Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Nostradamus
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63

Jestem ciekawa gdzie w internecie mozna znależć przepowiednie Nostradamusa??? chcialabym je przeczytać, albo chociaż jakiś ciekawe ich oprawcowania. Z góry dziękuje za pomoc!!!

jesli chodzi ci o 3 tajemnice fatimską, to oto jej tresc: "Wielkiekaranie przyjdzie na ludzkość całą w drugiej połowie XX wieku. To, co wyraziłam w Lavalette przez dwoje dzieci, powtarzam dzisiaj wobec ciebie. Ludzkość postąpiła zbrodniczo i podeptała ten dar, który był jej dany. Już nigdzie nie panuje porządek. Szatan wytycza bieg wydarzeń. Będzie on umiał się nawet wedrzeć do najwyższych władz Kościoła. Zbałamuci głowy naukowców, którzy wynajdą broń niszczącą połowę ludzkości w kilku minutach. Jeżeli ludzkość nie będzie się przeciwko temu broniła, będę zmuszona opuścić ramię Mego Syna Jezusa Chrystusa. Jeśli najwyższe władze świata i Kościoła nie powtarzają tego wydarzenia, zrobię to ja, prosząc Boga Ojca, aby zesłał kary na ludzkość. Bóg potem ukarze ludzi jeszcze surowiej niż byli ukarani przez potop. Będą ginęli wodzowie, jak również i słabi. Dla kościoła przyjdzie okres najcięższych prób. Kardynałowie będą przeciw kardynałom, biskupi przeciw biskupom. Szatan wstąpi w ich szeregi a w Rzymie nastąpi zmiana, co zgniło - padnie, a co padnie, nie będzie podtrzymane. Wielka wojna wypadnie w II-giej połowie XX wieku. Ogień i dym będą spadały z nieba, wody oceanu wyparują, wszystko wywrócone będzie. Miliony ludzi będą ginęły z godziny na godzinę. Ci, którzy zostaną przy życiu, zazdrościć będą tym, którzy już nie żyją. Nędza i upadek we wszystkich krajach. Zbliża się coraz bardziej ten czas i nie ma ratunku. Będą ginęli źli i dobrzy, wielcy i mali - śmierć będzie siana przez sługi szatana, który wówczas stanie się władcą świata. Będzie to w czasie, w którym nikt nie będzie się spodziewał. Karanie przyjdzie jeżeli ludzkość się nie nawróci - jeżeli nawrócenie nie rozpocznie się od tych, co rządzą światem i tych, co rządzą Kościołem. Ale biada, jeżeli nawrócenie nie nastąpi, a pozostanie tak jak jest i ludzie stawać się będą coraz gorsi."

To dlaczego na religii ucza, ze 3 tajemnica jest zamknieta w sejfie !! NIe czaje, to chyba nie cala!! bo to to ja juz mniej wiecej wiem !!! Powinny byc jakies szczegóły !!

tee a jest 4;-)przeciez to jest o 2 wojnie sw...

ja chce znac przyszlosc, a nie przeszlosc.......

Osobiscie niewierze w zadne przepowiednie, ale nie mozesz byc pewien, ze to jest o II wojnie swiatowej "Nędza i upadek we wszystkich krajach" - nie wszystkie panstwa byly objete ta wojną, a niektore nawet jesli to nieodczuly jej az tak dotkliwie. "wody oceanu wyparują" - jak narazie to ich poziom sie podnosi;) "Zbałamuci głowy naukowców, którzy wynajdą broń niszczącą połowę ludzkości w kilku minutach." - jest taka? moze chodzilo o bombe atomowa, ale 3 miliardow w "kilku minutach" nie zabije itd. jak widac raczej niedotyczy ona II wojny, moze komus pomylilo sie cos do daty, ale najwyrazniej jest to bujda, ktora ma nas straszyc. (znalazlem ta przepowiednie na wp)

ja znam troche inna wersje tajemnicy ale nie mam orginalnych materialow :)

Widzisz, pawel dalej sądzę, że to nie ma nic wspołnego z 3 tajemnicą która leży głęboko w sejfach watykańskich. Nic mi nie umknęło, całośc tajemnicy a zwłaszcza jej najważniejsze opisy są nadal nieujawnione. To co przytoczyłeś to jakiś fragment urwany nie wiadomo skąd. To czytałem jak byłem w podstawówce :-) [%sig%]

PS gino to nie ja tu przytaczałem a poza tym tyle wersji widziałem 3 tajemnicy ze ja podziekuje za jakiekolwiek informacje-spekulacje i szczerze mowiac nawet gdyby jednak byla jakas czesc zachowana i nie ujawniona to nie najlepszym sposobem jest docikanie tu jakimis metodami sensacji, i jeszcze raz podkresle ze ta tajemnica ujawniona jak ja slyszalem jest troche inna niz tu przedstawiona, poza tym domyslam sie jakie głownie kręgi rozprzestrzeniały te różne wersje 3tajemnicy ...

A co do tej broni: USA posiada tyle broni jądrowej żeby 4800 razy zniszczyc Ziemie !!

Tak? A ja słyszłam, że by mogły 4801 razy zniszczyć Ziemię;)

Uuupsss, zwracam honor, że to nie Twoje przytoczenie :-) Poza tym wszystko podtrzymuję. I to nie są żadne spekulacje ani tania sensacja tylko stwierdzenie faktu. Aniu: No, to same USA, a jeszcze Sowieci i inne bąbkowe kraje to razem wyjdzie nawet nie chce pisać ile, bo sam nie wiem :-) [%sig%]

Gino, poczekajmy na Disable Hero, on obliczy co do jednej tysiącznej:)

To sa wielkie bzdury! Napewno w Watykanie trzymaja i ukrywaja przed nami cala prawde,ale to co jest powyzej napisane to tylko mala czesc prawdy ktora zostala zle zrozumiana i przerobiona na kozysc tych ktorzy chca zawladnac swiatem i ludzmi. Oni nie chca zabysmy znali cala prawde,bo to nie na ich korzysc! Ostatnio sie zajmuje szukaniem PRAWDY!DUzo juz przeczytalam i duzo sie dowiedzialam.I doszlam do wniosku ze ludzkosc jest bardzo daleko od prawdy,idziemy przez zycie jak slepi,zadza nami wszyscy....wladz kosciul itd.....A to wszystko na ich kozysc!Ich nie interesuje nasz dobro,wiekszosc idzie po trupach do gory,byle by wyzej,jak najwyzej!A to wszystko dlatego ze nie wiemy jaka sile mamy w sobie,ile mocy! To moj poglad,moje zdanie! Przepraszam za ubogie slownictwo i ortografie,ale mieszkam od dziecka za granica !

Napisz CAT co jest tą prawdą. Piszesz tak jak byś ją znała. Niech zgadnę: jesteśmy bogami?

żeby to jedna religia nawiązywała że jesteśmy bogami ...

proszę o przykłady

np Mormoni, niektóre religie wschodu, i nowe religie które powstały w XX wieku

Moje pojęcie religii nie jest tak pojemne jak twoje. W XX wieku pojawiły się jakieś nowe Pisma Święte? Ciekawe co na to Mormon jak mu powiesz że nie jest chrześcijaninem?

wiesz tak możesz polemizować w nieskończoność tak jakby buddysta powiedział gościowi z Harre Kryszna że jest sekciarzem i nie ma prawdziwego dziedzictwa :) ... wiesz tak mozne sie rozwodzic ale ja tu tylko odpowiadałem na prosbe o przykłady ... a co do mormonow to prosze poczytac ich historie dosc ciekawa i bujna w przeciwienstwie do wiekszosci tekstu w ksiedze mormoniego ...

Co do bąbek to nie sa moje obliczenia, tylko jakiegos naukowca.. oczywiscie w przyblizeniu... Ale to jest bardzo proste wyliczenie, Usa ma X okretów z rakietami, kazdy okret ma 24 rakiety, kazda karieta ma ok 6? glowic jedna glowica zniszczy srednie miasto - a to tylko arsenał morski. A usa ma okretow calkiem sporo.... hmmm okolo 100?? sam dokładnie nie wiem bo to tajne informacje, a naukowiec ktory to liczyl mial przyblizone dane... oczywiscie... No ale czy to takie wazne... starczy wiedzieć ze to dość D U Ż A wartość, która na dodatek (co dla nas dość istotne) jest wieksza od 1 !!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.