, lecz najadekwatniejszym czynnikiem jest czynnik brzucha, czyli to, czy na tyle jest wykorzystana/ zagospodarowana przestrzeń możliwoci, by życie pachniało wieżociš.
|
|
|
Czy jesz wieży chleb czy stary, to duża różnica.
Czy edukujesz się w obsłudze telewizora Neptun czy o nowych technologiach, to duża różnica.
|
|
|
Swojš drogš, nikomu nie chcę imponować, lecz muszę się zapytać, czy jestecie w stanie sobie dokładnie przypomnieć, ile litrów alkoholu wypilicie w życiu?
Ja tak.
|
|
|
Neptun - marka telewizorów produkowanych w gdańskich zakładach Unimor. Jednym z popularniejszych modeli był D505 - pierwszy produkowany seryjnie model w pełni dwusystemowy - PAL/SECAM wliczajšc podwójnš fonię 5.5/6.5 MHz. Razem z dwusystemowym modułem dekodera PAL/SECAM stosowano usprawnienie współpracy z magnetowidami polegajšce na zmianach w module synchronizacji (do tego celu była używana pozycja "4" programatora). Stosowane były popularne kineskopy PIL produkowane w zakładach Polkolor w Piasecznie. Układ przetwornicy oraz odchylania poziomego był tranzystorowy (w odróżnieniu od modeli Jowisz, gdzie stosowano tyrystory). Telewizor ten był produkowany w kilku wersjach, były produkowane także moduły zdalnego sterowania, odbiorniki teletekstu, moduły monitorowe (wejcie/wyjcie audio-wideo). Stosowano głowicę UKF wykorzystujšcš tranzystory MOSFET, ponadto kilka małych firm przygotowało moduł poredniej częstotliwoci wykorzystujšcy filtr z falš bieżšcš. Po zastosowaniu takiego modułu, jakoć obrazu niejednokrotnie przewyższała produkty zachodnie z dolnej półki cenowej. Telewizory te były trwałe i niezawodne, typowym uszkodzeniem były awarie tranzystora mocy w układzie odchylania poziomego, przebicia powielacza wysokiego napięcia oraz kondensatorów. Wiele z Neptunów sprawnie pracuje do dzi.
Wikipedia®
|
|
|
Czy komunizm i socjalizm to była po prostu kampania reklamowa?
W końcu kiedy uczniowe widzš telewizor Neptun, zaczynajš sšdzić, że tracš czas (wiem z autopsji), a przecież jest tam system wiedzy ważny.
|
|
|
Sšdzę, że komunizm i socjalizm to była firma, która splajtowała, a propaganda tego była kampaniš reklamowš.
|
|
|
Zatem kodujcie sobie wszyscy, że państwo oparte na komunizmie i socjalizmie zawsze PLAJTUJE. Problem w tym, że EDUKACJA I JEJ PROGRAM sš komunistyczne i socjalistyczne w swych wszelkich przejawach. Panuje w edukacji narzucanie odgórne i scentralizowanie programu takiego samego dla wszystkich, a jak kto nie wyrobi normy, to w sumie nic takiego, tyle że go nie pochwalš i nie dostanie się do wyższych szczebli.
|
|
|
Chyba wszyscy wiecie, że ciała ofiar nazizmu eksploatowano w ramach badań naukowych i w ramach produkcyjnych. Ofiary pracowały w fabrykach dostajšc za to prawie nic. Trzeba dodać, że Hitler odwoływał się do zagadnień ekonomicznych sugerujšc zagrożenie ekonomiczne ze strony Żydów. Sama wojna jest również maszynš ekonomicznš. Czy zatem system edukacji nie jest wewnętrznš formš ekonomicznš? Co jak państwo w państwie? Zastanówcie się nad tym. Jeli tak jest w rzeczywistoci, a analiza struktur edukacyjnych i ich programów prowadzi do wniosków, że to czysty socjalizm (komunizm), to w takim razie nic dziwnego, że ekonomia polskich uczelni i szkół upada, i sama struktura programowa stoi w sprzecznoci z realnymi dochodami z tych struktur programowych.
|
|
|
Może ciasne szkolne klasy, pozbawione rolin, normalnych siedzeń zdrowych dla kręgosłupa, dywanów i obrazów sš czym w jakim metaforycznym sensie podobnym do wagonów, w których wywożono ludzi na manowce skłaniajšc ich do oddania wszystkiego z powodu jedynej słusznej prawdy programowej.
|
|
|
Atrapa (fr. attrape) – makieta, lub przedmiot służšcy do oszukania obserwatora, imitacja.
Przykłady:
plastikowa kiełbasa na wystawie – nie psuje się
obudowa telefonu komórkowego – tania, zapobiega kradzieży
makieta pojazdu, lub broni w wojsku dajšca złudzenie obecnoci dla rozpoznania lotniczego. Często wykorzystywana łšcznie z kamuflażem.
Atrapa to również nazwa ozdobnej osłony przodu samochodu, na wysokoci chłodnicy zwana jest również potocznie "grillem".
[edytuj]
Zobacz też
dezinformacja
maskowanie
ródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Atrapa"
|
|
|
Jestem za tym, aby to nauczyciele, rektorzy i pracownicy naukowi ustalali programy, a same egzaminy powinny zawierać w sobie element zaskoczenia, aby nie tyle treć encyklopedyczna, co praktyczna była stymulowana.
|
|
|
A Ty wyckret lepiej się odczep od "Pani domu", jako że nie wszyscy muszš czytać tylko jedynie słuszne treci. Powiedziałe, że ów kolega jedzi na szkolenia z potrzeby, nie dla rozrywki, więc rozumiem, że masz cišgotki do męskiej solidarnoci, lecz aż tak bardzo mężczyzn nie bierz pod jednš kreskę i nie stwierdzaj z góry, co ów kolega, którego to ja spotkałam, nie ty, miał na myli. Powiem Ci, że ów kolega, który jest po liceum elektronicznym i ma firmę instalujšcš domy inteligentne od zawsze się interesował takimi motywami, zatem co mu to teraz wynagradza.
|
|
|
Zauważcie, że to media nakręcajš "amnestię maturalnš" jako złš, lecz kto inny może uważać, że Ci ludzie z amnestii to urodzeni szczęciarze, których warto zatrudnić w firmie ze względu na to, że oni zawsze wychodzš na swoje.
|
|
|
Jeli się lekarz nauczy, gdzie leży wštroba, z czego się składa, jeli na tablicy narysuje wštrobę, odbije jš po drugiej stronie, a następnie pani mu powie, żeby sobie wyobraził, że kreda to skalpel i żeby znalazł żyłę wrotnš i ucišł jš kredš, potem wzišł narysował plasterek i przykleił, żeby krew nie leciała, to z pewnociš taki lekarz zaszyje nam nożyczki w brzuchu.
|
|
|
Jeli pan magister od informatyki nie umie napisać apletu w javie dotyczšcego funkcji silnia, lecz musi mieć karteczkę, a na tej karteczce też nie za bardzo kuma, to niech sobie idzie pokumkać nad stawem.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |