| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy onanizowanie się jest grzechem? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42 |
|
Uwielbiam się onanizować, ale mam problem, bo wydaje mi się, że grzeszę.
Czy to jest dobre, czy złe?
|
|
|
Na tamtym forum gostek pisze, że onanizuje się 8 razy dziennie - no to rzeczywicie ma problem. Uzależnić się można od wielu rzeczy, ale rady co poniektórych i wypowiedzi, że lepiej nie zaczynać i że mieli zaczšć, ale jak przeczytali o tym przypadku, to stwierdzili, że nigdy w życiu tego nie zrobiš - sš bzdurne, ale to forum katolickie, więc u nich to normalne, że tępiš wszelkie próby samopoznania człowieka w całej rozcišgłoci - od spraw duchowych (medytacja, OOBE, itp.) po takie kwestie jak onanizm.
Odniosłem wrażenie, że większoć postów na tamtym forum jest preparowanych - zbyt ładnym stylem sš pisane i straszne, typowo kocielne bzdury tam wypisujš.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
onanizm fajna sprawa....aole jeszcze elpsza jak sie sprawdza swoja sile woli i tego dlugo nie robi....ja osobiscie wtedy czuje taki swietny power.... :]
|
|
|
Jak czytałem posty tych ludzi, to brak mi słów. Widać alkohol i prochy to nie koniec wiata. Szkoda, że można upać tak nisko. Dużym problemem jest brak samokontroli i słaba siła woli.
[%sig%]
|
|
|
mysle ze w moim przypadku bardziej sily woli niz ducha nad cialem....
|
|
|
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym powstrzymywaniem się. Ja czasami mam chęć (potrzebę), więc to robię i nie jest to sprawa regularna.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
po prostu taki test...sily woli...stwierdzilem ze jak wytrzymam tyle ile sobie obiecalem. to bede gotowy sprawdzic na sobie sile kokainy i dowiwedziec sie czemu zniewali umysly milionow ludzi na swiecie ;]
ale raczej i tak nie wciagne koksu ;]
ps. sa tez takie teorie ze to oslabia energie czlowieka i ja zanieczyszcza... pzdr
|
|
|
dr proktor
Rozumiem, w takim razie masz silna wole. Znam takich , którzy panujš nad swoimi chęciami siłš ducha...po prostu, sš duchowo rozwinięci i wiedzš, maja poczucie - że namiastkš się nie zadowolš, gdyż jak to wielu mówi ....cholipa powtórzę tylko choc to nieładne " z krzyża spucić " dla fizycznego odprężenia - daje poczucie , że straciło się wręcz zmarnowało energię , którš wystarczyło zachować ( siła woli ducha ) i wyzwolic jš w preludium dwojga :)))
Ciekawiło mnie to , dlatego dršzyłam dalej temat i co ciekawego usłyszałam.....nie każdy z nich ma żonę, czy partnerkę więc dziwiłam się czy rzeczywicie nie maja takich potrzeb.....odpowied była taka ( jeden z tych , którzy nie majš nikogo )....kiedys gdy miałem ochotę onanizowałem się....ale , którego dnia w trakcie oglšdania filmu erotycznego przyszła do mnie koleżanka , no i nastała mnie w takiej sytuacji. Zobaczyłem jej zaskoczenie i zszokowany wyraz twarzy, przepraszałem jš a ona odpowiedziała mi tak.....nie o to chodzi , że ty sie onanizowałe, ale jak cię zobaczyłam twój wyraz twarzy i całš tš otoczkę z tym filmem....sama poczułam sie brudna , jakbym zdradzała samš siebię , jakbym zniżała sie do potrzeb tylko ciała gdyż też czasami to robię. Ten " incydent" ponoć obojgu dał do mylenia i oboje po długiej rozmowie stwierdzili, że spóbuja zapanować nad tym i jak się wówczas bedš czuli. Na koniec stwierdził tak jak ty dr proktor , że po dłuższym czasie zaczšł czuć w sobie ogromnš energię......z której gdy jest jej w nadmiarze uwalnia się poprzez wysiłek fizyczny.
Nie jestem facetem, ale wiem jedno że kobieta może zapanować nad tym:) Kto się zapyta po co panować ? Hmmmmm....zrozumie to ten, dla kogo miłoć i akt sexualny nie jest tylko aspektem czysto fizycznym.
|
|
|
"Kto się zapyta po co panować ? Hmmmmm....zrozumie to ten, dla kogo miłoć i akt sexualny nie jest tylko aspektem czysto fizycznym."
podpisuje sie pod tym
aha i zapytam sie: a czy sila woli nie jest zalezna od sily ducha?? Po glebsyzm przemysleniu mozna stwierdzic ze to to samo....pzdr
|
|
|
dr proktor
Jakby tu powiedziec....zalezy co jest przyczynš , a co skutkiem.....wszystko jednak jest wewnštrz...tam głęboko, gdzie tajniki własnej duszy odkrywamy sami, czasem pomagajš nam w tym inni....grunt, żeby prowadziło to do harmonii ciała z duchem :)))
Pozdrawiam
|
|
|
To tylko iluzja....marna iluzja, a iluzja zawsze jest zwodnicza...to fatamorgana !
|
|
|
heh no tu sie akurat nie zgodze....srodki psychodeliczne (marihuana, grzyby,ayahuasca,) maja w sobie wielka sile i to takze dzieki nim mozna sie rozwinac duchowo(jesli oczywiscie sie to stosuje w takiej sferze, a nie profanuje)...
|
|
|
Szok w trampkach, poruszyłem ten temat pod wpływem "Żywca" i głupoty. Nie wiedziałem, że w cišgu zaledwie paru dni znajdzie on aż tylu zwolenników. Przecież jest dużo innych, ciekawszych tematów na forum. Może zamiast na onanizowaniu,skupilibycie się na czym bardziej pożytecznym i poważnym.
Żenuła, żenuła!!!!!!!!
|
|
|
Im back:D!!! kornelciu niektorym sie nudzi mnie tez czasami wiec sie nie dziw ze tak chwytliwy emacik nie pozostal bez echa!!
|
|
|
Tak w ogółe to muszę się przyznać, że Kornel to nikt inny tylko Aga z Warszawy.
Ręce mi opadajš, jak czytam niektóre z tych wypowiedzi. Może czasami wartało by się głębiej zastanowić, nad sensem bytu niż tylko walić konia i się z tym afiszować.
|
|
|
Buuuuuuuu....dziewczynie takie słownictwo nie przystoi !!!!
dr proktor
Przeczytaj sobie ksišżkę " Duchy" autor ma juz za soba tego typu doznania pod wpływem tych specyfików....stwierdził jednoznacznie , że jest to lepa ulica, która prowadzi donikšd, a juz na pewno nie do poznania.
|
|
|
Ależ, ja uważam w zupełnoci to samo co wyżej wymieniony autor. Więc gdyby bliżej sprecyzował swoje pretensje byłabym wdzięczna.Aga.
|
|
|
Nie podszywaj sie pod Agę.....rozgryziony zostałe na kawałeczki.
|
|
|
Ależ ja nie mam potrzeby, żeby się ukrywać albo nie. Tak czy inaczej pozostaje nierozpoznawalna. Czy kto uwieży, że Aga to Kornel i na odwrót, to jego sprawa.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |