| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Żydzi | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 151 |
|
Wczoraj był zdaje się jaki dzień powięcony holokaustowi. Byłam ze szkołš na wycieczce w Chełmnie, gdzie pokazywali jak Niemcy zabijali Żydów (chociaż bardziej ciekawe było to, że widziałam zresztš całkiem niezłych Izraelitów:). Ale to na marginesie.
Dzi, kiedy byłam u babci, podwiedziiała mi, że nie lubi Żydów, aczkolwiek niewybaczalne było tak tragiczne ludobójstwo. Powiedziała, że kiedy była mała (ooo to było baaardzo dawno temu ;)), to Żydzi mieli największe bogactwa, byli najbardziej wykształceni, mieli majštki itd. Mimo, że nie byli w swojej prawdziwej ojczynie, byli wyższš i przede wszytskim wywyższajšcš się elitš. A na biednych Polaków patrzyli z góry. "Nasze sš kamienice- wasze ulice", jak zwykli mawiać. Oczywicie nie tyczy się to wszytskich, ale mimo to skšd się wzięło to okropne powiedzenie.
Hitler podobno nienawidził Żydów, bo to oni zajmowali wszytskie najważneijsze stanowiska i hamowali rozwój Niemców. Podobno, kiedy chciał zdawać na studia plastyczne (szkoda, że go nie przyjeli), a w komisji byli sami Żydzi, wymiali jego prace artystyczne i powiedzieli "Panie Hitler, pan może zostać malarzem, ale cian". I odtšd zaprzysišgł sobie zemstę. Krok po kroku, wybijał wszytskich Żydów.
Teraz moje pytania, owiećcie mnie, bo mam dopiero 15 lat i nie mieci mi się w główce: jeżeli Żydzi byli faktrycznš elitš państ, czemu nie wywalono ich w inny sposób? Musieli przelewać ich krew? Zresztš polityków i bogaczy akurat nie żałuję. Ale co z niewinnymi dziećmi, kobietami i meżczyznami? Czemu???
Czemu na murach w moim miecie Łodzi widniejš napisy- ŁKS jude, WIDZEW JUDE??
Tylko dlatego, że mieli faktycznš władzę i patrzyli na nas z góry? To już minęło, jest historiš, czemu nadal ich dyskryminujemy?
A czemu to włanie Żydzi zajmowali te chwalebne miejsca w naszym społeczeństwie, zbijali majštki, podczas gdy my, Polacy musielimy charować (harować?) dniem i nocš żeby mieć na chleb?
Bardzo proszę wszytskich, moich naukochańszych forumowiczów, których wszytkich ciskam i całuję :*:* o wyjanienie mi tej zawiłoci.
!!Peace!!No fighting!!
|
|
|
Przychodzi maz do domu pijany.
Zona pyta, gdzie byles ?
- Na dozynkach. Odpowiada maz.
- Chyba zwariowales !!! W styczniu na dozynkach ???
- Tak. Opowiada maz. -To jest moja wersja i jej bede sie trzymal !!!
|
|
|
Nienawić do żydów tak zostałem wychowany , ten kto z nimi trzyma na zawsze jest przegrany!!
żydzi to największe cierwa jakie tylko mogš istniec....wyobrażmy sobie wiat bez żydów , romów , cyganów.....naprawde było by dużo lepiej.
Niedawno dwóch cyganów zabiło człowieka , poniewaz chciało upolowac sobie psa na obiad....włšsciciel psa stanšł w jego obronie i te cierwa cygańskie go zabili. Nikt nie mówi głosno o tym , ze to własnie oni sa zagrożeniem , aby nie być posšdzony o rasizm....w pewnym miasteczku w czechach ludzie nie mogac dac sobie rady z cyganami postanowili wybudować mur odgradzajšcy dzielnice cygańskš od reszty miasta, oczywiscie wywołało to oburzenie innych ludzi , bo kurwa rasizm i chuj wie co jeszcze. W Stanach najwieksze problemy majš najwieksze problemy z czarnymi , ja osobiscie mam nadzieje że do nas zbyt szybko nie dotrze czarna zaraza.
Prawda jest taka ,że wszystkie wyżej wymienione cierwa nie powinny mieć prawa do zycia.
[%sig%]
|
|
|
Nie no przesadzasz chłopie. Cio jak co, nie sš idealni, ale szacunek należy się każdemu.
!!Peace!!No fighting!!
|
|
|
No cóż, takie jednostki znajdš się w każdej nacji, a że w niektórych zdarza się więcej takich przypadków, to nie jest powód by ich wszystkich wymordować. To nie jest sposób.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :* co za łatwo poszło węsze podstęp :)
|
|
|
żydzi, żydzi, żadna grupa ludzi nie jest zła, złe mogš być poszczególne jednostki, ale co innego Izrael ten kraj chętnie bym widział wymazany z mapy wiata jak USA, ponieważ jest ostojš chcistwa i kłamstwa, ponieważ jest wasalem (tfu!!) USA, ponieważ gnębi WOLNY NARÓD Palestyńczyków. Chwała Palestynie!!
Ale niech nikt nie rozkręca więcej antysemickiej paranoji, to dwie różne sprawy.
|
|
|
człowieku nie widzisz ze się przytulamy a Ty tu z transparentami mi kurde po sypialni latasz :P
|
|
|
Ej! Odwal się Promyk! Ja się przytualałam po bratersku. Id wytrzewiej!
|
|
|
Polecam na kanale National Geographik jutro o 19.00 ewangelia Judasza - i poczštki antysemityzmu włanie od osoby Judasza (Jude) .
antuUS
Polska była wasalem ZSRR i co? powinnimy być wymazani z mapy ? a ile u nas chciwoci i kłamstwa , potrafimy też gnębić może nie w stanie wojny ale i " pokojowo" inne narodowoci i nacje - w czym jestemy od Żydów lepsi ?
|
|
|
promyk chyba cierpi na zbyt duże dostawy lizergidu do swych szarych komórek, albo jego doniczki sš zbyt sfeminizowane i rodzš zbyt dobre ziółka. Niemniej jednak promyczku mógłby czasem gadać z sensem (co jak udowodniłe potrafisz)
|
|
|
Skończmy ten cyrk, bo to nie forum dla dewiacji seksualnych 9115140 pisz lepiej tutaj Promyku, innych proszę o wsparcie psychiczne bo mogę soobie nie poradzić.
|
|
|
faktycznie zacišłem się w ruchu posuwistym stšd ta przyjemnoć :*
|
|
|
Facet, napisz na gg nie krępuj się i nie truj dupy na tym forum. Piszesz o >nie będę blunić<. Co ma to wspólnego z Żydami??
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 151 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |