| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Sen o Koniach miałem | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
|
niły mi się Konie
zamknięte w wagonie
co na długim dyszlu zcišgane były z Góry ku Dolinie
cišgnęla je jaka stara prlowska lokomotywa
wszystko skrzypiało w szwach
jazgot metalu choć
nie było torów
wagon z końmi się przechylał i NIEMAL wywracał na nierównociach zbocza
współczuciem odczuwałem niepokój zwierzšt
nie wiedziałem jak im pomóc
zestaw zniknš w dolinie
nie wiem, co tam się wydarzyło, ale
po dosłownie chwili
Wszystkie KONIE Wolne
wbiegały na Górę spowrotem
Wyzwolone z homont i rzemyków
Radosne Swobodne Mustangi
Mijały mnie z wdzięcznociš
Dzielšc się Swš Radosciš
|
|
|
Od wielu lat nie miewam już koszmarów.
Ani nawet kontaktów z kurduplami,
które raz kiedy mnie nawiedziły, pod wodzš "ziemianki"
|
|
|
A ja lubię pozycję "na jedca" :)
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
"DZIWNA PŁASKORZEBA ODKRYTA W IRANIE
Niezwykłš kamiennš płaskorzebę odkryli archeolodzy w czasie pierwszego sezonu prac na stanowisku Sanjar Tepe w Dezful, w prowincji Chuzestan w Iranie - donosi serwis internetowy CHN Agency.
Płaskorzeba, znajdujšca się na cylindrycznym, kamiennym bloku, przedstawia wizerunek uskrzydlonego konia o głowie lwa, zwieńczonej rogami kozy. Niezwykłe znalezisko pochodzi z czasów panowania dynastii Sasanidów (226-651 r. n.e.)
Jak wyjanił Mostafa Abdolahi, archeolog i szef Wydziału Archeologii na Uniwersytecie Azad w Dezful, wizerunek uskrzydlonego konia jest doć popularnym motywem zdobniczym, często spotykanym na stanowiskach archeologicznych z czasów Sasanidów. Ma to swoje ródło w tym, że koń był uważany za uwięcone, nietykalne zwierzę, zajmujšce specjalnš pozycję w wierzeniach starożytnych Persów. Nigdy wczeniej naukowcy nie zetknęli się jednak z wizerunkiem, przedstawiajšcym tak dziwnš kombinację czterech gatunków zwierzšt.
Znalezisko jest unikalne i naukowcy sš bezradni przy próbach interpretacji powodów, dla których powstała tak niespotykana kompozycja. Pierwszy sezon wykopalisk na stanowisku Sanjar Tepe, które należy do okresu panowania Elamitów (2700 r. p.n.e.-539 r. p.n.e.), rozpoczęli w tym roku studenci Uniwersytetu Azad w Dezful pod kierunkiem dr Poura Derakhshandeha. Odkryto tam lokalizację starożytnego Zahari, miasta Elamitów położonego między miastami Susa i Alan."
ródło: http://wiadomosci.onet.pl/
|
|
|
Mi się przyniły przed obudzeniem pienišdze i tak po południu znalazłam 40 zł na ulicy.
|
|
|
mnie sie przysniły pieniadze ale nie znalazłem ani niewygrałem w snie na biurku lezały a jak wstalem patrze na biurko i niema. kwota +- 3.000 tyle co komp kosztuje a przyznam sie ze o kompie myslałem swoim
|
|
|
Narysowałam tego konia ze skrzydłami i z głowš lwa, no i z rogami kozy. Nie złe, ale ten mem chyba się nie przyjšł, Batman lepszy ;-)
|
|
|
jak jastes babo to frojd zygmunt muwi o niewyzyciu sexualnym ajak chlopem to tez ale bij go wojt doba rada
|
|
|
ciekawski, a co ty sny masz czarno-białe, że taki wkręcony w kołek??
|
|
|
jasio: 02-06-2006 22:19
"jak jastes babo to frojd zygmunt muwi o niewyzyciu sexualnym ajak chlopem to tez ale bij go wojt doba rada"
Nie...
Ciekawski jest bardziej uważny niż ty. Być może wyczuwa też,
że sexualnie jestem spokojnie wyzyty i sen nie tego poziomu tykał
;)
W pewnych warunkach GraVitaCyjnych nietrudno pozwolić się wkrecić.
;) to tylko kolejna możliwoć introspekcji.
|
|
|
NIGDY SIĘ NIE ZNIŻAJCIE DO TYCH POZIOMÓW,
TO CZORCIA SPRAWA, ŻE JAK WIAT WIATEM
GWARA NAS DZIELI I PYCHĽ NAPAWA, A TO GŁUPOTA
SMAŻY JĘZYKI I WIĽŻE WIATY W SMUTNE PRAKTYKI.
|
|
|
Akurat ty X-Balance jeste odbiciem
dystansu, który sprawia, że uczucia się stajš
zbyt odległe, aby zrozumieć ich
krwisto-gęste pochodzenie z głębi kobiety....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |