Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Powrót Forumowicza po latach.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 44

Witam szlachetne towarzystwo. Być może poœród Was jest ktoœ na tyle podeszły w latach, że pamięta jeszcze mnie i moje "dyskusje" z osobnikiem o nicku Brat... Jeœli zaœ takowego nie ma, to nadmienię tylko, że Brat stał na straży ortodoksyjnego katolicyzmu, a ja - racjonalizmu i zdrowego rozsšdku. Przyszedłem po 2 latach sprawdzić, co się zmieniło... Brata nie ma, nagonki na czary, wiedŸmy i UFO też nie ma, a za to mamy... Politykę. :/ I to w najbardziej brudnym wydaniu, w osobie niejakiego Watchera... Parszywš, obleœnš politykę obrzucania łajnem narodu żydowskiego, powołujšc się m.in. na nikczemny portal "polonica", który miałem wštpliwš przyjemnoœć przeglšdać ostatnimi czasy.... :( Przykro, że to forum nadal nie ma moderatora. Na zakończenie tego post'u chciałbym tylko zauważyć, że wypowiedzi Watcher'a (jak również wypowiedzi w "polonice") łamiš artykuły 255, 256, 257 oraz 258 Kodeksu Karnego. Miłego dnia. [%sig%]

brat..... pamietam brata.forum sledze od 3 lat

Brat się pojawił, chyba jakiœ miesišc temu. Wpadł, pogadałem z nim trochę i spadł. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

"Szuineg popiera szerzenie się ciemnoty i głupoty na forum" Fakt, to przez to że sam jestem głupi. Raz siedział głupek pod drzewem i nie mógł się nadziwić że jabłka same spadajš z drzewa, co było dalej sami wiecie ;) Z tego co wiem będš zmiany, zmiana szaty, wpisy tylko przez zalogowanych użytkowników, może i bany (jak ktoœ tak bardzo lubi). Mnie będzie szkoda, Ja bym tylko zrobił coœ aby automaty się nie mogły wpisać, lubię czasem poczytać bezsensowne posty, dzięki temu To forum jest wyjštkowe ze wszystkich innych na necie.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Bardzo mnie cieszy, że będš zmiany. Œwiatełko w tunelu :)

No faktycznie. uporzšdkownie zabiłoby jakšœ niedookreœlonš secyfikę tego form. Z drugiej strony czaami niektórzy sš do znudzenia. Mam taki pomysł, że niebedne dla postępu byłoby połaczenie forum 'róta cochceta' z czymœ, gdzie njciekawsze wštki y się xportowało jako tematyczne artykło-eseje-wieloautorowe (po zgodzie uczetników)

A ja na przekór: Popieram szuinega. 1)Pozwala na doœć luŸne tematy, dużo kwestii do poruszenia. 2)Obiecał zmiany, usunšć to co naprawde tu nie pasuje itp. (Miejmy nadzieje ze dotrzyma słowa) Szczerze, gdyby każdy temat miał się w 100% zgadzać z tematykš forum, na pewno byœmy się nie poznali tak jak teraz, wolno by było rozmawiac tylko o tym, co jest już z góry narzucone. Poza tym, wiele tematów założonych przez autorów nie majšcych na celu spamowania, niszczenia tego forum, musiało by zniknšć. Tego chcecie? [%sig%]

Cieszy i mnie nader, że będš zmiany. Niekoniecznie co do treœci, ile raczej co do formy. Ostatecznie można dyskutować nawet nad niewyjaœnionymi, mistycznymi czy spiskowymi teoriami Holocaustu, ale - na Bogów ! - używajšc logicznych i rozsšdnych argumentów i literackiego języka. Nie zaœ, plwajšc na rozmówców jadem nienawiœci, taplajšc się jednoczeœnie w słownictwie będšcym skrzyżowaniem prowincjonalnej parafii i tekstów hiphopowców... To jest oczywiœcie wyłšcznie moja, subiektywna opinia. [%sig%]

''POLACZKI TO SOBIE LUBIA POGADAC POKLEPAĆ SIE PO DUPACH I PÓJŒĆ SPAĆ'' cytat z eseju Jolanty Kwaœniewskiej na temat ''my i reszta œwiata' czytanym w NY na dorocznym zjeŸdzie odjechanych i miłych hiphopowych bogatych żydków i polaczków

ja też jestem za waszym forum na którym jestem obecny gdzieœ od roku . mam luzne gacie i mokro w kroku nie lubiespamu jak i wy zapiszcie się do parafi parafiny mamy w huj pokojowy będzie bój bedziemy walczyć o sprawy pokoju o kolor tapet do ostatniego farby naboju a jak się wam juz znudzi układac teorie zapoznacie się z nożami co oraja oczy jak pług pole orne czusssi marrurra

te kampari , enteligent z usa dolej se soku bo skisła ci bitteria barania łaczka ''.pan jesteœ zerem panie ziobro..'' Obyœ synku nie spotkał swojego osobistego zera na drodze,....jak to miał nasz mIlller kochaniutki . Cytuj dalej sobie równych :)))\ a ja tutaj będe sobie kmine uprawiał, tym bardziej że twój komentarz jest przykładem tempoty człowieka który nie czyta czyiœ postów ze zrozumieniam , a następnie uzywajšc niskiego lotu demagogii wyzywa go od antysemitów ( antysemityzm-fikcja wymyslona na potrzeby dyktatury syjońskiej ) a tu coœ , moze wbije sobie to przyłbicy troche wiedzy elementarnej: Kilka dni temu, a więc w połowie miesišca lutego, zadzwonił do mnie mój dobry znajomy. Po grzecznoœciowych powitaniach, w których jak zwykle trzeba koniecznie zapytać o zdrowie i samopoczucie piękniejszej połowy, mój przyjaciel z ledwie hamowanym entuzjazmem oznajmił, że właœnie dowiedział się z jakiejœ internetowej publikacji o istnieniu Chazarów. Entuzjazm brał się głównie z nowo nabytej wiedzy, że dzisiejsi Żydzi dzielš się na Sefardyjczykow oraz Aszkenazyjczyków i że tylko ci pierwsi pochodzš z Judei. Aszkenazyczycy bowiem nie majš nic wspólnego z Semitami choć również podajš się za Żydów. Mówišc szczerze wcale mnie rozgoršczkowanie kolegi nie zdziwiło bowiem doskonale pamiętam, jak coœ ze dwa lata temu omal nie spadłem z krzesła, kiedy sam odkryłem tę prawdę o dzisiejszej społecznoœci żydowskiej. I, jak się nad tym dobrze zastanowić to faktycznie, wiedza o Chazarach nie jest specjalnie eksponowana, choć swego czasu stworzyli całkiem silne państwo i, w zwišzku z tym, odcisnęli swe piętno na przyszłych pokoleniach. Rzecz w tym, że to piętno odczuwamy do dziœ i to, niestety, w coraz straszniejszej formie. Dlatego też nauczyciele nie uczš dzieci w szkołach historii Chazarów, bowiem, jak sšdzę, sami mało lub nic nie wiedzš o tym temacie. Co prawda w Nowej Encyklopedii Powszechnej PWN z 1995 roku jest krótka wzmianka o Chazarach ale już Internatowa encyklopedia „WIEM” jest znacznie bardziej ogólnikowa. Poza tym to ostatnie Ÿródło wiedzy œwiadomie lub nie kłamie na temat pochodzenia Aszkenazyjczyków ale o tym to za chwilę. Problem oczywiœcie w tym, że na przestrzeni wieków wiedza ta musiała by㠜wiadomie ukrywana, tak, że dziœ nawet nauczyciele jej nie znajš. I, jak zawsze w takich wypadkach, musi być powód, dla którego tak się dzieje. Ale, zacznijmy od poczštku. Skšd Chazarowie biorš swe korzenie, dziœ już nie bardzo wiadomo, choć większoœć znawców tematu zgadza się, że przybyli gdzieœ ze œrodkowej Azji. Ogólnie okreœla się ich jako ludy Ugrofińskie lub Mongolsko – Tureckie. Byli ponoć wyjštkowo znienawidzeni w swym pierwotnym miejscu zamieszkania i w zwišzku z tym, w wyniku nieustannych wojen z sšsiadami, zostali zepchnięci na zachód, w kierunku budzšcej się do życia Europy. Na swej drodze do nowej ojczyzny nie szczędzili nikogo, utrzymujšc się z rozboju oraz haraczów, co, zdaje się, było ich nie tyle drugš co pierwszš naturš. Kiedy dotarli do brzegów Morza Czarnego zorientowali się, że okoliczne plemiona nie sš zorganizowane w jakšœ państwowš jednoœć i w zwišzku z tym, stanowišce łatwš zdobycz. I tak też się stało, w stosunkowo krótkim czasie Chazarowie podbili dwadzieœcia pięć lokalnych plemion, zajmujšcych się głównie uprawš roli i łowiectwem a nie wojaczkš i dlatego nietrudnych do ujarzmienia. Około roku 1000 A.D. Chazarowie tworzyli już silne państwo pomiędzy Morzem Czarnym i Kaspijskim, w rzeczy samej największe oraz najbogatsze we wschodniej Europie. Ich wpływy sięgały daleko wzdłuż rzek Wołgi oraz Donu, innymi słowy, œcišgali haracz nawet od tak daleko położonych ludów. W sprawach religijnych, Chazarowie byli przykładowymi poganami, choć wyróżniała ich wyjštkowa gorliwoœć w czczeniu fallusa. Doszło nawet do tego, że choć było to plemię wyjštkowo agresywne, to kult siusiaka zaczšł stopniowo podkopywać jego zdolnoœci bojowe jak i rozkładać moralnie warstwy przywódcze. W tej sytuacji, aby zapobiec dalszej degeneracji swego narodu, w roku 730 A.D. chan Bulan zdecydował, że konieczne sš głębokie zmiany. I tak, w ramach odbudowy plemiennego morale, Bulan zaprosił do Itil, stolicy Chazarii położonej przy ujœciu Wołgi, przedstawicieli religii chrzeœcijańskiej (przybyłych z niedalekiego Bizancjum), islamskiej oraz talmudycznej. Każdy reprezentant wyznaniowy przedstawiał swe wierzenia a potem nastšpiła ponoć długa dysputa, majšca na celu przekonanie chana Chazarii, że to właœnie ta a nie inna religia jest słuszna czy też prawdziwa. Jedne Ÿródła mówiš, że w rezultacie polemiki chan Bulan zdecydował, że jego ludzie powinni przyjšć wiarę Talmudycznš. Inne twierdzš, że kuty na cztery nogi władca Chazarów, zorientował się, iż, z jednej strony, Talmudyzm był tolerowany tak w krajach islamskich jak i w Bizancjum a z drugiej, dawał religijnš niezależnoœć od sšsiadów, co znaczyłoby, krótko mówišc, że u podłoża wyboru religii talmudycznej leżały względy polityczne. Sš też znawcy tematu, którzy twierdzš, że najbardziej chanowi Chazarów spodobało się w wierzeniach Hebrajczyków to, iż ich Bóg, Jahwe, obiecał im panowanie nad œwiatem, czynišc z nich tzw. „naród wybrany.” Tak czy inaczej przyjšł religię Hebrajczyków jako swojš własnš a z nim, chcšc czy też nie, zmuszeni byli zrobić to samo wszyscy notable chazarscy, których było wtedy około 4 tysięcy. Swojš drogš musiało to wyglšdać nieco zabawnie, kiedy tak wielka liczba chłopów chodziła kilka dni okrakiem po przymusowym obrzezaniu. Sam fakt masowej zmiany obowišzujšcej religii nie jest czymœ nowym wszak Polanie za panowania Mieszka I przyjęli od Czechów chrzeœcijanizm. Niemniej pozostali Polanami a nie zaczęli udawać, że od teraz sš Czechami albo, na przykład, Germanami. Natomiast w wypadku Chazarów, wraz ze zmianš wierzeń nastšpiło coœ wręcz zdumiewajšcego: otóż chan Bulan postanowił, że Chazarowie sš tzw. 13 zaginionym plemieniem hebrajskim czy też od tego czasu powinni za takowy uchodzić. Taki rozwój wypadków zdawałby się jednoznacznie wskazywać na to, że u podłoża zmiany religii leżało jednak przeœwiadczenie, że kiedyœ Hebrajczycy będš panować nad œwiatem. I tu dochodzimy do sedna sprawy, która to tak bardzo wstrzšsnęła mym znajomym. Otóż do dziœ społecznoœć żydowska, jak œwiat długi i szeroki, dzieli się na dwie główne grupy: Aszkenazyjczyków oraz Sefardyjczyków. Ci pierwsi nie majš nic wspólnego z narodem semickim, jakimi sš Sefardyjczycy, bowiem, jak to już wyjaœniłem, sš potomkami Chazarów. Zaœ co do samych Sefardyjczyków to sš to potomkowie Izraelitów, z Judei, których to tak surowo potraktował Hadrian, cesarz rzymski (76 – 138). Otóż w roku 132 A.D. Szymon Bar Kosiba stanšł na czele ostatniego powstania Hebrajczyków (Bar Kochba) przeciwko rzymskim okupantom. Po poczštkowych sukcesach przyszedł czas porażki, zburzenia Jerozolimy (na jej miejsce Hadrian kazał wybudować nowe miasto Aelia Capitolina) oraz ostatniej walki w twierdzy Betar, w 135 roku, gdzie wraz z Szymonem Bar Kosibš zginęli niemal wszyscy obrońcy. Ostatecznš represjš rzymskš był finalny rozdział Diaspory (z hebrajskiego Galut) czyli przymusowe wygnanie, które zaczęło się w roku 70 n.e. Stšd właœnie brały swój poczštek kolonie hebrajskie w rejonie basenu morza Œródziemnego. Jedna z nich została założona w Hiszpanii, gdzie doczekała się okresu rozkwitu aż do czasu kolejnego wypędzenia w roku 1492. I to właœni tych potomków Izraelitów, posługujšcych się językiem ladino, który był mieszaninš dialektu kastylijskiego oraz zapożyczeniach z hebrajskiego, nazywamy dziœ Sefardyjczykami. Natomiast Aszkenazyjczycy pochodzš w prostej linii od Chazarów i ich językiem był i jest Jidysz (żargon), czyli mieszanina języka germańskiego, słowiańskiego, tu i tam przetykana hebrajskim. I bodajże największym nieporozumieniem w historii Polski jako kraju jest przekaz, że większoœć polskich Żydów przybyła z zachodniej Europy, gdzie byli systematycznie przeœladowani. To znaczy fakt przeœladowania Izraelitów nie podlega najmniejszej dyskusji, byli wypędzani bodajże ze wszystkich krajów Europy z wyjštkiem Polski, niemniej Sefardyjczyków było w naszej ojczyŸnie akurat niewielu. Tak się bowiem składa, wbrew popularnym wierzeniom, że wypędzeni z Hiszpanii Sefardyjczycy osiedlili się we Włoszech, Portugalii, Anglii oraz Holandii. Natomiast, żeby zrozumieć masowy napływ Chazarów na tereny polskie, trzeba znowu cofnšć się do historii. Otóż na poczštku VI wieku n.e. dzisiejsze tereny Rosji europejskiej, były w posiadaniu szczepów Germańskich, przybyłych tu z dalekiej Danii oraz południowej Skandynawii. Po ciężkich walkach z Mongołami (Madziarami) doszli oni aż do Donu, który to obszar wtedy nazywali „Wielkš Szwecjš” i który na południu opierał się o państwo Chazarów. Wtedy też po raz pierwszy pojawiło się słowo „Rus”, pochodzšce ze szczepu Alansów, od wiodšcego rodu zwanego, Ruhs – As. Wysocy, germańscy blondyni nazywali siebie Waregami a w reszcie Europy znani byli pod nazwš Wikingów. Po kilku spokojnych latach, nagle i bez ostrzeżenia, Chazarowie uderzyli na Waregów, spychajšc ich na Północ. W odpowiedzi na atak, wkrótce przybyły ze Skandynawii drużyny Wikingów, niosšc pomoc oblężonym braciom. W roku 964 A.D. władcš Rusi został Œwiętosław, który pomimo młodego wieku był już znanym powszechnie jarlem, nieustraszonym w boju a jednoczeœnie przebiegłym i mšdrym. Jako pierwszy cel swego panowania wyznaczył sobie pokonanie Chazarów, płacšc im w ten sposób pięknym za nadobne. I tak, w roku 965, wojownicy Ruscy wraz z Wikingami, pod dowództwem Œwiętosława runęli na południe jak grom z jasnego nieba i wkrótce doszczętnie rozgromili armię Chazarskš. Zwycięstwo było tak totalne, że od tego czasu Chazaria przestała istnieć a niedobitki rozproszyły się po wschodniej i centralnej Europie i odtšd znani byli tam jako Aszkenazyjczycy a w Polsce Żydzi. Duża grupa Chazarów, która upodobała sobie dzisiejsze tereny Niemieckie, wkrótce zyskała sobie opinię najlepiej zorganizowanych oraz najzamożniejszych i to właœnie od nich pochodzi nazwa Aszkanaz – z hebrajskiego Germanie. Tak więc masy polskiego Żydostwa, szczególnie te na wschodzie kraju, w prostej linii pochodzš ze szczepów Ugrofińskich, które kiedyœ zamieszkiwały tereny Azji. Natomiast jest prawdš, że z Izraelitami łšczy ich wspólna religia a mianowicie Judaizm ale oprócz tego nic więcej. I co ciekawe, syjonizm czyli ideologia narodowego odrodzenia Hebrajczyków, powstał właœnie w kręgach Aszkenazyjczyków, choć majš oni takie prawo do Palestyny jak Warszawiacy do Kalifornii. Nie od rzeczy będzie także przypomnienie, że obecnie społecznoœć żydowska składa się z 85% do 92% Aszkenazyjczyków i tylko 15% do 8% Sefardyjczyków (zależnie od Ÿródła informacji). Natomiast co do samych Chazarów, to choć niewiele po nich zostało w sensie cywilizacyjnym, niemniej w jednej dziedzinie okazali się prawdziwymi mistrzami. Otóż opanowali trudnš sztukę handlu niewolnikami niemalże do perfekcji, w zwišzku z czym jeszcze do niedawna zarzut, że obrót żywym towarem był domenš żydowskš, ma, jak się wydaje, pewne pokrycie w historii. Podobnie zresztš dzieje się z legendarnš już orgiastycznoœciš hollywoodzkš – jak się zdaje kult fallusa, pomimo zmiany religii na judaistycznš, jednak nie poszedł w zapomnienie.

no właœnie holywood juz dawno satanistyczne -mordujšce młode gwiazdy mordujšce dziewice.... polecam Mulhollanddrive''

Lubisz pisać posty i samemu na nie odpisywać?:P [%sig%]

brat niedawno się tu wypowiadał. moderator tu jest... co więcej? sš wakacje no i well come back!

szuineg, kiedy będzie nowe forum ???

niewiem, ja się tym nie zajmuję, ja tylko coœ tam wiem. I staram się do tego czasu nie postradać zmysłów i cierpliwoœci, mam tylko nadzieję że stare wštki, które sš skarbnicš wiedzy nie zostanš usunięte.

po chuja nowe forum? to jest spoko

W sumie jest spoko, ale można by je troszeczkę poprawić. 1. Wprowadzić działy, posortować wštki tematycznie. 2. Wprowadzić możliwoœć wpisów tylko po założeniu konta i zalogowaniu (będzie spokój z botami). [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

właœnie punkt 2 jest najważniejszy ze względu na boty.

ta

Logowanie ograniczy kontakt ludzi na forum, ni ebeda sie czuli anonimowi, tak pozatym mi się podoba jak jest. Pozdrawiam Igor
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 44
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.