Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
W morde kopane
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50

Czytajac przepowiednie itp, zauwazylem niestety, ze sprawdzaja sie przepowiednie Nostradamusa dotyczace naszego bytu na Ziemii. World Trade Center, innych nie wymieniam bo zapewne znacie. JEDNAK CHODZI MI O JEDNA RZECZ... PORUSZAM SPECJALNIE TEN TEMAT W TYM CZASIE I NA TYM FORUM, gdyz wydaje mi sie, ze ten koniec jednak nastapi i to jest kwestia kilku lat. Bylo gdzies tam napisane, ze Papiez bedzie murzynem, czytam wczoraj na Onecie, ze faktycznie ma to byc PAPA AFRYKANSKI lub AZJATYCKI, i mowie wam jak to przeczytalem to dopiero mnie olsnilo, TRZEBA OSZUKAC PRZEZNACZENIE, bo inaczej bedzie zle..... Cholera jestem tego naprawde ciekaw, i bez zadnych filozofii i demagogii, odpiszcie normalnie i rzeczowo!!! POZDRO.

no widzisz :K)ars(i: ja naprzykład też czytałam, że Polska naj mniej oberwie, ale dlatego, że dostała już za swoje podczas 2 wojny światowej... PSTOFIONKA fOr @ll !!!!!!

:):):):):) to dla Ciebie MIDI

Dziękuje i przesyłam również :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) : ): ) :) :) :):):):):):):):):):):)

Hmm... A ja powiem tak: z reguły w przepowiednie nie wierzę. Szczególnie zaś w Nostradamusa... Znacie zasady Zielonego Języka którym się posługiwał??? A co do tego co spadnie na Ziemię... nie sądzę aby cokolwiek spadło a my żebysmy byli w stanie to powstrzymać. Z natury rzeczy raczej nie wierzę w przepowiednie chyba że sa sformułowane jasno i dobitnie. Na pewno będzie co ma być :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Bracie nawet gdybyś przed oczyma miał jasny,zrozumiały tekst z przepowiednią - należysz do takiego gatunku ludzi,że nie uwierzyłbyś w nią... co to za zasada zielonego języka? pozdrawiam

Zgodzę się ze zdaniem jak już ktoś powiedział,że co siedem lat przepowaidają koniec świata. pamiętacie noc sylwestrową 2000r? jak sie bali że to będzie koniec świata,jak wszystko ludzie przygotowywali i co? Zdarzyło sie coś? nastał kolejny dzień,potem kolejny i już mamy 2003r i nic nikomu się nie stało. nie wierzę więc w koniec świata,nawet jeżeli energia słoneczna się wyczerpie za xxx lat to nasza technologia jest do tego stopnia rozbudowana,że będziemy sami w stanie zbudować np. sztuczne słońce. niemożliwe? kiedyś nie było możliwe polecieć w kosmos czy stworzyć sztuczną satelitę.

co to za zasada zielonego języka?

będziemy w stanie zbudować sztuczne słońce?czyś ty dziewczyno z marsa spadła?(może masz ze 12 lat-to wtedy takie uwagi byłabym w stanie ci wybaczyć) aleś mnie rozbawiła... poza tym- na nic nam się zda nasza technologia jeśli przyjdzie nam przywitać koniec świata w postaci np.kataklizmów. i pewnym jest, że zanim energia słoneczna o której wspomniałaś się wyczerpie,zapragniemy zniszczyć samych siebie(i to z kilka razy,jeśli za pierwszym się nie uda)...a jak ?to już chyba wszystkim wiadome jest... aha- marta- żeby cię nie obrażać to powiem tylko że jesteś chyba niepoprawną optymistką- nie wierzysz w koniec świata?...jeśli oszukiwanie siebie daje ci jakieś poczucie bezpieczeństwa czy czegokolwiek to trwaj w tym dalej... no nie mogę tego przetrawić...o rany ! :) cześć

Każdy ma prywatny koniec świata - kiedy umiera.

Nie!-to dopiero jest początek!

hmmm.. brzmi zachęcająco...DUCHU

Ale moi drodzy swiat jest pojeciem wzglednym, Nostradamus przepowiedzial rzekomo zaglade ludzkiej cywilizacji, w tym my POLACY mamy ucierpiec najmniej-(czyzbysmy wg. niego nie byli ludzmi:) a tak powaznie swiat to dla nas Ziemia, nasza planeta, od pewnego czasu inne planety, nasz satelita Ksiezyc, pomyslmy o innych swiatach, ktore moga zginac, lub juz wyginely, sam nie jestem pewien czy ten osobnik N... w swych przepowiedniach nie okreslil wyginiecia np swiata mrowek!!! Bo tak naprawde czym jest swiat - jest to miejsce w ktorym zyjemy, i mozemy normalnie funkcjonowac, dla jednekgo jest nim podworko i kilka ulic na ktorych bywa, dla innego jest nim wszechswiat ktory oglada przez teleskop, o ktorym czlowiek typu aborygen nie ma pojecia, gdyz dla niego swiatem jest preria itp. Wiec tak sobie teraz spekuluje, nie mamy sie co martwic..nawet wojna nuklearna, czy uderzenie czegos w Ziemie( oczywiscie ponizej 20 km:) nie sa w stanie nam zabrac tego co mamy, moga jedynie to zmienic, a gdy czytalem post Wita na temat obcych cywilizacji, bardzo ciekawy i dlugi zreszta, mozna domniemywac ze od czegos takiego zmadrzejemy jezeli w odpowiednim czasie zrobimy co trzeba, lub znow wrocimy w troche innej formie do kamienia lupanego, choc byc moze beda to resztki stopionych meteorytow!!!! Sam juz nie wiem co na ten temat myslec, wiem jedno P O Z D R A W I A M W A S W S Z Y S T K I C H !!!!!!!!!!! no i czekam na opinie tego co napisalem, co wiecej glow, to nie jedna:)

Myślę że jasnowidzenie Nostradamusa i innych ,którzy są znani na świecie,jest umiejętnością pozyskania tej wiedzy ze świata duchowego [ponadczasowego] w sposób tzw. paranormalny.Czyli wszyscy oni czerpali swą wiedzę z tego samego żródła.Zatem każdy może stać się [nagle] ,bądż przez naukę -właścicielem takich informacji.Przypomnę że dość ciekawym ,pod tym względem był Ojciec PIO z rzymu, który wspomniał kiedyś jeszcze Karolowi Wojtyle że będzie papieżem.Ponadto wspomniany PIO kontaktował się z demonami [duchami] i posiadał zdolność przenoszenia się [swego ciała] w inne miejsce [bilokacja] czy coś tak to się nazywa.-pozdrówka.

Duch: Początek nowego, z tym się żegnasz.

Tak właśnie,dlatego śmierć fizyczna ma ten przymiotnik -[fizyczna],cała [reszta] jest nieopisaną wspaniałą tajemnicą.Myślę że to przejście jest zawsze twórcze dla każdego indywiduum.cze.

Duchu - bardzo mądre stwierdzenie :). Witam :) Zasady zielonego języka o które tak się dopominaliście. Wyobraźmy sobie że napiszę słowo: pierwszą sylabę po angielsku. Drugą po włosku. Trzecią po francusku. Zaś wyraz bedzie miał brzmienie po łacinie jesli będziemy go odpowiednio akcentować każdą z sylab. Czyli: zielony język to zbitka wszelkiiego rodzaju języków i liter i fraz wystęouj\aćyhch w różnych językach: m. in framcuski, łacina, włoski, hiszpański, germański. BNostradamus dość dobrze zaszyfrował swoje wypowiedzi. Bo sesn tych jego "przepowiedni" z każdym rokiem można odczytywac inaczej. Jedno słow może mieć w każdym języku inne znaczenie a do tego nie wiemy czy przypadkiem nie napisał tego słowa od końca czego tez ludzie się doszukują... To chyba tyle :) ja w takie coś nie wierzę. I jeszcze j\edno. Do jakiej grupy ludzi nalezę nie Tobie oceniać :) I uwierzę jeśli dacie mi tekst z wyraźnie napisaną przepowiednią, która się sprawdziła. ale nie jesen ale powiedzmy 5. Bo jeden to i ja mogę stworzyć... Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplurtko :)

Nostradamus na 100% nie powiedział ,że "coś tam coś tam " (wstaw swoją przepowiednie) on to powiedział nie do słownie tu bym polenizowała... on coś mówił, ale to coś również mogłoby znaczyć cos innego...moim zdaniem to więkrzość tych przepowiedzni to zbiek okoliczności i zzbiegu losu. Napewno Nastradamus nie powiedział jadno,żę 11 wrzśnia zawalą się 2 budynki i będzie wojna.... on to przewidział to prawda, ale jego myśl była wyrażona nie jasno i z wieloma zaprzeczeniami.. POZdRo !!!!

No nie wiem czy masz racje.... Odnosnie technologii przyszłosci <słońce> kiedy zasoby słonca sie wyczerpia Osiagnie potezne rozmiary Planety merkury wenus ziemia mars zostana wchłonięte przez przyciaganie słoneczne wiec kiedys to nastapi.

Proponuję rewolucję. PRZEPOWIEDNIE NOSTRADAMUSA TO FIKCJA !!! Tak naprawdę to NIC powtarzam NIC się nie sprawdziło z jego przepowiedni. Nostradamus to manipulacja. Tak naprawdę chyba nikt nie widział oryginałów jego tzw. przepowiedni, a co rusz słychać że ktoś tam odczytał znowu jakieś nowe jego przepowiednie ( wiadomo napisał je teraz w naszych teraźniejszych czasach ). A pozatym to zastanawiam się czy wogóle kiedykolwiek był ktoś taki jak Nostradamus. Eh naiwność ludzka nie zna granic dlatego tak łatwo jest kierować ludzmi. Cześć.

Siema wszystkim!!! Zainteresował mnie temat Nostradamusa i jego przepowiedni, ale nie moge znaleść owych przepowiedni. Może ktoś z was ma link do strony z jego przepowiedniami. Chciałbym poznać ich treść.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.