Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Biblia to starożytny brukowiec
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 141

Jezus nie został nigdy ukrzyżowany, ani też nie rozmnożył nigdy chleba i ryb, ani też nie chodził nigdy po wodzie, a te teksty napisano dla naiwnego ludu, aby nim manipulować. Jedyne, co robił Jezus, to uzdrawianie i podróże w snach. Poczęty został normalnie i uprawiał seks z kobietami. Był kolejnym wcieleniem Sokratesa, a ten wcieleniem Jozuego. 70% podań sfałszowano, żeby wbić ludziom do głowy kult ofiary i nagrody za niš, czyli zmartwychwstania, i tak przez wieki ludzie się ofiarowali na krwawych wojnach jak proste owieczki.

Mi serce podpowiada, że Jezus istniał, ale żeby zepsuć mu reputację osławionš przez uzdrowienia, napisano o nim tak, żeby ludzi odcišgnšć od sedna sprawy, jakim było uzdrawianie.

Wpadłam na to forum z okazji silnika grawitacyjnego. Lubię czytać wypowiedzi na forum. To dobra lektura.

AntiUs Wiem, że warto , dlatego jš czytam. Nie doszukuje się w niej fałszerstw, doszukuje się w niej i znadjuję celu i wartoœci życia,łšcznie z jakoœciš :) wiary w Boga. Niech sobie mówi kto , co chce dla mnie Hymn o Miłoœci jest tekstem , który uskrzydla serca, napełnia pokojem i nie jest brukowcem. Jeœli to ma być brukowiec, ten kto się pod tym podpisuje nie wie czym jest i co znaczy Miłoœć.

zgadzam się, forum (zwłaszcza bez cenzury i modów wszelakich) jest œwietnš dawkš wykładów na temat psychologi i socjologi, œwietnie można się zorientować na temat ludzkiej natury i... kompleksów wszelkiej maœci. Jeszcze lepiej można poznać innych przez nieustannš prowokację na takim forum, dopiero gdy przełamiesz fazę wzajemnych uprzejmoœci zobaczysz prawdziwe oblicze innych ludzi i to jest piękne w internecie, że prowokacja jest łatwiejsza niż w realnym œwiecie. Czasem się zastanawiam czy piszę tu by coœ się dowiedzieć na tematy zwišzane z forum czy poprostu przyszedłem tutaj poobserwować ludzi...

Nie tylko Jezus uzdrawiał i nie tylko wówczas. Obecnie też się to dzieje :) Ja nie neguje wcale tego , że Jezus żył, nawet tego , że umarł na krzyżu - zastanawiam się nad całš resztš, czyli powstałymi naukami po Nim.....

AntiUs Zgadza się ! Na co dzień takiego wachlarza osobowoœci się nie spotyka :) Jedni lubiš się droczyć, inni szukajš akceptacji, jeszcze inni realizujš się " głoszšc swoje prawdy " lub ujawniajš swój charakter i potrzeby :) Ot! choćby takiej jak " samouwielbienie" :)))

œwięte słowa! Dlatego tak lubie to forum. Uwielbiam obserwować ludzi, bo choć pozornie "TYLE" wiemy o œwiecie, to najmniej wiemy tak naprawdę o człowieku. Człowiek jest i tak najciekawszym zjawiskiem na ziemi.

Akurat nie kumam poezji, więc ten Hymn do miłoœci spłynšł po mnie.

Tu jest dużo mšdrych ludzi, którzy pewnie sš opokš tego kraju, hehe....

I ciekawym zjawiskiem a jednoczeœnie bardzo frapujšcym, gdyż w kontaktach z drugim człowiekiem, nie tylko realnie ale i na forum ujawniać się moga i nasze słaboœci, jeœli ktoœ je dostrzega. Pewnie dlatego UFO sie tak nami interesuje :) bo jesteœmy najciekawszym zjawiskiem !

Mieszkam w małej miejscowoœci, gdzie wszyscy mnie majš za czarownicę ze względu na to, iż brakuje mnie w koœciele.

Natalia Hymn nie "do" ale "o" Miłoœci....przeczytaj, warto , skumasz :)))

myœlę że z Polskš nie jest tak Ÿle, polacy i tak sš zwykle mšdrzejsi od cudzoziemców, aczkolwiek cudzoziemskie wpływy zwłaszcza szeroko rozumiane wpływy "zachodnie" polaków degenerujš. Kiedyœ chcieli nas zniszczyć germanizacjš, potem obozami koncentracyjnymi i łagrami a teraz wpadli na lepszy pomysł - komercja i kapitalizm. Ale powiem wam że o ile przez tyleset lat nie udało się zniszczyć polaków o tyle kapitalizmowi się to coraz bardziej udaje. To jest taka turbo-komercjalizacja, niestety bardzo bardzo skuteczne robienie z polaków amerykanów i "europejczyków".

Czytałam i obchodzi mnie tyle, co zeszłoroczny œnieg, bez obrazy.... Nie czuję nic z poezji. Wole muzykę klasycznš ;-)

Mnie osobiœcie dżaŸnš te wpływy....polamerykan styl :) a juz zupełnie te dodatki żargoniasto języczne. Aż strach się bać jaki to ma poprzez media ogromny wpływ:) Natalia Nie ma sprawy ! Ja czuję blusa i dzięki poezji jak również muzyki.......Mozart, Verdi, Wagner, Pucini......to jest to:)

co myœlisz że jesteœ taki kozak ,NAJMĽDRZEJSZY ,ten który zrozumiał sens istnienia człowieka na tej marnej łupince zwanej ziemiš i myœli że PANA BOGA za nogi chwycił ,mylisz pewne sprawy ponieważ największym twoim wrogiem jest czysta niewiedza ,można rozpatrywać BIBLIE na różne sposoby tzn ,teologiczny który odrzucacie oraz czysto literacki, w tym drugim temacie czy tego sobie życzycie czy też nie stanowi ona osišgnięcie w sztuce epistolarnej co przyznajš nawet zatwardziali wrogowie częœci teologicznej. Pozatym aby coœ krytykować trzeba to przestudiwać a mam 100% pewnoœć że w łapkach się Bibli niemało i wiedze o niej masię ze "sprawdzonych żródeł" . Jedni dochodzš do rozumu wczeœniej drudzy potrzebujš czasu, a trzeci kosy Kostuchy . pozdrawiam

Uważam, że dominacja biblii i nowego testamentu niesie problemy na miarę ogólnoludzkš. Te pisma sš poza obecnš rzeczywistoœciš. Mało kto się tym pasjonuje na wielkš skalę. Księży we Włoszech jest trzy razy mniej niż wróżbitów. Œwieccy majš mało czasu na teologię. I bardzo dobrze. Zamęt, jaki niesie ze sobš religia, sprzyja powstawaniu konfliktów. Jest to na rękę odpowiednim organom. Zaœlepienie pasjnatów jest niczym, w porównaniu wyzwań dnia codziennego, które stawiajš nas i nasze dzieci przed zupełnie innymi wyborami, niż 2 tysišce lat temu.

Można dla siebie uzyskać Biblijnš ucztę....bez uciekania się do przynaleznoœci religijnej :)

Tak się dziwię, że ludzie tak się zachwycajš tak oczywistymi rzeczami. Biblia swojš drogš, ale jest jeszcze wiele innych Ÿródeł mšdroœci. A jeœli chodzi o bajki, to moje dzieci sš na etapie oglšdania bajek i ja czasem też popatrzę na jakšœ i widzę, że niektóre sš bardzo piękne i rozwijajšce i mogš być prawdziwš ucztš. Ale jak wiadomo, zachwyty nad Bibliš - która się zresztš kupy nie trzyma, a można jš tylko traktować jako zbiór umoralniajšcych przypowiastek (no dobra - prawdy uniwersalne też zawiera) - sš w dobrym tonie. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Natalia D "Uważam, że dominacja biblii i nowego testamentu niesie problemy na miarę ogólnoludzkš. Te pisma sš poza obecnš rzeczywistoœciš. Mało kto się tym pasjonuje na wielkš skalę. Księży we Włoszech jest trzy razy mniej niż wróżbitów. Œwieccy majš mało czasu na teologię. I bardzo dobrze. Zamęt, jaki niesie ze sobš religia, sprzyja powstawaniu konfliktów. Jest to na rękę odpowiednim organom. Zaœlepienie pasjnatów jest niczym, w porównaniu wyzwań dnia codziennego, które stawiajš nas i nasze dzieci przed zupełnie innymi wyborami, niż 2 tysišce lat temu." Nie lubię być zbyt dosadny ale powyższe zdanie jest jednš z największych głupot, jakie w życiu przeczytałem. Gdyby ludzkoœć stosowała biblijne zasady, nie mielibyœmy wojen, głodów, więzień, kar œmierci, wojska, cudzołóstwa, rozwodów, przerywania cišży, dzieci pozbawionych rodziców oraz wielu wielu nieszczęœć, które nas spotykajš własnie dlatego, że nie stosujemy sie do zasad wyłuszczonych w Biblii. Biblia uczy: Kochaj swego Boga oraz bliŸniego jak siebie samego. =================================================== Niekoniecznie religie RZEKOMO oparte na Biblii także uczš tego samego. Ale to juz nie jest wina Biblii tylko tych religii. Poproszę o konkretny dowód przykazania bożego, które szkodzi ludzkoœci! Albo takie zdanie: "Prawie identyczne mity na długo przed przybyciem katolickich misjonarzy znały ludy obu Ameryk oraz australijscy Aborygeni." Oznacza to, że jeżeli ludzie wiedzieli o potopie na całym globie ziemskim i na wszystkich kontynentach, to oznacza to, że jest to mit! Czy możemy Hiroszimę i Nagasaki zaliczyć do mitu także? A może obie wojny swiatowe to mit? AntiUS "prawda jest taka: nigdy się nie dowiemy w ilu procentach biblia jest sfałszowana, a dopuki patrzycie i czytacie jš rozumem nic nie zrozumiecie, tylko patrzšc sercem i "trzecim okiem" można zrozumieć oco w niej biega, i oddzielić to co jest sfałszowane od prawdziwego. Ale zapewniam że warto." NIEPRAWDA!!! Twoja wypowiedŸ œwiadczy o całkowitym braku wiedzy w tym temacie. Radzę sobie poszukać informacji na temat tekstów masoreckich, na temat sposobów, w jaki teksty biblijne, były przepisywane czy kopiowane, w jaki staranny sposób liczono każdš literę i kopiowano tak starannie aby w każdej linijce zgadzała się iloœć liter. Prawda jest taka, że Biblia ma nieskażony tekst przez tysišclecia. Do dziœ odkrywa się skrawki Starego Testamentu i znajduje się potwierdzenie autentycznoœci tekstów, które znamy dzisiaj. Gdyby tak łatwo było obalić Biblię, dawno by już nie istniała. I nie byłoby ludzi wierzšcych w to, że jest ona Słowem Bożym. Największymi dowodami na ponadludzkie pochodzenie Słowa Bożego sš jej proroctwa. Do dzisiaj nikt nie potrafi przewidzieć nawet 10 sekund! Biblia podała kurs dziejów œwiata na 3000 lat do przodu i wnikliwe studia tych tekstów w pełni potwierdzajš, że byłu one napisane przed wydarzeniami, które Biblia zapowiadała. Samych detali z życia i sposobu œmierci Jezusa było ponad 300!!! Dzisiaj œwiat stoi na krawędzi zjednoczenia czyli Globalizacji, wydarzenia, o którym Biblia pisze prawie 2000 lat temu. Zbliżamy się także szybkim krokiem ku sprawdzeniu się innych, kluczowych zapowiedzi biblijnych jak zniszczenie WSZYSTKICH religii na œwiecie. To, że idš coraz ostrzejsze ataki na religie swiatowe, w szczególnoœci na chrzeœcijaństwo oraz judaizm jest także zapowiedziane w Biblii prawie 2000 lat temu. Biblia opisuje, że władcy œwiata zjednoczš się na jednš godzinę aby wykonać zamysł Boga i zniszczyć pełne zbrodni religie. Atak œwiata na religie jest zapowiedziany dosyć dokładnie a także wymienia miasto siedmiu wzgórz - Rzym jako œwiatowš stolicę religii fałszywej, nazywanš w Biblii Babilonem Wielkim. Dlaczego taka nazwa? Ponieważ z Rzymu idš w œwiat wszystkie kulty starobabilońskie włšcznie z kultem Królowej Niebios, Astarot czy też Astarte - Czarnej Madonny czy też tzw. Królowej Niebieskiej - innymi słowy kult Marii. Po angielski wielkanoc nazywa się Easter. Jest to starobabiloński kult bogini Astarot (Astarte) bogini płodnoœci i króliki, jajka, kiełbaski sš symbolami seksu i płodnoœci. Własnie z tego powodu oraz z powodu morza łez, krwi, pedofili, inkwizycji, Krzyżaków i innych zbrodniarzy w sutannach, ów Babilon Wielki ma ulec całkowitemu zniszczeniu w cišgu 'jednej godziny' jak mówi księga Objawienia. Wszystko wskazuje na zagładę w wojnie nuklearnej, której czarne chmury wiszš nad nami od pewnego czasu. W takim œwietle nazywanie Biblii 'starożytnym brukowcem' jest wytworem chorej, niewykształconej i pozbawionej jakiekolwiek wiedzy wyobraŸni.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 141
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.