Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Planeta umarłych!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 78

Ot któryœ arystokrata w XX wieku zbudował obserwatorium i wyglšdał kolejnych planet w układzie słonecznym. Umarł bez spełnienia swojego marzenia, lecz tuż po jego œmierci ktoœ inny odkrył obiekt, który uznano za planetę. Nazwę Pluton nadała mu pewna kobieta obecna podczas odkrycia, ot tak po prostu, spontanicznie się przyjęło. Pluton to grecki Hades w podziemnej krainie umarłych, patron bogactwa, mšż Prozerpiny, córy bogini urodzaju, Ceres. Plutona w roku 1930 odkryto, co się zbiegło ze œwiatowš recesjš i powstaniem faszyzmu, odtšd uważany za „ciemnš planetę”. W astrologii manipuluje społeczeństwami, silnie działa na życie w okresie dojrzewania, kojarzony z układem wydalniczym, marzeniami seksualnymi i obsesjami. Kojarzony z łamaniem tabu, codziennego intelekt i ustaleń, wymaga dokonania głębokich zmian, których głęboko, skrycie szukamy....

jak planeta trafi w galaktyk słup? może to zrobi wrednym duszom chrup to pisałem ja Chirurg z miasta obok

"W sprawie nazewnictwa obiektu pierwszeństwo miał jego odkrywca. Jego przełożeni poganiali Tombaugh'a do zaproponowania nazwy, zanim ktoœ inny go w tym uprzedzi. Wkrótce propozycje zaczęły nabiegać niemal z całego œwiata. Constance Lowell, wdowa po Percivalu (założycielu obserwatorium, w którym odkryto Plutona), zaproponowała nazwę Zeus. Ostatecznie, w wyniku impasu w tej sprawie, wdowa Lowell zaproponowała na nazwę swoje pierwsze imię, co spotkało się z dużš dezaprobatš œrodowisk astronomicznych. Pewne młode małżeństwo nawet napisało list, w którym zaproponowało imię swojego nowonarodzonego dziecka. Wœród propozycji dominowały imiona mitologicznych postaci: Kronos, Minerwa (zaproponowane przez gazetę New York Times) jako jedne z głównych propozycji. Dalej wymieniano także: Artemis, Atena, Atlas, Kosmos, Hera, Herkules, Ikar, Idana, Odyn, Pax, Persefona, Perseusz, Prometeusz, Tantal, Wulkan, Zymal i wiele innych. Wiele z tych mitologicznych postaci zostało zarezerwowanych dla numeracji asteroidów. W końcu obiekt nazwano od rzymskiego boga Plutona, a oznaczono go symbolem P-L na czeœć Percivala Lowella, który wyliczył dwa możliwe położenia tego obiektu, obserwujšc ruch Neptuna. Pomysłodawczyniš tego nazewnictwa była 11-letnia wówczas Venetia Burney mieszkajšca w Oxfordzie. Swoja nazwę tłumaczyła tym, że skoro planeta znajduje się bardzo daleko i panuje tam bardzo duży mróz, to niech przyjmie imię od rzymskiego boga zaœwiatów - Plutona. Profesor Herbert Hall Turner poinformował o pomyœle swych znajomych z amerykańskiego obserwatorium, którzy jednomyœlnie przyjęli nazwę. Oficjalnie została ona przyjęta i ogłoszona 1 maja 1930."

Hehe w jedym wštku pisali, że to kobieta nazwała, lecz prędzej powinni podać, że dziewczynka, 11-letnia....

"Pomysłodawczyniš tego nazewnictwa była 19-letnia wówczas Venetia Burney studiujšca w Oxfordzie...." Więc nie ma zgody, co do jej wieku....

"Venetia Phair (née Burney), born 1919, was the first person to suggest the name Pluto for the planet discovered by Clyde W. Tombaugh in 1930. At the time, she was 11 years old and lived in Oxford, England." Wikipedia®

Chyba się nie mieœci w głowie niektórym, że mogli się posłuchać JEJ i to w dodatku 11-letniej....

Percival Lowella PL Venetia Burney mieszkajšca w Oxfordzie. Ve -Netia Burn-ey O-X-Ford 11 "skoro znajduje się bardzo daleko i panuje tam bardzo duży mróz, to niech przyjmie imię od rzymskiego boga zaœwiatów - Plutona" Profesor Herbert Hall Turner Hall Turn Er Włšcz Hall Er 1 maja 1930 =1 Bardzo interesujšce ..nie wiedziałem o tym!

Er I'm zadziwiajšce .. Go również zadziwiajšce doprawdy! M Natalia i Libra ... też to zapewne zostanie usunięte przez szuinega więc mi Pies Kot i Ptaszek że to piszę :D zadziwiło mnie kilka elementów .. .tyle to włšczenie Hall Er ... bingo!

Herbert= HER BE RT (RT jest wielkoœciš stosowanš przy badaniach procesów w skali makroskopowej, co się wišże z zapowiedziami Crowleya nad wyjœciem Nuit z ukrycia i ukryciem Had, czyli, że kobieta odkryje w sobie mężczyznę, a mężczyzna w sobie kobietę)

Herr BE RT "BE" natomiast można widzieć, jak "oo E" lub "8 E", gdzie "E" odnoœi się do zsynchronizowanych, zrównoważonych poziomów kwantowych.

godini, usunšłem ci coœ kiedyœ? Poczułeœ gniewnš ręke moderatora (pożal się boże) na sobie? Nie oceniaj mnie jak mnie nawet troszku nie poznałeœ po tym co tu pisze (a można mnie trochę poznać bo nie piszę monosylab tylko pełnymi zdaniami i czasem nawet z sensem). *)

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

słusznoœć ... uległam emocjom PS mam kobiece ciało .. czyt. jestem kobietš choć to mało istotne ... nieistotne wcale tu

Ale się zadyma zrobiła

Venetia Burney veni - przybyłam tin - jest typem obiektu w systemach GIS, który reprezentuje informację o terenie, jest to rozwišzanie kompromisowe (posiadajšce zalety wektora oraz rastra ) Pojęcie rastra jest ciekawe. Crowley pisał, że liczby nowego eonu to 11, 8, 3, 2.

3 reprezentuje fazy znaku Skorpiona, którego władcš jest Pluton, sš to: X, zwinięty wšż, lecšcy orzeł...., 8 jest patronem Skoriona i Plutona. X- wykasowało mi z głowy

Oriona??

To stšd to uwielbienie Crowleya dla 666....

Przesuwam CAŁĽ Powłokę

Czarny Papież Joker nad Gotham (Gotyckie) City....

Ale się wzišł za....
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 78
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.