| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Miłość | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63 |
|
Czym jest miłoć(pomijajšc zycie fizyczne)?Jak sie zakochujemy? Dlaczego sie zakochujemy? I kto sie kochał bez miłoci?
|
|
|
Ostatnio z Anglikiem przez telefon rozmawiałem (bo musiałem "confirm my order") i się zdziwiłem jak oni mówiš po angielsku - normalnie kalectwo, nie mówiš "r", niewyranie gadajš i do tego ten ich akcent.
Żeby tak wypaczyć język amerykański :) - powinni tego zabronić.
No to Ci Joasiu współczuję - mieć z takimi do czynienia na codzień.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
polwcam literaturke na temat
"Stworzeni dla miłoci" Alaine Kanickiej
"Wolna wola" Tomasz Chałko
"Budo" Morishei Ueishiba,
:)
pozdrowienia z krainy swiatla i cienia
wiedziec co to milosc to poznac prawde
po cholere to wszystko
nie zapomnijmy o odwrotnosci
i wyborze miedzy jednym a drogim to tez kwestia zasad milosci
|
|
|
Sorry że wtršce..ale....Ty kiedy napisałes w jakim temacie że masz 13 lat. A już o kochaniu bez miłoc wspominasz? nie zawczenie kochaniutki? Bo ja to zrozumiałam to KOCHANIE bez miłoci w znaczeniu seksualnym.. Może le zinpretowałam ale myleże ci o to chodzło, rqadze jeszcze nieco poczekać z takimi rozważaniami bo chyba troszeczke jeszcze za mało wiesz o tym wiecie. bez obrazy oczywicie ale ja tak uważam.
|
|
|
m jak miłos
titatitadi
m jak miłoć nie ma to tamto
m jak miło dawaj mi tutaj
dbaj dbaj dbaj
i odtwórz mnie w idealnej formie
i na ramionach moich umierajĽC prosiła
PAMIĘTAJ OMNIE
I ODTWÓRZ W INNYCH WIATACH ////
|
|
|
... miłoć ci wszystko wybaczy ..
kocham .. jak to łatwo powiedzieć ...
... Mi-ł-Oć ..
Mił-Oć
wia-ra .. nadziej-ja ..
trutu-tu-tu-majt-ki-z-drut-u
kto żyje ten zna
|
|
|
Wera to bylo do mnie heheheh
bo tak jakos wyszlo
co tam bede owijal w pajeczyne
kto zobaczy ten zrozumie
prawda jest tylko jedna
z miloscia i swiaqtlem lepiej sie idzie
przez ten czasem brudny i mroczny swiat
przeszywajac swiatlem mrok szybszy od swiatla
milosc , bog , wiara, te slowa sa zle interpretowane w dzisiejszych czasach pokusilbym sie o ztwierdzenie ze ich interpretacja jest zlepkiem falszu zacmionego brakiem widzenia calosci
przybliz swe oczy do monitora na odleglosc 3 cm od szkla , i co widzisz . powiem ci co . gowno heheheheh ale niekoniecznie to co ktos mowi mosi byc prawda sam to sprawdz
!!!!!!!!
ale jak to sprawdzic ????
!!!!!!!!!
oto pytanie godne uwagi jak zobaczyc prawde
:)
wera jesli to o mnie pisalas wyzej to znaczy ze nie zobaczylas wszystkiego
pozdrowienia z krainy w milosci istnienia :)
|
|
|
X-Balance, twoje wywody sš żenujace.....
Może wypowiedziałby się na temat zakochania w przypadku damosko-męskim i w prostym ludzkim języku,czy też człowiekiem przestajesz juz być?
Mylę też ze nie ma sensu rozprawianie o miłoci.Po prostu sie to czuje albo nie czuje.
Darku W:
Dobrze Cie rozumiem i wydaje mi się że jeste dojrzałym rozsšdnym mezczyzna który mimo wszystko nie stracił normalnych odruchów.Można "Bzyknšć" się bez uczucia nie nazwałabym jednak tego "kochaniem się"(bo to profanacja),mnie tez się zdażyło...
Ale jednak normalna osoba która jest rozwinięta i która ma normalne "duchowe" odruchy,zawsze bedzie wiedziała w głębi czym jest miloć.
|
|
|
Laila
Teraz jestem bogatszy o kilka lat rozwoju i takie sprawy traktuję poważnie.
Już nie potrafię bez miłoci, bo bez miłoci to nie daje spełnienia.
Dopiero gdy jest uczucie, to wtedy nawišzuje się takš łšcznoć duchowš, która sprawia niesamowitš przyjemnoć i satysfakcję. To otwarcie się i przepływ subtelnej energii daje spełnienie, bez tego kontakty nie majš dla mnie sensu, bo sš tylko stratš czasu i energii.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
A widzisz i ja tak mylę.Jednak zadziwia mnie że co poniektórzy potrafiš bez miłoci i to całkiem nieżle.Podłe wampiry energetyczne.
|
|
|
To nie tylko kwestia lat rozwoju, ale również obiektu !
Czasem wydaje się, czujemy że to jest to, to jest miłoć ale potem czar pryska . I co tak za każdym razem ????
|
|
|
Zgadza się, sš tacy co nie odróżniajš pewnych spraw, ale to wiadczy tylko o ich niedojrzałoci.
Normalnie ludzie uczš się takich rzeczy już po pierwszych kontaktach, ale istniejš też niereformowalne ewenementy.
[%sig%]
|
|
|
Wolare nie tak myslisz....wszystko jest w nas samych a nie w obiekcie,miłoc to nie uczucie zauroczenia i pernamentnego szoku podsycanego burza hormonów...zupełnie nie to...
|
|
|
Polecam:
http://www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?p=189&id=5384
[%sig%]
|
|
|
Zekintha
Pewnie , że w nas samych i czasem mylimy , że to wystarcza za dwoje- ale nie wystarcza , bo do tanga trzeba dwojga zgodnych serc, dusz i ciał :)
|
|
|
A moze miłoć jest ot zjawisko paranormalne któremu moze kazdy ulec?HE?
|
|
|
Miłoć to przypadek.
Albo dobry jubiler, który znajduje dwa kamienie obrobione przez całkiem innych ludzi, które idealnie pasujš do jego końcowego wyrobu, każdy z tych kamienie jest wyjštkowy, lecz razem stanowiš takš jednoć jakby były stworzone jednoczenie. A cudem jest to że te kamienie się w końcu spotkały.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
A z innej beczki życie to nie gapienie się sobie w oczy,ale wspólna praca,czasem wychowywanie dzieci...Z uniesień i wzdychania mało komu co przyjdzie choc to moze przyjemne,ale najlepszym sprawdzianem jest wspólne dzialanie i praca:)
|
|
|
powoli przestaję wierzyć w miłoć bo żadna mnie nie chce jestem poprostu beznadziejnym nieudacznikiem:-(.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |