| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dziwne samopoczucie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 78 |
|
jestem ciekawy czy jest jeszcze na forum kto, kto ma od kilku dni "dziwne samopoczucie". włanie teraz nawet niele mi sie układa, sprawy sercowe i finansowe-ok, zdrowie też coraz lepiej, a mimo to od kilku dni utrzymuje mi sie stan całkowitego zoobojętnienia i rezygnacji. czasem jest irytacja. czuje się jakby zawieszony w próżni. jakbym oczekiwał na co "konkretnego" i nie widze racjonalnych powodów dlaczego tak jest. mój stan może zilustrować taki przykład:
jestem w kolejce do lekarza.
nie zaczne z nikim poważnej konwersacji, bo za chwile moge wejsc do gabinetu i rozmowa sie urwie, nie zaczne np. jeć smacznego posiłku, bo może on zostac przerwany w każdym momencie, itd.
drodzy forumowicze, nawet jeżeli nie macie takiego uczucia, to może chociaż kto postara mi się je wytłumaczyć i nie musi to być racjonalne rozwišzanie.
heh tak się od wielu dni zastanawiam czy ja przypadkiem nie jestem dzieckiem indygo, czy kim w tym rodzaju.
nie wiem dlaczego tak myle, ale czuje taki niepokój wewnętrzny i jest on naprawdę potężny (czyżby jakie wibracje Ziemii)
mam mentlik w głowie...
|
|
|
Rosjanie nie moga mowic prawdy, bo po pierwsze naleza do HAARP-a od czasu jego zalozenia w 1948 roku. Nalezy tez Japonia, Niemcy, Wielka Brytania i podobno pozniej przystapila Francja. Oprocz tego Rosja podpisala dwa tajne "cyrografy" z USA o tajemnicy lotow kosmicznych i broni elektromagnetycznej. Jeden uklad byl podpisany w 1954 roku a drugi w 1975 roku.
Gdyby bylo inaczej, to myslisz, ze Rosja bylaby w elitarnym Klubie G8 ???
|
|
|
I tak Rosja jest najbardziej otwarta na "nowe".
Można u nich zrobić magistra z psychotroniki.
Może to wszystko bierze się stšd, że u nich nie rzšdził i nie rzšdzi KK wraz ze swojš zacofanš i ograniczajšcš ideologiš.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
ale z 2giej strony mielismy jozka wladka i rosjanie chca im stawiac za calokstzalt pomniki :)
|
|
|
No tak, komunizm też miał swoich "więtych".
Każdy kult jednostki jest przegięciem.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dariuszu wpływy kocioła prawosławnego na rzšdy w Rosji Carskiej były zdumiewajšco duże. Że wspomnę tutaj słynnego mnicha :-) Choć to może akurat małokocielny przykład ;-)
Kociół ogranicza tylko ludzkš głupotę i to tylko moralnociš.
Bo jesli uważasz za moralne zabijanie dla nauki, dla zarobku lub dla zabawy to witamy w nazistowskich niemczech... gratuluję podejcia do życia.
[%sig%]
|
|
|
Brat, problem jest w tym, ze ci niemoralni z kosciolem nie chca miec nic wspolnego.
Wychodzi na to, ze kosciol dziala amuzom. Moralnych uczy moralnosci.
|
|
|
Dlatego kociół się samorozwišzuje. Musi robić to powoli, żeby iloć bezrobotnych miarowo wzrastała, ci to sš byli księża i byłe zakonnice, wyrzucani za uprawianie seksu, malš efektywoć. Mój ojciec rozmwia z jednym wikarym i w mig się wszystkiego dowiaduje. Badania księży z USA dajš wynik, że 50% ma sporadyczne kontakty homoseksualne w swoim gronie.
|
|
|
Bracie, problem leży w tym, że wielu niemoralnych ludzi dobrze ustawiło się w Kociele. Sš to oszuci, cynicy i materialici najwyższej próby.
A Kociół ogranicza w miarę skutecznie jedynie mylenie. A o metodach tego ograniczania lepiej nie mówić, bo temat należy do bardzo nieprzyjemnych.
[%sig%]
|
|
|
Hm Hm, ja tesh czasem tak mam, a kto nie ?? :D To jest chyba co w typie moich częstych napadów Totalnego Lenia. Czyli, np. umieram z głodu, ale nie chce mi się wlec czterech liter do lodówki i tyle sie męczyć życiem i krojeniem .. mam wielkš ochote poczytac ksišżke ale nie chcce mi sie po niš isć.. ale dosłownie
|
|
|
Affff
Witam.
Nawet jezeli jest to jakas zbierznosc to jak to zbadac i zdefiniowac. Jest nas sporo (ludzi) a "dziwne" samopoczucie dotyka chyba wiekszosc co moze byc spowodowane oslabieniem organizmu czy 1000 innych czynnikow calkowicie wytlumaczalnych. To prawa ze wiele osob moze sie czuc zle, czy inaczej ale niczego to nie dowodzi.
Pozdrawiam
|
|
|
Dariuszu w społeczeństwie wielu niemoralnych ludzi posiada jeszcze wyższe stanowiska i wpływy. kociół jest organizacjš ludzi więc nie wymagaj od niego cudów poza tymi, które już daje a których nauka wyjanić nie potrafi.
Gosiu niemoralni stykajš się z kociołem bardzo często. Prawie każdy się z nim styka...
Uogulnianie typu "niemoralni sš w kociele" jest prawdziwe i głupie. "Niemoralni" sš wszędzie. Taka już natura ludzka niestety :( Kolejnym argumentem Twoim może być : "że Kociół powinien szczególnie dawać przykład". I uprzedzajšc pytanie powiem: daje. Każdy widzi jaki i każdy ocenić może o ile prawdziwie stanie z boku i popatrzy obiektywnie.
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Narzucanie swojej wiary siłš, zabijanie przy tym "niewiernych" w imię zasady: cel uwięca rodki - piękny przykład, nie ma co.
[%sig%]
|
|
|
Dariuszu z punktu widzenia chrzecijan wychowwanie w wierze jest dobrodziejstwem. Nie wszystkim się to musi podobać ale mamy wolnoć, prawda?
Wiary nikt siłš nigdy nikomu nie narzuci i nie narzucił.
W który miejscu Kociół obecnie zabija niewiernych? Na podobne tematy toczyły się już dysputy tutaj. Jeli porówna się rzeczy dobre, które Kociół uczynił i czyni z tymi złymi to rachunek wychodzi bardzo na plus dla Kocioła.
A takie zdania, które piszesz Dariuszu to czysty populizm niczym nie uzasadniony.
[%sig%]
|
|
|
Inkwizycja na plus dla Kocioła? Oczywicie, ale w innym znaczeniu. Papież bardzo miesznie przeprosił, powiedział że przesadzali, ale robili to w dobrej wierze.
A z nowszych rachunków na plus dla Kocioła, to np. co takiego:
W kwietniu 1939 roku, tuż po zajęciu Czechosłowacji przez hitlerowskie wojska, Pius XII ochoczo zapewniał: "Cieszymy się z wielkoci, rozkwitu i dobrobytu Niemiec i fałszem byłoby twierdzenie, jakobymy nie chcieli Niemiec kwitnšcych, wielkich i potężnych".
Jeszcze wczeniej, po wkroczeniu do Austrii i po okupacji Sudetów, kiedy liczba katolików w zajętych ziemiach wzrosła o 10 procent, Kociół aż wył z radoci, lšc depesze dziękczynne do Hitlera i zapewniajšc Rzšd Niemiecki, że duchowni zachowajš jak najsurowsze milczenie na temat obozów koncentracyjnych, jeżeli się im "pozwoli w nich pełnić ich obowišzki".
W klerykalno-faszystowskiej Słowacji Kociół Katolicki w osobie prałata Tisy oddał Hitlerowi w posługę trzy dywizje w sile 50 000 ludzi! Także na ziemiach polskich Watykan dzielnie kolaborował z władzami niemieckimi i z Gestapo w zwalczaniu w kociele polskim wszelkich przejawów polskoci. Jeszcze przed napadem na Polskę papież osobicie zapewnił, że powstrzyma się od potępienia Niemiec, kiedy te uderzš na nasz kraj.
W Modlitewniku Katolickim i piewniku Wojskowym z 1940 roku czytamy:
"Pobłogosław Boże, wojsko niemieckie, powołane do tego, by strzec pokoju i chronić ognisko domowe, i daj tym, którzy w nim służš, siłę do najwyższej ofiary dla Fuhrera, narodu i Ojczyzny. Pobłogosław szczególnie naszemu Furerowi... Obymy wszyscy pod jego wodzš widzieli swoje więte zadanie w oddaniu się narodowi i Ojczynie, abymy przez wiarę, posłuszeństwo i wiernoć dostšpili wiecznej Ojczyzny w królestwie twojej wiatłoci i Twojego pokoju. Amen".
To włanie Kociół Katolicki, w szerzeniu wiary przyczynił się do wymordowania w Serbii prawie 850 tysięcy ludzi! I to nie tylko przez zawarcie przymierza z chorwackim furerem Pavelicem, cieszšcym się formalnym poparciem Piusa XII, ale przede wszystkim przez... bezporednie uczestnictwo w eksterminacji niewiernych.
Pewien franciszkanin o nazwisku Filipovic, zwany "szatanem", ze szczególnš pasjš umiercał dzieci i chorych, posługujšc się motykš. Jedna z najstraszliwszych metod mordowania, służšca przedłużaniu męki ofiar, polegała na deptaniu ofiar i skakaniu im po brzuchach aż do zmiażdżenia wštroby i ledziony. Także skórzanymi batami fanatyczni i spragnieni krwi słudzy "więtego Kocioła Katolickiego" chłostali na mierć "niewierne" dzieci, kobiety i mężczyzn. Powieszenie było aktem łaski.
Innym narzędziem mordu były noże rzenickie, którymi przecinano szyje niewinnych ofiar, odmawiajšcych przyjęcia katolicyzmu. Toporami mnisi i żołnierze ćwiartowali Cyganów.
No cóż, kato-licy (lico to oblicze) tak majš.
Prócz popierania po wojnie kolejnych bandyckich reżimów, Watykan stworzył specjalnš organizację, Commissione Pontificia d'Assistenza, która przerzuciła do Ameryki Południowej, Północnej i Australii kilkadziesišt tysięcy zbrodniarzy wojennych. Uczyniono to z czystoci serca, z obowišzku wspierania nie tak dawnych sprzymierzeńców, ale i z obawy przed zdemaskowaniem haniebnych powišzań więtego Ciała Kocioła z Bogami Wojny. No i oczywicie z obowišzku przejęcia częci masy spadkowej po III Rzeszy. To zbożne dzieło z wielkim zaangażowaniem kontynuował następca Piusa XII, Paweł VI, wyprowadzajšc do ziemi obiecanej 30 tysięcy niesławnych uciekinierów, zaopatrzonych w pienišdze i paszporty Watykanu lub Międzynarodowego Czerwonego Krzyża.
Ale i to nie koniec idei krucjat w Kociele. Zakon Rycerzy Grobu, oddział szturmowy Watykanu, od poczštku lat pięćdziesištych wspomaga aktywnie dyktatury wojskowe głównie w Ameryce rodkowej i Południowej. Statut jego zawiera także obowišzek udzielania pomocy katolikom walczšcym z Żydami.
W zwišzku z licznymi rachunkami bardzo na plus dla Kocioła, mam dziwne samopoczucie.
[%sig%]
|
|
|
Ostatnio jest moda na ataki na Kociół ,na zachodzie odwracaja się od koscioła , to i my sie odwrócimy..... trzeba w końcu być "trendy".... ,tyle że teraz to juz chyba tylko religia uczy młodzież jakiej takiej moralnoci. Moze i jest prawdš , że dochodzi w Kociele do wielu nadużyć, ale szczerze Wam powiem , ze ja znam więcej duchownych , którzy,sš w porzšdku , niz tych którym zalezy tylko na ustawieniu się. Nie można też zapominac o tym , że to Kociół dodawał ludziom otuchy w walce z komunizmem. Ogólnie , jak już pisał Brat , Kociół zrobil wiecej dobrego niż złego.
A zreszta temat był chyba o czym innym.
|
|
|
Dariuszu wyliczyłe co wyliczyłe. Co jest prawdš to jest.
A teraz ja wylicze kilka rachunkó na minus.
Działalnoć misyjna Kocioła - szerzenie wród brudu, głodu, ubóstwa i chorób nie tyle religii a cywilizacji. Podczas II Wojny wiatowej pomoc milionom ludzi, którzy byli w obozach, ukrywanie zakłšdnikó ( choćby w Krakowie ), lokalna działalnoć duszpasterska na Ziemiach polskaich, która niezależnie od działań Watykanu walczyłš z okupantem ( kardynał Sapieha i jego słynne postępowanie wobec Niemców ). Organizowanie tajnych kompletów nauczycielskich ( także pod okupacjš ). Oddawanei życia za innych ludzi ( w. Maksymilian Kolbe ). Organizowanie pomocy humanitarnej podczas wojny i współczenie na największš na wiecie skalę. koordynacja działań Caritas i wielu innych organizacji powišzanych z kociołem.
Wczeniej - rozwój nauki, kultury, pisma, owiaty. Przecghowywanie dzieł starożytnoci, pomoc w organizacji pierwszych organizmów państwowych. Reformy dokonane. Prowadzenie szkół, szybki przepływ informacji.
Dalej - pomoc Polsce w dojciu do demokracji, przeminay 1989 roku.
Etc etc etc.
Dariuszu wiedza rzetelna ma to do siebie, że nie patrzy tylko na jednš stronę medalu ale oglšda go ze stron obydwu. Nie neguję zła, które dawniej Kociół wyrzšdzał albo które sporadycznie wyrzšdza i teraz. Ono było niestety i Kociół za nie przepraszał i pewnei jeszcze nieraz za to pokutował będzie. Natomiast patrzenie na dokonania Kocioła pod kštem tak jak Ty to pokazałe jest niepełne, nierzetelne i błędne.
Nie będę dyskutował z rzeami itp rzeczami bo każdy kto zna podstawy historii doskonale zdaje sobie sprawę kto je czynił i w jakim celu. A pretekst, że jest za to odpowiedzialny kociół nei jest nawet głupi...
Dyktatury wosjkowe sa potępiane przez Kociół i nikt ich nie wspomaga. Że wspomnę spotkanie Jana Pawła II z księżmi teologii wyzwolenia. Kociół jako taki jš potępił.
Problem polega faktycznie na tym co zauważył Pan Kibol. Istnieje moda na atakowanie kocioła i pojawiajš się publikacje, które nie sš rzetelne i prawdziwe. Każdemu można znawymylać.
I jeszcze pytanie na koniec: czemu nie potępiasz Hitlera, królów albo narody całe za zbrodnie, któych się dopuszczali??? Potę Niemców, Włochów, Francuzów, Rosjan, potępiaj ich królów. To oni dokonywali największych rzezi i masakr. Dlaczego nikt na nich nie krzyczy? Nikt na nich nie pluje? Chyba sam znasz odpowied.
Się rozpisałem :-) Ale już więcjej nie będę tak dużo pisał. Mogę się skupić na jednym aspekcie :-)
[%sig%]
|
|
|
"Reformy dokonane. Prowadzenie szkół, szybki przepływ informacji. "
Kosciol o dziwo przyczynia sie zawsze do wszelkich reform reka w reke z Rzadem Swiatowym - Globalistycznym. Ta idea kosciolowi zawsze odpowiadala i dlatego nie wierze, ze kosciol nie wie o broni HAARP i jej dzialalnosci od 1954 roku. Przeciez dla kosciola dziala i pracuje paru ludzi bardziej gramotnych jak ja, ktorzy maja rozne kontakty i mozliwosci. Dlaczego wiec kosciol tak Anglikanski jak i Katolicki ukrywa zbrodnicza dzialanosc broni HAARP przed swoimi wiernymi ? Dla kosciola liczy sie tylko obrot cial. Z tego jest zysk !!!!
Tyle listow, ile ja wyslalam do ksiezy i do roznych Zakonow. Nikt nawet nie odezwal sie chocby z wyzwiskiem. Wydaje mi sie, ze jak czlowiek dostaje jakas wiadomosc, ktora go informuje, ze z jakiejs strony zagraza mu niebezpieczenstwo, to powinien sprawdzic ta wiadomosc. Uwazam, ze Kosciol ma duze mozliwosci sprawdzenia wszelkich wiadomosci. Kosciol powinien ludziom sluzyc wlasnie szybkim przeplywem wiadomosci na rozne tematy. Przeciez wierne owieczki go utrzymuja i chodza do kosciola, zeby pomodlic sie do Pana Boga, ale chyba tez po to, zeby uslyszec najnowsze nowiny od Pana Boga.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 78 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |