Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
UFO TO RZECZYWISTOŚĆ
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95

Czterokrotnie miałem do czynienia ze zjawiskiem UFO. Pierwszy raz widzałem UFO w1979r. Od tego czasu czuję potrzebę patrzenia w niebo przy każdej okazji. OBIEKTY TE MOGĄ SIĘ MATERIALIZOWAĆ I DEMATERIALIZOWAĆ. Pozdrawiam Wladek

Mam prawie 14 lat Dwa lata temu byłam na szkolnym boisku wraz z moja przyjaciółką i siostrą cioteczną zobaczyłam na niebie żółtą kulę nie mogła być samolotem bo leciała za wysoko jak na latajacy obiekt ta historia stała sie gdzieś tak pod koniec lipca wieczorem gdzieś było juz po 21.00 pamietam że był to lipiec bo mam w lipcu urodziny.Gdy to coś zobaczyłyśmy to strasznie się przestraszyłyśmy i chciałyśmy uciekać ale to za nami tak jakby latało poszłyśmy a raczej uciekłyśmy do mnie do domu bo mój dom jest przy szkole w której byłyśmy.Po kilku tygodniach przeczytałam w gazecie że ludzie zaopserwowali na niebie UFO akurat 27 lipca tak jak my i prawie o tej samej godzinie strasznie przestraszyłam sie >chciałam pokazać mojej przyjaciółce ten wycinek z gazety i położyłam na stole gdzy obudziłam się rano nadal tam był ale po kilku dniach nie mogłam jego znaleźć nie wiem co sie z nim stało pytałam rodziców czy go nie wyżucili ale powiedzieli że nie.Przy wycinku było umieszczone zdjęcie tych obiektów były dokładnie taki same jak my widziałyśmy!!!!!!!!!! POZDRAWIAM SERDZECZNIE KAROLINA!!!!!!!!!!!!!

Jak nie wiesz jak durzy był obiekt to nie wiesz jak był wysoko... :-) dlatego wielkość obiektów na niebie podaje sie przy pomosy miary łukowej...

"wbrew pozorą życie we wszechświecie nie rózni się tak bardzo od naszego... łączy je przede wszystkim woda, a to już wymusza durze podobieństwo... " no nie wiem kiedyś w Focusie czytałem że istoty żyjące mogą yć oparte na innych związkach, tam był podany przykład metanu i krzemu. Życie to samopotrzymujący się system chemiczny zdolny do ewolucji na drodze doboru naturalnego, nie tylko coś takiego jak na ziemi musi spełniać te warunki. "ssaki nie mogły powstać po płazach" może i nie ,ale ewolucja jest na tyle losowa że gdzieś inej sierś mogła pojaiwć się przeł łusami, pozatym na innych planetach mogłyby powstać zupełnie inne gromady. Rozwój życia na ziemi jest jedynym jaki możemy ogłąda i nie możemy opierać na nim ewolusji na innych planetach, możemy mieliśmy takiego pecha że u nas inteligencja pojawiła się dość późno, może jakby dinozaury nie wygineły (ich wyginiencie było tylko przypadkiem ) one byłyby iteligentne, nic nie mówi że inteligencjajest domeną ssaków.

Karolino... nie żebym miał jakieś objekcje... ale jeśli chcesz pokazać przyjaciółkom to zdjęcie idź do najbliższej biblioteki i poproś o archiwalne wydanie tej gazety... Poza tym jesteśmy bombardowani różnego rodzaju informacjami... ludzie NIE WIERZMY W NIE!!! I tak pewnie zignorujecie moje wezwanie na temat rzetelnego sprawdzenia tego w co się wierzy... Wszytskiego dobrego :) trzymajcie się ciepło :)

Ale sierść powstała z łusek... chyba... :-) Oczywiscie że życie nie jest tylko domeną ziemi... ale to że tu żyjemy i jesteśmy jego częścią nie oznacza że życie na ziemi to zły przykład życia w kosmosie... oczywiscie że intiligencja mogła powstać gdzieś szybciej... gdzieś w kosmosie intiligencja powstała miliony lat przed pierwszymi homidami... to tak bardzo prawdopodobne... ale intiligencja to nie tylko znacznie rozwinięty układ nerwowy... potrzebne było wykształcenie masy innych szczegułów... ciepłokrwistość... odpowiednia ilośc tlenu w mózgu... zaawansowane zależności społeczne... chwytne dłonie... wykształcenie tego wszystkiego jest długotrwałe... ponieważ losowe zmiany ewolucyjne nie mogą zmienić od razu czegoś prymitywnego w coś zaawansowanego... zmiany sa stopniowe... dobrym przykładem są delfiny... nie mogły one zkierować rozwoju swojej intiligencji tam gdzie ludzie... brak chwytnych dłoni!!!! mimo to uprawiają sex dla przyjemności... :-) oczywiście metan i krzem jak i grafit... mogą to byc zastępcze cegiełki życia... już niebawem sonda Cassini dotrze do Saturna i zrzuci prubnik na Tytana w metanowe morze... a tam metano-delfiny!!!! intiligencja nie oznacza odrazu szaraków-detystów-chirurgów instalujących gdzie popadnie nadajniki... :-) CZAS WSZYSTKO POKAŻE...

" Ale sierść powstała z łusek... chyba... :-) " na ziemi, ale czy to znaczy że to pewnik na cały wszechświat:), to nie o to chodzi to był tylko przykład może błądny coż nie jest biologiem "ciepłokrwistość... odpowiednia ilośc tlenu w mózgu... zaawansowane zależności społeczne... chwytne dłonie... wykształcenie tego wszystkiego jest długotrwałe... " właśniwie, tylko nie wiem czemu zminokrwiśc nie mogą być mądrzy :(, to jawna dyskryminajcia btw, ogładałem na wakacvjach film o hipotetycznych dalszych dziejach ewolucji na ziemii zakładając że człowiek opuścił ją, wiadomo że była to loteria, ale ostatnim zwierzeciam tam pokazynych (o inteligencji małpy) był kałanarnica skacząca po drzewach, nie wiem czy była ciepłokrwiska ale raczej nie miała chwytnych dłonie "oczywiście metan i krzem jak i grafit... mogą to byc zastępcze cegiełki życia... " jak i każdy związek byłeby dobrze reagował i inymi związkami. ps mnie ciekawi jak wydłąda łancuch dna takich istot pps "oczywiście metan i krzem jak i grafit... mogą to byc zastępcze cegiełki życia... " ty podałej argument ty wyjaśnij, pewnie że parę ludzi brało strować za UFO (służnie zresztą bo skoro go nieizetyfikowali było to dla nich UFO), ale realcje ludzi i zdjęcia raczej nie mówią o sterowcach.

Jasne... też oglądałem ten program... ośmiornice są bardzo intiligetne... duży mózg potrzebuje dużo tlenu i ciepła... latające tależe pojawiają się od czasu pokazów pierwszych sterowców... oglądałem rysunki pierwszych tależy... narysowanych na podstawie doniesień świadków... wyglądają naprawdę śmiesznie... uczucie jak przy oglądaniu starego StarTreka!!!! wcześniej były elfy i smoki... teraz latające tależe... za wiele lat gdy pomysł latających tależy będzie ograny i technicznie prymitywny znajdziemy sobie coś innego... Ludzie potrzebują tego... chcą wierzyć i widzieć coś! a gdy tylko znajdzie się dobra pożywka wybucha masowe zjawisko... Rozwiązania są 2... albo latajace tależe czyli kosmici pojawili się na ziemi akórat po tych pokazach... albo pokazy zainicjowały w ludzkich umysłach obraz latających tależy... w tym okresie było rónież głośno ogólnie o kosmosie i mozliwosci zepchnięcia życia na ziemi z cudu do kosmicznej zwykłości... jeszcze na począku 20 wieku znajdowali sie świadkowie twierdzący że byli na wenus i niosą przymierze od Wenusjan... te 2 czynniki były impulsem do zjawiska ufo... lezy to głęboko w podświadomości i wyplywa jako szereg różnych wrażeń, obserwacji, halucynacji czy też zbiorowych zwidów... na szczegóły raz jeszcze zapraszam do fajowej książki "Spór o pochodzenie cywilizacji pozaziemskich" jak kogoś ten temat interesuje bardziej niż tylko mędrkowania na forum to naprawdę powinien... spojrzenie na przedmiot rozważań z różnych stron to podstawa mądrości... własne rozmyślania są zawsze bardzo ograniczone... ps. w książce tej są opisane obserwacje UFO/NOL które nie zostały w żaden sposób naukowo wyjasnione... :-) tak więc książka nie przyjmuje jednej ze stron... to ksiażka NAUKOWA lub POPULARNONAUKOWA jak kto woli... hiehiehie... "jak i każdy związek byłeby dobrze reagował i inymi związkami. ps mnie ciekawi jak wydłąda łancuch dna takich istot" to żeby dobrze reagował już zawęża krąg... węgiel jak i krzem mają właściwości unikalne w kosmosie... jak i woda!!!! Mnie tez to ciekawi... innoskrętna helissa? lub całkiem inny system... W kosmosie cochwila odkrywa się substancje organiczne... aminokwasy!!!! Szkoda by było gdyby nie zostały wykozystane gdzie indziej...

niemam pojęcia czy ufo istnieje ale może to byc prawda według mnie są na ziemi takie dowody które nigdy nie ujżą światła dziennego.Inni twierdzą że to jest niemożliwe bo nigdy niezobaczyli nic pananormalnego ale także niepowinni zaprzeczać bo skąd mają pewność że w dalekim wszechświecie nieistnieje jakaś cywilizacja która ma takie same warynki do życia jak my.Ja nieraz widziałem dziwne obiekty na niebie które budzą w nas lęk przez różne wypowiadania się ludzi porwanych przez nią.

Widelec: "Jeżeli wiecie ile wynosi wiek wszechświata, wiek pierwszych galaktyk i pierwszych systemów planetarnych to nie ma tu miejsca na "błąd obliczenia"... te wartosci sa już pewniakami..." Pewniakami?? Ta wielka liczba eksperymentów, które prowadzono po odkryciu w 1965 r. przez Arno Penziasa i Roberta Wilsona, tzw. mikrofalowego albo reliktowego promieniowania tła pozwoliła jedynie na twierdzenie z wiekszą dozą prawdopodobieństwa twierdzić, ze promieniowanie to rzeczywiście pochodzi z odległej epoki kosmologicznej. Zauważ, Widelcu, że wciąz chodzi o prawdopodobieństwo, więc jest tu jak najbardziej miejsce na błąd obliczeń, a także i na to, że to nie żadne "pewniki". Nalezy również pamiętać, że promieniowanie tła, pochodzące z odległości 13.7 mld lat jest granicą obserwacji. Dalej nie da się zajrzeć, bo wszystko zasłania rozgrzany gaz. W płaskim wszechświecie to dalej istnieje i jest poza zasięgiem astronomii.(Na obecnym etapie większość badaczy sądzi, że wszechświat ma topologię płaską - eulidesową). Dodać i powtórzyć jeszcze nalezy, że astronomowie mówią takze o wielu wszechświatach jako tworów istniejacych w inenj czasoprzestrzeni niż nasza (np. jest takahipoteza mówiącao tym, ze każda czarna dziura jest zalążkiem nowego wszechświata). Co do długości czasu trwania Wszechświata zdania także są podzielone. Dla przykładu - meksykański kosmolog Carlos Frenk, profesor na uniwersytecie w Durham w Szkocji przyjął jako wiek wszechświata 15 miliardów lat, podczas gdy Nowa Hipoteza zakłada że był to okres nieporównywalnie dłuższy. Wciąż także poszukuje się rozwiązania zagadki ruchu materii w galaktykach, nośnika pola elektromagnetycznego i jego szczególnych postaci, nie wiadomo co chroni wszechświat przed grawitacyjnym zapadnięciem się. Wciąz nie odnaleziono hipotetycznej cząstki ciemnej materii, której znalezienie rozwiązało by powyższe problemy. Według najnowszych badań centralne czarne dziury w starych galaktykach wykazują znacznie większą aktywność od oczekiwanej. Powstaje zasadnicze pytanie: skąd stare galaktyki biorą surowiec do zasilania ich centralnych czarnych dziur. Według dotychczasowych założeń pył i gaz międzygwiezdny powinny dawno się wyczerpać. pozdrawiam

Zachęcam do zapoznania się z moimi materiałami z zakresu fizyki. Zakładam tam, że załamanie czasoprzestrzeni przez prędkość światła powoduje również oprócz pola grawitacyjnego pole magnetyczne. Stosunek wartości tych pól względem siebie powoduje powstawanie czasu. Nadprzewodność wodoru można wykorzystać do budowy nowej generacji pojazdów kosmicznych, które nie będą potrzebowały dużej ilości energii. http://republika.pl/pufoc/xxx_itk_zal.htm Dawid Schwałkowski PS Teoria nieoznaczoności to bzdura.

słyszałem ostatnio o gazoqwej planecie mającej 13 miliardów lat, więc może powstała bardzo wcezśnie jakiaś planeta na której zaczoło powstawać życia

13 z groszem to najnowsze wyliczenia... fakt że brak dobrze ustalonego wieku wszechświata wywoływał małe zamieszanie... fakt też że może ta liczba nieznacznie się zmieni... ale nie o rzędy kilka miliardów... no i przyznaje racje nie są to pewniaki!!! tylko najlepsze dotychczasowe wyliczenia... założono błąd w wyliczeniu wieku najstarszych gromad kulistych... które to wywoływały tyle zamieszania... mimo to na intiligetne życie nie było czasu przed 4mld lat temu... zakażdym razem kiedy astronomowie dostają w ręce nowa zabawkę pojawia się więcej pytań... juz został ogłoszony przetarg na NASTĘPCE KOSMICZNEGO TELESKOPU!!!! kiedy ma być nie pamiętam ale już zacieram ręce... badanie promieniowania tła wykazało że jest płaski... ale to może być topologia miejscowa... topologia całego wszechświata może być inna... Jeżeli chodzi o galaktyki to wyczerpujący artykuł jest w lutowym Świecie Nauki... okazuje się że nawet nasza galaktyka jest bardziej dynamiczna i zmienna niż sądzono...

Cześć, ja także widziałem UFO nad moja miejscowością, jakieś kilka lat temu. Spisałem cała obserwację ale (niestety) zgubiłem ową kartke a relacja z komputera gdzies mi wyparowała. Szkoda że wtedy nie miałem aparatu :( Owa obserwacja była kilka lat temu. wiem że sceptycy moga sądzić że sie pomyliłem i że to nie było UFO, ale ja swoje wiem. Na początku sam nie wieżyłem że to jest UFO ale dzięki ruchom tego obiektu mogłem wykluczyć możliwości, że był to samolot, rakieta, kometa itp.. Owy obiekt wykonywał zwroty jakich nie robią samoloty (komety itp), zatrzymywał się w powietrzu i z tego co zaobserwowałem to obracał się wokół własnej osi. Po jakims czasie obiekt zniknął. Był on koloru pomarańczowo-czerwonego. Pozdrawiam i zachęcam wszystkich do opisywania swoich obserwacji na tym forum.

Widelec nie rozumiem dlaczego dla inteligentnego życia dajesz tylko ostatnie 4mld lat, ja bym spokojnie dał 8mld. 13 mld powstanie wszechświata, 3 mld żeby trochę ostygł i z 2mld na rozwój życia do formy inteligentnej uważam że wystraczy. Oczywiście wszystko przy założeniu że Życie bedzie podobnie jak my na węglu. Natura (weglowa) w innym miejscu mogła wymyśleć inteligencje dużo szybciej niz na Ziemi. Oczywiście nie mam zielonego pojęcie ile może trwać rozwój natury opartej na krzemie, kryształakch soli czy istot energetycznych...

Ok Widelec nie musisz odpowiadac bo już to zrobiłeś w poscie o cywilizacjach Widelec "jednakże gdy chodzi o umyślne przysłanie tu życia na zasadzie ekspansji... napewno nie mogło ono przybyć z naszej galaktyki bo przed 4 mld lat temu nie było w niej warunków ani czasu do powstania intiligentnego życia... nazi sąsiedzi obłoki Magellana też są za młode... około 2milionów lat świetlnych od nas mamy Mgławicę Andromedy naszą siostre bliźniaczke... ale ona ma podobną historię co i my i też jest za młoda... jeszcze dalej???? to już tylko gdybanie... wszechświat ma 13.5 mld lat pierwsze galaktyki powstały około 10mld lat temu... ale w tym czasie gwiazdy nie miały planet... musiało minąć około 4-5mld lat żeby nagromadzenie pierwiastków "ciężkich" w kosmosie pozwoliło na powszechne powstawanie układów planetarnych... i tu pojawia się ziemskie słońce powstałe około 4.6 mld lat temu... z tego wynika że nie było czasu na wykształcenie się intiligentnego życia przed powstaniem życia na ziemi... " Nie wiem z kąd masz te inforamcje ale ja zawsze słyszałem że Słońce ma 6mld, Ziemia 5mld, nie ważne tak czy inaczej nawet jak warunki na planetach były sprzyjające dopiero 4,5mld lat temu to jak mówię gdzie indziej mogło Życie inteligentne rozwinąć się w ciągu powiedzmy 1 mld lat to itak mamy cywilizacje o wieku 3 mld lat, albo 2mld lat a nawet cywilizacja o wieku 1mld lat jest dla nas czymś niepojętym (na pewno takiej cywilizacji już nie ma w tym wszechświecie) tak więc w przypadku tak starych cywilizacji wszystko jest możliwe.

Własnie przyszło mi jeszcze coś do głowy odnosnie Życia na Ziemi, dinozaury żyły około 400mln lat saki cały ten czas żyły w niszy biologicznej, a co by było jakby metoryt który skasował dino uderzył 300mln lat wczesniej to nasza cywilizacja liczyłaby obecnie 3010000 lat (ja daję nam 10000 lat jako taką cywlilzację)

Poprzednie posty wyjaśniają dlaczego sądzę że na intiligencję potrzeba więcej niż 2 mld lat... przeczytaj podyskutujemy... przypomnę... życie na ziemi powstało "szybko" po unormowaniu się na niej warunków... ale życie złozone po prawie 4mld... nie możesz wycinać jakiś okresów z histori ewolucji i sądzić że to przyśpieszyło by powstanie intiligentnych małpoludów... a przecież mogli zamiast pierwszych roślin powstaś ludzie i byśmy mieli... gdyby nie 300mil lat dinozaurów może by nie było by ssaków jaki znamy dzisiaj... moje twierdzenie brzmiało że nie mogła powstać żadna rasa intiligętna przed zyciem na ziemi... a nie przed ludzmi... bleee... czemu musze się powtarzać... informacje mam z pierwszej ręki od boga słońca i od gaji... :-) i nformacje które podaje staram się sprawdzać... i o ile nie są to spekulacje naukowców są one z potwierdzonych źródeł i badań...

No tak Widelec jednak wszechświat jest starszy niż 13mld, Hubble odkrył galaktyke oddaloną o 13.25mld l.s. czyli mogła istnieć z 1-2mld lat a więc wszechświat może mieć z 15mld lat twoja teza że nie mogło być życia inteligentnego przed powstaniem życia na Ziemi jest coraz cieńsza.

Nie wiem dlaczego tak często mówiąc o wszechświecie odwołujecie się do teorii wielkiego wybuchu, ja uważam to za kompletną bzdurę, rzecz jasna nie musicie się ze mną zgadzać ale pomyślcie, wszystko w przyrodzie się odnawia, każdy cykl powtarza się wielokrotnie, np. narodziny i śmierć, wyobrażacie sobie sytuację gdzie wielki wybuch pochłania cały wszechświat, i od nowa tworzą się wszystkie planety i życie na nich… Ta teoria może byś prawdziwa dla określonego wycinku wszechświata, dajmy na to taki układ słoneczny z naszą planetką i nami i może kilka do kilkunastu takich układów słonecznych taki cykl obejmuje, ktoś z was zadał pytanie a co jest dalej, odpowiadam wielki koniec wszystkiego i wodospad spadający wprost do szeolu (i to też był żart) Poza tym skupiskiem układów słonecznych na pewno są inne skupiska układów słonecznych, jedne powstają inne są wchłaniane przez czarne dziury a potem znów powstają na nowo przez wielki (mały) wybuch i bynajmniej wszechświat ani przez to się nie kurczy ani nie rośnie, rzecz jasna, gdy ktoś chce temu zaprzeczyć i nadal stawiać ludzkość w pępku wszechświata, to nadal będzie się zastanawiał kiedy powstała ziemia (dla niego wszechświat) i jak by wyglądała ośmiornica na drzewie, do tego bez chwytnych palców (skończyła by chyba pod drzewem) … Czy UFO to rzeczywistość dla mnie taka sama jak i ludzkość i ma całkowitą rację ten kto powiedział iż ludzie to też kosmici, myślicie iż inne rasy nie mówią o sobie ludzie, może tylko w ich języku brzmi to inaczej… Co do widelca wypowiedzi jakoby „albo latajace tależe czyli kosmici pojawili się na ziemi akórat po tych pokazach... albo pokazy zainicjowały w ludzkich umysłach obraz latających tależy...” To jest kompletna bzdura latające talerze (nienawidzę tego określenia) jak już było nie raz na tym forum przedstawiane występują od najdalszej starożytności na rysunkach skalnych przez księgi święte (((jak byście rzetelnie poczytali to byście wiedzieli iż anioły w oryginalnych pismach byli jak najbardziej cieleśni))) przez instkypcie i źródła pisane Mezopotamii, Egiptu, Chin, ludów obu Ameryk rysunki mnichów chrześcijańskich aż po czasy współczesne i relacje, nagrania, zdjęcia którymi dysponujemy, no cóż dla mnie twierdzenie widelca, jakoby UFO było wymysłem naszych czasów, jest co najmniej bezpodstawne. Pozdrawiam…

Twoja interpretacja skalnych rysunków też jest bez podstawna! Na jakiej podstawie je interpretujesz???? Rozmawiałes z twórcami???? Czy z Denikenem??? Większość z nich to obrazy symboliczne... a nie dosłowne statków kosmicznych i helikopterów... :-) Jeżeli uważasz coś za bzdure to udowodnij swoje zdanie, inaczej twoja wypowieć jest nic nie warta...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.